Tužilaštvo mora dokazati samo ono za šta optužuje optuženog. A oni ga nisu optužili da je optužio osobu koju nema, to je bila njegova odbrana, da mu je ona ufatila volan.S4mpion wrote:Katastrofalna izjava za jednu tužiteljicu.Tokom cijelog postupka je šutio i optuživanje osobe koje više nema za krivično djelo je krajnje nehumano (da je Ajla Ibrica povukla volan, op.a.)", kazala je tužiteljica Šejla Herceglija.
Bez obzira koliki kreten je bio za volanom, njegove tvrdnje su se morale dokazati ili opovrgnuti, a o ovoj verziji događaja nismo čuli ni riječ.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
julisiz es grant
#28476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- JThomas
#28477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jel rečeno ili nije, to bi morao saslušati cijelo završno izlaganje tužilaštva, a ne kratki komentar poslije izricanja. ne možeš to znati ako nisi bio tamo.S4mpion wrote:Katastrofalna izjava za jednu tužiteljicu.Tokom cijelog postupka je šutio i optuživanje osobe koje više nema za krivično djelo je krajnje nehumano (da je Ajla Ibrica povukla volan, op.a.)", kazala je tužiteljica Šejla Herceglija.
Bez obzira koliki kreten je bio za volanom, njegove tvrdnje su se morale dokazati ili opovrgnuti, a o ovoj verziji događaja nismo čuli ni riječ.
-
julisiz es grant
#28478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa ako je proglašen krivim za djelo za koje je optužen, onda mora i dobiti zakonski propisanu kaznu, koja je obično u rasponu od-do. Ne možemo mi sada izmišljati kazne kojih nema.klaki wrote:Bicu vjerovatno osudjen za ovakvo misljenje ali teretiti ovog momka za ubistvo i ravnati ga sa ovim ostalim je meni smijesno iskreno jer nije nikako isto... duga uslovna + dugotrajno oduzimanje vozacke bi po meni bilo bolje rjesenje, pa ako hoce u tvorza nek onda izvoli
zatvori su sve samo ne popravne ustanove
- S4mpion
#28479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Drugim riječima, opovrgnuti njegovu tvrdnju, a jesu li to uradili? O tome nismo čuli ništa.julisiz es grant wrote:Tužilaštvo mora dokazati samo ono za šta optužuje optuženog. A oni ga nisu optužili da je optužio osobu koju nema, to je bila njegova odbrana, da mu je ona ufatila volan.S4mpion wrote:Katastrofalna izjava za jednu tužiteljicu.Tokom cijelog postupka je šutio i optuživanje osobe koje više nema za krivično djelo je krajnje nehumano (da je Ajla Ibrica povukla volan, op.a.)", kazala je tužiteljica Šejla Herceglija.
- S4mpion
#28480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Upravo zato što nisam bio tamo, kao i većina BH javnosti, dajem sebi za pravo ovakvu izjavu, pa neka se brane.JThomas wrote:jel rečeno ili nije, to bi morao saslušati cijelo završno izlaganje tužilaštva, a ne kratki komentar poslije izricanja. ne možeš to znati ako nisi bio tamo.S4mpion wrote:Katastrofalna izjava za jednu tužiteljicu.Tokom cijelog postupka je šutio i optuživanje osobe koje više nema za krivično djelo je krajnje nehumano (da je Ajla Ibrica povukla volan, op.a.)", kazala je tužiteljica Šejla Herceglija.
-
julisiz es grant
#28481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da bi znao sve to, morao bi pročitati presudu.S4mpion wrote: Drugim riječima, opovrgnuti njegovu tvrdnju, a jesu li to uradili? O tome nismo čuli ništa.
Da li je ta izjava pobijana ili ne, ne znam, ali je sigurno da nije izazvala razumnu sumnju kod sudija, jer bi u tom slučaju on bio oslobođen.
- Thorgerson
#28482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne zabaoravimo i Rastodera koji se sve vrijeme branio sa slobode. I dobio nevjerovatnih 5,5 godina zatvora.
Te Nermina Maslu koji je dobio citave 4,5 godine jer je vozio haman 100km/h usred grada i zgazio dvije pjesakinje, jednu usmrtio (majku SEDMERO djece).
Zbog toga mi je ovo sve cudno. Al eto prema navodima tuziteljice da je Ejubovic uzimao 10mg apaurina, kazna bi bila blaza.

I ovo je samo poruka pjesacima da se paze. Jer ja koliko vidim iz ovih svih presuda zivot pjesaka je fakticki bezvrijedan.
Te Nermina Maslu koji je dobio citave 4,5 godine jer je vozio haman 100km/h usred grada i zgazio dvije pjesakinje, jednu usmrtio (majku SEDMERO djece).
