Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Norm

#28451 Re: Zeničani

Post by Norm »

Not My Idea wrote: Jucer sam slusala sta ljudi radi i kako dopisuju desetine i stotine glasova. Strasno. Najnormalnije to pricaju.
CIK se sigurno pravi lud, u suprotnom bi pored onog ko upisuje glasove u kontrolnike trebalo sjedit jos troje ljudi koji samo gledaju i prate ispravnost.
Kako? Broj listica se mora slagati sa brojem potpisa glasaca koji su predocili L.K. Broje se koliko ja znam i glasovi i ukupan broj listica iz kutije...ili mozda? i ne?
Dopisivanje glasova na listice moze samo izazvati povecanje broja nevazecih listica...
Drugo je ako se dozvoli nekome da koristi identifikacioni dokument umrle osobe i da mu se dopusti identificirati i glasati kao preminuli... ;-)
Last edited by Norm on 10/10/2018 10:33, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#28452 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Sta ovo Hifa otvara? Jesu zaposlili ikog?
kamen spoticanja

#28453 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Norm wrote:
Not My Idea wrote: Jucer sam slusala sta ljudi radi i kako dopisuju desetine i stotine glasova. Strasno. Najnormalnije to pricaju.
CIK se sigurno pravi lud, u suprotnom bi pored onog ko upisuje glasove u kontrolnike trebalo sjedit jos troje ljudi koji samo gledaju i prate ispravnost.
Kako? Broj listica se mora slagati sa brojem potpisa glasaca koji su predocili L.K. Broje se koliko ja znam i glasovi i ukupan broj listica iz kutije...ili mozda? i ne?
Dopisivanje glasova na listice moze samo izazvati povecanje broja nevazecih listica...
Drugo je ako se dozvoli nekome da koristi identifikacioni dokument umrle osobe i da mu se dopusti identificirati i glasati kao preminuli... ;-)
ma bolan dopisuju se glasovi pojedincima iz odredjenih stranaka a u okviru listica gdje je ta stranka dobila glas
pa tako neko glasa za nekoga iz SDA a onda ovi dopisu duvnjaka npr ili glasas za nekoga iz NB a ovi dospisu omera skalju
tako da se broj glasova poklapa...a stari igraci ulete na ugodne skupstinske plate
channel10

#28454 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Throttle wrote:Kod mene je na 21 stepen vec 15 dana :mrgreen:
Da nije malo? Meni je zima ako nije barem 23,5-24 stepena :)
A kako je dobro grijanje, da niko nije primjetio da ga ima :lol:
Throttle

#28455 Re: Zeničani

Post by Throttle »

channel10 wrote:
Throttle wrote:Kod mene je na 21 stepen vec 15 dana :mrgreen:
Da nije malo? Meni je zima ako nije barem 23,5-24 stepena :)
A kako je dobro grijanje, da niko nije primjetio da ga ima :lol:
Taman za trenerku i majicu kratkih rukava :mrgreen:
channel10

#28456 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Meni je to niska temperatura. Blago tebi kad možeš tako.

Ja sam i ljeti i zimi u sorcu i majici kratkih rukava.
veliki_ah

#28457 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

kamen spoticanja wrote:
Norm wrote:
ma bolan dopisuju se glasovi pojedincima iz odredjenih stranaka a u okviru listica gdje je ta stranka dobila glas
pa tako neko glasa za nekoga iz SDA a onda ovi dopisu duvnjaka npr ili glasas za nekoga iz NB a ovi dospisu omera skalju
tako da se broj glasova poklapa...a stari igraci ulete na ugodne skupstinske plate
Ili na listić gdje glas ide konkurentskoj stranci/kandidatu se upiše još jedan iksić za bilo koga i taj je odmah nevažeći.
sale07

