Eurobasket 2013 u Sloveniji
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Impavidus
#2851 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Samo što smo svi mislili da će jedna od te 2 pobjede biti protiv Latvije... 
- dječak sa šibicama
#2852 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ma nije dobra Litva na ovom EP, ne ide ih i to treba iskoristiti.
Nikakve kalkulacije, nego od pocetka na pobjedu.
Mislio sam da ce biti jedni od najjacih, imaju odlican roster, ali nisu me odusevili do sada.
Jedino ne znam ko ce zatvoriti njihovu centarsku liniju, srecom Motiejunas se do sada nije proslavio, Javtokas ni minutaze ni poena, Valenciunas premlad iako je prilicno dobar, Lavrinovici odlicni, Maciulis i Kleiza kao krilni igraci onako prosjek nisu na svom nivou, Pocius uzasan pa je Seibutis preuzeo ulogu glavnog beka sutera, ali im je ovaj plej Kalnietis na vrhunskom nivou.
Imaju puno rezerve u svojoj igri, valjda nece danas proigrati. Oni su nesto kao Latvija, ali u turbo izdanju. Slicna skola kosarke, samaranje trica, samo sto Litva njeguje i odlicne centre jos od Sabonisa pa su raznovrsniji i samim tim jaci od Latvije.
Nikakve kalkulacije, nego od pocetka na pobjedu.
Mislio sam da ce biti jedni od najjacih, imaju odlican roster, ali nisu me odusevili do sada.
Jedino ne znam ko ce zatvoriti njihovu centarsku liniju, srecom Motiejunas se do sada nije proslavio, Javtokas ni minutaze ni poena, Valenciunas premlad iako je prilicno dobar, Lavrinovici odlicni, Maciulis i Kleiza kao krilni igraci onako prosjek nisu na svom nivou, Pocius uzasan pa je Seibutis preuzeo ulogu glavnog beka sutera, ali im je ovaj plej Kalnietis na vrhunskom nivou.
Imaju puno rezerve u svojoj igri, valjda nece danas proigrati. Oni su nesto kao Latvija, ali u turbo izdanju. Slicna skola kosarke, samaranje trica, samo sto Litva njeguje i odlicne centre jos od Sabonisa pa su raznovrsniji i samim tim jaci od Latvije.
-
radostan dan
#2853 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
za pasionirane kladioničare -
ukoliko rezultati idu u poželjnom smjeru, prije završetka zadnjih četvrtina pomenutih mečeva, uplatite na crnu goru.
ukoliko rezultati idu u poželjnom smjeru, prije završetka zadnjih četvrtina pomenutih mečeva, uplatite na crnu goru.
- TheWatcher
#2854 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Srbija ima sjajan učinak posle prva četiri kola, ali napori su učinili svoje, pa bi premoreni Stefan Marković, Nemanja Nedović i Bogdan Bogdanović mogli više da odmaraju protiv Crne Gore, kako bi se izbegle povrede.
Toga se plaše Makedonci, koji su napravili proračun šta im je potrebno da bi ostvarili plasman u drugu fazu. Veruju u pobedu od bar 10 poena razlike u odnosu na Letoniju, zatim i da će od večernjeg meča sa Crnom Gorom umorna Litvanija lako savladati Bosnu i Hercegovinu koja puca od samopouzdanja, i preostaje im da se nadaju pobedi "orlova" protiv Crne Gore.
Ipak, kod južnih suseda se otišlo predaleko, pominju se "spekulacije o zakulisnim radnjama", i sumnja se u čast srpskih košarkaša.
makedonska racunica
Najzanimljivije je svakako u grupi B gdje se, pored Srbije, još četiri ekipe bore za drugi krug. Najbliži prolasku dalje su Litvanci, dok Makedonci imaju najmanje šansi. Ono što svakako interesuje sve u Srbiji jeste koliko bodova naš tim prenijeti u drugu fazu.