Zbog toga mi je ovo sve cudno. Al eto prema navodima tuziteljice da je Ejubovic uzimao 10mg apaurina, kazna bi bila blaza.
I ovo je samo poruka pjesacima da se paze. Jer ja koliko vidim iz ovih svih presuda zivot pjesaka je fakticki bezvrijedan.
- S4mpion
#28483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Upravo tako, morao bih pročitati presudu, ali bojim se da ista nije dostupna BH javnosti i da dalje od klixa ne možemo, zbog čega su moje sumnje opravdane.julisiz es grant wrote:Da bi znao sve to, morao bi pročitati presudu.S4mpion wrote: Drugim riječima, opovrgnuti njegovu tvrdnju, a jesu li to uradili? O tome nismo čuli ništa.
Da li je ta izjava pobijana ili ne, ne znam, ali je sigurno da nije izazvala razumnu sumnju kod sudija, jer bi u tom slučaju on bio oslobođen.
-
julisiz es grant
#28484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato i postoji žalbeni postupak, ako je ostalo nešto nedorečeno što mu je išlo na štetu, advokat će to u žalbi pomenuti.S4mpion wrote:Upravo tako, morao bih pročitati presudu, ali bojim se da ista nije dostupna BH javnosti i da dalje od klixa ne možemo, zbog čega su moje sumnje opravdane.julisiz es grant wrote:Da bi znao sve to, morao bi pročitati presudu.S4mpion wrote: Drugim riječima, opovrgnuti njegovu tvrdnju, a jesu li to uradili? O tome nismo čuli ništa.
Mislim da možeš dobiti uvid u presudu u pisarnici suda.
- S4mpion
#28485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako su moje sumnje, kojim slučajem, istinite onda do takvog propusta uopšte ne smije doći, a ne da ga se popravlja u žalbenom postupku.julisiz es grant wrote:Zato i postoji žalbeni postupak, ako je ostalo nešto nedorečeno što mu je išlo na štetu, advokat će to u žalbi pomenuti.S4mpion wrote: Upravo tako, morao bih pročitati presudu, ali bojim se da ista nije dostupna BH javnosti i da dalje od klixa ne možemo, zbog čega su moje sumnje opravdane.
Mislim da možeš dobiti uvid u presudu u pisarnici suda.
Evo kakva je situacija stvorena, kao javnost, nemamo pojma je li Ajla Ibrica povukla volan ili ne.
- JThomas
#28486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa ne može izjava poslije izricanja biti sadržine presude ili završne riječi.
-
nemoj to
#28487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na kraju ono što je mogla biti istina da je povukla malo volan, to mu je i donjelo još dodatnih 5 godina čuze zasluženo!
- vješalica
#28488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Može lijedno blic pitanje?klaki wrote:Bicu vjerovatno osudjen za ovakvo misljenje ali teretiti ovog momka za ubistvo i ravnati ga sa ovim ostalim je meni smijesno iskreno jer nije nikako isto... duga uslovna + dugotrajno oduzimanje vozacke bi po meni bilo bolje rjesenje, pa ako hoce u tvorza nek onda izvoli
zatvori su sve samo ne popravne ustanove
Koliku inteligencijun moraš imati da dokučiš da kao početnik možeš bezobzirnim kurčenjem ubiti 3 ljudi?
A pri tome sjesti za volan ubudženog džipa sa onolikim nepravilnostima?
- uglavnomja
#28489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sto se rastodera tice - dokazano je da je zena prelazila na crveno, znaci nije krivica 100% na njemuThorgerson wrote:Ne zabaoravimo i Rastodera koji se sve vrijeme branio sa slobode. I dobio nevjerovatnih 5,5 godina zatvora.
Zbog toga mi je ovo sve cudno. Al eto prema navodima tuziteljice da je Ejubovic uzimao 10mg apaurina, kazna bi bila blaza.![]()
u stvari da se nije digla medijska hajka vjerovatno bi i manje dobio
drugo, po hiljaditi put - visinu kazne, tezinu saobracajnog krivicnog djela ne odredjuje KO je zrtva.
zrtva je pjesak, suvozac, vozac drugog auta ... nebitno koliko ima godina, djece ...
sto se malog tice - puno je dobio, s obzirom na godine i da nema istoriju iza sebe, moguce da ce mu smanjiti par godina
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#28490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dobio je toliku kaznu zbog posljedica, tj. broja žrtava i povrijeđene.
Da je vožnja potpuno ista bila, a da onaj stub nije bio tu, možda ne bi bila tragedija i tako ne bi ni dana robijao, a isto se ponašao.
Da je vožnja potpuno ista bila, a da onaj stub nije bio tu, možda ne bi bila tragedija i tako ne bi ni dana robijao, a isto se ponašao.
