TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
typeOnegative

#2851 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

.
Last edited by typeOnegative on 21/03/2017 21:46, edited 1 time in total.
skupljac_zeljeza

#2852 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by skupljac_zeljeza »

Imam dva STB-a Albis BH Telecoma i na Panasonicovoj FHD plasmi - 50" pokazuje ulaz Stereo 1080p dok na 4K LED Soniju - 65" pokazuje ulaz 720p. :?
NediM17

#2853 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by NediM17 »

http://www.supportforum.philips.com/en/ ... -and-7181)

Evo ljudi novi sw za Philipse PUS , poneke serije 6 i 7 (izmedju ostalog za mog, i da, nema ga jos zvanicno na Philips stranicama). Mene ubi ovaj problem sa teletekstom, ali izgleda da je sa ovim novim softverom krenulo na bolje. Evo od 8 veceras gledam TV, nijednom mi jos poruku nije bacio.

Dok gledam Srecne ljude na RTS-u znao je po 15 puta izbaciti, veceras nijednom, pa vidjecemo. Nadam se da vise i nece.

Konektovani, ovaj SW je mislim i za tvoj TV. Tvoj je cini mi se 43PUS6401 ako se ne varam. Ubaci, ne moze bit gore nego trenutno. :mrgreen:
zippoo87

#2854 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

typeOnegative wrote:
zippoo87 wrote:
shalla wrote:Jebiga privatizovah temu al eto samo da javim...

Sve ok, zvuk je tu međutim ono što jako smeta je što čim na kinu prebacim na AUX, zvučnici počnu baš primjetno "šuštati", kada prebacim na opciju DVD šuštanje prestaje i zvuk sa DVD-ova je perfektan. Napominjem da kada pustim zvuk sa varijantom onog kabla 3,5mm-crveni i bijeli činč zvučnici ne šušte...
Da li može biti da je problem u HDMI kablu koji je poprilično star ili mislite da ima neki drugi razlog?

Hvala još jednom :mrgreen:
kod mene kucno kino spojeno sa racunarom preko "tog kabla" i ima osjetno suma,tj susti,tako da nije do HDMIa ili cinca
nekada se cak zna desiti i da bruje ali to je izgleda zbog toga sto sam ja sve zvucnike (5 komada) spojio na 2 izlaza ,u stereo modu a ne u surroundu
iskreno,ne znam ni kako povezati komp u kucno kino da radi u surroundu :D
imam i zvucnu karticu
da bi radilo u surroundu treba ti kk koje mora imati digitalni koaksijalni ili opticki ulaz i zvucna kartica sa istim takvim izlazom koje povezes odgovarajućim kablom , ili preko HDMI ARC standarda koji moraju bit obostrano podržani tj kino mora imati HDMI ulaz .
Za punokrvni surround sa DD/DTS standardom zvucna karta mora imati Dolby certifikate ,ili preko modanih drivera ako je u pitanju starija Realtek integrusa.
komplikovano :D
kucno kino je neko starije LG,nema HDMI ulaza/izlaza a opticki mislim da ima ali svakako nemam odgovarajucih kablova

a zvucna kartica je asus xonar dx,kod nje su svi izlazi 3,5 mm,nema kao na nekim modelima klasicni opticki izlaz
zomri

#2855 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Izašla prva recenzija Samsung QLEDa. Rezultati su debelo ispod očekivanog za ovakav tv

http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q7f
NediM17

#2856 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by NediM17 »

Sve ok, zvuk je tu međutim ono što jako smeta je što čim na kinu prebacim na AUX, zvučnici počnu baš primjetno "šuštati", kada prebacim na opciju DVD šuštanje prestaje i zvuk sa DVD-ova je perfektan. Napominjem da kada pustim zvuk sa varijantom onog kabla 3,5mm-crveni i bijeli činč zvučnici ne šušte...
Da li može biti da je problem u HDMI kablu koji je poprilično star ili mislite da ima neki drugi razlog?

Kad ti susti, hajde samo iz TV-a iscupaj kabal od kablovske (ili ako koristis kablovski risiver, raskini vezu izmedju njega i TV-a), pa vidi ima li promjene. Javi obavezno.

Meni je brum na zvucnike prenosila kablovska.
shalla

#2857 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

NediM17 wrote:

Kad ti susti, hajde samo iz TV-a iscupaj kabal od kablovske (ili ako koristis kablovski risiver, raskini vezu izmedju njega i TV-a), pa vidi ima li promjene. Javi obavezno.

Ok probaću kad dođem kući, hvala ti...
kakaljin

#2858 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by kakaljin »

NediM17 wrote:

Sigurno je kablovska jer ona nije uzemljena kako treba, ja sam rijesio sa prenaposnskom zastitom sa zastitom i za kablovsku na njoj.
AsharaK

#2859 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by AsharaK »

momci, imam smart philips i neće da mi se spoji na net, piše ono povezivanje, i sad sam otišo da zaboravim mrežu i opet dodam. i sad ne mogu da se spojim ni sa mobom na tu mrežu, može li pomoć?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2860 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by konektovan »

