BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- phillie
#2851 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Kosarkaskoj selekciji Bosne i Hercegovine do 16 godina, kao i strucnom stabu, od srca cestitam ovaj uspjeh.
Do prije dva dana, na ovoj temi koja se "puni" dvije ili tri godine, bili smo na 60-toj stranici, gdje su se postovi uglavnom svodili na to, sta nam treba da izborimo A diviziju, koga treba da pobjedimo da ostanemo u A diviziji, gdje ima stream i na kojoj stranici ima statistika uzivo.
Za samo dva dana, "dogurali" smo na stranicu 115 ili 116, "zahvaljujuci" Rajku Vasicu, zastavama, Bahi, Orlicima, podjelama...
Simptomaticno kako se vrlo lako lijepa prica unisiti...
Kao sto rece Lecler, ko prezivi pa se sjeti slijedeceg juna ovog topica, bujrum, a do tada, mahanje....
Jos jednom, cestitke momcima, prvacima Evrope, boljim od svih svojih vrsnjaka na starom kontinentu.
Do prije dva dana, na ovoj temi koja se "puni" dvije ili tri godine, bili smo na 60-toj stranici, gdje su se postovi uglavnom svodili na to, sta nam treba da izborimo A diviziju, koga treba da pobjedimo da ostanemo u A diviziji, gdje ima stream i na kojoj stranici ima statistika uzivo.
Za samo dva dana, "dogurali" smo na stranicu 115 ili 116, "zahvaljujuci" Rajku Vasicu, zastavama, Bahi, Orlicima, podjelama...
Simptomaticno kako se vrlo lako lijepa prica unisiti...
Kao sto rece Lecler, ko prezivi pa se sjeti slijedeceg juna ovog topica, bujrum, a do tada, mahanje....
Jos jednom, cestitke momcima, prvacima Evrope, boljim od svih svojih vrsnjaka na starom kontinentu.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2852 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
A sta mislite da na podforumu Politika, otvorite temu, radnoga naziva "Aspekt zastava i obiljezja, BH naroda, i Ostalih, kroz prizmu zajednickih sportskih koletkiva i drzavnih reprezentacija".
Pa ljudi hebem mu M..dajte bar jedan dan, ovaj kada se slavi, da se prica o vrijednosti tih momaka/djecaka. O sportskom poduhvatu nevjerovatnog nesrazmjera. Mudima do poda tih momcica.
Daj da pricamo o nadama da ce ostvatiti vrhunske karijere. Da ce postati dobri sportisti, jos bolji ljudi.
Hebale vas zastave i politika.
Idite gore na pdf. Politika pa tamo opletite, a ako vam Cmoljo dozvoli (
) i ja bih rado napisao koju, i poslao sve ove opterecene umove uvijek istim pricama u neku stvar, i da puste djecu da igraju i zive KOSARKU!!!
Hebena balkanska nezrela plemena.
Pa ljudi hebem mu M..dajte bar jedan dan, ovaj kada se slavi, da se prica o vrijednosti tih momaka/djecaka. O sportskom poduhvatu nevjerovatnog nesrazmjera. Mudima do poda tih momcica.
Daj da pricamo o nadama da ce ostvatiti vrhunske karijere. Da ce postati dobri sportisti, jos bolji ljudi.
Idite gore na pdf. Politika pa tamo opletite, a ako vam Cmoljo dozvoli (
-
pOZz
#2853 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Takva rasprava uopšte nije smjela biti dozvoljena, klasični spin.Muhamed Đakmić wrote:Da vam kaze nesto moderator. Pa nek me cmoljo banuje ako zasluzim. Jebla vas zastava.
Nit je kome od igraca smetala nit bi smetala i da su igrali pod njom. Nekoga ko ne voli BiH nece stotinu zastava uvjeriti u suprotno, a vrijedi i obratno, neces nekoga ko drzavu voli otjerati zastavom.
Oni kojima je zastava glavna tema vecerasnjeg doceka su ustvari jedini gori od onih koji su je i donijeli.
- BHCluster
#2854 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ovo ti ko kad silovatelj kaze zaze svojoj zrtvi pa ti si kriva jer si se obukla tako. Ono tochkic se okrece a hrčak je mrtav.dustaban wrote:
Da tebi nesto kaze Dustaban. Pa nek benuje ko hoce. Dugo nista gluplje nisam procitao na forumu!