Simpatično, ali istinito jeste podatak da će Srbija, ukoliko izgubi od Crne Gore, prenijeti maksimalna četiri boda bez obzira na rezultate ostalih mečeva. Do toga možda i neće morati da dođe ukoliko Letonija pobijedi Makedonce od 14.30 ili BiH dobije Litvaniju nešto kasnije. U tom slučaju svakako prenosimo maksimalan broj bodova.
Međutim, ako se desi obrnuto, plus Makedonci slave sa deset ili više poena razlik,e onda će Srbija u slučaju pobjede prenijeti samo tri boda, jer bi se Makedonci provukli dalje, a od njih smo doživjeli poraz u trećem kolu.
S druge strane, ukoliko bismo izgubili od Crne Gore stvorio bi se krug od po četiri ekipe sa po dvije pobjede, gdje su Makedonci u najlošijoj poziciji. Ipak, od njih zavise Letonci i Bosanci jer ako naši južni susjedi slave sa manje od osam poena dalje bi išla BiH, a sa osam ili više Letoniju bi vodilo u drugi krug.
Postoji opcija i da Litvanci ne vide drugi krug samo je malo za povjerovati u takav rasplet. Ukoliko Bosna dobije ”zelene” sa 12 ili više poena razlike, Letonija savlada Makedoniju, a Srbija Crnu Goru, stvorio bi se krug od po četiri ekipe gdje bi Litvanija bila najlošija zbog koš razlike i dalje bi išli BiH i Letonija.
Svakako velika zbrka u ”baltičko – jugoslovenskoj” grupi gdje ćemo neke naznake imati već poslije prvog meča između Letonije i Makedonije od 21:00 sat.
Toga se plaše Makedonci, koji su napravili proračun šta im je potrebno da bi ostvarili plasman u drugu fazu. Veruju u pobedu od bar 10 poena razlike u odnosu na Letoniju, zatim i da će od večernjeg meča sa Crnom Gorom umorna Litvanija lako savladati Bosnu i Hercegovinu koja puca od samopouzdanja, i preostaje im da se nadaju pobedi "orlova" protiv Crne Gore.
Ipak, kod južnih suseda se otišlo predaleko, pominju se "spekulacije o zakulisnim radnjama", i sumnja se u čast srpskih košarkaša.
makedonska racunica
Najzanimljivije je svakako u grupi B gdje se, pored Srbije, još četiri ekipe bore za drugi krug. Najbliži prolasku dalje su Litvanci, dok Makedonci imaju najmanje šansi. Ono što svakako interesuje sve u Srbiji jeste koliko bodova naš tim prenijeti u drugu fazu.
Simpatično, ali istinito jeste podatak da će Srbija, ukoliko izgubi od Crne Gore, prenijeti maksimalna četiri boda bez obzira na rezultate ostalih mečeva. Do toga možda i neće morati da dođe ukoliko Letonija pobijedi Makedonce od 14.30 ili BiH dobije Litvaniju nešto kasnije. U tom slučaju svakako prenosimo maksimalan broj bodova.
Međutim, ako se desi obrnuto, plus Makedonci slave sa deset ili više poena razlik,e onda će Srbija u slučaju pobjede prenijeti samo tri boda, jer bi se Makedonci provukli dalje, a od njih smo doživjeli poraz u trećem kolu.
S druge strane, ukoliko bismo izgubili od Crne Gore stvorio bi se krug od po četiri ekipe sa po dvije pobjede, gdje su Makedonci u najlošijoj poziciji. Ipak, od njih zavise Letonci i Bosanci jer ako naši južni susjedi slave sa manje od osam poena dalje bi išla BiH, a sa osam ili više Letoniju bi vodilo u drugi krug.
Postoji opcija i da Litvanci ne vide drugi krug samo je malo za povjerovati u takav rasplet. Ukoliko Bosna dobije ”zelene” sa 12 ili više poena razlike, Letonija savlada Makedoniju, a Srbija Crnu Goru, stvorio bi se krug od po četiri ekipe gdje bi Litvanija bila najlošija zbog koš razlike i dalje bi išli BiH i Letonija.
Svakako velika zbrka u ”baltičko – jugoslovenskoj” grupi gdje ćemo neke naznake imati već poslije prvog meča između Letonije i Makedonije od 21:00 sat.
