Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

SmokingMan

#28451 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Sex-master of the Universe. :D :izet:
aditon

#28452 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

Meni je i dan danas Skyrim najdraža igra..
House

#28453 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

silent hill 2
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#28454 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

samo vi mene zaJbajte :mrgreen: al igro sam igrica do besvjesti, imao preko 1000 CD i DVD u kolekciji... kupovao jos 98-99 prvo one za super nitendo naslove a onda prvi PC i to Pentium II 350 Mhz, Ati 8 MB grafuljom, 17 inchi monitorom, RAM ??? ne sjecam se kolko, prvi naslovi kupljeni kod Sirana i na Otoci pijacama... Homeworld, Age of Empires II: The Age of Kings, Unreal Tournament (1999), FreeSpace 2, Hidden & Dangerous, Flanker 2.0, Thief II: The Metal Age, Shogun: Total War (meni najdraza), Metal Gear Solid, SWAT 3: Elite Edition, StarLancer, Vampire: The Masquerade - Redemption, Sea Dogs, Heavy Metal: F.A.K.K. 2, Crimson Skies, Grand Prix 3, Zeus: Master of Olympus, Diablo II, Half-Life, Grim Fandango, Thief: The Dark Project, Starcraft, Falcon 4.0, Tom Clancy's Rainbow Six... itd itd
DonieBrasco

#28455 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Ja sam 1999. godine dobio orginal Half-Life i Need for Speed: Road Chalange, ne treba ni pisati sta je Half Life tada bio (mozda mlade generacije ne znaju sta je proizaslo iz te igre), generalno tada su orginalne igre bile u onim velikim kutijama sa mnogo sadrzaja, grafike, informacija, jako detaljno...itd. Tada sam bio osnovac veze nisam imao o kompjuterima, srecom stariji brat jeste, pa je tadasnji kompjuter koji smo imali mogao da pokrene te igre. :D

P.S. Jos to imam i mislim da bi neki kolekcionari zlatom platili takve stvari.
Ramsey8

#28456 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Ramsey8 »

Ja sam se naigrao na nitendo 64 igrica prije nego sam dobio prvi pc
Super Mario
Zelda
Super Mario Kart
World Cup 98
Itd
pici

#28457 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

Half Life je igretina i napravila je revoluciu u daljnjem igrackom zanru... sjecam se sa burazerom igrao i dosli do onog ventilatora nikad prec :mrgreen: nije tad bilo lako jer nije bilo chetova i uzimo PC play, Bug, Svet kompjutera itd i slucajno naletim na walkthrough :mrgreen: ja nase srece koda smo na lotu dobili... :thumbup:
DonieBrasco

#28458 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Kad smo kod Bug casopisa i slicnih, koja je sreca bila kada dođe onaj CD uz njega pa na njemu bude nekoliko demo igara i programa. :D
Averus

#28459 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

pici wrote:samo vi mene zaJbajte :mrgreen: al igro sam igrica do besvjesti, imao preko 1000 CD i DVD u kolekciji... kupovao jos 98-99 prvo one za super nitendo naslove a onda prvi PC i to Pentium II 350 Mhz, Ati 8 MB grafuljom, 17 inchi monitorom, RAM ??? ne sjecam se kolko, prvi naslovi kupljeni kod Sirana i na Otoci pijacama... Homeworld, Age of Empires II: The Age of Kings, Unreal Tournament (1999), FreeSpace 2, Hidden & Dangerous, Flanker 2.0, Thief II: The Metal Age, Shogun: Total War (meni najdraza), Metal Gear Solid, SWAT 3: Elite Edition, StarLancer, Vampire: The Masquerade - Redemption, Sea Dogs, Heavy Metal: F.A.K.K. 2, Crimson Skies, Grand Prix 3, Zeus: Master of Olympus, Diablo II, Half-Life, Grim Fandango, Thief: The Dark Project, Starcraft, Falcon 4.0, Tom Clancy's Rainbow Six... itd itd
Brate da je tad bilo interneta, mogli smo ti i ja biti pravo dobri jarani! :D

Ja krenuo sa Nintendo NES, pa 286-ica, pa 486-ica, pa P1 133Mhz grafička 1MB, rama 24MB, pa onda Sempron 1700+, pa P4 3.0GHz. Poslije toga nije više ni bitno.
To se igralo Mario, pa Metroid, Ninja Turtles, Hugo :lol: , onaj neki neandertalac s toljagom, pa wolfenstein, doom, blood, AoE1, AoE2, UT, CS, C&C, Baldur's Gate, Monkey Island, Vampire: MB, Turok, ma brate... da ne nabrajam :D Ja cca 2009 poklonio kutiju sa preko 20000 CD/DVDova rođaku, nisam više imao gdje s njima :lol:
pici