-
invincible1921
#28491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
S obzirom na oklonsti koje ima on i s obzirom na to kako se kaznjavaju drugi...iskreno previse.
Na kraju krajeva mogo je i on poginut, po meni se ovo ne moze mjeriti sa djelima kad neko sa 100 na sat zgazi pjesaka.
Na kraju krajeva mogo je i on poginut, po meni se ovo ne moze mjeriti sa djelima kad neko sa 100 na sat zgazi pjesaka.
- Pryda
#28492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Potpis na ovo. Nedo Bog da se ikome desi.. Lik je kriv minimalno, vozio po autoputu sa 4 trebice, malo buba malo jala malo 150 na sat. Ko zna koliko puta prije su se tako isto vozili i koliko puta bi poslije da se nije ovo desilo. Ko zna koliko ih se trenutno tako vozi, njegova nesreca da mu se ovo desi. A sad forumski licemjeri recite jeste li vi ovako znali po autoputu?Thorgerson wrote:
3. slučaj
Imamo Ejubovica koji vozi auto, u tom autu se nalaze djevojke koje su svojom voljom tu, budimo realni boga pitaj na sta je ta voznja licila. (svi smo se dok smo bili mladji vozili sa rajom i znam ja veoma dobro kako to izgleda i na sta lici, lik je pogrijesio uzasno i neka sad leži) Saradjivao koliko toliko sa sudom, imao nekih nigdje veze izjava, nije pobjegao. Sudjenje trajalo kolko? 2-3 mjeseca? - Dobije haman 16 godina.
Po kojoj osnovi i kojoj logici? Mislim volio bih pravno objasnjenje.
Meni je stvarno zao ovih djevojaka, svih koje su poginule. I zao mi je sto ovom moram reci, ali ove zrtve nisu iste. Dvije djevojke koje prelaze cestu, nemaju nikakve veze sa automobilom. I druge djevojke koje su u automobilu. Uloga suvozaca nije nimalo zanemariva.
MIslim sto se mene tice kazna je adekvatna, da je i 20 godina. Ali jbmu moramo biti dosljedni.
Znam da ce se osut drvlje i kamenje na mene, ali nebitno poenta je ako je ovaj dobio 16 god, onda je sefic morao dobiti 25, a mudzelet 20. Ali eto zakon nije isti. I sta sad reci porodici one djevojke koju je Kerim zgazio na stanici, koja je gledala svoja posla? A on ce za koju godinu vani?
I 16 godina u Zenici nije malo. Dovoljno je da skontas da je on obicni lik, nit je kakav zajebani krimos ni nista. Obicni momak sa ulice. I dolazis medju zvijeri. I tu ce provesti haman toliko zivota koliko ga je evo proveo od rodjenja vani.
Kazna previsoka, kazna pogresna.. Izace iz zatvora lud ko struja, upropastene licnosti. Sve u svemu bolje bi mu bilo da je pogino zajedno sa njima, porodice bi klanjale dzenazu zajedno, digli bi im spomenik i idemo dalje. Ovako je mescini njima najogre sto je on prezivio.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#28493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pravda za brudu naseg ejubovica,fin momak,nije kriv sekunde,neko mu podvalio razlicite tablice...izdrzi bruda...
- JThomas
#28494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
eto ima snimak nesreće. čisto znanja što se tiče - onaj ko ne konta i nema osjećaja da ono ne može proći na mokrom autoputu na 166 kmh, vjerovatno nikad neće ni skontati...
-
detroit-mercy
#28495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jos se i vjeri okrenobitanga_sa_otesa wrote:pravda za brudu naseg ejubovica,fin momak,nije kriv sekunde,neko mu podvalio razlicite tablice...izdrzi bruda...
-
detroit-mercy
#28496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Minimalno, a da je lik sa tih 160km na sat poceo da vrda po cesti i zvizno tebe u autu i tom prilikom pognjavio ti zenu i dvoje djece ili staru, starog i brata (sta vec imas) a tebe napravio invalidom ti bi sigurno rekao, nemojte ba, nije prvi puta da vozi ovako, malo se zaigrao. To sto je 3 ljudi leglo u kabur, jebaji ga, taki hin grah paoPryda wrote:Potpis na ovo. Nedo Bog da se ikome desi.. Lik je kriv minimalno, vozio po autoputu sa 4 trebice, malo buba malo jala malo 150 na sat. Ko zna koliko puta prije su se tako isto vozili i koliko puta bi poslije da se nije ovo desilo. Ko zna koliko ih se trenutno tako vozi, njegova nesreca da mu se ovo desi. A sad forumski licemjeri recite jeste li vi ovako znali po autoputu?Thorgerson wrote:
3. slučaj
Imamo Ejubovica koji vozi auto, u tom autu se nalaze djevojke koje su svojom voljom tu, budimo realni boga pitaj na sta je ta voznja licila. (svi smo se dok smo bili mladji vozili sa rajom i znam ja veoma dobro kako to izgleda i na sta lici, lik je pogrijesio uzasno i neka sad leži) Saradjivao koliko toliko sa sudom, imao nekih nigdje veze izjava, nije pobjegao. Sudjenje trajalo kolko? 2-3 mjeseca? - Dobije haman 16 godina.