AsharaK wrote:momci, imam smart philips i neće da mi se spoji na net, piše ono povezivanje, i sad sam otišo da zaboravim mrežu i opet dodam. i sad ne mogu da se spojim ni sa mobom na tu mrežu, može li pomoć?
Ja imam problem sa smart philips tv-om. Nece da se konektuje, izbacuje poruku u gornjem dijelu ekrana , to complete smart tv sign in, please switch your tv set off and on again. Nema sta mu nisam radio, ali nece. Instaliran zadnji update, i radio sve ok do prije pet dana, a onda sranje?!
Doda37

#2861 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Doda37 »

AsharaK wrote:momci, imam smart philips i neće da mi se spoji na net, piše ono povezivanje, i sad sam otišo da zaboravim mrežu i opet dodam. i sad ne mogu da se spojim ni sa mobom na tu mrežu, može li pomoć?
Promjeni nacin sigurnosti u ruteru ili promjeni kanal wi fi, ako vec nisi reset rutera
konektovan

#2862 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by konektovan »

Doda37 wrote:
Promjeni nacin sigurnosti u ruteru ili promjeni kanal wi fi, ako vec nisi reset rutera

Kako to?? moze li vise detalja? :thumbup: :mrgreen:
supercali

#2863 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by supercali »

aditon wrote:da priupitam iako nema veze s temom. Naime imam kućno kino koje ima opciju wifi ready. Zanima me da li mi treba još neki dodatak da bi sve to radilo bežičnim putem ili se taj dio u "opcijama" kućnog kina podešava?
Treba ti dongle i to najvjerovatnije istog proizvodjaca kao i kino a to je nekih cca 100 maraka za svakog proizvodjaca
Doda37

#2864 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Doda37 »

konektovan wrote:
Doda37 wrote:

Kako to?? moze li vise detalja? :thumbup: :mrgreen:
U ruteru pod wireless imas opcije enkripcije password-a, wep, wpa, wp2 psk ... malo se poigraj( promjeni ) mozda je to razlog, imas kanale 1-13 wirelessa, probaj promjeniti kanal, mozda te dhcp zeza, probaj staviti rucno ip adresu na tv, ili jednostavno i prvo istekaj ruter iz struje pricekaj 15 sec i ponovo upali
konektovan

#2865 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by konektovan »

@Doda37

Hvala druze!!!! :thumbup:
aditon

#2866 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aditon »

supercali wrote:
aditon wrote:da priupitam iako nema veze s temom. Naime imam kućno kino koje ima opciju wifi ready. Zanima me da li mi treba još neki dodatak da bi sve to radilo bežičnim putem ili se taj dio u "opcijama" kućnog kina podešava?
Treba ti dongle i to najvjerovatnije istog proizvodjaca kao i kino a to je nekih cca 100 maraka za svakog proizvodjaca
znači to je fizički dodatak koji omogućava slanje zvuka na svaki zvučnik bežičnim putem? Potražit ću svakako taj dongle jer isplati se naročito u mom slučaju.
supercali

#2867 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by supercali »

Ne baca zvuk nego si spojen na net
shalla

#2868 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

Sad mi ne radi ton nikako na kinu kad je varijanta aux odabrana :lol:
A nek' jebe mater kupiću onaj soundbar, da se ne handrim više sa spajanjem na kućno kino...
MTV

#2869 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Ti k'o da nuklearni reaktor spajas :lol:

Uzmi soundbar, pare su tu da se trose :mrgreen:
shalla

#2870 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

MTV wrote:Ti k'o da nuklearni reaktor spajas :lol:

Uzmi soundbar, pare su tu da se trose :mrgreen:
Pa brate ne znam koji mu je qrtz, da li trebam nešto drugačije na tv-u u sound opcijama promijeniti. Znam samo da sad nema zvuka a prikopčao i preko onog 3,5 - činč pa i preko varijante sa hdmi arc...
MTV

#2871 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Kod mene mi ima odabrati kao gdje da ide zvuk pa da odaberem Zvucnik TV-a ili Slusalice (3,5 mm audio izlaz).
A ima i posebne opcije spajanje na kucno kino bluetothom ili druge samsung uredjaje. Vjerovatno misli na soundbar.
Proceprkaj po opcijama sigurno i Sony ima to.
shalla

#2872 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

MTV wrote:Kod mene mi ima odabrati kao gdje da ide zvuk pa da odaberem Zvucnik TV-a ili Slusalice (3,5 mm audio izlaz).
A ima i posebne opcije spajanje na kucno kino bluetothom ili druge samsung uredjaje. Vjerovatno misli na soundbar.
Proceprkaj po opcijama sigurno i Sony ima to.
Ima i kod mene da to biram ali šta god odabrao zvuka nema osim na TV-u :mrgreen:
A realno najbolje bi bilo da se može spojiti na ovaj Sony bluetooth zvučnik al neće jebo familiju :mrgreen:
semirsar

#2873 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

pa imas i-Manual na daljinskom, anamo ti pise kako i wifi putem zice spojit, ha ja... joj tebe uzurpatora teme :roll:

:mrgreen:
ek

#2874 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ek »

Vrijedi li ovo ovih para
https://www.next.ba/product.asp?product ... e=02411075
Pretpostavljam da je ova recenzija samo veći ekran
http://hdtelevizija.com/2016/10/13/sams ... recenzija/
MTV

#2875 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Da u januaru 2016 za te pare neuzoh samsung 48Ju6472 definitivno bi sad uzeo taj.

To je ta recenzija samo veci ekran.
Post Reply