Dešavanja u Srbiji

YVOD

#28476 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by YVOD »

Image
:lol: :lol: :lol:
Stjui

#28477 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Stjui »

YVOD wrote:Image
kod pobjednika veća zastava.
YVOD

#28478 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by YVOD »

Veća i ružnija :D
YVOD

#28479 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by YVOD »

Meni jeste,jbg
YVOD

#28480 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by YVOD »

Može,stvar ukusa
muzicar_iz_parka

#28481 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muzicar_iz_parka »

Ako izađe 10 somalijskih gusara razbježa se raja glavom bez obzira. :D
area51

#28482 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by area51 »

Spektakl u najavi

Image

Beograd,02.01.2015
19.00
spreca

#28483 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

YVOD wrote:Image
Jel ovo na srpskom nosacu aviona slikano :mrgreen:
spreca

#28484 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

sherbett wrote:spreco smrade :mrgreen:
misliš ruskom? :skoljka: :mrgreen:
al nije
mislis da nam komsije nemaju nosace aviona :mrgreen: :lol:
Grover

#28485 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Grover »

Image
Nekadašnji pripadnici Posebnih jedinica policije Srbije Slobodan Stojanović i Jovan Golubović odlučili su da skinu teret i ispričaju sve tužiocu za ratne zločine, nakon čega su postali “zaštićeni svjedoci”.

“U Posebnoj jedinici policije Srbije bili smo od njenog osnivanja. Kad je bio rat na Kosovu komadant nam je bio Sreten Lukić”, kazao je Stojanović.

On nikad ne može zaboraviti šta se na Kosovu dešavalo tokom rata 1998. i 1999. godine.

“Bilo je svega, ubistava djece albanske nacionalnosti. Gledao sam kolegu, koji otkida glave civilima, muškarcu i ženi i kuva ih. Poslije je uzeo njihove lobanje i odnio ih kući i napravio od njih lampe. To mogu samo psihopate”, tvrdi Stojanović.

Njegov prijatelj Jovan, sa kojim je prošle nedjelje bio gost Centra za građansko obrazovanje u okviru promocije dokumentarnog filma o ratnim zločinima, ističe da je bilo vrlo teško da se odluče da pričaju.

“Nije bilo lako prvenstveno zbog naših porodica. Morali smo da izaberemo gdje da to kažemo. Nismo mogli pozvati nekog lokalnog sudiju i reći ja znam to i to”, kazao je Golubović.

Dodao je da sa tim ne može da se živi: “Odlučili smo da nas nekolicina kažemo šta smo vidjeli, jer od nas stotinak nismo bili svi prljavi policajci, nisu svi bili ratni zločinci, radilo je to njih pet, šest. Prisustvovao sam ubistvu nenaoružanog starca od 80 godina. Znam u koji bunar su bacili njegovo tijelo. Znam gdje su masovne grobnice, jer sam ja te ljude zakopavao”.
Jovan Golubović i Slobodan Stojanović

Još imaju status zaštićenih svjedoka: Jovan Golubović i Slobodan Stojanović

Golubović i Stojanović su, mjesecima prije nego što su Tužilaštvu za ratne zločine ispričali šta su vidjeli na Kosovu, razgovarali sa Natašom Kandić iz NVO “Fond za humanitarno pravo”.

“Skupili smo dokumentaciju, dokaze, fotografije, video zapise, mape, skice… Sve je bilo spremno za podizanje optužnice i jake krivične prijave”, kazao je Golubović.

Nataša Kandić ih je odvela u tužilaštvo, upoznala ih sa tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem, njegovim zamjenikom Brunom Vekarićem, Dragoljubom Stankovićem…

“Tog momenta na sastanku smo dobili pismeni akt i status ’zaštićeni svjedoci’. I dan danas važi taj naš status”, rekao je Golubović.

Oni i još dvojica svjedoka tužiocima su predočili sve dokaze koje su imali, nakon čega su Kandićevoj i njima tužioci predložili da na TV B92 ispričaju sve, sa zatamljenim licima.