#28458 Re: Zeničani

Post by sale07 »

kamen spoticanja wrote:
Norm wrote:
Ovo je 100% tacno. Jer imam jedan slucaj u porodici gdje je moj daidja obecao dati glas odredenoj osobi na proslim izborima. Posto je manje glasacko mjesto, poslije se ispostavilo da iz tog glasackog mjesta nije dobio ni jedan glas. I nakon toga zove ovog mog daidju, i govori mu tako, a posto ovaj zna da se to i prije desavalo, mala sredina i sve se zna, ovaj slikao kao dokaz. Na kraju je toj osobi ponudio i da ide na sud ako zeli i da ce mu on biti svjedok. Al posto je i ovaj neki obicni covjek okanio se toga i raskrizio sa politikom za sva vremena.
Uglavnom svasta se radi, a ovo kako je duvnjak prosao, pa za to i sluze ove liste od 30-40 kandidata gdje svako dobije po malo, a oni na kraju guraju koga hoce.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#28459 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

_BataZiv_0809 wrote:Sta ovo Hifa otvara? Jesu zaposlili ikog?
:?: :?:
kakavdanakneiskustvu

#28460 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

_BataZiv_0809 wrote:

gdje otvara?
Nivelacija

#28461 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

_BataZiv_0809 wrote:
Realizacijom investicije u ukupnom obimu od više desetina miliona KM Hifa Oil daje svoj doprinos u učešću obaveznih zaliha u našoj zemlji, a koje su uvjet EU kada su u pitanju propisane količine obaveznih rezervi nafte koje naša zemlja treba zadovoljiti.

Hifa Oil je kao lider u distribuciji nafte i naftnih derivata u našoj zemlji prošle godine kupila Terminale Željezare Zenica, čim je osim jačanja konkurentskih prednosti novim investicijama omogućena još veća sigurnost i stabilnost snabdijevanja tržišta Bosne i Hercegovine naftom na duži rok. Provedbom ovog projekta Hifa Oil je postala kompanija za trgovinu i distribuciju nafte sa najvećim privatnim terminalima u Bosni i Hercegovini, čime je tržišna pozicija ove kompanije znatno poboljšana.

Ukupan kapacitet terminala je 13 miliona litara goriva što je cca. 12.840 m3. Sami Terminali zauzimaju površinu 22.000 m2, od čega je pod opremom 6.500 m2. Sastoji se od pretakališta, nadzemnih rezervoara (skladišta), podzemnih rezervoara (skladišta) separatora, objekata za protivpožarnu zaštitu i slobdnih površina sa prilaznim saobraćajnicama (drumskim i željezničkim). Logistički posmatrano, punjenje teminala vršit će se isključivo vozovima, što podrazumijeva doprinos razvoju željezničkog saobraćaja u BiH, tj. otvaranje poslova i saradnju sa Željeznicama FBiH i Željeznicama RS.

Radi se o najsavremenijim tehnologijama, ali i nemjerljivom značaju za tržište i cijelu državu. Ovaj terminal koji se nalazi u srcu Bosne bit će izuzetno dobar balans koji neće dozvoljavati ekstremna dizanja cijena na našem tržištu. Terminal je potpuno automatizovan. Ne postoji mogućnost nikakvog mehaničkog točenja. Cijeli proces je biti kompjuterizovan, što podrazumijeva i vaganje kamiona, točenje i izlazno vaganje. Poseban akcenat je stavljen na protupožarnu zaštitu koja zadovoljava najstrožije EU standarde. Terminal je također opremljen povratom isparavanja, tako da emisija štetnih gasova praktično i ne postoji. Terminal ima dvije vrste utovara robe, standardni nadzemni utovar, i savremeni eco - utovar koji se vrši iz zemlje.

Novom investicijom Hifa Oil je u poziciji da kao kompanija sa najvećim privatnim terminalima u zemlji, bude porektač razvoja cestovnog i željezničkog saobraćaja. Također, na ovaj način Hifa Oil daje doprinos razvoju industrije Zenice i cijele BiH, a otvaranje terminala u Zenici znači istovremeno i otvaranje novih radnih mjesta.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#28462 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Nivelacija wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Realizacijom investicije u ukupnom obimu od više desetina miliona KM Hifa Oil daje svoj doprinos u učešću obaveznih zaliha u našoj zemlji, a koje su uvjet EU kada su u pitanju propisane količine obaveznih rezervi nafte koje naša zemlja treba zadovoljiti.