Ali da prestanemo sa uvredama (ja cu sad stati sa ovom pricom), sacekajmo da vidimo u narednim danima koliko je ovaj incident za zastavom (koji se godinama ponavlja i rastura multietnicnost repki) nebitan kao sto ti tvrdis.
Momak sa Pala je sigurno dijete rastereceno ovih ratnih recidiva, ali misli li iko o njegovom okruzenju, provokacijama kojima ce biti izlozen, pa mozda i sigurnosti.
Ne kontas ti o cemu ja pricam, jelda?!
- BHCluster
#2855 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Hebiga ne moze stati u naslov predugo.-LIBERO- wrote:A sta mislite da na podforumu Politika, otvorite temu, radnoga naziva "Aspekt zastava i obiljezja, BH naroda, i Ostalih, kroz prizmu zajednickih sportskih koletkiva i drzavnih reprezentacija".![]()
![]()
![]()
...
- Janjicar
#2856 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
-LIBERO- wrote:A sta mislite da na podforumu Politika, otvorite temu, radnoga naziva "Aspekt zastava i obiljezja, BH naroda, i Ostalih, kroz prizmu zajednickih sportskih koletkiva i drzavnih reprezentacija".![]()
![]()
![]()
Idite gore na pdf. Politika pa tamo opletite, a ako vam Cmoljo dozvoli () i ja bih rado napisao koju, i poslao sve ove opterecene umove uvijek istim pricama u neku stvar, i da puste djecu da igraju i zive KOSARKU!!!

3 komada
Sarajevo, Banja Luka i u Mostar i mozda cetvrtu baciti negdje u sredini ovih triju gradova, da se bude sigurnu da niko nije prezivio....
-
nema me tamo
#2857 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
A što sam se cerekao na postove o Bahi.
Cak mi stara govori što i vi ovdje..
Dakle bez dlake na jeziku kazem da smo bolesna nacija!
Na najbolji moguci nacin!
Laku noć.
Cak mi stara govori što i vi ovdje..
Dakle bez dlake na jeziku kazem da smo bolesna nacija!
Na najbolji moguci nacin!
Laku noć.
-
statixx
#2858 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Dodjoh, vidjej, napih se....

-
emmir1
#2859 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
-LIBERO- wrote:A sta mislite da na podforumu Politika, otvorite temu, radnoga naziva "Aspekt zastava i obiljezja, BH naroda, i Ostalih, kroz prizmu zajednickih sportskih koletkiva i drzavnih reprezentacija".![]()
![]()
![]()
Idite gore na pdf. Politika pa tamo opletite, a ako vam Cmoljo dozvoli () i ja bih rado napisao koju, i poslao sve ove opterecene umove uvijek istim pricama u neku stvar, i da puste djecu da igraju i zive KOSARKU!!!
Potrebna je takva tema, no sa malo jasnijim naslovom.
O tome treba pričat
-
zlajapravaraja
#2860 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Staviti kosarkasku loptu na b(ij)elo platno, to neka nam bude zastava - mislim da cemo se svi lako sloziti.
Boljka nego ova nametnuta koja valjda predstavlja "zutu mrlju u inace plavetnoj evropi, opasanu bodljikavom zicom".
Nije moguce da su instalirali Bahu da vodi ovaj "shou" nakon sto je se vec propisno izblamirao tokom ne jednog, nego dva (2) jebena prenosa.
Jebem mu majku ko je odgovoran za ovog ublehasa na onom balkonu, a i masu drugih lose smisljenih stvari koje su iziritirale jadnu djecu koja su samo dosla da slave svoju titulu.
A sad djecu pustiti na miru, da se ne umisle, jer svi oni moraju jos dosta pure pojesti i znoja proliti da bi barem postali profesionalci i zaradili koji marku s kosarkom, ako to vec zele.
Nadarenje je neupitno kod sviju njih, ali Svetislav Pesic kaze da je uspjeh u kosarci 10% talenat, ostalo mukotrpan rad. Svako moze uspjeti, ali i svako propasti.
Sljedece godine je valjda U-17 SP, pa cemo da vidimo koliko su napredovali (+ Dino Radoncic, valjda), a do tada neki od njih mozda i sakupe po koji nastup u BiH ligi
Boljka nego ova nametnuta koja valjda predstavlja "zutu mrlju u inace plavetnoj evropi, opasanu bodljikavom zicom".