„Rekli su nam da će sat i po nakon te emisije pohapsiti ljude koje smo naveli kao ratne zločince”, priča Golubović.

Samo 15 minuta nakon emisije saznali su da nijesu zaštićeni i da su ostavljeni na milost i nemilost zločinaca.

“Tog moment bivamo izdani od strane tužioca za ratne zločine. Tog momenta sve se okrenulo naglavačke. Petnaest minuta nakon emisije zazvonili su nam telefoni, pozvali su nas oni koje smo pominjali. Iako su nam lica bila zatamljena, znali su da smo mi bili u emisiji. Čak su znali detalje krivične prijave i kakve smo izjave dali tužiocu”, kaže Golubović.

Ljudi koji su ih zvali uhapšeni su dva sata nakon emisije i u pritvoru su bili zadržani 90 dana, da bi nakon toga bili pušteni na slobodu i vraćeni na posao.

Albanske izbjeglice na makedonskoj granici, travanj 1999.
Uzalud smo tražili da ih vrate nazad

Na Golubovića nijesu ostavili trag samo ubistva civila, nego i njegovih saboraca.

“Kada je počelo NATO bombardovanje naša jedinica je polako počela da se raspada. Počele su potom rezervne snage iz unutrašnjosti Srbije da dolaze i da se uključuju u Posebne jedinice policije. Bili su nedovoljno obučeni… Dešavalo se da još sunce nije izašlo, a mladića u pet ujutru, koji mora da obavi fiziološke potrebe, pogodi albanski snajperista. Novi su znali da pucaju iz čista mira. Pitamo ih što pucaju, kažu nešto se kreće, iako u žbunju nije bilo nikoga. Tako otkrivaju našu poziciju, bili smo lake mete”, priča Golubović.

Stariji borci su starješinama uzalud govorili da takve vojnike vrate nazad: “Kada su civili počeli da se pojavljuju, upravo oni su tukli po njima, a starješine ih kasnije unapređivale u komandire voda. Bilo je leševa od jedne do 98 godina”.
Otkrili smo se jer nam je to zadnja nada

Nakon hapšenja policajaca na čije smo zločine ukazali, u martu 2009, na RTS-u predsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Đačić daje izjavu: „MUP Srbije daće svu pravnu pomoć uhapšenim policajcima, a u cilju dokazivanja njihove nevinosti”, podsjeća Golubović.

On smatra da je tadašnji srpski premijer tako poslao poruku i drugim policajcima, koji bi se eventualno odlučili da kažu nešto o ratnim zločinima, da to nikad ne učine: “Od 2009. do danas trpimo strahovite pritiske u svojoj sredini. Proglašeni smo za izdajice srpskog naroda. A uhapšene su nakon puštanja iz zatvora na poslu unaprijedili”.

Njegov prijatelj Slobodan kazao je da su ih tada stavili u program zaštite: “Policija nas je branila od policije. Umjesto da se branimo od Čumeta i ostalih kriminalaca, nas brane od policije, među kojima ima većih kriminalaca od njih”.

Stojanović objašnjava zašto su odlučili da otkriju potpuno svoj identitet: “Niko nas ne štiti i posljednja nada nam je ovakva borba, odnosno borba istupom u javnost. Odlučili smo se zato i za snimanje filma ’Svjedoci’”.
Prao krvav novac da kupi pečeno jagnje, skidao zlato sa leševa

Jedan od policajaca koji su ubijali civile na Kosovu, tvrdi Golubović, zastrašivao je njegovu suprugu i kćerku. “Autom je uletio ispred moje kćerke i žene. Polomio stubiće, oštetio kola. Niko nije radio uviđaj, niko iz policije zbog toga nije reagovao”.

Jovan se nakon Kosova srijetao sa pripadnicima svoje jedinice: “Gledamo se u oči nakon Kosova, a svako svakom zna šta je radio… Za mene ti ljudi nisu policajci, nego ubice. Znam kako je prao krvav novac da bi kupio pečeno jagnje. Znam da njegova žena nosi zlato, koje je on skinuo sa ruku ubijenih kosovskih Albanki”.

