Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- ultima_palabra
#28451 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa Burch je Gulenov, a SDA je odana turskom rezimu.
Mislim, vjerovatno uzimaju neke pare da ih puste da rade, ali ne bih rekao da su duboko u strukturama univerziteta.
Mislim, vjerovatno uzimaju neke pare da ih puste da rade, ali ne bih rekao da su duboko u strukturama univerziteta.
- JThomas
#28452 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
čim su pušteni pod kontrolom su.
- ultima_palabra
#28453 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma jesu sigurno, samo kazem da ne smiju bas puno petljati tu da ne naljute Brku iz Stambola.JThomas wrote:čim su pušteni pod kontrolom su.
- cadburry
#28454 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa onda sreca situacije u kojoj imamo stotine stranaka i hiljade kandidata je sto se izbor ne svodi na ovu trojicu sa jedne strane i ove "balavce" (namjerno ih tako nazivam zbog ponasanja) sa druge strane. Nisu oni nikome zlo nanijeli, ali nije njihova uloga kao vijecnika da ne nanose stetu, vec da donose dobro (zato ih biramo i placamo), a od njih se kakvog opceg dobra ocito nije nadati.Dasi wrote:Jesu li nekoga ostetili sa tim glupim selfijima? Evo ova trojica nisu plasirali svoje glupe selfije u javni prostor.cadburry wrote:
Naravno da imam, ali da pretendujem da vodim drzavu, ne bih je plasirao u javni prostor.
Vise su jada napravili nego ti sa napucenim usnama, al' jok hajmo se mi zaroviti po FB profilima opozicije pa da ih malo ismijavamo po forumima.
Ja sam na facebooku poslije zadnjih izbora poceo pratiti omladinu iz SDP-a i NS-a (jer je to omladina u koju vjerujem) koji su postali vijecnici jer me zanima situacija u mom gradu i opstinskim vijecima. I oni su svi redom prihvatili moje zahtjeve za prijateljstva iako se licno ne poznajemo, sto znaci da su jos jednom podcrtali ono sto je fakt, a to je da je taj facebook javni prostor, a ne prostor za interne zajebancije. U tom prostoru sam ja ocekivao da ce oni prezentovati svoj rad u opcinskim vijecima, razmisljanja o problemima i buducnosti ove zemlje, a ne da cu gledati grimase, napucene usne i dlakava prsa.
Ima tu momaka koji super posao rade, navest cu samo primjer generalnih sekretara NS-a i SDP-a, Nihada Uka i Irfana Cengica. Takvi momci uvijek mogu ocekivati moju podrsku na izborima jer iz njihovog pisanja, inicijativa, prijedloga i diskusija vidim da je u ovoj zemlji ostalo jos pametnih i vrijednih ljudi. A ocekivati da ce ovi balavci u hotelskim bademantilima rijesiti neke ozbiljne drustvene probleme je suludo.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#28455 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pospite se pepelom zbog ovih riječi , ali vjerujte učinite to odmah - da ne gubite vrijeme.cadburry wrote:
Ima tu momaka koji super posao rade, navest cu samo primjer generalnih sekretara NS-a i SDP-a, Nihada Uka i Irfana Cengica. Takvi momci uvijek mogu ocekivati moju podrsku na izborima jer iz njihovog pisanja, inicijativa, prijedloga i diskusija vidim da je u ovoj zemlji ostalo jos pametnih i vrijednih ljudi. A ocekivati da ce ovi balavci u hotelskim bademantilima rijesiti neke ozbiljne drustvene probleme je suludo.
Pozdrav.
-
Novak20
#28456 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naše probleme ne može riješiti preko noći ni Amerika ni EU ni svi svjetski lideri zajedno. Ako je neko uslikan u bade mantilu to je kao nekakav dokaz da je balav, nesposoban i prazne glave ???cadburry wrote:
Ono što građani ne mogu shvatiti je da sami svojoj djeci uskraćuju povjerenje, a rješavanje društvenih problema prepuštaju ovima i ovakvima. Aferim.
Last edited by Novak20 on 07/02/2018 23:42, edited 1 time in total.
-
zippoo87
#28457 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
po ovoj logici...nema niti jednog kandidata koje nije "kukavicje jaje" i koji nece na neki nacin "pomoci" SDA...Komsic,Jerlagic,Niksic...svi ali bas svi koji se kandiduju jer po vasim pricama "razvlace glasove ljevice"sabina1 wrote:
Ma puno toga je još uvijek nejasno - jako dobra pitanja.