Nije moguce da su instalirali Bahu da vodi ovaj "shou" nakon sto je se vec propisno izblamirao tokom ne jednog, nego dva (2) jebena prenosa.
Jebem mu majku ko je odgovoran za ovog ublehasa na onom balkonu, a i masu drugih lose smisljenih stvari koje su iziritirale jadnu djecu koja su samo dosla da slave svoju titulu.
A sad djecu pustiti na miru, da se ne umisle, jer svi oni moraju jos dosta pure pojesti i znoja proliti da bi barem postali profesionalci i zaradili koji marku s kosarkom, ako to vec zele.
Nadarenje je neupitno kod sviju njih, ali Svetislav Pesic kaze da je uspjeh u kosarci 10% talenat, ostalo mukotrpan rad. Svako moze uspjeti, ali i svako propasti.
Sljedece godine je valjda U-17 SP, pa cemo da vidimo koliko su napredovali (+ Dino Radoncic, valjda), a do tada neki od njih mozda i sakupe po koji nastup u BiH ligi
-
statixx
#2861 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Oni ti ga puse Njegose, Njegose, Njegose ooooo....Mister Yes wrote:Jest da nema političara, predsjednika mjesnih zajednica i opština, udruženja veterana, poginulih boraca, invalida itd. Svi oni su politički uvezani (ovisni od politike) i svi će praviti probleme bez ikakve sumnje.Muhamed Đakmić wrote: mislim da ce momku cestitati svako s kim se ovih dana sretne na Palama.
Nemojmo se zavaravati. Pritisak na malog i na njegovu porodicu će biti OGROMAN
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2862 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ne kazem da nije potrebna. Ali nije za ovaj dio foruma.
Glupom, politickom, raspravom, svi mi zajedno -neki manje neki vise- bukvalno zagadjujemo veliki uspijeh tih momcica.
Ima drugih prikladnijih podforuma. Prestanite o zastavama na doceku djecaka, koji su tim raspravama, bar na ovoj temi, zasjenjeni. Nepravda totalna!!!
Tema su ONI. Ne zastave.
Bujrum gore negdje, na nekom adekvatnom pdf.pronadjite svoje mjesto, i lagano o zastavama godinama.
Dakle tema!!!
Glupom, politickom, raspravom, svi mi zajedno -neki manje neki vise- bukvalno zagadjujemo veliki uspijeh tih momcica.
Ima drugih prikladnijih podforuma. Prestanite o zastavama na doceku djecaka, koji su tim raspravama, bar na ovoj temi, zasjenjeni. Nepravda totalna!!!
Tema su ONI. Ne zastave.
Bujrum gore negdje, na nekom adekvatnom pdf.pronadjite svoje mjesto, i lagano o zastavama godinama.
Dakle tema!!!
-
ketronsd1
#2863 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
zlajapravaraja wrote:Staviti kosarkasku loptu na b(ij)elo platno, to neka nam bude zastava - mislim da cemo se svi lako sloziti.
Znas nesto ili samo onako ti doslo
- denimb
#2864 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ovo i mene interesuje, ko je odgovoran...ko je bio tolika budala da ga pusti blizu mikrofona, i zasto se uvalio tu ako BHT radi prijenos, Vladislav je gospodin za ovog idiota.zlajapravaraja wrote:Staviti kosarkasku loptu na b(ij)elo platno, to neka nam bude zastava - mislim da cemo se svi lako sloziti.
- nikad_vise
#2865 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Cuj onog uhljupa slavimo nesto bezveze i neke male uspjehe djece koja niko ne slavi.
Nemas ti pojma momcino,ovo samo govori koliko ljudi u BiH vole svoju domovinu da su spremni nakrcati i 50000 ljudi i za najmanji uspjeh svoje drzave.
Ovo je primjer kako se voli i postuje svoja drzava i njene reprezentacije.
Sto se tice onog kozojeba Bahe,osjetim napad povracanja na svaku pomen tog covjeka poslije veceras.Od konferencije na aerodromu do Titove.
Do veceras sam ga postovao zbog dugogodisnjeg rada i pocesto sam znao i pristrasno zasmiriti na neke stvari koje mu ljudi spocitavaju,ali ovo veceras je dno dna.
