Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
probook

#28451 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

crnivrag wrote:
Rugafet wrote:Da ide samo TRT Turk, Avaza nema.
Eh evo editovao sam onu listu gdje se borimo da svi imamo jednake kanale u svim Telemach digitalnim shemama, kao i atraktivne svjetske i regionalne kanale koji nedostaju: https://drive.google.com/file/d/0B1IrdN ... sp=sharing
Pocrveni i RTS 1, recimo kod mene ga nema :-)
FrozenCastle

#28452 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by FrozenCastle »

Da li vam stigli računi za februar za korisnike hs-hkb i ako jesu, koliko iznosi račun za najjeftiniji internet paket ako ga imate? Da li je i dalje 15 KM?
Hvala

Nadam se da nije istina da su ga poskupili na 22 KM.
crnivrag

#28453 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

probook wrote:
Ovo sam radio u odnosu na originalnu Telemach shemu u Sarajevu, a znam da HS, HKB i M&H korisnici nemaju 6 kanala, odnosno čitavu frekvenciju 570000 Mhz.

S tim da je ovo kao neka generalna lista koja bi bila prikladna za sve gradove i Telemach sheme, ne samo zbog izjednačavanja Telemach ponude, već i zbog poretka kanala po logičkim kategorijama kojim pripadaju.
probook

#28454 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

crnivrag wrote:
probook wrote:
Ovo sam radio u odnosu na originalnu Telemach shemu u Sarajevu, a znam da HS, HKB i M&H korisnici nemaju 6 kanala, odnosno čitavu frekvenciju 570000 Mhz.

S tim da je ovo kao neka generalna lista koja bi bila prikladna za sve gradove i Telemach sheme, ne samo zbog izjednačavanja Telemach ponude, već i zbog poretka kanala po logičkim kategorijama kojim pripadaju.
Jasno sve. I mislim da je krajnje vrijeme da daju jednu listu kanala za sve gradove sto pokrivaju. Ono mislim da nema nigdje nego kod njih, otvoris ponudu kanala, a ono lista gradova da se izgubis haha
SerijeSync

#28455 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Mislim da programska šema nije jedinstvena zbog preuzetih ugovora koje imaju asimilirane firme, nakon isteka istih valjda je očekivat jednu šemu za sve.
crnivrag

#28456 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

SerijeSync wrote:Mislim da programska šema nije jedinstvena zbog preuzetih ugovora koje imaju asimilirane firme, nakon isteka istih valjda je očekivat jednu šemu za sve.
Kako onda objašnjavaš kanale u Zenici (Minimax, Outdoor Channel i Da Vinci Learning), koji su u ponudi još od 2011-te godine.

Valjda im je u ovih 5 godina trebao isteći ugovor za te kanale.
Last edited by crnivrag on 12/03/2016 09:43, edited 1 time in total.
SerijeSync

#28457 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

crnivrag wrote:
SerijeSync wrote:Mislim da programska šema nije jedinstvena zbog preuzetih ugovora koje imaju asimilirane firme, nakon isteka istih valjda je očekivat jednu šemu za sve.
Kako onda objašnjavaš kanale u Zenici (Minimax, Outdor Channel i Da Vinci Learning), koji su u ponudi još od 2011-te godine.

Ko će znat, možda imaju neku ugovorom određenu klauzulu.
kakavdanakneiskustvu

#28458 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

.
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 12/03/2016 10:51, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#28459 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

nesto ne vjerujem u to
doff

#28460 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

crnivrag wrote:
Kako onda objašnjavaš kanale u Zenici (Minimax, Outdoor Channel i Da Vinci Learning), koji su u ponudi još od 2011-te godine.