Veliki pozdrav
Da se vi i ja konačno u nečem složimo.malakh wrote:.......imam pravo da sumnjam da je kukavičje jaje, ne samo našoj stranci, nego kompletnoj ljevici.
ali opet,sve ovo sto je napisano za burch i ostalo meni nije validan argument...to su samo nagadjanja i licno nepovjerenje prema nekome
ali dobro,svako ima pravo na svoj stav
ja recimo ne mislim da je Marjanovic podmetnut...a ima i nekoliko argumenata...kako ti ili bilo ko znate,na koju ce listu biti kandidovan i za koji nivo ?
da li je moguce da je bas svaka moguca potencijalna pozicija koju bi osvojio ,automatski u sluzbi SDA i pomoci njima
previse vi nagadjate,previse ovdje ima svega osim realnih pretpostavki...ali dobro
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#28458 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
doveo ih je sulejman tihić i to u vrijeme kada su on i bakir bili na ratnoj nozi, ako se to može tako nazvati.ultima_palabra wrote:Pa Burch je Gulenov, a SDA je odana turskom rezimu.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#28459 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pa realna pretpostavka jeste da će damir marjanović donijeti određeni broj glasova našoj stranci i realna pretpostavka je da bude kandidat za parlament fbih. mada postoje pretpostavke da bi mogao biti i posljednji na listi za kantonalnu skupštinu.akošezippoo87 wrote: po ovoj logici...nema niti jednog kandidata koje nije "kukavicje jaje" i koji nece na neki nacin "pomoci" SDA...Komsic,Jerlagic,Niksic...svi ali bas svi koji se kandiduju jer po vasim pricama "razvlace glasove ljevice"
ali opet,sve ovo sto je napisano za burch i ostalo meni nije validan argument...to su samo nagadjanja i licno nepovjerenje prema nekome
ja recimo ne mislim da je Marjanovic podmetnut...a ima i nekoliko argumenata...kako ti ili bilo ko znate,na koju ce listu biti kandidovan i za koji nivo ?
da li je moguce da je bas svaka moguca potencijalna pozicija koju bi osvojio ,automatski u sluzbi SDA i pomoci njima
previse vi nagadjate,previse ovdje ima svega osim realnih pretpostavki...ali dobro
ali, također je realna pretpostavka da on i prije i poslije izbora ima svoje zahtjeve. samo je pitanje kako će predsjednik naše stranke reagirati i amortizovati buduće za sukobe, koji će sigurno nastati. jer, pazi, nije u redu da npr. mario vukasović bude 3, 4 ili 5. na listi za kantonalnu skupštinu, dok neki član koji se maksimalno žrtvovao za stranku prethodnih godina bude ispod njega. dakle samo parafraziram.
niko ne razvlači glasove ljevice, ako će ljevica poslije izbora djelovati jedinstveno i formirati vlast bez nacionalista. makar tamo gdje je to moguće.
ali ti meni kažeš da nešto nije validan argument za moje sumnje, i ne argumentiraš zašto nije validan. znači nije validan samo iz razloga što ti misliš da nije validan ili imaš neko bolje objašnjenje?
-
Novak20
#28460 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Peđa doveo Marjanovića, valjda garantuje za njega. Peđa 2018 gubi funkciju u NS ako se pretpostavke saradnje sa SDA onih koje je učlanio u stranku pokažu tačnim ili ako rezultati NS na izborima ne budu u skladu sa očekivanjima. Po meni, vrijedi rizikovati.zippoo87 wrote: po ovoj logici...nema niti jednog kandidata koje nije "kukavicje jaje" i koji nece na neki nacin "pomoci" SDA...Komsic,Jerlagic,Niksic...svi ali bas svi koji se kandiduju jer po vasim pricama "razvlace glasove ljevice"
-
kluz franjo
#28461 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisam stručnjak za genetiku, ali nekako mi se čini da bi rezultat ukrštanja zlatne ribice i čovjeka trebala biti čovječija ribica (lat. Proteus anguinus).
Prost opis ove specije između ostalog navodi:
U normalnim i zrelim diskusijama se malahanje i površne konstrukcije ne smatraju argumentima.
Ja evo opet molim ove zabrinute, a mogu i ovi "zabrinuti", da iznesu konkretne izjave, zakonske prijedloge, inicijative... bilo šta iz političkog opusa Damira Marjanovića, a što bi meni "otvorilo oči" i "izvelo me iz mraka".