- Comrad
#2855 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ma jedna stvar je sigurna, ako ne izgubimo protiv Litvanije, pobjedit cemo!

- It_is_a_Leclerc
#2856 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Joj, drisnu neko na kraju ovog teksta sa satnicom utakmice Latvija - Makedonija.
Ne znam kako vama, ali meni se čini da su Makedonci, unatoč svemu, u najboljoj poziciji da se provuku zbog koš razlike, ogleda, ovog - onog.
Ne znam kako vama, ali meni se čini da su Makedonci, unatoč svemu, u najboljoj poziciji da se provuku zbog koš razlike, ogleda, ovog - onog.
-
radostan dan
#2857 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
a šta ćeš sa raspadom sistema u ekipi?
- shake69
#2858 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ovo podebljano mi novo!? Nigdje to nisam procitao.TheWatcher wrote:Srbija ima sjajan učinak posle prva četiri kola, ali napori su učinili svoje, pa bi premoreni Stefan Marković, Nemanja Nedović i Bogdan Bogdanović mogli više da odmaraju protiv Crne Gore, kako bi se izbegle povrede.
makedonska racunica
-
udrch
#2859 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
meni sad više ništa nije jasno..
- TheWatcher
#2860 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
ja maloprije citao na cafe.ba te informacije 
-
Mustang1
#2861 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Samo nemojte igrati na kladionici na nas .. Ja sam igrao prva dva kola i zijanili smo
Trece sam igrao i kosarku i nogomet pa smo nogomet zinuli .. Jucer nisam nit cu danas niti sutra 
-
radostan dan
#2862 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
šta vam nije jasno?
prvo se gledaju bodovi.
ako imaju iste bodove, gledaju se međusobni dueli.
ako se stvori krug ekipa koji imaju isti broj bodova (npr. tri ekipe, a tukle se međusobno tipa - ja tebe, ti njega, on mene), gleda se koš razlika između tih ekipa (znači, u konkretnom slučaju, bitno ti je da si dobio crnu goru, a ne jesi li je dobio sa pola koša ili 42 koša razlike. kod slučaja zvanog makedonija, sem što je dobio, bitna ti je i koš razlika).
jel toliko komplikovano?
bih treba da dobije litvu da bi bila u igri, koš razlika u ovom trenutku je u drugom planu.
problem je što je litvanija objektivno jača reprezentacija, mđt. dosta su se potrošili juče protiv crne gore.
srbija ima komoditet da čeka rezultate i samim tim prilagodi igru.
ukoliko joj bude odgovaralo da izgura makedoniju i time unese 4 boda u drugu fazu, tako će i biti. neće igrati krstić, marković, nedović i bogdanović. ili će igrati 5 minuta.
to podrazumjeva poraz protiv crne gore.
simple.
prvo se gledaju bodovi.
ako imaju iste bodove, gledaju se međusobni dueli.
ako se stvori krug ekipa koji imaju isti broj bodova (npr. tri ekipe, a tukle se međusobno tipa - ja tebe, ti njega, on mene), gleda se koš razlika između tih ekipa (znači, u konkretnom slučaju, bitno ti je da si dobio crnu goru, a ne jesi li je dobio sa pola koša ili 42 koša razlike. kod slučaja zvanog makedonija, sem što je dobio, bitna ti je i koš razlika).
jel toliko komplikovano?
bih treba da dobije litvu da bi bila u igri, koš razlika u ovom trenutku je u drugom planu.
problem je što je litvanija objektivno jača reprezentacija, mđt. dosta su se potrošili juče protiv crne gore.
srbija ima komoditet da čeka rezultate i samim tim prilagodi igru.
ukoliko joj bude odgovaralo da izgura makedoniju i time unese 4 boda u drugu fazu, tako će i biti. neće igrati krstić, marković, nedović i bogdanović. ili će igrati 5 minuta.
to podrazumjeva poraz protiv crne gore.
simple.
Last edited by radostan dan on 09/09/2013 14:09, edited 2 times in total.
-
Hedg
#2863 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Zgazit će nas navijači Litve u dvorani. 
