Istočno Sarajevo
-
frngla
#2851 Re: Istočno Sarajevo
Novi grad u svakom slučaju, neko "novo Sarajevo" nikako, ma kakav prefiks da ima 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2852 Re: Istočno Sarajevo
Onda ne bi bio problem ni dati ime istočni Pariz. Šta ima veze, nije 1963.
- beni-bu-man
#2853 Re: Istočno Sarajevo
muha_sa wrote: za tebe nek postoji 7 Sarajeva
za mene je samo jedno SARAJEVO![]()
pasa moj dobri
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2854 Re: Istočno Sarajevo
ljudi na ledini grade svoj grad i opet smetaju
dobro neljudi jer su granatirali ili podržavaju granatiranje pravog jedinog i originalnog sarajeva
ali majku mu de ba pustite ih da životare svoje bijedne egzistencije u padinskim krajevima i selendrama vojkovića grlice i krupca
dobro neljudi jer su granatirali ili podržavaju granatiranje pravog jedinog i originalnog sarajeva
ali majku mu de ba pustite ih da životare svoje bijedne egzistencije u padinskim krajevima i selendrama vojkovića grlice i krupca
- Truba
#2855 Re: Istočno Sarajevo
ako može beograd u americiTomahawk11 wrote:Onda ne bi bio problem ni dati ime istočni Pariz. Šta ima veze, nije 1963.
i pariz u australiji
može i istočni pariz... ali nakon rata i mirovnog sporazuma
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2856 Re: Istočno Sarajevo
Niko ih ni ne dira.Black swan wrote:ljudi na ledini grade svoj grad i opet smetaju
Valjda nije problem što ja to zovem Lukavica.
Vjeruj, znam dosta ljudi iz Lukavice i oni isto zovu Lukavica.
Istočno Sarajevo ako je službeno, jer je tako zavedeno.
- muha_sa
#2857 Re: Istočno Sarajevo
Black swan wrote:ljudi na ledini grade svoj grad i opet smetaju
ko kaze da smetaju
nek grade i nek izgrade na okolnim ledinama metropolu na svjetskom nivou
al--JEDNO JE SARAJEVO
kontas
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2858 Re: Istočno Sarajevo
Pa i taj Pariz ili Beograd ne mijenjaju činjenicu da su neka blijeda kopija pravog Pariza i Beograda.
Isto kao one replike u Vegasu poznatih građevina.
Isto kao one replike u Vegasu poznatih građevina.
- Truba
#2859 Re: Istočno Sarajevo
kao i na temi o seksu, dijaspori, filmovima... živite li vi zapravo u Istočnom Sarajevu
pa da dajete ocjene
živio sam 15 mjeseci u ravnogorskoj
najveći problemi... javni prijevoz nepostojeći, zdravstvo truba... ili u šabac ili u sarajevo... plati svaku operaciju i infrastruktura ( npr meni je često struje nestajalo ali ja sam bio u privatnoj kućici...dune vjetar nestane struje)
prednost
niska cijena registriranja kola
struja je bila jednotarifna
voda jeftina privatno mjerilo
grijanje
kao i svi kradi šumu 
najveći problemi... javni prijevoz nepostojeći, zdravstvo truba... ili u šabac ili u sarajevo... plati svaku operaciju i infrastruktura ( npr meni je često struje nestajalo ali ja sam bio u privatnoj kućici...dune vjetar nestane struje)
prednost
grijanje
-
sumirprimus
#2860 Re: Istočno Sarajevo
sarajevski simin han hehe 
- muha_sa
#2861 Re: Istočno Sarajevo
ko daje ocjeneBlack swan wrote:kao i na temi o seksu, dijaspori, filmovima... živite li vi zapravo u Istočnom Sarajevupa da dajete ocjene
prednost
grijanjekao i svi kradi šumu
kad sam ja u pitanju samo kazem da za mene postoji i postojat ce JEDNO SARAJEVO--nit manje nit vise
- Truba
#2862 Re: Istočno Sarajevo
eh da... snijeg... snijeg se slabije čisti tojet čisti se ali
ne bacaju sol... točno se vidi gdje je razgraničenje nadležnosti
ne bacaju sol... točno se vidi gdje je razgraničenje nadležnosti
-
sumirprimus
#2863 Re: Istočno Sarajevo
ma istocno sarajevo je spomenik propaloj ideji podjele sarajeva na dva dijela srpsko i ostalo...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2864 Re: Istočno Sarajevo
TLN uživosumirprimus wrote:ma istocno sarajevo je spomenik propaloj ideji podjele sarajeva na dva dijela srpsko i ostalo...
