Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- aditon
#28476 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
sve sam NFS-ove igrao ali kad je porsche uleashed izašao, ima je opciju igranja preko dial up...joj to je bilo magično, jaran kući, ja kući i utrkujemo je 1 na 1 s 911 turbo
Sjećam se da ako on zove, prvo ti telefon u kući zazvoni a ja vičem iz sobe ništa ne diraj, za mene je..niko nije smio telefon korisiti u tom periodu jer ako se slušalica digne, prekida se konekcija
također se sjećam i telefonskih računa 
- AhmetShabo
#28477 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Čitati witchera na engleskom ili sa prevodom?
Da li se pokvari dojam kao npr sto je kod Game og thrones, kad se prevedu neki nazivi bude cudno
nisam igrao igru, dakle nisam upoznat sa tematikom, ali planiram kad procitam knjige
Da li se pokvari dojam kao npr sto je kod Game og thrones, kad se prevedu neki nazivi bude cudno
nisam igrao igru, dakle nisam upoznat sa tematikom, ali planiram kad procitam knjige
- ferratilis
#28478 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni je bilo logicnije citati na engleskom, jer prijevod nekih termina na juznoslavenskim jezicima zvuci cudno. Kazu Poljaci da se u prijevodima izgubilo dosta autohtonog humora zbog kojeg je Witcher jedna od najpoznatijih knjiga u Poljskoj. Onda ti je svejedno da li citas na engleskom ili nasim jezicima. Sve zavisi koliko si dobar sa engleskim, ali meni barem je bolje zvucalo.
Evo jedan dio sa pocetka prve knjige, kad Geralt prvi put dodje u Narakort Inn u Vizimi. Srpski prijevod mi je djelovao komicno, a na engleskom mi se cinilo kao da citam nesto potpuno drugacije
izvinjavam se ako je predug citat, ali atmosfera u ovom dijelu je kao da gledas scenu iz Zikine dinastije, ne srednjovjekovnu fantaziju
Evo jedan dio sa pocetka prve knjige, kad Geralt prvi put dodje u Narakort Inn u Vizimi. Srpski prijevod mi je djelovao komicno, a na engleskom mi se cinilo kao da citam nesto potpuno drugacije
izvinjavam se ako je predug citat, ali atmosfera u ovom dijelu je kao da gledas scenu iz Zikine dinastije, ne srednjovjekovnu fantaziju
Neznanac ne sede za sto, među malobrojne goste, već ostade da
stoji kraj bureta, gledajući u krčmara prodornim očima. Uze gutljaj
iz krigle.
– Tražim sobu za konačenje.
– Nema – progunđa krčmar, gledajući u čizme gosta, prašnjave i
kaljave. U „Starom Narakortu“ pitaj.
– Radije bih ovde.
– Nema – krčmar je konačno prepoznao akcenat neznanca. Bio
je to Riv.
– Platiću dobro – reče neznanac tiho, gotovo nesigurno.
I upravo tada započeo je čitav taj užasan događaj. Jedan dugajlija
rošavog lica, koji s neznanca nije skidao natmureni pogled još od
časa kad je ovaj ušao u krčmu, ustade i priđe buretu. Dvojica koja su
ga pratila stadoše iza, na ne više od dva koraka.
– Nema mesta, huljo, rivska vucibatino – krkljao je rošavi, stojeći
odmah uz neznanca. – Ovde u Vizimi takvi kao ti nam ne trebaju.
Ovo je čestito mesto!
Neznanac uze svoju kriglu i odmače se. Pogledao je krčmara, ali
ovaj skrenu pogled. Nije mu bilo na pameti da brani jednog Riva.
Uostalom, ko je uopšte voleo Rive?
– Svaki Riv je lopuža – dobacio je rošavi, bazdeći na pivo, beli luk
i srdžbu. – Čuješ li ti, kopile, šta ja govorim?
– Ne čuje, od balege u ušima – reče jedan od dvojice iza, a drugi
se grohotom zasmeja.