Slobodan je, kad je bio u programu zaštite svjedoka, dislociran.

“Jedinica za zaštitu svjedoka Ministarstva unutrašnjih poslova me je dislocirala, jer mi je bio ugrožen život od optuženih policajaca.

Dislocirali su me iz Leskovca u Beograd. Niko iz te jedinice za zaštitu svjedoka nije došao. Sa ženom i djecom sam se šetao Beogradom i što je najgore tamo su me skoro svi poznavali i znali su ko sam ja i gdje se krećem, praktično su ljudi koje sam optužio kontrolisali moje kretanje”, naglašava Stojanović.
http://bosnjaci.agency/necemo-cutati-je ... -zlocinci/
Bratov brat

#28487 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bratov brat »

pici wrote:
Urbanistički haos
19.12.2014. | 14:47

Kaluđerica, najveće divlje naselje u Evropi sa mnogobrojnim problemima o vlasničkim odnosima i nelegalnim objektima, ulicama bez reda, kanalizacijom...

Image

Kaluđerica - uvek na lošem glasu, a tako privlačna za sve pridošlice. Posetili smo naselje u kom su ulice širine biciklističke staze i u kom još ima ljudi koji koriste poljski wc...

Po zvaničnim podacima iz 2011. godine u njoj ima 10.775 stanova i 26.904 stanovnika, a nezvanično čak 50.000!

Nakon pola sata vožnje od Beograda Smederevskim putem stižemo u ovo čuveno naselje.

ovo je bukvalno sereš komšHiji pod prozor... :mrgreen:
Najbednije naselje u Srbiji a i sire verovatno.
Bratov brat

#28488 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bratov brat »

area51 wrote:
radostan dan wrote:forumski, skoro pa mrtav...
Isti sam ti,s vremena na vrijeme dođem i vidim sve jedni te isti palamude kao i prije .Ista meta isto odstojanje
Sad će AO pa ćemo se malo više družiti sa ekipicom sa teme ;-)
Nekoliko hiljada kilometara :mrgreen: koliko vec ima do Skandinavije.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#28489 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Srbi vole RUS, ali bi da žive u EU
Izvor: Beta

Beograd -- Građani Srbije imaju znatno pozitivniji stav o Rusiji nego o EU, ali bi ipak više voleli da im deca žive u EU.

To su pokazali rezultati istraživanja Ipsos Stratedžik marketinga urađenog za agenciju Beta.

Pozitivan stav prema Evropskoj uniji ima trećina građana (32 odsto), a negativan 40 odsto ispitanika, dok prema Rusiji pozitivan stav ima 52 odsto, a negativan 17 odsto građana, pokazalo je istraživanje sprovedeno u novembru nad 1.000 ispitanika.

Međutim, ni svaki četvrti građanin (23 odsto) ne bi voleo da mu dete živi u Rusiji, dok bi se za Evropsku uniju opredelilo 70 odsto njih.
zavrzlama

#28490 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Nikolić: Sa Vučićem o prijedlogu konačnog rješenja za KiM
AGENCIJE - 03.01.2015 09:17
Nikolić: Sa Vučićem o prijedlogu konačnog rješenja za KiM
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je o prijedlogu konačnog rješenja za Kosovo i Metohiju razgovarao sa premijerom Aleksandrom Vučićem i da će taj dokument, prije nego što ode u Vladu, imati obostranu saglasnost - i premijera i predsjednika.
"Obojica ćemo biti saglasni sa onim što šaljemo u Vladu, inače nema smisla da se u Vladi pojavi bilo koji materijal iz Predsjedništva sa kojim Aleksandar Vučić ne bi bio potpuno saglasan", rekao je Nikolić za Televiziju Prva.
Nikolić je kazao da je, "ako je do toga da predsjednik Srbije izađe pred građane Srbije i kaže im koliko je teško rješenje za Kosovo i Metohiju, kao što je predsjednik Vlade imao hrabrosti da izađe i kaže koliko je teško rješenje za ekonomsku situaciju u zemlji, potpuno spreman da takav rizik preuzme".
On je istakao da je siguran da bi, ako bi taj dokument prihvatili i Albanci, Srbija postala član EU za njegovog mandata.
Nikolić smatra da "to pitanje treba otvoriti odmah, pa šta bude".
"Ako nas neće zato što nismo priznali nezavisnost Kosova i Metohije, neka nam kažu", naglasio je srpski predsjednik.
Nikolić je rekao da ne podržava svaki potez Vlade, ali da želi da pomogne premijeru da se ne osjete sva iskušenja kroz koja prolazi njegov kabinet.
"U načelu želim da pomognem Vučiću da tu vladu provede kroz sva iskušenja i da se u toj vladi ne osjeti da ima ministara koji čine mnogo toga na ličnoj promociji, čine greške", kazao je Nikolić i ocijenio da predsjednik Vlade dobro radi svoj posao.
Evo da i ja dam doprinos rjesavanju pitanja Kosova....