Možda zato što još uvijek djeluje udruženo sa tim kompanijama. Konkretno za Zenicu, još uvijek je moguće uzeti Tink pakete neta koje je nudio Telekabel.
SerijeSync

#28461 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

doff wrote:
Možda zato što još uvijek djeluje udruženo sa tim kompanijama. Konkretno za Zenicu, još uvijek je moguće uzeti Tink pakete neta koje je nudio Telekabel.
Sama logika nalaže da imaju neke kompanije i posebne klauzule s kojima mogu biti barem malo drugačije u ponudama, svako traži način da zaštiti sebe, zato sam uvjeren da je neujednačena šema samo zbog toga!!
kakavdanakneiskustvu

#28462 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

e da nam hoce @telemach na to odgovoriti,@telemach,zasto u svim gradovima u kojima imate korisnike nije ista programska šema?
MTV

#28463 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

probook wrote:
Jasno sve. I mislim da je krajnje vrijeme da daju jednu listu kanala za sve gradove sto pokrivaju. Ono mislim da nema nigdje nego kod njih, otvoris ponudu kanala, a ono lista gradova da se izgubis haha
Ima kod bneta u hrvatskoj. U Osijeku nude anologno i digitalno b92 a u Zagrebu i Splitu ga nema uopste.
SerijeSync

#28465 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Ništa novo sve po starom :lol:
vedatoor

#28466 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vedatoor »

a kakve su sanse da prenose i Arenu Sport, npr. kao dodatni paket ? :dance:
MTV

#28467 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Kad na vrbi rodi grozdje.
kakavdanakneiskustvu

#28468 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

samo to ne pitaj
miralemmi4

#28469 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by miralemmi4 »

Asocijacija kablovskih operatera u Bosni i Hercegovini (AKOP BiH), obavještava zainteresovanu javnost, da je istekao šezdeseto dnevni rok koji je Konkurencijsko vijeće BiH odredilo za Sport Klub d.o.o. iz Sarajeva, i u kojem je morao izvršiti rješenje Konkurencijskog vijeća BiH, broj 06-26-2-006-143-II/15 od 23.12.2015.godine, a isto nije izvršeno.

AKOP BiH je, 01.03.2016.godine Konkurencijskom vijeću BiH podnio prijedlog za određivanje novčane kazne zbog neizvršenja rješenja. AKOP BiH očekuje, da će nadležni organi BiH predloženom novčanom kaznom dovesti do toga da se nakon više od dvije godine konačno izvrši rješenje Konkurencijskog vijeća BiH, i da prestane zloupotreba dominantnog položaja navedene grupacije i da se Sport Klub omogući svim građanima BiH i svim operaterima pod jednakim i nediskriminatornim uslovima – onima koje jeimala grupacija Telemach u proteklom periodu.

Jednako tako AKOP BiH, očekuje od svih institucija u državi da će obezbjediti efikasno poštovanje pravosnažnih sudskih presuda i rješenja nadležnih organa vezano za Sport Klub. Vezano za najnovije neizvršenje rješenja, AKOP BiH apeluje na Konkurencijsko vijeće BiH i sve državne organe BiH, da poduzmu mjere iz svoje nadležnosti pri sankcionisanju nastavka zloupotrebe dominantnog položaja pomenute grupacije.

Podsjećamo, Konkurencijsko vijeće BiH je u pomenutom rješenju iz decembra, dodatno utvrdilo, da kompanija UNITED MEDIA nije izvršila ni prethodno rješenje Vijeća od 16.12.2013.godine, pa mu je zbog neizvršenja starog rješenja i počinjenog novog prekršaja odredilo kaznu od 250.000,00 KM.

Rješenje Konkurencijskog vijeća BiH bilo je izvršno danom donošenja, što podrazumijeva obavezu kompanije UNITED MEDIA da bez odlaganja, najkasnije u roku od 60 dana od dana donošenja pomenutog rješenja, omogući svim distributerima u BiH i posljedično svim zainteresovanim gledaocima u BiH (na teritoriju cijele države) gledanje kanala Sport Klub.
SerijeSync

#28470 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

miralemmi4 wrote:Asocijacija kablovskih operatera u Bosni i Hercegovini (AKOP BiH), obavještava zainteresovanu javnost, da je istekao šezdeseto dnevni rok koji je Konkurencijsko vijeće BiH odredilo za Sport Klub d.o.o. iz Sarajeva, i u kojem je morao izvršiti rješenje Konkurencijskog vijeća BiH, broj 06-26-2-006-143-II/15 od 23.12.2015.godine, a isto nije izvršeno.