Šta reče: "kukavičije jaje (SDA o.a.) kompletnoj ljevici". A jajeta i ljevice...
Prost opis ove specije između ostalog navodi:
Ali nije ni bitno.This animal is most notable for its adaptations to a life of complete darkness in its underground habitat.
U normalnim i zrelim diskusijama se malahanje i površne konstrukcije ne smatraju argumentima.
Ja evo opet molim ove zabrinute, a mogu i ovi "zabrinuti", da iznesu konkretne izjave, zakonske prijedloge, inicijative... bilo šta iz političkog opusa Damira Marjanovića, a što bi meni "otvorilo oči" i "izvelo me iz mraka".
Šta reče: "kukavičije jaje (SDA o.a.) kompletnoj ljevici". A jajeta i ljevice...
-
zippoo87
#28462 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo wrote:Nisam stručnjak za genetiku, ali nekako mi se čini da bi rezultat ukrštanja zlatne ribice i čovjeka trebala biti čovječija ribica (lat. Proteus anguinus).
Prost opis ove specije između ostalog navodi:Ali nije ni bitno.This animal is most notable for its adaptations to a life of complete darkness in its underground habitat.
otprilike i ja ovako razmisljam...za sada
mislim da smo i mi "obicna pjesadija" prerano krenuli u kampanju,praceni ovim glupostima politicara i mogli bi se istrositi do jeseni
treba malo usporiti ,barem do maja i objave izbora
-
Hakiz
#28463 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako ćeš svako teško pitanje i sumnju nazvati spinom, krećeš putem SDA i SDP botova.zippoo87 wrote:ovaj post je tako jeftinHakiz wrote:
Ma, nemoj se na mene ljutiti. Ja imam drugi problem, a to nisu selfiji mladih jurišnika. NS izgleda kao jedina ozbiljna alternativa postojećem sranju. Sa druge strane, ja sam ljevičar po uvjerenju i nisam baš za taj liberalizam kojim se oni kite.
Nema bolje alternative, a ideološki bih napravio izdaju.
Izdati ideološki princip zbog višeg cilja ili ne?
NS je stranka koja sama sebe deklarise kao socijal-lliberalnu...dakle mix te dvije ideologije i te ti meni sada pojasni sta bi ti tu izdao,ako bi recimo ne daj Boze glasao za NS ?
pusti ba gluposti...pratim sta pises ovdje zadnjih dana i sve su ti neki spinovi i pokusaji diskreditacije a fol si ljevicar,socijaldemokrata
Naravno da sam ljevičar. Ljevica ti je da radnik ne može dobiti otkaz ako sindikat to ne dozvoli. Da kršenje radničkih prava bude krivično djelo koje se kažnava zatvorom od 5 do 40 godina, a ne prekršaj koji se riješi preregistracijom firme ako do suda uopšte i dođe. Da država određuje maksimalnu maržu za sve proizvode, a naročito za osnovne životne namirnice. A ne da ja uvezem proizvod pa ga preprodajem za 200% skuplje jer je slobodno formiranje cijena. Ljevica ti je da ako nafta poskupi na svjetskom tržištu 10 %, pa benzin poskupi u X lancu pumpi 5 feninga, pa onda nafta padne tih 10 % a benzin u lancu X pojeftini ne 5 nego 2 feninga, da direktor lanca pumpi X ode u zatvor. Ljevica ti je na kraju da PDV nije 17 % nego da je 30 % a da su zdravstvo, gradski prevoz, školstvo do fakulteta itd besplatni. A uz sve to ostaje privatno vlaništvo, slobodni izbori, sloboda govora sve slobode ostaju.
To ti je ljevica.
Nešto ne vjerujem da je to socijal-liberalni pristup. Osim ako ne izdaš liberalni dio, onda može i gore navedeno biti socijal-liberalno.
Zato me čudi ovo: "a fol si ljevicar,socijaldemokrata"
Kao da braniš komunističku a ne socijal-liberalnu partiju.
I nisam socijaldemokrata. Ljevičar sam. To dvoje nije automatski isto. Pitaj, recimo, Zdravka Grebu.