Slucaj Sikiras je gotova stvar.Koliko se grli i provodi vremena s Musom,nebi me cudilo da veceras zavrse zajedno negdje u krevetu na Palama
Sto se tice ljiljana i da ce neko otici zbog njih.Samo da mu porucim neka mu je sa srecom ko god odluci otici,od mene ima zahvalnicu za ove postignute rezultate.Oni koji ostanu ostat ce tu jer vole ovu drzavu i davat ce 100% za nju,oni koji kalkulisu za njih nema mjesta.
Sarajevu cestitke na doceku,docek je bio spektakularan i Sarajevo je jos jednom polozilo ispit sa docekom.Sledeci ispit ce vam biti Amel Tuka kad osvoji zlato i ocekujem da ni tu ne razocarate.
Pandza-ljudina,uzeo covjek mikrofon i krene da prica al ni sam nije siguran kako da se obuzda a da ne zaplace kao dijete.
Mladici su prava klapa i za ono sto su uradili su maksimalno ispostovani u domovini.
Nemas ti pojma momcino,ovo samo govori koliko ljudi u BiH vole svoju domovinu da su spremni nakrcati i 50000 ljudi i za najmanji uspjeh svoje drzave.
Ovo je primjer kako se voli i postuje svoja drzava i njene reprezentacije.
Sto se tice onog kozojeba Bahe,osjetim napad povracanja na svaku pomen tog covjeka poslije veceras.Od konferencije na aerodromu do Titove.
Do veceras sam ga postovao zbog dugogodisnjeg rada i pocesto sam znao i pristrasno zasmiriti na neke stvari koje mu ljudi spocitavaju,ali ovo veceras je dno dna.
Slucaj Sikiras je gotova stvar.Koliko se grli i provodi vremena s Musom,nebi me cudilo da veceras zavrse zajedno negdje u krevetu na Palama
Sto se tice ljiljana i da ce neko otici zbog njih.Samo da mu porucim neka mu je sa srecom ko god odluci otici,od mene ima zahvalnicu za ove postignute rezultate.Oni koji ostanu ostat ce tu jer vole ovu drzavu i davat ce 100% za nju,oni koji kalkulisu za njih nema mjesta.
Sarajevu cestitke na doceku,docek je bio spektakularan i Sarajevo je jos jednom polozilo ispit sa docekom.Sledeci ispit ce vam biti Amel Tuka kad osvoji zlato i ocekujem da ni tu ne razocarate.
Pandza-ljudina,uzeo covjek mikrofon i krene da prica al ni sam nije siguran kako da se obuzda a da ne zaplace kao dijete.
Mladici su prava klapa i za ono sto su uradili su maksimalno ispostovani u domovini.
-
asker
#2866 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ne bih o zastavama i mislim da to nece bit toliko propraceno (osim ovdje).
Ali dragi Sabahudine, sto ti sve ono treba? Ne tako davno si na nekom skupu govorio pogrdno o Marjanu i kako privatizuje prenose.................ti si gospodine privatizovao proslavu zlatne medalje pred 50 000 ljudi.
Ali eto da to sve prespricamo crnim sprejom (Bahu i zastave) zaista velicanstven docek nasih zlatnih momaka. Djeca na nivou kao i strucni stab................bravo majstori!!!
Ne sumnjam da je u masi bilo dosta posjetilaca SFF-a iz drugih zemalja, prenijet ce lijepe utiske u svojim zemljama.
Zlatni momci cestitam vam, nek ste zdravi i zivi i da ako Bog da podizete zlato do kraja svojih karijera.
Ali dragi Sabahudine, sto ti sve ono treba? Ne tako davno si na nekom skupu govorio pogrdno o Marjanu i kako privatizuje prenose.................ti si gospodine privatizovao proslavu zlatne medalje pred 50 000 ljudi.
Ali eto da to sve prespricamo crnim sprejom (Bahu i zastave) zaista velicanstven docek nasih zlatnih momaka. Djeca na nivou kao i strucni stab................bravo majstori!!!
Ne sumnjam da je u masi bilo dosta posjetilaca SFF-a iz drugih zemalja, prenijet ce lijepe utiske u svojim zemljama.
Zlatni momci cestitam vam, nek ste zdravi i zivi i da ako Bog da podizete zlato do kraja svojih karijera.