– Plaćaj i gubi se! – dreknu rošavi. Neznanac ga tek tada pogleda.
– Kad popijem pivo.
– Mi ćemo ti pomoći – prosikta dugajlija i izbi Rivu kriglu iz
ruke. Držeći ga za ruku, istovremeno je zarivao prste u remen koji je
iskosa presecao grudi neznanca. Jedan od dvojice zamahnu pesnicom.
Neznanac se savi u mestu, izbacujući rošavog iz ravnoteže. Mač
zasikta u kaniji i kratko zablesnu pod svetlom uljanica. Odjednom
je sve uzavrelo. Vika. Neko od gostiju strovali se ka izlazu. Stolica
8 Andžej Sapkovski
tresnu o pod, gluvo dubnuše o pod glineni sudovi. Drhtavih usta,
krčmar je gledao u jezivo rascepljeno lice rošavog, koji se, držeći se
za ivicu bureta, spuštao, nestajao, kao da tone. Druga dvojica ležala
su na podu. Jedan nepokretno, dok se drugi povijao i trzao usred
narastajuće tamne lokve. U vazduhu je vibrirao, parajući uši, tanki,
histerični ženski vrisak. Krčmar zadrhta, zadrža dah, i poče povraćati.
- Averus
#28479 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Engleski definitivnoAhmetShabo wrote:Čitati witchera na engleskom ili sa prevodom?
- aditon
#28480 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
to isto da se pitaš da li windows na engleskom ili bosanskom...ja na našem jeziku ništa ne kontam 
- avaks
#28481 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
A vala i windowsi i mobiteli su mi na engleskom, stvar navike i boljeg snalaženja dok ću knjige na naški da probam...
Napredan sam i sa engleskim ali manje me opterećuje naški tj ne moram da kontam iz konteksta
Napredan sam i sa engleskim ali manje me opterećuje naški tj ne moram da kontam iz konteksta
- AhmetShabo
#28482 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Hvala na odgovorima, tako sam i mislio 
Dobro bi dosao sad jedan onaj e reader, ovako se valja patit ili an racunaru ili preko mobitela.
Razmisljao sam cak da idem i odstampam knjigu po knjigu
Dobro bi dosao sad jedan onaj e reader, ovako se valja patit ili an racunaru ili preko mobitela.
- Averus
- ferratilis
#28484 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako ti je displej na mobitelu oko 6 inca, moze posluzit za citanje. Skines npr. Lithium reader, postavis displej na reading mode, promijenis velicinu fonta kako ti odgovara i udri
Nekoliko knjiga sam tako procitao i nije bilo lose. Naravno, nije kao Kindle, ali nije ni uzas. Not great, not terrible 
- BaDa
#28485 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
igra li ko battlefield 5? jel se isplati uzeti za 20 eura? i ako citam po raznim forumima da je jos u "beti" na bf1 sam nakucao oko 500h igranja
- diablobih
#28486 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako imas na mobitelu reader mode, onda mozes i na mobuAhmetShabo wrote:Hvala na odgovorima, tako sam i mislio
- typeOnegative
#28487 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
A jbg to ti niko ne moze reci , nekom se isplati , nekom ne . Ja bi na tvom mjestu uzeo Origin Access pretplatu za 4e mjesec, navedena igra je ukljucena u pretplatu , probaj ,vidi i ako ti se svidi kupisBaDa wrote:igra li ko battlefield 5? jel se isplati uzeti za 20 eura? i ako citam po raznim forumima da je jos u "beti" na bf1 sam nakucao oko 500h igranja
- redkane
#28488 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja sam na piku kupio komplet 8 knjiga izaslo me oko 120km sa dostavom. Izdanje je Carobna knjiga na srpskom. Posto sam citao i na engleskom i na srpskom definitivno cu preporuciti da citate na engleskom ko razumije bas dobro. Kunem se da sam na engleskom svaku rijec razumio dok u srpskom ima nekih arhaicnih izraza koje ne razumijem. U svakom slucaju ko voli citati, obavezno ! A poslije toga prekucavanje igara ide. Ja poslije Witchera trice ne mogu igrati RPG igre, jednostavno nije to to jer se nista ne moze porediti za masterpiece-om. Jos je izasla na moj rodjendan, znaci kud ces dalje. I dalje imam sliku sebe ko klinca pozirao sa Witcherom 
- SmokingMan
#28489 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Raja gdje se ima kupiti onaj molexov 6.pinski kabal za napajanje grafičke.Kupio sam jednu malu pristojnu makinu,ali joj treba ovaj kabal.
