Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- SmokingMan
#28451 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sex-master of the Universe.

- aditon
#28452 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni je i dan danas Skyrim najdraža igra..
- House
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#28454 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
samo vi mene zaJbajte
al igro sam igrica do besvjesti, imao preko 1000 CD i DVD u kolekciji... kupovao jos 98-99 prvo one za super nitendo naslove a onda prvi PC i to Pentium II 350 Mhz, Ati 8 MB grafuljom, 17 inchi monitorom, RAM ??? ne sjecam se kolko, prvi naslovi kupljeni kod Sirana i na Otoci pijacama... Homeworld, Age of Empires II: The Age of Kings, Unreal Tournament (1999), FreeSpace 2, Hidden & Dangerous, Flanker 2.0, Thief II: The Metal Age, Shogun: Total War (meni najdraza), Metal Gear Solid, SWAT 3: Elite Edition, StarLancer, Vampire: The Masquerade - Redemption, Sea Dogs, Heavy Metal: F.A.K.K. 2, Crimson Skies, Grand Prix 3, Zeus: Master of Olympus, Diablo II, Half-Life, Grim Fandango, Thief: The Dark Project, Starcraft, Falcon 4.0, Tom Clancy's Rainbow Six... itd itd
-
DonieBrasco
#28455 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja sam 1999. godine dobio orginal Half-Life i Need for Speed: Road Chalange, ne treba ni pisati sta je Half Life tada bio (mozda mlade generacije ne znaju sta je proizaslo iz te igre), generalno tada su orginalne igre bile u onim velikim kutijama sa mnogo sadrzaja, grafike, informacija, jako detaljno...itd. Tada sam bio osnovac veze nisam imao o kompjuterima, srecom stariji brat jeste, pa je tadasnji kompjuter koji smo imali mogao da pokrene te igre.
P.S. Jos to imam i mislim da bi neki kolekcionari zlatom platili takve stvari.
P.S. Jos to imam i mislim da bi neki kolekcionari zlatom platili takve stvari.
-
Ramsey8
#28456 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja sam se naigrao na nitendo 64 igrica prije nego sam dobio prvi pc
Super Mario
Zelda
Super Mario Kart
World Cup 98
Itd
Super Mario
Zelda
Super Mario Kart
World Cup 98
Itd
- pici
#28457 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Half Life je igretina i napravila je revoluciu u daljnjem igrackom zanru... sjecam se sa burazerom igrao i dosli do onog ventilatora nikad prec
nije tad bilo lako jer nije bilo chetova i uzimo PC play, Bug, Svet kompjutera itd i slucajno naletim na walkthrough
ja nase srece koda smo na lotu dobili... 
-
DonieBrasco
#28458 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kad smo kod Bug casopisa i slicnih, koja je sreca bila kada dođe onaj CD uz njega pa na njemu bude nekoliko demo igara i programa. 
- Averus
#28459 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Brate da je tad bilo interneta, mogli smo ti i ja biti pravo dobri jarani!pici wrote:samo vi mene zaJbajteal igro sam igrica do besvjesti, imao preko 1000 CD i DVD u kolekciji... kupovao jos 98-99 prvo one za super nitendo naslove a onda prvi PC i to Pentium II 350 Mhz, Ati 8 MB grafuljom, 17 inchi monitorom, RAM ??? ne sjecam se kolko, prvi naslovi kupljeni kod Sirana i na Otoci pijacama... Homeworld, Age of Empires II: The Age of Kings, Unreal Tournament (1999), FreeSpace 2, Hidden & Dangerous, Flanker 2.0, Thief II: The Metal Age, Shogun: Total War (meni najdraza), Metal Gear Solid, SWAT 3: Elite Edition, StarLancer, Vampire: The Masquerade - Redemption, Sea Dogs, Heavy Metal: F.A.K.K. 2, Crimson Skies, Grand Prix 3, Zeus: Master of Olympus, Diablo II, Half-Life, Grim Fandango, Thief: The Dark Project, Starcraft, Falcon 4.0, Tom Clancy's Rainbow Six... itd itd
Ja krenuo sa Nintendo NES, pa 286-ica, pa 486-ica, pa P1 133Mhz grafička 1MB, rama 24MB, pa onda Sempron 1700+, pa P4 3.0GHz. Poslije toga nije više ni bitno.