-
Hakiz
#28464 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znam. A znaš i ti da me ne tangira šta ti misliš o mom (ne)glasanjuDasi wrote:Znas ti sta ja mislim o tvom (ne)glasanju. Kako si prosle izbore tako ces i ove...Hakiz wrote:Ma, nemoj se na mene ljutiti. Ja imam drugi problem, a to nisu selfiji mladih jurišnika. NS izgleda kao jedina ozbiljna alternativa postojećem sranju. Sa druge strane, ja sam ljevičar po uvjerenju i nisam baš za taj liberalizam kojim se oni kite.
Uostalom, ako me počne interesovati, na dobrom si putu da moje (ne)glasanje pretvoriš u neglasanje.
-
Hakiz
#28465 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma imaš ti drugi problem. Imaš nekoga koga pokušavaju diskreditovati informacijama sa interneta. I tu osobu nije briga u političkoj borbi, priznaće sve. Ali sa druge strane, više štete će imati u ličnom i porodičnom životu nego u političkom ako se te informacije doznaju. Da nije pokušaja političke diskriminacije, te informacije niko ne bi tražio i privatne štete ne bi bilo. Ovako se zbog političke diskreditacije te informacije pronađu, objave i eto belaja u privatnom životu.dr.gog wrote:Hakiz wrote: Dakle, svi smo mi radili stvari koje bi voljeli da nismo uradili. Samo, ako si toliko infantilan da u odraslim godinama praviš glupe selfije, nemoj se kandidovati na javnu funkciju. Nije problem napraviti infantilan selfi kada si dijete, recimo u 16. pa se kandidovati u 25. Ali napraviti infantilan selfi u recimo 25. a kandidovati se u 26. je već problem.
Tako da se neko ne iznenadi ako se kandiduje na neku javnu funkciju, a onda jedan dan izađe informacija dobijena iz anonimnog izvora zaposlenog kod njegovog ili njenog internet provajdera sa istorijatom web stranica koje je kandidat posjećivao. Pa se tu svašta nađe......svašta čovjek može očekivati, u pravu si.
Onomad meni jedan stari član foruma, profesionalni hacker, IT inženjer, i čovjek koji je na koncu pomagao u borbi protiv kriminala- šalje meni taj moj drugar printscreen privatnih poruka mog inboxa sa ovog foruma. I pita me jesam li zainteresovan, iz zajebancije, da se ulogujem kao bilo koji moderator ovog foruma. Ne jer se htjela napraviti šteta, nego jer se eto može SVE kad se hoće. Ali to je apsurd bez efekta i odustao sam od šale. Nikad ga ona dva demona sa-x, mIRCerka i Zoom, nisu skopčali, valjda osobenjaci kao i on sam...sve troje su potonuli zauvijek u mraku interneta.
Ali mene je podučio lekciji. Sve se pamti i to nije loše- samo treba i u greškama biti otvoren, a i sa protivnikom fer. U tom slučaju svako špijanje i "istorijat providera" postaje izlišan. Šta sad, evo ja se priFatim posla u svojoj opštini i onda me neko počne peglati zbog mog FB statusa od prije tri godine, ili posta na ovom forumu. Pa neka pegla- recept je jednostavan: Što nije u redu, reći ću sam da nije u redu. Ne treba mi Avaz ni FB trolovi da me podsjete. Iskrenost je ključ, jer ako išta kontam, to je da je ovdje raji prekipilo od foliranja. I ja sam u toj raji, i ja trpim zbog tuđih laži, pa eto...
Ali ne budi ni ti na kraj srca, što bi se reklo
Nisu problem gluposti rađene preko facebooka i slično. Ljudi imaju i mračnu stranu koja se s vremena na vrijeme pokuša zadovoljiti. I informacija da je neko posećivao web stranice na kojima je zadovoljavao mračnu stranu, pa makar pasivno, može mu upropastiti porodični život, politički na stranu. Ne ulazim u to kakvog je sadržaja ta mračna strana, kao ni u to da će nekome njegova porodica ili partner oprostiti nešto šta je drugima neoprostivo i obratno.
Tako da kada se neko odluči kandidovati ili ući u neke političke sukobe treba razmisliti o tome kako da učini da prošlost ostane u prošlosti. A na internetu šta god je neko radio negdje u nekom mračnom uglu je zabiježeno. Pa, sa srećom...
-
kluz franjo
#28466 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Druže Hakize,Hakiz wrote: ...Sa druge strane, ja sam ljevičar po uvjerenju i nisam baš za taj liberalizam kojim se oni kite.
Iz naših diskusija znam da si ideološki lijevo, čak i za moj "lijevi ukus".