Lijepo srbija usvoji moratorijum da narednih 99 godina ne prizna Kosovo,a da sve ostale zemlje koje hoce priznaju Kosovo i da srbija za tih 99 godina na sportskom,ekonomskom i kulturnom nivou prihvati Kosovo kao nezavisnu drzavu....Na taj nacin,srbija nije priznala Kosovo ali je prihvatila priznanje i nezavisnost Kosova od strane drugih drzava i ne cini nista sto ometa i samu srbiji i kosovo u svjetskim asocijacijama... Mislim da ce nesto slicno i nikolic i vucic i uraditi...sve osim ovog je daljnja izlolacija i agonija srbije...
Bratov brat

#28491 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bratov brat »

zavrzlama wrote:
Mislim da ce nesto slicno i nikolic i vucic i uraditi...sve osim ovog je daljnja izlolacija i agonija srbije...
Ovo boldovano :thumbup: slazem se, i siguran sam da ce i oni tako nesto uraditi, tu dileme nema, to mora da se desi. Ovo uvecano , mogu samo da se nasmejem. :mrgreen: izolacija Srbije ne postiji a agonija u tom istom kontekstu ne znam ni sta znaci.
zavrzlama

#28492 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Bratov brat wrote:
zavrzlama wrote:
Mislim da ce nesto slicno i nikolic i vucic i uraditi...sve osim ovog je daljnja izlolacija i agonija srbije...
Ovo boldovano :thumbup: slazem se, i siguran sam da ce i oni tako nesto uraditi, tu dileme nema, to mora da se desi. Ovo uvecano , mogu samo da se nasmejem. :mrgreen: izolacija Srbije ne postiji a agonija u tom istom kontekstu ne znam ni sta znaci.
Izolacija srbije postoji itekako....srbija je izolovana od bilo kakve sanse da je neko u svijetu vidi kao nesto pozitivno...stotine filmova su snimile svjetske filmske kuce, gdje su srbi i srbija losi momci/drzava,ucesce srpskih sportskih klubova je docekano na noz gdje god igraju...predrasude u vezi srbije su 100x gore od klasicne izolacije..

A agonija znaci,da srbija jos uvijek se nije odlucila za Evropu ili rusiju,za cetnike ili partizane,za dobrosusjedske odnose ili protiv istih....jednostavno,srbija nije preboljela moralni,vojni i ideoloski poraz 200 godisnje velikosrpske ideologije i zato zivi u agoniji,gdje neznaju da li pobjednici,da li su porazeni,da li mogu nastaviti starim putem ili da li imaju snage za novi put....to je agonija..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#28493 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

zavrzlama wrote:
Izolacija srbije postoji itekako....srbija je izolovana od bilo kakve sanse da je neko u svijetu vidi kao nesto pozitivno...stotine filmova su snimile svjetske filmske kuce, gdje su srbi i srbija losi momci/drzava,ucesce srpskih sportskih klubova je docekano na noz gdje god igraju...predrasude u vezi srbije su 100x gore od klasicne izolacije..