To se igralo Mario, pa Metroid, Ninja Turtles, Hugo
- pici
#28460 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ja sam toliko toga pobacao da je zalosno... volio bi da sam imao prostora i to ostavio al jebi ga... Sid Meier's Civilization II, Quake, Diablo, Command & Conquer: Red Alert, Duke Nukem 3D, Fallout, Myth: The Fallen Lords, Sid Meier's Gettysburg, Total Annihilation, Age of Empires... zora svice, komsijin pijetao kukurice, kroz zube mu jebem sve izgubio sam armiju 
- Averus
#28461 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Joj koliko puta su me starci "budili" ujutro, a ja svunoć šutao - od final fantasyja, preko fife 99, pa ko zna do koje igre
Znao sam zaspati u fotelji dok igram
A uvijek me jebalo ono "evo samo još ovo da odradim"
- SmokingMan
#28462 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Čudi me da mi onomad PSOne nije pregorio koliko sam igrao onaj Red alert 2.Kako je to dobra stratgija bila.Uz Dune 2000,najdraža svih vremena. 
BF3 mi je jebao za sva vremena,mislim daje on uveliko bio dogovoran za moju ekstremnu nesanicu,a kasnije depresiju i anksioznost.
Kako mi je crkla kartica prije 2 mjeseca,nisam ništa poigrao,pfffff...Kontam da ubrzo uzmem neku.Pa kontamda mi je naći neku od 4GB VRAM.a za 250-260 KM.
BF3 mi je jebao za sva vremena,mislim daje on uveliko bio dogovoran za moju ekstremnu nesanicu,a kasnije depresiju i anksioznost.
Kako mi je crkla kartica prije 2 mjeseca,nisam ništa poigrao,pfffff...Kontam da ubrzo uzmem neku.Pa kontamda mi je naći neku od 4GB VRAM.a za 250-260 KM.
- pici
#28463 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
tamo 2001 dolazio šura s posla i šuto Cezara strategiju... sta cu pustim mu citavu noc ja legnem spavat i tamo kroz san cujem mamu vam jebem da vam jebem... otvorim oci on umotan u montušu, zima bila a jos jutro, kapa na glavi i rukavice
ja sam bio šokiran 
-
DonieBrasco
#28464 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Koliko vas je igralo Microsftov Monster Truck Madness, a onda i Motocross Madness mislim da je to bilo 1999.
Kad se samo sjetim kako sam Unreal Tournament prelazio na sve moguce nacine, sa svim frakcijama - rasama, ono je bilo ludilo od igre. Age of Empires, gradio i sirio se do kraja mape, sam protiv svih ostalih.
Half Life milion puta, svaki put ocekivao drugaciji kraj, a onda i HL2, pa epizode,... i da iskorsitim priliku da sve po spiku Gabe-u i Valvu sto nikad nisu zavrsili igru a kamoli novu napravili. Nekada davno bjese CS 1.5, 1.6.
Need For Speed - Road Chalenge, dan danas najdrazi NFS ne ova novo sranja veze sa utrkivanjem nema. Hitman 1 i 2 se sutao dan i noc....
Kad se samo sjetim kako sam Unreal Tournament prelazio na sve moguce nacine, sa svim frakcijama - rasama, ono je bilo ludilo od igre. Age of Empires, gradio i sirio se do kraja mape, sam protiv svih ostalih.
Half Life milion puta, svaki put ocekivao drugaciji kraj, a onda i HL2, pa epizode,... i da iskorsitim priliku da sve po spiku Gabe-u i Valvu sto nikad nisu zavrsili igru a kamoli novu napravili. Nekada davno bjese CS 1.5, 1.6.
Need For Speed - Road Chalenge, dan danas najdrazi NFS ne ova novo sranja veze sa utrkivanjem nema. Hitman 1 i 2 se sutao dan i noc....
- Layne
#28465 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Memorijska kartica 15 save slotova, Populous zauzima svih 15. Imo ja sacuvanu sezonu nba live, a drug se nafuro da igra populous. Posudim mu ja PS, dva mjeseca ga nije gasio
na kraju mu mali rođak ugasio u fazonu za šta je ova tipka 
- Layne
#28466 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Al su nas na otoci i gulili, 5KM zamjena igara 
- diablobih
#28467 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Auuu, dune, kakva je to igra bila.
- Averus
#28468 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
A brate najveći merak bio otići na koreju i kupovati na buvljaku igrice 
Odem nakupujem stripova, kupim dva-tri CD-a i starom nađem ratkapu za auto - sve 9KM
Naravno, prije toga sam na ciglanama kupovao "kasete" za terminator

Odem nakupujem stripova, kupim dva-tri CD-a i starom nađem ratkapu za auto - sve 9KM
Naravno, prije toga sam na ciglanama kupovao "kasete" za terminator
-
febo_acm
#28469 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kakav je ugođaj hp 27xq i ti?