Jao jesam se zaželio igranja.
Jao jesam se zaželio igranja.
- redkane
#28490 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Treba meni ! Na engleskom ako moze. Svakako cu ih citati ponovo i hocu da imam ne mobitelu da mogu citati gdje stignem. Imao sam i ja 6 dijelova ne mobitelu ali nisam mogao naci zadnja dva pa odustao.Averus wrote:Ako kome treba, imam sve Witcher novele u pdf i epub formatu, na engleskom i prevedene na srpski![]()
@pici nisam znao da si gamer, ja sam mislio da se samo sa ženama igraš
- Averus
#28491 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Imaš PPredkane wrote: Treba meni ! Na engleskom ako moze. Svakako cu ih citati ponovo i hocu da imam ne mobitelu da mogu citati gdje stignem. Imao sam i ja 6 dijelova ne mobitelu ali nisam mogao naci zadnja dva pa odustao.
Mass Effect i Dragon Age serijali su stvarno dobri RPG-ovi. Nisu kao Witcher, ali pogtovo Mass Effect će te toliko uvući u priču svakog od likova... Uhhh... Samo moraš istrajati prvih desetak sati u obje igre, jer ti ništa neće biti jasnoredkane wrote:Ja sam na piku kupio komplet 8 knjiga izaslo me oko 120km sa dostavom. Izdanje je Carobna knjiga na srpskom. Posto sam citao i na engleskom i na srpskom definitivno cu preporuciti da citate na engleskom ko razumije bas dobro. Kunem se da sam na engleskom svaku rijec razumio dok u srpskom ima nekih arhaicnih izraza koje ne razumijem. U svakom slucaju ko voli citati, obavezno ! A poslije toga prekucavanje igara ide. Ja poslije Witchera trice ne mogu igrati RPG igre, jednostavno nije to to jer se nista ne moze porediti za masterpiece-om. Jos je izasla na moj rodjendan, znaci kud ces dalje. I dalje imam sliku sebe ko klinca pozirao sa Witcherom
S tim u vezi želim ti poručiti NIPOŠTO nemoj zaigrati Witcher, jer ćeš onda sve ostale igre moći okačiti mačku o rep. Ja kako sam to čudo kupio, i to GOTY kolekciju, ne igram ništa drugoSmokingMan wrote:Jao jesam se zaželio igranja.
Znači JA ne igram FFXV koji sam uzeo na preorder. Ne igram Dishonored 2 koji sam već potrošio 10ak sati. Ne igram jbn ništa - samo Witcher
Doduše i Rocket League, ali to je brza muzika, pa se ne pika
- SmokingMan
#28492 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma kakvi,ja sam se zaželio pucačine i BF.a,kontam da li d uzumem BFV.Mišljenja pojedinaca su različita.Ali uzeo bi da imam da sa kim da igram,volim timski rad,zjaebanciju....Averus wrote:S tim u vezi želim ti poručiti NIPOŠTO nemoj zaigrati Witcher, jer ćeš onda sve ostale igre moći okačiti mačku o rep. Ja kako sam to čudo kupio, i to GOTY kolekciju, ne igram ništa drugoSmokingMan wrote:Jao jesam se zaželio igranja.![]()
Znači JA ne igram FFXV koji sam uzeo na preorder. Ne igram Dishonored 2 koji sam već potrošio 10ak sati. Ne igram jbn ništa - samo Witcher
Doduše i Rocket League, ali to je brza muzika, pa se ne pika
Imam onaj Stellaris,njega sam se nameračio da igram,moram sjebati onaj prethoryn scourge pa makar ne spavao i ne išao u halu sedam dana,to mi je nonćna mora,uvijek mi sjebu imperiju,makar da imam sa nekim da igram u savezu lahko bi izašao sa njima.Bukvalno ti loš izbor sa ethic i traits može sjebati mukotrpan rad od par sedmica planiranja i taktike.Mehanika igre je dosta valjiva i zahtjeva dosta mozganja posebno oko diplomatije,danas si dobar sa saveznicima sutra izađu iz zajednice i formiraju alijansu sa neprijateljima
Joj,nisam ni gledao šta ubrzo izlazi na PC.u.