A agonija znaci,da srbija jos uvijek se nije odlucila za Evropu ili rusiju,za cetnike ili partizane,za dobrosusjedske odnose ili protiv istih....jednostavno,srbija nije preboljela moralni,vojni i ideoloski poraz 200 godisnje velikosrpske ideologije i zato zivi u agoniji,gdje neznaju da li pobjednici,da li su porazeni,da li mogu nastaviti starim putem ili da li imaju snage za novi put....to je agonija..
:thumbup:
Država

#28494 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Država »

SKANDAL U KRAGUJEVCU Uzeli 18.000 pokvarenih torti s deponije i prodavali ih širom Srbije!

N. Radišić | 03. 01. 2015. - 16:16h | Foto: N. Raus | Komentara: 18

Oko 18.000 pokvarenih torti, pravo sa deponije u Kragujevcu je odneto i prodato građanima širom Srbije. Zbog toga je suspendovano 10 radnika JKP „Čistoća“, koji su, umesto da neispravne torte zakopaju, organizovano izvukli sa đubrišta i odneli na prodaju.

Image

Kako je za "Blic" izjavio Dejan Raonić, direktor ovog preduzeća,“sve se dogodilo 24. decembra“, a otkriveno je kada su „u okolini pijace primećeni radnici „Čistoće“ koji prodaju torte po bagatelnim cenama“.

- U privatnoj firmi koja pravi torte isključivo za izvoz u Evropsku uniju se pokvario zamrzivač, i onda je inspekcija rešila da se sve te torte bace na đubrište. Na korama se pojavio tanak sloj buđi. Naređeno je da se iskopa rupa i da se sve torte zakopaju na deponijui. Ali, to se nije dogodilo, već su organizovano, radnici krenuli da ih odvoze. Na video nadzoru je zabeleženo kako se torte nose i traktorima, pa čak i pomoću službenog kamiona sa „kandžom“ koji služi za prevoz kabastog otpada. Suspendovani su svi, od šefova, pa do običnih radnika - kaže Dejan Raonić.

Image

Torte koje su umesto u đubretu, završile su u stomacima naivnih građana. Veterinarska inspekcija je naložila da se one unište.

Image
Dejan Raonić
Stigle su na deponiju zaleđene, u originalnim pakovanjima.

Kako "Blic" saznaje iz pouzdanih izvora, 13,5 tona torti je doneto na deponiju i izručeno iz hladnjače. Te torte su trebale da se odnesu u kafileriju, jer spadaju u otpad koji ima životinjsko poreklo.Nisu smele ni da se odnesu bez prisustva inspektora. Policija je za incident saznala danas, gradonačelnik sinoć, a hitno je tim povodom zasedalo i gradsko veće.

:run:
Bratov brat

#28495 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bratov brat »

zavrzlama wrote: Izolacija srbije postoji itekako
Ne postoji , zivim ovde, znam . Dodji u Beograd da vidis " izolaciju". :-)
srbija je izolovana od bilo kakve sanse da je neko u svijetu vidi kao nesto pozitivno...
Hrvatska i jedan deo BIH ne cine ceo svet. ;-)
stotine filmova su snimile svjetske filmske kuce, gdje su srbi i srbija losi momci/drzava
:mrgreen:
ucesce srpskih sportskih klubova je docekano na noz gdje god igraju...
Daj 5 primera , a da se odnosi na zemlje van bivse Jugoslavije .(i albanije)
predrasude u vezi srbije su 100x gore od klasicne izolacije..
Sa ovime se slazem , necu da ti sugerisem nista, ali poradi na tome, nadji neki smisao. Ni ovaj iznenadni napad iskrenosti nije mala stvar za pocetak.
A agonija znaci,da srbija jos uvijek se nije odlucila za Evropu ili rusiju
Srbija je suverena zemlja i kao takva ne moze biti deo Rusije , geografski se nalazi u Evropi , a za par godina bice i clanica EU.
za cetnike ili partizane
Ovo je 2015. , nije 1941. Ljudi u Srbiji ne razmisljaju o tome, bar velika vecina ne.
za dobrosusjedske odnose ili protiv istih
:-) :lol:
jednostavno,srbija nije preboljela moralni,vojni i ideoloski poraz 200 godisnje velikosrpske ideologije i zato zivi u agoniji,
Covece nije Srbija u agoniji, ti si.
Altair_SA