- It_is_a_Leclerc
#2864 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
FIBA cirkusanti nastavljaju sa svojom ingenioznošću. Nije dovoljno što nemaju blage veze od suđenja, već ih čovjek ne smije ni edukovati da ga ne kazne.Košarkaški savez Bosne i Hercegovine kažnjen je s 5.000 eura zbog prigovora sudijama i isključenja selektora reprezentacije BiH Aleksandra Petrovića, ponašanja igrača i trenera tokom jučerašnje utakmice sa Makedonijom, javlja Avaz.ba.
Podsjećamo, nakon druge tehničke greške u trećoj četvrtini utakmice BiH i Makedonije u grupi „B“ selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine isključen je pri rezultatu 45:44 u korist Makedonije.
Petrović je isključen nakon dvije tehničke greške zbog prigovora na sudijske odluke.
Pogledajte trenutak kada bijesni Aco Petrović flašom vode razbija reklamu, što ga je koštalo isključenja.
-
Mustang1
#2865 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ko je pisao taj tekst ? Nije Aco iskljucen kada je razbio reklamu nego kada je aplaudirao sudijama kad su svirali 3 sekunde
Sitnica ali pokazuje dovoljno ko se sve bavi sportom i ovakav ce sutra pljuvati a pojma nema ni o pravilima !
- kandelabar
#2866 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
jesenice grad na granici sa Austrijom puno naših i u Austriji i u Sloveniji,znam dosta njih sto idu vikendom uzimat cigare u SLoveniji iz Austrije,a eto opet posjeta je minimalna šta bi tek da je bilo negdje dalje prvenstvo..Hedg wrote:Zgazit će nas navijači Litve u dvorani.
- velikibrnjo
#2867 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
makedonci imaju najmanje sansi da pobjede
igraju ko mrtav konj
a nama kako bude
igraju ko mrtav konj
a nama kako bude
- BegA_
#2868 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Jebo lud zbunjenog.
Radit' ce balkanska kuhinja...
Hajd' sada nek' prvo Makedonci uzmu Latvijce 10 razlike, pa cemo onda kontati sta nama treba.
Hajd' sada nek' prvo Makedonci uzmu Latvijce 10 razlike, pa cemo onda kontati sta nama treba.
-
Mustang1
#2869 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Uzet ce Makedonci .. Samo je nerealno ocekivati da uzmu bas 10 ili 11 razlike 
-
Hedg
- velikibrnjo
#2871 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
ti nemoj po kuci da bacas i razbijasMustang1 wrote:Uzet ce Makedonci .. Samo je nerealno ocekivati da uzmu bas 10 ili 11 razlike
-
radostan dan
#2872 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
upravo su me zvali iz košrarkaškog saveza srbije. izabran sam za kontakt osobu.BegA_ wrote:Jebo lud zbunjenog.Radit' ce balkanska kuhinja...
![]()
znači radi se o sledećem - hoćemo li pričati o tome da pustimo crnu goru, ako vam treba?
zauzvrat tražimo 12 poena za joksimovića na eurosongu.
- agent_zero
#2873 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Stanite malo, jel to imamo šanse za drugi krug i ako izgubimo od litvanije, pod uslovom da makedonja pobijedi latviju sa manje od 8 poena razlike?
-
Mustang1
#2874 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ja necu ali stari je opasan po okolinuvelikibrnjo wrote:ti nemoj po kuci da bacas i razbijasMustang1 wrote:Uzet ce Makedonci .. Samo je nerealno ocekivati da uzmu bas 10 ili 11 razlike
- shake69
#2875 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Stab "Radosni Group" fercera na svim klix-ovim temama, masallah!radostan dan wrote:upravo su me zvali iz košrarkaškog saveza srbije. izabran sam za kontakt osobu.BegA_ wrote:Jebo lud zbunjenog.Radit' ce balkanska kuhinja...
![]()
znači radi se o sledećem - hoćemo li pričati o tome da pustimo crnu goru, ako vam treba?
zauzvrat tražimo 12 poena za joksimovića na eurosongu.