#28460 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

ja sam toliko toga pobacao da je zalosno... volio bi da sam imao prostora i to ostavio al jebi ga... Sid Meier's Civilization II, Quake, Diablo, Command & Conquer: Red Alert, Duke Nukem 3D, Fallout, Myth: The Fallen Lords, Sid Meier's Gettysburg, Total Annihilation, Age of Empires... zora svice, komsijin pijetao kukurice, kroz zube mu jebem sve izgubio sam armiju :mrgreen:
Averus

#28461 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Joj koliko puta su me starci "budili" ujutro, a ja svunoć šutao - od final fantasyja, preko fife 99, pa ko zna do koje igre :-)
Znao sam zaspati u fotelji dok igram :D

A uvijek me jebalo ono "evo samo još ovo da odradim" :lol:
SmokingMan

#28462 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Čudi me da mi onomad PSOne nije pregorio koliko sam igrao onaj Red alert 2.Kako je to dobra stratgija bila.Uz Dune 2000,najdraža svih vremena. :thumbup:

BF3 mi je jebao za sva vremena,mislim daje on uveliko bio dogovoran za moju ekstremnu nesanicu,a kasnije depresiju i anksioznost.

Kako mi je crkla kartica prije 2 mjeseca,nisam ništa poigrao,pfffff...Kontam da ubrzo uzmem neku.Pa kontamda mi je naći neku od 4GB VRAM.a za 250-260 KM.
pici

#28463 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

tamo 2001 dolazio šura s posla i šuto Cezara strategiju... sta cu pustim mu citavu noc ja legnem spavat i tamo kroz san cujem mamu vam jebem da vam jebem... otvorim oci on umotan u montušu, zima bila a jos jutro, kapa na glavi i rukavice :lol: :lol: :lol: ja sam bio šokiran :mrgreen:
DonieBrasco

#28464 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Koliko vas je igralo Microsftov Monster Truck Madness, a onda i Motocross Madness mislim da je to bilo 1999.

Kad se samo sjetim kako sam Unreal Tournament prelazio na sve moguce nacine, sa svim frakcijama - rasama, ono je bilo ludilo od igre. Age of Empires, gradio i sirio se do kraja mape, sam protiv svih ostalih. :D

Half Life milion puta, svaki put ocekivao drugaciji kraj, a onda i HL2, pa epizode,... i da iskorsitim priliku da sve po spiku Gabe-u i Valvu sto nikad nisu zavrsili igru a kamoli novu napravili. Nekada davno bjese CS 1.5, 1.6. :D

Need For Speed - Road Chalenge, dan danas najdrazi NFS ne ova novo sranja veze sa utrkivanjem nema. Hitman 1 i 2 se sutao dan i noc.... :-)
Layne

#28465 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Layne »

Memorijska kartica 15 save slotova, Populous zauzima svih 15. Imo ja sacuvanu sezonu nba live, a drug se nafuro da igra populous. Posudim mu ja PS, dva mjeseca ga nije gasio :mrgreen: na kraju mu mali rođak ugasio u fazonu za šta je ova tipka :mrgreen:
Layne

#28466 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Layne »

Al su nas na otoci i gulili, 5KM zamjena igara :mrgreen:
diablobih

#28467 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by diablobih »

Auuu, dune, kakva je to igra bila.
Averus

#28468 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

A brate najveći merak bio otići na koreju i kupovati na buvljaku igrice :D
Odem nakupujem stripova, kupim dva-tri CD-a i starom nađem ratkapu za auto - sve 9KM :lol:

Naravno, prije toga sam na ciglanama kupovao "kasete" za terminator :izet: :D
febo_acm

#28469 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by febo_acm »