NS nije, niti je to kada tvrdila, stranka ljevice. Nažalost, istinske i principijelne ljevice u BiH i nema. I tu se sigurno slažemo.
Šta ćeš ti uraditi sa svojim biračkim pravom, ne znam. Znam samo da je iluzorno očekivati od NS da ispuni tvoj "fantomski bol" i ideološki popuni prazan prostor nepostojeće ljevice.
PS: Možda sam ja isuviše pragmatičan, ali "izdaja" mi je malo pretežak termin.
Pozdrav
-
Hakiz
#28467 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Druže kluz franjokluz franjo wrote:Druže Hakize,Hakiz wrote: ...Sa druge strane, ja sam ljevičar po uvjerenju i nisam baš za taj liberalizam kojim se oni kite.
Iz naših diskusija znam da si ideološki lijevo, čak i za moj "lijevi ukus".
NS nije, niti je to kada tvrdila, stranka ljevice. Nažalost, istinske i principijelne ljevice u BiH i nema. I tu se sigurno slažemo.
Šta ćeš ti uraditi sa svojim biračkim pravom, ne znam. Znam samo da je iluzorno očekivati od NS da ispuni tvoj "fantomski bol" i ideološki popuni prazan prostor nepostojeće ljevice.
PS: Možda sam ja isuviše pragmatičan, ali "izdaja" mi je malo pretežak termin.
Pozdrav
Znam ja da NS nije ljevica. Zato me je začudilo da me zippo napao spominjući "fol ljevičar i socijaldemokrata". Kakve to ima veze sa NS-om?
Ja samo naglas razmišljam. Nema ljevice. Tu sam donji. NS je jedina alternativa, a oni nisu ljevica. Štaviše, taj liberalizam mi šalje jezu niz kičmu, ali ipak su jedina alternativa.
Biti pragmatičan zbog višeg cija ili (da ne budem samohvalisav), dosljedan do konačne propasti? To je dilema.
I neko se tako ogoli urbi et orbi i doživi optužbe za spinovanje. Nema veze, opraštam.
Odzdrav
- Maystor
#28468 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
malo offtopica, ali nekima će biti interesnatno...ultima_palabra wrote:Pa Burch je Gulenov, a SDA je odana turskom rezimu.
Burch je otišao u tri pičke materine od kada je kormilo preuzeo omiljeni ministar Radeljaševe vlade, Damir Marjanović
Po webometricsu, to je sada tek 7. univerzitet u BiH (a bio je 2. ili 3. prije samo godinu dana). Ubleha može proći na forumu, možda i izborima, ali tamo gdje postoji metrika - teško. Damir Marjanović bi trebao dobiti otkaz zbog ovakvog sunovrata univerziteta čiji je rektor. No, možda Peđa i Sabina ponude koje mjestašce u domu naroda (Damir, po potrebi, može biti pripadnik koje god hoćete etničke skupine, a može i u "ostale").
Ćao
Bosnia and Herzegovina
ranking BiH, World Rank
1 2039 University of Sarajevo / Univerzitet u Sarajevu
2 3362 International University of Sarajevo
3 3480 University of Tuzla / Univerzitet u Tuzli
4 3546 University of Banja Luka / Univerzitet u Banjoj Luci / Универзитет у Бањој Луци
5 4214 University of Mostar / Sveucilište u Mostaru
6 4286 University of Zenica / Univerzitet u Zenici
7 4447 International BURCH University Sarajevo
http://www.webometrics.info/en/Europe/B ... egovina%20
Last edited by Maystor on 08/02/2018 01:06, edited 1 time in total.
-
linobeko
#28469 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hmm, Bogić Bogićević, Esad Bajtal, Zlatan Begić nisu poznati i jaki? Ja sam postavio Vedadovu biografiju, ali ima još ljudi i mnogo jačih od Arapovića (kojeg btw izuzetno cijenim i čak se potajno nadam da bi njegov ulazak u SBB mogao pozitivno utjecati na tu stranku).sabina1 wrote:I baš niko ni "jak" ni poznat izuzev :linobeko wrote:Da ne nabrajam previše, pročitaj u narednim člancima, ima dosta poznatih imena:
...........................................................
...........................................................
A sad da ja tebe nešto pitam. Šta misliš zašto bi Marjanović (a isto je i sa mnogim drugim iz ovog pokreta) ušao u politiku? Čovjek ima vrhunsku karijeru, svjetski je priznati stručnjak, uživanje je baviti se naukom na tom nivou, i povremeno prokomentarisati društvena događanja gdje će mu svi aplaudirati ali on neće prljati ruke.