- Muhamed Đakmić
#2867 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ja se fakat nadam da je vecina svijeta prokuzila bahu i to kakva je on ubleha. "Zasluzio sam i ja ovu medalju." 
-
5 0 5
#2868 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
neka mu daju onu jednu viska sto su dobili.Muhamed Đakmić wrote:Ja se fakat nadam da je vecina svijeta prokuzila bahu i to kakva je on ubleha. "Zasluzio sam i ja ovu medalju."
- noiserr
#2869 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Normalno da je lijepo podržati jedan uspjeh. To samo ovim isfrustriranim debilima može da smeta.palermo wrote:Al pročitah na jednom srpskom košarkaškom forumu post..
sve čovjek rekaoLeptejebo 50 000 ljudi docekalo zlatne kadete, koliko je BIH zeljna uspeha, svaka im cast ovo je za svako postovanje,
Ovo je ono sto najvise volim u sportu, a posebno u kosarci, iskrena emocija..., npr dzaba Amerima sto su uzeli svetsko zlato kad nikada nece docekati da im klice 100 000 ljudi koji svaku pobedu i poraz prezivljavaju isto kao i igraci i da svi zajedno kao jedan podele tu radost.
- Lakat Jebić
#2870 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
kakve su ovo nabrajalice na pressu na aerodromu "zena, majka, kraljica" varijantaMuhamed Đakmić wrote:Ja se fakat nadam da je vecina svijeta prokuzila bahu i to kakva je on ubleha. "Zasluzio sam i ja ovu medalju."
-
zlajapravaraja
#2871 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
A za omalovazavanje uspjeha kao i doceka nasim sampionima, pretezno na hrvatskim portalima, mogu samo reci da su oni odmah nakon razvaljivanja bivse drzavne zajednice otisli na Olimpijadu '92 sa igracima koje im je stvorila bivsa drzavna Liga sa pretezno srpskim trenerima i uzeli srebro kada niko osim Amerikanaca i Jugoslovena i nije igrao kosarku 
- ExNihilo
#2872 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Nikad mi neće biti jasno odakle poriv, da se u situacijama poput ove večeras, uvijek i obavezno drže patetično-politikanski govori na temu "zajedništva", "bratstva i jedinstva", i slične parole. Može li jednom proći bez toga, grob ti jbm.
- denimb
#2873 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
I da zaboravih napisati, ovi sto misle da je sve ovo pretjerano veceras neka razmisle kolika je ovo samo bila motivacija djeci da nastave ovim putem.
Neka razmisle kolika motivacija je ovo svoj djeci sirom BiH da se okrenu sportu.
Kada je rijec o podrsci, djeca to najvise trebaju i ja sam ponosan sto su ljudi u BiH ovo napravili, lica te djece na onom autobusu dok im ljudi masu sa svih strana je nesto najljepse sto se moze vidjeti.
Neka razmisle kolika motivacija je ovo svoj djeci sirom BiH da se okrenu sportu.
Kada je rijec o podrsci, djeca to najvise trebaju i ja sam ponosan sto su ljudi u BiH ovo napravili, lica te djece na onom autobusu dok im ljudi masu sa svih strana je nesto najljepse sto se moze vidjeti.
- Muhamed Đakmić
#2874 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Bolje da su Musi dali mikrofon u ruke da vodi cijeli program, siguran sam da bi iz glave to bolje uradio od Bahe.Lakat Jebić wrote:kakve su ovo nabrajalice na pressu na aerodromu "zena, majka, kraljica" varijantaMuhamed Đakmić wrote:Ja se fakat nadam da je vecina svijeta prokuzila bahu i to kakva je on ubleha. "Zasluzio sam i ja ovu medalju."
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2875 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
evo nije pretezno...zlajapravaraja wrote:A za omalovazavanje uspjeha kao i doceka nasim sampionima, pretezno na hrvatskim portalima, mogu samo reci da su oni odmah nakon razvaljivanja bivse drzavne zajednice otisli na Olimpijadu '92 sa igracima koje im je stvorila bivsa drzavna Liga sa pretezno srpskim trenerima i uzeli srebro kada niko osim Amerikanaca i Jugoslovena i nije igrao kosarku
http://gol.dnevnik.hr/clanak/kosarka/lu ... 96792.html