jedva čekam da probam 
- aditon
#28470 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
da se nadovežem na priču pošto je ovdje starija geneeracija gamera...ja sam u tom periodu nabavljao igre iz Sansog Mosta, lik mi je slao preporučenom poštom..sjećam se kako sam se važno osjećao kad bi otišao u poštu s onim žutim listićem da preuzmem pošiljku ali i uzbuđenja zbog novih igara...trčim kući...imao sam svako izdanje Bug-a i PC Info-a koji je nešto kasnije izašao..ah ti Bug CD-ovi s demo igrama i raznim programčićima...Averus je spominjao Turok igru, a ja sam istu dobio uz kupljenu grafičku Riva TNT 2 32 MB - Ultra
pandan današnjoj 2080ti..sjećam se da sam je platio oko 500 maraka..Ne mogu se sjetiti svih naslova u ovom momentu ali najviše sam vremena provodio igrajući Quake 2 i 3, Unreal Tournament (kako preko modema 1:1 tako i klasični multiplayer..ni sky high ping/lag nije smetao, stalno izbacivanje s neta..sad da mi se to desi razbio bi kompjuter jer su živci otanjili
). Prije svoje prve zvjerke koju sam kupio 98, imao sam komodore 64 i atari. U to vrijeme, vrijeme dial up konekcije, glavna misija je bila da nađemo tuđi user i pass, jer je internet bio ko suho zlato skup..tj obračunavala se potrošnja i interneta i telefona...razna majmunisanja su tada bila a najviše smo koristili user i pass od tehničke škole i šipad komerca
...mogao bi do sutra se prisjećati ovih stvari ali vidim da sam već roman napisao tako da stajem 
- Averus
#28471 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
A brate, jučer sam Witcheru vidio miteser na licufebo_acm wrote:Kakav je ugođaj hp 27xq i ti?jedva čekam da probam
Dere, fakat vidim razliku - najviše u gradovima jer mi je tu prije znao pasti FPS, sad stoji čvrsto na preko 60
Popravio grafiku, sve ide lijepo i tečno
@aditon: ne spominji mi dial-up, ja GTA1 skidao sat i po'... DEMO VERZIJU!!!!
A mislim da sam najviše vremena potrošio na Morrowind i Need For Speed 2 SE, sa legendarnim Mclarenom i FZR2000
- arnes_king
#28472 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ih ja se sjecam u Njemackoj dok sam bio da smo nabavljali neke stare konzole, ne znam sta je tacno bilo ali se kvarilo ko ludo, prije NES sistema i malo malo kupuj novi... Kasnije kada je izasao Playstation to je bio preporod.
Sto se tice dial up interneta bas sam tad koristio tako od komsije user/pass, rodjak mi nastimao
Sjecam se hocu sliku da otvorim (ne pitajte kakvu
) i moram ostaviti jedno pola sata dok ucita one pixele
Sjeca li se ko NFS hot pursuit i legendarnog auta El-Nino?
Je li ko igrao na PSOne Fighting Force ili Armorines? Armorines je bila uzitak za igrati u split screen co-op a i ova fighting force je mogla u dvoje, zbog nje sam znao ostavljati konzolu upaljenu po dva tri dana kad nisam imao memory kartice
Zaboravi spomenuti Dino Crysis 2, jedna od najboljih igara u to vrijeme.
Sto se tice dial up interneta bas sam tad koristio tako od komsije user/pass, rodjak mi nastimao
Sjeca li se ko NFS hot pursuit i legendarnog auta El-Nino?
Je li ko igrao na PSOne Fighting Force ili Armorines? Armorines je bila uzitak za igrati u split screen co-op a i ova fighting force je mogla u dvoje, zbog nje sam znao ostavljati konzolu upaljenu po dva tri dana kad nisam imao memory kartice
Zaboravi spomenuti Dino Crysis 2, jedna od najboljih igara u to vrijeme.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#28473 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
IgraoSmokingMan wrote:Čudi me da mi onomad PSOne nije pregorio koliko sam igrao onaj Red alert 2.Kako je to dobra stratgija bila.Uz Dune 2000,najdraža svih vremena.
Htio i poslije Generals igrati, ne bi prilike nikad
- seoBIH
#28474 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ih kada sam sa rajom otkrio da red faction moze da se igra preko dialupa bez laga. Pa to se nije silazilo s neta
Racuni boli glava 
- SmokingMan
#28475 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Red alert mrtva institucija.Moraju uraditi remastered verziju u novom engineu.Nemaju pojma kako se prave pare.Tomahawk11 wrote:IgraoSmokingMan wrote:Čudi me da mi onomad PSOne nije pregorio koliko sam igrao onaj Red alert 2.Kako je to dobra stratgija bila.Uz Dune 2000,najdraža svih vremena.
Kako mi je crkla kartica prije 2 mjeseca,nisam ništa poigrao,pfffff...Kontam da ubrzo uzmem neku.Pa kontamda mi je naći neku od 4GB VRAM.a za 250-260 KM.![]()
Htio i poslije Generals igrati, ne bi prilike nikad