Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
andador

#2851 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by andador »

Walther wrote:
andador wrote:Odmah ujutro sam ti rekao da si mi dao pogrešnu seriju laptopa na kojem je konfiguracija bila lažna, koju sam uočio nakon što sam oborio sistem. Milion puta sam ti napisao da mi nisi prodao N5010 koji je bio na pik-u, već M5010. Što sam se naravno kasnije informisao da M-serija podržava AMD-procesore, a ne i5. Znao si ti to sve, samo se praviš budala.
jesu li sa laptopa skinute Intel naljepke? mozes li staviti slike (hi-res ako je moguce) citavog laptopa na forum i cpu-z report?
Ev sad ću skinuti programe što je momak neki predložio i postavit ću slike da pogledate.
joe_cole

#2852 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by joe_cole »

Jel neko ima iskustva sa koriniskom osmantz, jesu li originalni parfemi koje prodaje? vidim lik ima 500 transakcija a cijene su mu sasvim korektne.
andador

#2853 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by andador »

Ev, skinuo sam ove programe koje ste predložili i evo performanski na linkovima:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
BadBoy

#2854 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by BadBoy »

Ebemu miša i slučaja, potreban nam je sudija, dva vještaka informatičke struke, stranice i stranice dokaznog materijala i svjedočenja obje strane :D Alal vera, baš ste ga zakuhali.
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#2855 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Decerto »

Smijesno,covjek kaze kako je proc i5,a vamo ti dodje neki AMD za koji ja nikad nisam cuo :-)

Sad mi je smijesno kad sam ja prije par sedmica pisao kako je mene neki zafrkao za graficku koju sam platio 40 KM...ne bi da ti prisjedam na muku,ali da mene netko zavali za 500 km,vjeruj mi da bi mu otisao na vrata i silom uzeo svoje pare nazad.
djes_ba

#2856 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by djes_ba »

jb ovo vise preveslo ga preveslo
sad jedno pitanje inace mi ovakve stvari ne smetaju ali mislim da negdje mora biti granica
ima li sanse da se blokira ovaj proizvod
http://www.pik.ba/artikal/10309684/beretka-skorpiona/
iz nekog postovanja mislim da ovom nije mjesto tu
vješalica

#2857 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by vješalica »

Probaj preko prijave za zloupotrebu...mada ovo nije jedina stavr na piku....
najgori__od_svih

#2858 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by najgori__od_svih »

Walther wrote:
andador wrote:Hvala mnogo. To da sam i znao uraditi, ne bih mogao jer je BIOS zaključan. Pozdrav
jebiga... zakljucao ti ga je da ti sprijeci instalaciju Windowsa :roll: jako podlo :roll: ako ima gore antivirus provjeri sta ima na exception listi ;-) nemoj korisititi laptop dok ne sredis cistu instalaciju
instalacija je bila moguca na dellu mozes pristupiti preko f12 u boot menu nema veze sto je zakljucan bios i odma pise kad se upali laptop f2 bios setup f12 boot menu tako da nema to nikakve veze sa konfiguracijom
najgori__od_svih

#2859 Re: Prevaranti na PIK-u

Matijevic_Vlado wrote:zasto su ga blokirali na piku ??
zato sto me ovaj dobi posteni prijavio na piku zza prevaru pa su oni reagovali uz upotorenjeda rijesim problem sa njim da bi mi skinuli ban

to je jako gluop potez Administracije pik-a jer nemogu tako na osnovu prijave nekog tipa odma banovati u najgorem slucaju treba ostati profil aktivan dok se ne ustanovi jeli prodavac kriv ili ne

e sad jos jedna stvar zastoi taj prevareni kupac nije poslao zahtijev za kupovinu artikla preko pik-a pa da pokaze koji je artikal htjeo da kupi mislim da nije poslao jer nije htjeo negativan dojam nego bolje ovako ismisliti prevaru
xamp

#2860 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by xamp »

najgori__od_svih wrote:
zato sto me ovaj dobi posteni prijavio na piku zza prevaru pa su oni reagovali uz upotorenjeda rijesim problem sa njim da bi mi skinuli ban

to je jako gluop potez Administracije pik-a jer nemogu tako na osnovu prijave nekog tipa odma banovati u najgorem slucaju treba ostati profil aktivan dok se ne ustanovi jeli prodavac kriv ili ne

e sad jos jedna stvar zastoi taj prevareni kupac nije poslao zahtijev za kupovinu artikla preko pik-a pa da pokaze koji je artikal htjeo da kupi mislim da nije poslao jer nije htjeo negativan dojam nego bolje ovako ismisliti prevaru
Ma ne kaki ba jarane. Sto si stavljao jednu konf u opis artikla a drugu prodao?
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#2861 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Decerto »

uskrsno_respo wrote:ma obojica ste usrali i to je to
nije ni od jednog maslo za ramazana
i ti njega prijavi pa pocnite od pocetka a red bi bio da mu makar vratis stoju ili kolika je vec razlika za ovaj sadasnji laptop
kakva ba stoja...znas li ti koja je razlika izmedju i5 procesora i ovog amda koji ima jednu jezgru i jedan thread i koji radi na 2ghz,512 kb l2 cachea,dalje da ne idem,ovaj amd procesor ne valja k****.
swanfilter