Po kojoj osnovi i kojoj logici? Mislim volio bih pravno objasnjenje.
Meni je stvarno zao ovih djevojaka, svih koje su poginule. I zao mi je sto ovom moram reci, ali ove zrtve nisu iste. Dvije djevojke koje prelaze cestu, nemaju nikakve veze sa automobilom. I druge djevojke koje su u automobilu. Uloga suvozaca nije nimalo zanemariva.
MIslim sto se mene tice kazna je adekvatna, da je i 20 godina. Ali jbmu moramo biti dosljedni.
Znam da ce se osut drvlje i kamenje na mene, ali nebitno poenta je ako je ovaj dobio 16 god, onda je sefic morao dobiti 25, a mudzelet 20. Ali eto zakon nije isti. I sta sad reci porodici one djevojke koju je Kerim zgazio na stanici, koja je gledala svoja posla? A on ce za koju godinu vani?
I 16 godina u Zenici nije malo. Dovoljno je da skontas da je on obicni lik, nit je kakav zajebani krimos ni nista. Obicni momak sa ulice. I dolazis medju zvijeri. I tu ce provesti haman toliko zivota koliko ga je evo proveo od rodjenja vani.
Kazna previsoka, kazna pogresna.. Izace iz zatvora lud ko struja, upropastene licnosti. Sve u svemu bolje bi mu bilo da je pogino zajedno sa njima, porodice bi klanjale dzenazu zajedno, digli bi im spomenik i idemo dalje. Ovako je mescini njima najogre sto je on prezivio.
Wtf, tri zivota uzeta i koliko jos upropasteno
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#28497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
znaci vec doso tobe,to je velika olaksavajuca okolnost ...detroit-mercy wrote: Jos se i vjeri okrenopa kuces vise
.
- nadžak
#28498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bogami se okreća ova priča, klasika. Eto momak za primjer na kraju ispade, samo MALO ga ponijelo mladalačko ludilo, pa i mi smo, manje više to radili?
E Bogami nismo! Još jednom pogledajte činjenice koje su vezane za ovaj slučaj pa onda recite da mu se malo omaklo. Šta ono bi sve na spisku? Vozačka tek položena koliko se sjećam, nije ni podigao. Auto sa tablicama koje pripadaju nekom drugom autu, (nastavi niz, znam da ima još) ...
Druga stvar, zaboravljate da on svoju obijest isopljava več duže vrijeme. Divljanja po naselju, ljudi zvali policiju, upozoravali itd.
Kad je kazna mala onda je drvlje i kamenje na pravosudje kako se, izmedju ostalog, daje primejr svakom hajvanu da isto radi i da je ovo država za klinac.
Kad budu ovako dobre kazne onda je paljba još gora! Majke mi mile, nismo normalni nikako!
E Bogami nismo! Još jednom pogledajte činjenice koje su vezane za ovaj slučaj pa onda recite da mu se malo omaklo. Šta ono bi sve na spisku? Vozačka tek položena koliko se sjećam, nije ni podigao. Auto sa tablicama koje pripadaju nekom drugom autu, (nastavi niz, znam da ima još) ...
Druga stvar, zaboravljate da on svoju obijest isopljava več duže vrijeme. Divljanja po naselju, ljudi zvali policiju, upozoravali itd.
Kad je kazna mala onda je drvlje i kamenje na pravosudje kako se, izmedju ostalog, daje primejr svakom hajvanu da isto radi i da je ovo država za klinac.
Kad budu ovako dobre kazne onda je paljba još gora! Majke mi mile, nismo normalni nikako!
-
detroit-mercy
#28499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma ja da sam na njegovom mjestu, ja bih drzavu tuzio, koji kurac ima metat bandere pored cestebitanga_sa_otesa wrote:znaci vec doso tobe,to je velika olaksavajuca okolnost ...detroit-mercy wrote: Jos se i vjeri okrenopa kuces vise
.
Nemore se covjek vise ni vozat po cesti a da ga bandera na udari
-
detroit-mercy
#28500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kako nam je ljudski zivot jeftinnadžak wrote:Bogami se okreća ova priča, klasika. Eto momak za primjer na kraju ispade, samo MALO ga ponijelo mladalačko ludilo, pa i mi smo, manje više to radili?
Za ubistva se daju smijesne kazne, da ne pricamo o premlacivnjima, maltretiranjima, silovanjima