AKOP BiH je, 01.03.2016.godine Konkurencijskom vijeću BiH podnio prijedlog za određivanje novčane kazne zbog neizvršenja rješenja. AKOP BiH očekuje, da će nadležni organi BiH predloženom novčanom kaznom dovesti do toga da se nakon više od dvije godine konačno izvrši rješenje Konkurencijskog vijeća BiH, i da prestane zloupotreba dominantnog položaja navedene grupacije i da se Sport Klub omogući svim građanima BiH i svim operaterima pod jednakim i nediskriminatornim uslovima – onima koje jeimala grupacija Telemach u proteklom periodu.

Jednako tako AKOP BiH, očekuje od svih institucija u državi da će obezbjediti efikasno poštovanje pravosnažnih sudskih presuda i rješenja nadležnih organa vezano za Sport Klub. Vezano za najnovije neizvršenje rješenja, AKOP BiH apeluje na Konkurencijsko vijeće BiH i sve državne organe BiH, da poduzmu mjere iz svoje nadležnosti pri sankcionisanju nastavka zloupotrebe dominantnog položaja pomenute grupacije.

Podsjećamo, Konkurencijsko vijeće BiH je u pomenutom rješenju iz decembra, dodatno utvrdilo, da kompanija UNITED MEDIA nije izvršila ni prethodno rješenje Vijeća od 16.12.2013.godine, pa mu je zbog neizvršenja starog rješenja i počinjenog novog prekršaja odredilo kaznu od 250.000,00 KM.

Rješenje Konkurencijskog vijeća BiH bilo je izvršno danom donošenja, što podrazumijeva obavezu kompanije UNITED MEDIA da bez odlaganja, najkasnije u roku od 60 dana od dana donošenja pomenutog rješenja, omogući svim distributerima u BiH i posljedično svim zainteresovanim gledaocima u BiH (na teritoriju cijele države) gledanje kanala Sport Klub.
Ovo je patologija :lol:

Image
Last edited by SerijeSync on 13/03/2016 08:10, edited 1 time in total.
Rugafet

#28471 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Pa do zla je da je ovo najveci problem u drzavi trenutno, sve drugo rijeseno samo ostalo jos ovo oko UM, ili mu zivot zavisi od toga.
SerijeSync

#28472 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Zašto nemamo HBO on Demand servis jel i to ide kad se pusti VOD usluga, ako je u sklopu HBO GO trebalo bi biti džabe?
crnivrag

#28473 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

SerijeSync wrote:Zašto nemamo HBO on Demand servis jel i to ide kad se pusti VOD usluga, ako je u sklopu HBO GO trebalo bi biti džabe?
HBO on Demand je usluga koja dolazi u okviru VOD servisa, i mogu je koristiti samo korisnici HBO Premium paketa.

Ovaj servis je dostupan u ponudi SBB-a, Telemach-a SI i Telemach-a CG, tako da će vjerovatno biti dostupan i kod nas u okviru HBO Premium paketa, kad Telemach BiH krene sa pružanjem usluge VOD.
SerijeSync

#28474 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

crnivrag wrote:
SerijeSync wrote:Zašto nemamo HBO on Demand servis jel i to ide kad se pusti VOD usluga, ako je u sklopu HBO GO trebalo bi biti džabe?
HBO on Demand je usluga koja dolazi u okviru VOD servisa, i mogu je koristiti samo korisnici HBO Premium paketa.

Ovaj servis je dostupan u ponudi SBB-a, Telemach-a SI i Telemach-a CG, tako da će vjerovatno biti dostupan i kod nas u okviru HBO Premium paketa, kad Telemach BiH krene sa pružanjem usluge VOD.
valjda će pustit sve usluge kao što su obećali barem do kraja aprila!!
kakaljin

#28475 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Pa gdje ta ponuda da se vidi kolika je to cijena po korisniku. Jer je ne moguce da svi traze, a da ako se nesto ponudi niko ne uzme. Znaci da tu nesto nije uredu.
Locked