#2862 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by swanfilter »

Ovaj je bas najgori od svih ... Covjek fino slikama predocio da obmanjuje potencijalne kupce laznim opisima svojih proizvoda, a on se i dalje vadi ... Jos izjavi da mu profil ostane aktivan dok se spor ne rijesi mada ne pokazuje nit promila volje da bi bilo sta rijesio ..
najgori__od_svih

#2863 Re: Prevaranti na PIK-u

xamp wrote:
najgori__od_svih wrote:

Ma ne kaki ba jarane. Sto si stavljao jednu konf u opis artikla a drugu prodao?
prodao sam koju sam i naveo samo je disk bio 250gb umjesto 320 jer sam imao 3 ista laptopa pa greskom to napisao i od ta 3 jedan je bio sa i3 jedan sa i5 i jedan sa i7 i sta sam napisao to je i dobio i nema smiskla vise se o ovom rasporavljati

zasto nije poslao zahtjev za kupovinu artikla

da sam htjeo varati nebi se nalazio sa njim vec bi slao brzom postom

to su samo neka od pitanja koja treba post6aviti tom "prevarenom" kupcu

ali ne kazem ja ni da je on prevarant mozda je i njega neko zeznuo kome je nosio uglavnom nemam se ja vama sta ovjde pravdati jer mi je dotuzilo iznio sam i previse stvari u moju korist i neogu vise da se opterecavam stim
najgori__od_svih

#2864 Re: Prevaranti na PIK-u

swanfilter wrote:Ovaj je bas najgori od svih ... Covjek fino slikama predocio da obmanjuje potencijalne kupce laznim opisima svojih proizvoda, a on se i dalje vadi ... Jos izjavi da mu profil ostane aktivan dok se spor ne rijesi mada ne pokazuje nit promila volje da bi bilo sta rijesio ..

pa nemam ja sta rijesavati drug ja sam prodao ispravnu stvar a tip i se javi za dva dana i kaze nije to ta stvar pa nisam ni ja lud

a gdje je on potvrdio koji je laptop htjeo uopste kupiti jer nije poslo nigdje zahtjev za kupovinu ni bilo sta na piku a ako si pogledao profil moj mogao si vidjeti da sam imao 5 oglasa za takav dell i svi su bili sa razlicitim konfiguracijama i bio je i jedan Dell M5010 sa amd quad core procesorom znaci 6 laptopa koji isto izgleaju i ni za jedan nije poslao zahtjev za kupovinu i kako sad da znas sta je htjeo kupiti

on je ustvari kupio lapotp koji je gledao i provjeravao 2 sata znaci kupio je ono sto je htjeo i javis e za 2 dana i pazi nije neipravan laptop nego mi kaze nije to taj laptop i sta sad ja da radim kad znamo i ja i on sta je kupio nemogu vracati novac za nesto sto nije od mene kupljeno a i da sam mu prodao pogresan laptop pa nisam mu ja zavrnuo ruku i natjerao ga dfa kupi da sam to sposoban raditi onda bi isao otimati a nebi prodavao racunare
xamp

#2865 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by xamp »

Ma ti si kralj. Seljacina ali kralj :)
swanfilter

#2866 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by swanfilter »

najgori__od_svih wrote:
swanfilter wrote:Ovaj je bas najgori od svih ... Covjek fino slikama predocio da obmanjuje potencijalne kupce laznim opisima svojih proizvoda, a on se i dalje vadi ... Jos izjavi da mu profil ostane aktivan dok se spor ne rijesi mada ne pokazuje nit promila volje da bi bilo sta rijesio ..

pa nemam ja sta rijesavati drug ja sam prodao ispravnu stvar a tip i se javi za dva dana i kaze nije to ta stvar pa nisam ni ja lud

a gdje je on potvrdio koji je laptop htjeo uopste kupiti jer nije poslo nigdje zahtjev za kupovinu ni bilo sta na piku a ako si pogledao profil moj mogao si vidjeti da sam imao 5 oglasa za takav dell i svi su bili sa razlicitim konfiguracijama i bio je i jedan Dell M5010 sa amd quad core procesorom znaci 6 laptopa koji isto izgleaju i ni za jedan nije poslao zahtjev za kupovinu i kako sad da znas sta je htjeo kupiti

on je ustvari kupio lapotp koji je gledao i provjeravao 2 sata znaci kupio je ono sto je htjeo i javis e za 2 dana i pazi nije neipravan laptop nego mi kaze nije to taj laptop i sta sad ja da radim kad znamo i ja i on sta je kupio nemogu vracati novac za nesto sto nije od mene kupljeno a i da sam mu prodao pogresan laptop pa nisam mu ja zavrnuo ruku i natjerao ga dfa kupi da sam to sposoban raditi onda bi isao otimati a nebi prodavao racunare

Ukratko, dosadan si sa tim ponavljanjem. Da se imas za trgovca, uzeo bi nazad svoj lazan proizvod i kraj price. Al, tebi nije to cilj, cilj ti je bio par stoji i haj cao. Ja znam da bi i muriji isla prijava jer sam siguran da bi ti placao troskove ...
AlbatrosXL

#2867 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by AlbatrosXL »

uzeo si ga momački, nema šta...

ajd sad fino vrati momku pare a on tebi nek vrati taj laptop i rijesena stvar.