Hifa Oil je kao lider u distribuciji nafte i naftnih derivata u našoj zemlji prošle godine kupila Terminale Željezare Zenica, čim je osim jačanja konkurentskih prednosti novim investicijama omogućena još veća sigurnost i stabilnost snabdijevanja tržišta Bosne i Hercegovine naftom na duži rok. Provedbom ovog projekta Hifa Oil je postala kompanija za trgovinu i distribuciju nafte sa najvećim privatnim terminalima u Bosni i Hercegovini, čime je tržišna pozicija ove kompanije znatno poboljšana.

Ukupan kapacitet terminala je 13 miliona litara goriva što je cca. 12.840 m3. Sami Terminali zauzimaju površinu 22.000 m2, od čega je pod opremom 6.500 m2. Sastoji se od pretakališta, nadzemnih rezervoara (skladišta), podzemnih rezervoara (skladišta) separatora, objekata za protivpožarnu zaštitu i slobdnih površina sa prilaznim saobraćajnicama (drumskim i željezničkim). Logistički posmatrano, punjenje teminala vršit će se isključivo vozovima, što podrazumijeva doprinos razvoju željezničkog saobraćaja u BiH, tj. otvaranje poslova i saradnju sa Željeznicama FBiH i Željeznicama RS.

Radi se o najsavremenijim tehnologijama, ali i nemjerljivom značaju za tržište i cijelu državu. Ovaj terminal koji se nalazi u srcu Bosne bit će izuzetno dobar balans koji neće dozvoljavati ekstremna dizanja cijena na našem tržištu. Terminal je potpuno automatizovan. Ne postoji mogućnost nikakvog mehaničkog točenja. Cijeli proces je biti kompjuterizovan, što podrazumijeva i vaganje kamiona, točenje i izlazno vaganje. Poseban akcenat je stavljen na protupožarnu zaštitu koja zadovoljava najstrožije EU standarde. Terminal je također opremljen povratom isparavanja, tako da emisija štetnih gasova praktično i ne postoji. Terminal ima dvije vrste utovara robe, standardni nadzemni utovar, i savremeni eco - utovar koji se vrši iz zemlje.

Novom investicijom Hifa Oil je u poziciji da kao kompanija sa najvećim privatnim terminalima u zemlji, bude porektač razvoja cestovnog i željezničkog saobraćaja. Također, na ovaj način Hifa Oil daje doprinos razvoju industrije Zenice i cijele BiH, a otvaranje terminala u Zenici znači istovremeno i otvaranje novih radnih mjesta.
Tigre znam ja procitat PR blebetanja za medije i naivnu publiku, nego pitam za insajderske info ako ih ima...
Norm

#28463 Re: Zeničani

Post by Norm »

kamen spoticanja wrote:
Norm wrote:
A dobro to, to je dopisivanje glasova za kandidate jedne stranke koja je vec zaokruzena na listicu...to je nesto drugo i to je legalno :bih: :izet: ...ja mislio ono novi listici i zaokruzivanje kandidata...do mene je...nisam ja za poliKite...
veliki_ah

#28464 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Norm wrote:
A dobro to, to je dopisivanje glasova za kandidate jedne stranke koja je vec zaokruzena na listicu...to je nesto drugo i to je legalno :bih: :izet: ...ja mislio ono novi listici i zaokruzivanje kandidata...do mene je...nisam ja za poliKite...
Nisi ti daleko od poente, jer jako puno bude i praznih listića, na kojima se onda dopiše onaj ko treba da bude. U suštini, ono što ljudi ne znaju, najveće igre se igraju oko dogovora za biračke odbore. Manjim strankama je to pegla i nemaju para da plate ljude, zato veće stranke sve poklope i onda se lagano dogovore izmedju sebe. Također, po selima se najčešće pravi situacija da su u biračkom odboru predstavnici jedne ili dvije stranke, pa je onda sve lakše.
Uglavnom, promjene izbornog zakona i smjernice za rad CIK-a daje vlast. Vlast čine stranke koje su tu došle na osnovu ovakvog sistema. Naravno da oni neće mijenjati pobjednički proces. Jedino neki veliki i jebeni pritisak stranaca to može promijeniti.
kamen spoticanja

#28465 Re: Zeničani

kamberovica polje

#28466 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

kamen spoticanja wrote:http://zenicainfo.ba/2018/10/10/zenica- ... t-bez-sda/

iz Zen'ce krecu promjene :mrgreen:
DoFu, Kifla, mafija i VehBiAj simpatizeri u koaliciji.
Pa ovo je dream team.
c_g

#28467 Re: Zeničani

Post by c_g »

J3bo Parove za ovo. :lol:

SDA vs SDA B team
kakavdanakneiskustvu

#28468 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

c_g wrote:J3bo Parove za ovo. :lol:

SDA vs SDA B team
:lol: :thumbup:
Casual's

#28469 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Nedavno na RTVZE kaže da nema šanse oko koaliranja sa PDA i ASDA (emisija kada je sa Kaknjom bio). :run:
Kralj Tvrtko I.