Kakav je ugođaj hp 27xq i ti? :D jedva čekam da probam :D
aditon

#28470 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

da se nadovežem na priču pošto je ovdje starija geneeracija gamera...ja sam u tom periodu nabavljao igre iz Sansog Mosta, lik mi je slao preporučenom poštom..sjećam se kako sam se važno osjećao kad bi otišao u poštu s onim žutim listićem da preuzmem pošiljku ali i uzbuđenja zbog novih igara...trčim kući...imao sam svako izdanje Bug-a i PC Info-a koji je nešto kasnije izašao..ah ti Bug CD-ovi s demo igrama i raznim programčićima...Averus je spominjao Turok igru, a ja sam istu dobio uz kupljenu grafičku Riva TNT 2 32 MB - Ultra :izet: pandan današnjoj 2080ti..sjećam se da sam je platio oko 500 maraka..Ne mogu se sjetiti svih naslova u ovom momentu ali najviše sam vremena provodio igrajući Quake 2 i 3, Unreal Tournament (kako preko modema 1:1 tako i klasični multiplayer..ni sky high ping/lag nije smetao, stalno izbacivanje s neta..sad da mi se to desi razbio bi kompjuter jer su živci otanjili :D ). Prije svoje prve zvjerke koju sam kupio 98, imao sam komodore 64 i atari. U to vrijeme, vrijeme dial up konekcije, glavna misija je bila da nađemo tuđi user i pass, jer je internet bio ko suho zlato skup..tj obračunavala se potrošnja i interneta i telefona...razna majmunisanja su tada bila a najviše smo koristili user i pass od tehničke škole i šipad komerca :roll: :D ...mogao bi do sutra se prisjećati ovih stvari ali vidim da sam već roman napisao tako da stajem :P
Averus

#28471 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

febo_acm wrote:Kakav je ugođaj hp 27xq i ti? :D jedva čekam da probam :D
A brate, jučer sam Witcheru vidio miteser na licu :lol: :lol: :lol:
Dere, fakat vidim razliku - najviše u gradovima jer mi je tu prije znao pasti FPS, sad stoji čvrsto na preko 60
Popravio grafiku, sve ide lijepo i tečno

@aditon: ne spominji mi dial-up, ja GTA1 skidao sat i po'... DEMO VERZIJU!!!! :lol:
A mislim da sam najviše vremena potrošio na Morrowind i Need For Speed 2 SE, sa legendarnim Mclarenom i FZR2000 :lol:
arnes_king

#28472 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Ih ja se sjecam u Njemackoj dok sam bio da smo nabavljali neke stare konzole, ne znam sta je tacno bilo ali se kvarilo ko ludo, prije NES sistema i malo malo kupuj novi... Kasnije kada je izasao Playstation to je bio preporod.

Sto se tice dial up interneta bas sam tad koristio tako od komsije user/pass, rodjak mi nastimao :lol: Sjecam se hocu sliku da otvorim (ne pitajte kakvu :skoljka: ) i moram ostaviti jedno pola sata dok ucita one pixele :lol:

Sjeca li se ko NFS hot pursuit i legendarnog auta El-Nino?

Je li ko igrao na PSOne Fighting Force ili Armorines? Armorines je bila uzitak za igrati u split screen co-op a i ova fighting force je mogla u dvoje, zbog nje sam znao ostavljati konzolu upaljenu po dva tri dana kad nisam imao memory kartice :mrgreen:

Zaboravi spomenuti Dino Crysis 2, jedna od najboljih igara u to vrijeme.
Tomahawk11
Globalni moderator

#28473 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tomahawk11 »

SmokingMan wrote:Čudi me da mi onomad PSOne nije pregorio koliko sam igrao onaj Red alert 2.Kako je to dobra stratgija bila.Uz Dune 2000,najdraža svih vremena. :thumbup:

BF3 mi je jebao za sva vremena,mislim daje on uveliko bio dogovoran za moju ekstremnu nesanicu,a kasnije depresiju i anksioznost.

Kako mi je crkla kartica prije 2 mjeseca,nisam ništa poigrao,pfffff...Kontam da ubrzo uzmem neku.Pa kontamda mi je naći neku od 4GB VRAM.a za 250-260 KM.
Igrao :thumbup:
Htio i poslije Generals igrati, ne bi prilike nikad :(
seoBIH

#28474 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by seoBIH »

Ih kada sam sa rajom otkrio da red faction moze da se igra preko dialupa bez laga. Pa to se nije silazilo s neta :) Racuni boli glava :D
SmokingMan

#28475 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Tomahawk11 wrote:
SmokingMan wrote:Čudi me da mi onomad PSOne nije pregorio koliko sam igrao onaj Red alert 2.Kako je to dobra stratgija bila.Uz Dune 2000,najdraža svih vremena. :thumbup:

Igrao :thumbup:
Htio i poslije Generals igrati, ne bi prilike nikad :(
Red alert mrtva institucija.Moraju uraditi remastered verziju u novom engineu.Nemaju pojma kako se prave pare. :D
Post Reply