1. Marjanović dr. Damira
2. Arapović Adisa
Koliko znamo Arapović(i) su u SBB-u , valjda si nam htio ovim linkovima objasniti da postoji neka nova , nikada ranije uspostavljena veza NS-a i SBB-a ?
Svaki olimpijski matematičar je "jak" , svaka čast nauci iako za čovjeka nisam čula , to su tri ? I ?
Nemojte molim vas izuzetno simpatičnog i veselog dječaka Tarika proglašavati "jakim" kad on to ni sam ne bi rekao.
Meni je SAVRŠENO JASNO ZAŠTO JE MARJANOVIĆ ušao u Našu Stranku deset mjeseci pred izbore , a zašto je ušao u politiku neke tri-četiri godine ranije ste valjda vi tu da objasnite ?
Lijep pozdrav.
Vidite, postoje ljudi kojima se ne isplati ulaziti u politiku. Recimo meni se finansijski ne bi isplatilo biti zastupnik u KS, veću platu imam u firmi (IT sektor), a pogotovo mi se ne sviđa što te odmah svi gledaju ko da ti tu ulaziš iz nekog interesa čak iako pokušavaš promijeniti stvari nabolje. Marjanoviću se pogotovo ne isplati. Međutim, nije ljudski kad vidiš kako stvari za koje si stručnjak (u ovom slučaju obrazovanje) ne funkcionišu dobro ne pokušati to promijeniti. Pogotovo kad vidiš kako ljudi odlaze (mnogo mojih prijatelja je u Njemačkoj, vjerujem da svi imate taj osjećaj nedostatka ljudi s kojima bi se kafa popila). Obrati pažnju na Marjanovićeve izjave i vidjet ćeš da ne ulazi puno u druge oblasti i većinom se drži obrazovanja. I mislim da je to njegov razlog ulaska u NS, da pokuša promijeniti stanje u obrazovanju. Naravno, obrazovanje bez poboljšanja u ostalim oblastima ne znači ništa pa je okupio i stručnjake iz ostalih oblasti.
Ulazak u DF je valjda očigledan (pa koliko samo nas je vjerovalo u taj projekat), a mislim da ranije nije ušao u NS jer im je zamjerao što im je djelovanje od Baščaršije do Malte. I sada kako je došao radi na tome, stalno obilazi mjesta van Sarajeva (Tuzla, Mostar, Bihać, Brčko, Kakanj, Kladuša). A samim izlaskom iz DF-a pred izbore i ostavkom na poziciju ministra je pokazao da ga pozicije ne zanimaju kao što insinuiraš. Za koju god listu DF-a da je bio kandidat bio bi izabran, osim možda za člana predsjedništva, ali više puta je ponovio kako ga to ne zanima jer sa te funkcije se ne mogu raditi suštinske promjene kao što se npr. mogu kao ministar obrazovanja (a čini mi se da mu je upravo to cilj, da bude ministar obrazovanja U KS i da nastavi tamo gdje je stao, pročitaj intervju od neki dan za Prometej, u jednom odgovoru je to nagovijestio).
Međutim, čini mi se da koliko god ja pričao ne mogu te razuvjeriti jer polaziš od pretpostavke da je on tu iz nekog ličnog interesa, pretpostavljam da ti nije bio profesor i da ga ne poznaješ lično, mislim da bi imala drugačiji stav.
LP
-
zippoo87
#28470 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ti si napisao da si ljevicar i da bi izdao sebe ako bi glasao za NS...jer NS je po tebi samo liberalna a nije i socijalna,sto se kosi sa statutom NSaHakiz wrote:
Druže kluz franjo
Znam ja da NS nije ljevica. Zato me je začudilo da me zippo napao spominjući "fol ljevičar i socijaldemokrata". Kakve to ima veze sa NS-om?
Ja samo naglas razmišljam. Nema ljevice. Tu sam donji. NS je jedina alternativa, a oni nisu ljevica. Štaviše, taj liberalizam mi šalje jezu niz kičmu, ali ipak su jedina alternativa.
Biti pragmatičan zbog višeg cija ili (da ne budem samohvalisav), dosljedan do konačne propasti? To je dilema.
I neko se tako ogoli urbi et orbi i doživi optužbe za spinovanje. Nema veze, opraštam.