- vješalica
#2865 Re: Istočno Sarajevo
Ne postoji Istocno Gorazde nego Novo Gorazde kao dio otcijepljenog nekadasnjeg GorazdaTomahawk11 wrote:Najjače ono sa teritorijom grada....krene negdje u šumi - teritorija gradamuha_sa wrote: Vojkovici, Krupac, Crepoljsko i ostale vukojebine oko Sarajeva![]()
Ili one nazovi opštine Istočni Mostar, Foča Federacija-Ustikolina, Istočno Goražde
Foca u Fedraciji Ustikolina opet otcijepljeni maleni dio od onoga sto je nekad bilo jedno a sada tzv Sumska uzela sebi pod Cetnitet, a pripada bosanskopodrinjskom kantonu gorazde, kao i one Pale u Federlaciji -Praca
A stocijenjeni muha navodi
Te vukojebinice oko SA bi trebale pripast federlaciji ikantonu SA da se osmisljeno razviju i imaju atrakciju a ne da budu naseljeni furdomnacistickom koja se sjebala u periferiju SA po nalogu krmadi iz devedesetih da odrazava navionalnu strukturu Srba
Last edited by vješalica on 28/05/2018 11:26, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2866 Re: Istočno Sarajevo
Kakogod, istočno, novo, japansko, nakaradno je.vješalica wrote:Ne postoji Istocno Gorazde nego Novo Gorazde kao dio otcijepljenog nekadasnjeg GorazdaTomahawk11 wrote:Najjače ono sa teritorijom grada....krene negdje u šumi - teritorija gradamuha_sa wrote: Vojkovici, Krupac, Crepoljsko i ostale vukojebine oko Sarajeva![]()
Ili one nazovi opštine Istočni Mostar, Foča Federacija-Ustikolina, Istočno Goražde
Foca u Fedraciji Ustikolina opet otcijepljeni maleni dio od onoga sto je nekad bilo jedno a sada tzv Sumska uzela sebi pod Cetnitet, a pripada bosanskopodrinjskom kantonu gorazde, kao i one Pale u Federlaciji -Praca
Eto i te Pale-Prača, čuj opština, i sad tu neko načelnik.
Ili u onom Istočnom Mostaru.
- Truba
#2867 Re: Istočno Sarajevo
još samo da kažete više srba u sarajevu nego u istočnom sarajevu 
ima u vojkovićima ulica miješanih brakova
sve kuće polutani 
ima u vojkovićima ulica miješanih brakova
- vješalica
#2868 Re: Istočno Sarajevo
Dodala sam u svoj post dio komentara
To je sve trebalo biti Sarajevo a ne naseobina izbjeglica iz Rudog,Foce,Kalinovika i ostalih prdimahovina
Alajhimanet
To je sve trebalo biti Sarajevo a ne naseobina izbjeglica iz Rudog,Foce,Kalinovika i ostalih prdimahovina
Alajhimanet
- Cossack
#2869 Re: Istočno Sarajevo
Nazivi ulica dovoljno govore o tome ko tamo živi.
Last edited by Cossack on 28/05/2018 11:41, edited 2 times in total.
- beni-bu-man
#2870 Re: Istočno Sarajevo
Planet Mjamuna
-
sumirprimus
#2872 Re: Istočno Sarajevo
...meeeh ne vrijedi
- Haris.ba
#2873 Re: Istočno Sarajevo
Od toga nema ništa. Ja prvi bih poveo proteste. Nisu valjda budale u Sarajevu da sela pripajaju gradu.vješalica wrote:Te vukojebinice oko SA bi trebale pripast federlaciji ikantonu SA da se osmisljeno razviju i imaju atrakciju a ne da budu naseljeni furdomnacistickom koja se sjebala u periferiju SA po nalogu krmadi iz devedesetih da odrazava navionalnu strukturu Srba
Volim ih, poštujem, svu sreću želim. Neka prave sebi starije i ljepše Sarajevo. Imamo mi i previše problema, da sebi nabacujemo još jedan bez razloga.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#2874 Re: Istočno Sarajevo
Srbi prije rata nisu živjeli u Sarajevu ili Srbi ne trebaju Sarajevu ?Haris.ba wrote:Od toga nema ništa. Ja prvi bih poveo proteste. Nisu valjda budale u Sarajevu da sela pripajaju gradu.vješalica wrote:Te vukojebinice oko SA bi trebale pripast federlaciji ikantonu SA da se osmisljeno razviju i imaju atrakciju a ne da budu naseljeni furdomnacistickom koja se sjebala u periferiju SA po nalogu krmadi iz devedesetih da odrazava navionalnu strukturu Srba
Volim ih, poštujem, svu sreću želim. Neka prave sebi starije i ljepše Sarajevo. Imamo mi i previše problema, da sebi nabacujemo još jedan bez razloga.
- Haris.ba
#2875 Re: Istočno Sarajevo
Srbi i danas žive u Sarajevu. Živjeli su i prije rata.
Ko želi da živi u Sarajevu neka živi. Pa bio bilo koje nacije, narodnosti, seksualne orjentacije, boje kože.....
Ali, nema potrebe nasilu tjerati ljude koji ne žele živjeti u Sarajevu da žive. Valjda smo na tom nivou razvoja.
Ko želi da živi u Sarajevu neka živi. Pa bio bilo koje nacije, narodnosti, seksualne orjentacije, boje kože.....
Ali, nema potrebe nasilu tjerati ljude koji ne žele živjeti u Sarajevu da žive. Valjda smo na tom nivou razvoja.