#28496 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Altair_SA »

Cuj vi u EU za par godina... grohotom se smijem :pisnuo: Kad, tamo 2018? To je za par godina... :D

Licno mislim da ni mi, ni vi, necemo uci nikad. Zivi bili pa vidjeli :wink:

Nisam pesimsta, ali prosto mi smo toliko u govnima svi, da njima ne trebamo ovakvi kakvi smo. Jedva su i Hrvatsku primili, a ne znaju sta ce ni sa Bugarskom i Rumunijom. Pa Grcka koja je problematicna, ali i Spanija, Italija, Portugal takodjer... jos ima samo mi ovako sjajni trebamo, ludi su bez nas :D

Al hajd, neka se sirotinja raja nada necemu :zzzz:
zavrzlama

#28497 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Bratov brat wrote:
zavrzlama wrote: Izolacija srbije postoji itekako
Ne postoji , zivim ovde, znam . Dodji u Beograd da vidis " izolaciju". :-)
srbija je izolovana od bilo kakve sanse da je neko u svijetu vidi kao nesto pozitivno...
Hrvatska i jedan deo BIH ne cine ceo svet. ;-)
stotine filmova su snimile svjetske filmske kuce, gdje su srbi i srbija losi momci/drzava
:mrgreen:
ucesce srpskih sportskih klubova je docekano na noz gdje god igraju...
Daj 5 primera , a da se odnosi na zemlje van bivse Jugoslavije .(i albanije)
predrasude u vezi srbije su 100x gore od klasicne izolacije..
Sa ovime se slazem , necu da ti sugerisem nista, ali poradi na tome, nadji neki smisao. Ni ovaj iznenadni napad iskrenosti nije mala stvar za pocetak.
A agonija znaci,da srbija jos uvijek se nije odlucila za Evropu ili rusiju
Srbija je suverena zemlja i kao takva ne moze biti deo Rusije , geografski se nalazi u Evropi , a za par godina bice i clanica EU.
za cetnike ili partizane
Ovo je 2015. , nije 1941. Ljudi u Srbiji ne razmisljaju o tome, bar velika vecina ne.
za dobrosusjedske odnose ili protiv istih
:-) :lol:
jednostavno,srbija nije preboljela moralni,vojni i ideoloski poraz 200 godisnje velikosrpske ideologije i zato zivi u agoniji,
Covece nije Srbija u agoniji, ti si.
argumenti...jedan smajli i ostalo nije,nisu :D ...

srbija nezna svoje granice....srbija je u parlamentu izjednacila cetnike i partizane(pa se jos nisu dogovorili sta je istina i ko je prav ko kriv,a samo je jedna istina)

srbija nece u EU za narednih 15 a ne 3 godine(prije ce se EU raspast nego ce srbija u istu)ovo je misljenje ljudi u EU....

srbija je jedna mala neznacajna zemlja,sinonim za ratove ,etnicka ciscenja i genocide...jedino gdje je svijet ozbiljno tretira je cinjenica da su sposobni kad nista drugo ne mogu , kadri su izvrsiti samodestrukciju samih sebe i tako uvuci druge u sranje ,jer je geografija Balkana takva,da svojim govnima zasmrdis neizostavno i komsijinu avliju....

Najveci uspjeh danasnje srbije je cinjenica da zbog nemogucnosti da nastave ratove,etnicka ciscenja i genocide,su danas vojno neaktivni, pa shodno tome sta su radili i sta bi radili da mogu ,ovo danasnje stanje mira im dodje kao najveci civilizacijski status i prepreka da budu ono sto stvarno jesu....

pitaj Lukovica i pokojnog Djindjica jesam li u pravu 8)
Bratov brat

#28498 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bratov brat »

Altair_SA wrote:Cuj vi u EU za par godina... grohotom se smijem :pisnuo: Kad, tamo 2018? To je za par godina... :D
2020. , tacnije za 5 godina.
zavrzlama wrote:

srbija je jedna mala neznacajna zemlja,sinonim za ratove ,etnicka ciscenja i genocide...jedino gdje je svijet ozbiljno tretira je cinjenica da su sposobni kad nista drugo ne mogu , kadri su izvrsiti samodestrukciju samih sebe i tako uvuci druge u sranje ,jer je geografija Balkana takva,da svojim govnima zasmrdis neizostavno i komsijinu avliju....