#28470 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Da je pobjedio sigurno nebi ni koalirao.
Ovako treba jebat zelene na bilo koji naćin...
Problem je ta izjava prije izbora a nije problem dopisivanje glasova i to drugom bojom olovke...
Mater im zelenu jebem...
kamen spoticanja

#28471 Re: Zeničani

zelene ces zajebat Kukom,Kiflom,Isakom Ramom i Omerom Š.?
mislim da je jasno ko ce biti heban...
mada ovo je obicno.podizanje cijene pred pregovore...jer im je koalicioni kapacitet smijesan
pa koliko.imaju poslanika u zdk?
Nivelacija

#28472 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

kamen spoticanja wrote:zelene ces zajebat Kukom,Kiflom,Isakom Ramom i Omerom Š.?
mada ovo je obicno.podizanje cijene pred pregovore...jer im je koalicioni kapacitet smijesan
SDP NB DF ASDA NS - 17 poslanika

Radoncic rekao nece sa SDA u vlast ni po koju cijenu jedino moguce sa ovim blokom SDP-a sto znaci 20 ruku..i da nece naci ce se preletac..

SDA-HDZ 13 mandata fali 5 kojih nema

Gotovo je izvjesno da SDA gubi ZDK.
kamen spoticanja

#28473 Re: Zeničani

Nivelacija wrote:
kamen spoticanja wrote:zelene ces zajebat Kukom,Kiflom,Isakom Ramom i Omerom Š.?
SDP NB DF ASDA NS - 17 poslanika

Radoncic rekao nece sa SDA u vlast ni po koju cijenu jedino moguce sa ovim blokom SDP-a sto znaci 20 ruku..i da nece naci ce se preletac..

SDA-HDZ 13 mandata fali 5 kojih nema

Gotovo je izvjesno da SDA gubi ZDK.
ma neka gubi...to je nebitno
nisam siguran razumijes li sta znaci sastaviti ovakvu vladu koju spominjes i kako bi to funkcionisalo
i koga bi sve imao u vlasti
realno za zelene najbolje bi bilo da ovaj mandat zeleni prde u opoziciji...toliko vremena treba da se isfiltrira olos koji je ostao nakon ovih sto su vec otisli
nazalost bice ista vlada kao i do ovih izbora...sbb ce uci unutra jer druge opcije nemaju...a to znaci da cemo jos dugo gledati duvnjake i pivice
Casual's

#28474 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Kralj Tvrtko I. wrote:Da je pobjedio sigurno nebi ni koalirao.
Ovako treba jebat zelene na bilo koji naćin...
Problem je ta izjava prije izbora a nije problem dopisivanje glasova i to drugom bojom olovke...
Mater im zelenu jebem...
Fakat vjeruješ u gluposti koje pišu oni njegovi uhljebi?
Norm

#28475 Re: Zeničani

Post by Norm »

kamen spoticanja wrote:http://zenicainfo.ba/2018/10/10/zenica- ... t-bez-sda/

iz Zen'ce krecu promjene :mrgreen:
Hvala im svima i svim gloosoocima koji su me definitivno ucvrstili u namjeri da nakon N.G. odem odavle...nakon 40 i kusur god zivota, obrazovanja i dvije decenije radnog iskustva, nakon, doduse kratko provedenog vremena u ARBiH, yebem sve ovo i akoBog da, da djecu izvucem...a neka vam Ramo i sin mu budu moralne i svake druge vertikale i likovi na koje se treba ugledati...a tek ce se onda mnogi grohotom nasmijati...i da svi dudlamo nargile dok se boje ne rastope... :lol:
Post Reply