Odzdrav
na tom fonu sam ti ja napisao da si fol ljevicar...jer meni ne moze biti jasno ovo tvoje tumacenje koje je toliko usko i jednosmjerno
ono drugo sto si napisao...oko uredjenja trzista i ostalog...ja isto podrzavam i to moze i NS zalagati,nevezano za uredjenje...ali u ovakvim politickim okolnostima to je utopija i mozda je najbolje ne pisati o tome
ovdje se opet pocele traziti dlake u jajetu NSu a ostalim se nista ne fakturice
neki u pricu ubacise i neke licne sumnje,koje pokusavaju upakovati kao neko javno misljenje ili stav grupe ljudi
ja nemam problem ni sa kim i ni sa cim...takodjer ja ne branim ni NS ni nikoga...ja samo diskutujem i imam svoja neka vidjenja...i sve sto ovdje napisem pisem PRIVATNO a ne kao neki portparol stranke...sto mi neki znaju imputirati ovdje u nedostatku boljih argumenata
-
Hakiz
#28471 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dobro.linobeko wrote:Hmm, Bogić Bogićević, Esad Bajtal, Zlatan Begić nisu poznati i jaki? Ja sam postavio Vedadovu biografiju, ali ima još ljudi i mnogo jačih od Arapovića (kojeg btw izuzetno cijenim i čak se potajno nadam da bi njegov ulazak u SBB mogao pozitivno utjecati na tu stranku).
Vidite, postoje ljudi kojima se ne isplati ulaziti u politiku. Recimo meni se finansijski ne bi isplatilo biti zastupnik u KS, veću platu imam u firmi (IT sektor), a pogotovo mi se ne sviđa što te odmah svi gledaju ko da ti tu ulaziš iz nekog interesa čak iako pokušavaš promijeniti stvari nabolje. Marjanoviću se pogotovo ne isplati. Međutim, nije ljudski kad vidiš kako stvari za koje si stručnjak (u ovom slučaju obrazovanje) ne funkcionišu dobro ne pokušati to promijeniti. Pogotovo kad vidiš kako ljudi odlaze (mnogo mojih prijatelja je u Njemačkoj, vjerujem da svi imate taj osjećaj nedostatka ljudi s kojima bi se kafa popila). Obrati pažnju na Marjanovićeve izjave i vidjet ćeš da ne ulazi puno u druge oblasti i većinom se drži obrazovanja. I mislim da je to njegov razlog ulaska u NS, da pokuša promijeniti stanje u obrazovanju. Naravno, obrazovanje bez poboljšanja u ostalim oblastima ne znači ništa pa je okupio i stručnjake iz ostalih oblasti.
Ulazak u DF je valjda očigledan (pa koliko samo nas je vjerovalo u taj projekat), a mislim da ranije nije ušao u NS jer im je zamjerao što im je djelovanje od Baščaršije do Malte. I sada kako je došao radi na tome, stalno obilazi mjesta van Sarajeva (Tuzla, Mostar, Bihać, Brčko, Kakanj, Kladuša). A samim izlaskom iz DF-a pred izbore i ostavkom na poziciju ministra je pokazao da ga pozicije ne zanimaju kao što insinuiraš. Za koju god listu DF-a da je bio kandidat bio bi izabran, osim možda za člana predsjedništva, ali više puta je ponovio kako ga to ne zanima jer sa te funkcije se ne mogu raditi suštinske promjene kao što se npr. mogu kao ministar obrazovanja (a čini mi se da mu je upravo to cilj, da bude ministar obrazovanja U KS i da nastavi tamo gdje je stao, pročitaj intervju od neki dan za Prometej, u jednom odgovoru je to nagovijestio).
Međutim, čini mi se da koliko god ja pričao ne mogu te razuvjeriti jer polaziš od pretpostavke da je on tu iz nekog ličnog interesa, pretpostavljam da ti nije bio profesor i da ga ne poznaješ lično, mislim da bi imala drugačiji stav.
LP
Dakle, želja da unaprijediš oblast koaj te interesuje je razlog za ulazak u stranku potpuno druge ideološke pozicije od stranke u kojoj si do tada bio.
Ovdje ne govorimo o prelasku iz krajnje ljevice u blagu ljevicu (na primjer iz komunizma u socijal-demokratiju) što bi se i moglo razumjeti (recimo postupajući po izreci jebo čovjeka koji u dvadesetim nije bio revolucionar i jebo čovjeka koji je u pedesetim ostao revolucionar), ovdje govorimo o prelasku iz ljevice u centar. To je ipak malo veća razlika da bi prošla nezapaženo.