...a ti onda opet po starom sistemu prodaji taj laptop i nadaj se da buduci kupac nece biti kolko-tolko informativan :roll:
najgori__od_svih

#2868 Re: Prevaranti na PIK-u

xamp wrote:Ma ti si kralj. Seljacina ali kralj :)
ma jok pasha ja sam prevarant nemam mira ako nekog ne prevarim

bilo mi dasadno hajde reko odo upaliti auto idem u kakanj prevariti nekog tipa iz travnika

pa imam ja pametnijeg posla od tog a ne da skacem po kaknju i varam ljude radi neke sice ja sam mu dao i5 laptop za 550km a da je bio takav amd vrijedio bi nekih 400 do 450 km kod mene u prodaji znaci 100-150km a meni treba 40 goriva pa zasta onda da radim to i da me neko ganja za sitnu lovu a usput lakse mi prodati jeftiniji laptop uvijek ih odma prodam pino brze nego ove sa i3 i i5 procesorima
najgori__od_svih

#2869 Re: Prevaranti na PIK-u

swanfilter wrote:
najgori__od_svih wrote:

Ukratko, dosadan si sa tim ponavljanjem. Da se imas za trgovca, uzeo bi nazad svoj lazan proizvod i kraj price. Al, tebi nije to cilj, cilj ti je bio par stoji i haj cao. Ja znam da bi i muriji isla prijava jer sam siguran da bi ti placao troskove ...
"prodavac ne vraca novac" fino stoji na piku

a bujrum i prijava policiji ali ima i priojava lazno prijavljivanje pa onda dupli troskovi
swanfilter

#2870 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by swanfilter »

Kako ti tek ti jeftinij rade .. Tetris sigurno ..
najgori__od_svih

#2871 Re: Prevaranti na PIK-u

swanfilter wrote:Kako ti tek ti jeftinij rade .. Tetris sigurno ..
ide tetris odlicno ali samo steta sto displayi nisu u boji
Magarece_godine

#2872 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Magarece_godine »

najgori__od_svih wrote:

bilo mi dasadno hajde reko odo upaliti auto idem u kakanj prevariti nekog tipa iz travnika

pa imam ja pametnijeg posla od tog a ne da skacem po kaknju i varam ljude radi neke sice ja sam mu dao i5 laptop za 550km a da je bio takav amd vrijedio bi nekih 400 do 450 km kod mene u prodaji znaci 100-150km a meni treba 40 goriva pa zasta onda da radim to i da me neko ganja za sitnu lovu a usput lakse mi prodati jeftiniji laptop uvijek ih odma prodam pino brze nego ove sa i3 i i5 procesorima
Ovim samo potvrđuješ da je kupac govorio istinu. Izlevatio si ga i kraj priče. Tebi na čast. Ja bi te policiji prijavio jučer, a ne danas ... U Sarajevu takvi kao ti su šibicari, a zna se kako se šibicarima staje u kraj ..
najgori__od_svih

#2873 Re: Prevaranti na PIK-u

Magarece_godine wrote:
najgori__od_svih wrote:

Ovim samo potvrđuješ da je kupac govorio istinu. Izlevatio si ga i kraj priče. Tebi na čast. Ja bi te policiji prijavio jučer, a ne danas ... U Sarajevu takvi kao ti su šibicari, a zna se kako se šibicarima staje u kraj ..
ja sam u sarajevu i nisam ni za koga sibicar a imam kupaca koji uzimaju po 15 laptopa mjesecno i dalje ih prodaju i svi zadovoljni

a za policiju sam vec rekao bujrum ima i prijava za lazno prijavljivanje
andador

#2874 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by andador »

najgori__od_svih wrote:

PRVO: Laptop sam pregledao 40 min, a već na 30 min se ugasio, a ne traje baterija 3h i 30min, kao što piše u oglasu.
DRUGO: Lažeš, jer sam te nazvao odmah ujutro nako što sam sistem podigao i ustanovio da je AMD procesor.
TREĆE: Kad si tako dobrodušan, pa si te kilometre prešao onako, što nisi pristao da se dogovorimo kasnije, bio sam spreman na sve vrste provjere.
Garancija ti ne vrijedi nizašto, ako daješ garanciju, trebaš da se pobrineš ako napraviš grešku.
almir90

#2875 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by almir90 »

Na pik-u je postalo katastrofalno stanje, ja se više ne usuđujem kupovati ništa, više nije sigurno u svom gradu naći se sa osobom pa nešto kupiti, kamoli sa strane, ovo je postalo katastrofa, vjerujem da je sve veći broj ljudi koji odustaju od pika, znam da ja jesam. Jednostavno se ne isplati petljati sa lopovima, dva puta sam nasjeo i odustao dok nisam gore zaglibio.
Post Reply