Najveci uspjeh danasnje srbije je cinjenica da zbog nemogucnosti da nastave ratove,etnicka ciscenja i genocide,su danas vojno neaktivni, pa shodno tome sta su radili i sta bi radili da mogu ,ovo danasnje stanje mira im dodje kao najveci civilizacijski status i prepreka da budu ono sto stvarno jesu....

pitaj Lukovica i pokojnog Djindjica jesam li u pravu 8)
Kako da ne . ;-) Uzivaj u svojoj napacenoj mrznji i opterecenosti Srbijom, sa tobom nema diskusije. Seljacka posla.
augustini45

#28499 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by augustini45 »

Bratov brat wrote:
Altair_SA wrote:Cuj vi u EU za par godina... grohotom se smijem :pisnuo: Kad, tamo 2018? To je za par godina... :D
2020. , tacnije za 5 godina.
zavrzlama wrote:

srbija je jedna mala neznacajna zemlja,sinonim za ratove ,etnicka ciscenja i genocide...jedino gdje je svijet

Kako da ne . ;-) Uzivaj u svojoj napacenoj mrznji i opterecenosti Srbijom, sa tobom nema diskusije. Seljacka posla.
.....dragi moj zavrzlama "efendi", kakav je vakat dos'o, da te opancar, kojemu je onaj cetalj maric I njegov cetalski pamflet, zvani c'irilica, glavno civilizacijsko dostignuce, nazove seljancetom....!!!!!.....kijamet, moj zavrzlama efendi, kijamet...!!!!...
CSKA

#28500 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Eto sta ti je izolovana zemlja :

01/01/2015

Srbija od danas na čelu OEBS-a

Srbija je danas preuzela jednogodišnje predsjedavanje Organizacijom za evropsku bezbijednost i saradnju.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da će 15. januara biti održana prva konferencija Stalnog savjeta OEBS-a, koja će označiti zvaničan početak predsjedavanja Srbije tom organizacijom.

Dačić je ranije najavio da će glavni cilj srpskog predsjedavanja biti da OEBS bude most između sukobljenih strana u ukrajinskoj krizi.

Rekaoje da će se Srbija potruditi da bude kredibilan predsjedavajući koji uživa povjerenje svih strana i koji će preduzimati mjere i korake u pravcu deeskalacije sukoba i konflikata.

OEBS se bavi kontrolom naoružanja, izgradnjom povjerenja, sprečavanjem konflikata, upravljanjem granicama, borbom protiv terorizma i trgovine ljudima, demokratizacijom, dobrom upravom, vladavinom prava, ljudskim pravima, tolerancijom i nediskriminacijom, slobodom medija, te ekonomskim i ekološkim pitanjima.

Organizaciju čini 57 država članica iz Evrope, Sjeverne Amerike i centralne Azije.

Sve odluke te organizacije donose se konsenzusom i političke su, ali ne i pravno obavezujuće.

Predsjedavanje OEBS-om traje godinu dana, a formalno, na mjestu predsjedavajućeg je ministar spoljnih poslova izabrane države.

Srbija je na toj funkciji naslijedila Švajcarsku, s kojom se zajednički kandidovala za dva uzastopna predsjedavanja, 2014. i 2015. godine, što je prvi dogovor te vrste u istoriji organizacije.

U Beču se jednom nedjeljno održavaju sastanci Stalnog savjeta, kojim predsjedava stalni predstavnik države predsjedavajućeg.

Najviše političko tijelo OEBS-a je Ministarski savjet, koji se sastaje jednom godišnje, a naredni sastanak planiran je u Beogradu, za 3. i 4. decembar.

http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=132411
Post Reply