-
Hakiz
#28472 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Šta misliš zašto?zippoo87 wrote:
ovdje se opet pocele traziti dlake u jajetu NSu a ostalim se nista ne fakturice
Možda smo se dovoljno puta na vruće mlijeko opekli pa sada i na hladan jogurt pušemo?
Opet ću ja po svome:
Fakturisao sam ostalima na način što razmišljam o tome da li dati glas NS-u ili nikome. Ne razmišljam kome dati glas ako ne NS-u. Je li to fakturisanje ili nije?
-
linobeko
#28473 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koliko ja znam, Naša stranka se deklariše kao stranka lijevog centra. Marjanović (u intervjuima) kaže da su oni (IGG) planirali sami na izbore, ali da su na terenu vidjeli da ljudi ne žele dodatnu podjelu ljevice te su se odlučili na ovaj korak. U nekom od intervjua neko ga je pitao upravo to pitanje (source.ba čini mi se) i rekao je u stilu "Ja sam i dalje socijal-demokrata, mislim da to nije loše i da nam daje dodatnu širinu u pogledima, a ako mislite da sam ja najljevlji u NS grdno se varate."Hakiz wrote:Dobro.linobeko wrote:Hmm, Bogić Bogićević, Esad Bajtal, Zlatan Begić nisu poznati i jaki? Ja sam postavio Vedadovu biografiju, ali ima još ljudi i mnogo jačih od Arapovića (kojeg btw izuzetno cijenim i čak se potajno nadam da bi njegov ulazak u SBB mogao pozitivno utjecati na tu stranku).
LP
Dakle, želja da unaprijediš oblast koaj te interesuje je razlog za ulazak u stranku potpuno druge ideološke pozicije od stranke u kojoj si do tada bio.
Ovdje ne govorimo o prelasku iz krajnje ljevice u blagu ljevicu (na primjer iz komunizma u socijal-demokratiju) što bi se i moglo razumjeti (recimo postupajući po izreci jebo čovjeka koji u dvadesetim nije bio revolucionar i jebo čovjeka koji je u pedesetim ostao revolucionar), ovdje govorimo o prelasku iz ljevice u centar. To je ipak malo veća razlika da bi prošla nezapaženo.
-
Hakiz
#28474 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ama to i jeste sve upropastilo. Kakav lijevi centar. Lijevo, centar, desno. Sve ostalo je pehlivanjenje. To i jeste ubilo ljevicu, što bi da su lijevo, ali fali im glasova pa bi malo i nacionaliste da privuku, pa da ne bi otjerali vjernike neće reći da su skroz lijevo da ne bi izgledali komunistički, pa ovo, pa ono.linobeko wrote:
Koliko ja znam, Naša stranka se deklariše kao stranka lijevog centra. Marjanović (u intervjuima) kaže da su oni (IGG) planirali sami na izbore, ali da su na terenu vidjeli da ljudi ne žele dodatnu podjelu ljevice te su se odlučili na ovaj korak. U nekom od intervjua neko ga je pitao upravo to pitanje (source.ba čini mi se) i rekao je u stilu "Ja sam i dalje socijal-demokrata, mislim da to nije loše i da nam daje dodatnu širinu u pogledima, a ako mislite da sam ja najljevlji u NS grdno se varate."
A onda ljevičari kažu da ih je ljevica izdala koketirajući sa svima. I jeste.
Sve te kombinacije koje spajaju nespojivo, lijevi centar, socijal liberali itd ostavljaju gorak okus.
Sve je bilo jednostavnije nekada davno kada je svako smio reći šta stvarno jeste i nije koketirao okolo skoro sa svima. zbog još ponekog glasa.
Ali, politika je umjetnost realnog, zar ne?
-
kluz franjo
#28475 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
E hebiga Hakize,Hakiz wrote: Dobro.
taman pomislim da smo se razumjeli, a...
Iskreno, tupiš ionako tup nož.
Znači po tebi je Marjanović prešao iz neke ljevice u neki centar i to je tebi problematično. OK. Hajde da ne cjepidlačim to centar ili lijevi centar, ali čovječe dragi kakve ljevice?
A ako ti stvarno misliš da je on napustio neku stranku ljevice, pa eto ti rješenja za tvoju "ljevičarsku" dilemu.
Fino glasaš za tu stranku ljevice koju je on napustio, i ne smaraš se više sa nekim strankama centra.