Ne znam,ja samo sanjam Cyberpunk 2077.
- redkane
#28493 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Igrao ME2 i ME3 oba su mi bila ekstra samo nisam neki veliki futurizma. Prica je ekstra i dijalozi su jako pametni i po meni sto je najvaznije imas izbor u dijalozima samo nisam siguran da oni kroje pricu na krajuAverus wrote:
Mass Effect i Dragon Age serijali su stvarno dobri RPG-ovi. Nisu kao Witcher, ali pogtovo Mass Effect će te toliko uvući u priču svakog od likova... Uhhh... Samo moraš istrajati prvih desetak sati u obje igre, jer ti ništa neće biti jasno![]()
Ugl, sad sam u Witcheru dosao na cuveno jezero gdje se nalazi Lady of the Lake i King Fisher i bas kao u knjigama kad ga pitas nesto govori mhm.
- Averus
#28494 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kako ne kroje!? 
Znači izbori iz ME1 ti imaju efekta u ME2 i ME3
Ni ja nisam fan alien/space video igara, ali me Mass Effect očarao.
Tačno sam imao savršenu "evoluciju" - igrao Dragon Age, pa Mass Effect, a onda Witcher.
Ova dva kao da su me pripremili, sad u witcheru završavam jebeno svaki mogući quest koji nađem hahaha
Razmišljao da probam 100%, ali je nemoguće first run to postići bez guide-a, pa sad opuštenije igram, ali svejedno čistim sve što stignem
Neki dan sam quest lvl 39 odradio, nisam ni skontao. A ja tek level 31 bio
Znači izbori iz ME1 ti imaju efekta u ME2 i ME3
Ni ja nisam fan alien/space video igara, ali me Mass Effect očarao.
Tačno sam imao savršenu "evoluciju" - igrao Dragon Age, pa Mass Effect, a onda Witcher.
Ova dva kao da su me pripremili, sad u witcheru završavam jebeno svaki mogući quest koji nađem hahaha
Razmišljao da probam 100%, ali je nemoguće first run to postići bez guide-a, pa sad opuštenije igram, ali svejedno čistim sve što stignem
Neki dan sam quest lvl 39 odradio, nisam ni skontao. A ja tek level 31 bio
- SmokingMan
#28495 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma signleplayer zna biti namrtvo dosadan,MMORPG mi strašno godi,jedno vrijeme sam pucao Guild Wars 2.
- redkane
#28496 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kad smo kod alien/space igara, sta je reci za Dead Space ? Definitivno meni najdraza i najbolja horror survival trilogija. Takodje vrijedi spomenuti i Alien: Isolation ali nije za one slabog srca posto nema pucanja, samo se krijes od Aliena po brodu. Nevjerovatno dobra i unikatna igra.
- SmokingMan
#28497 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Lost planet je ekstremno zabavan,posebno prvi dio.Preporuka. 
-
wolfie
- SmokingMan
#28499 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Šta je ovo sa BF1 severima?Igraju li raja?
- aditon
#28500 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jučer krenuo malo Greed fall da igram. Jel još neko igra slučajno? Na prvu mi se ne dopada iako trailere što sam gledao su me privukli igri..ima li neko da kaže šta pozitivno o igri da ne odustajem prije nego sam i krenuo kako treba