haha "that eksplejns a lot"bitanga_sa_otesa wrote: ↑02/02/2021 20:47kardan im je slaba tackaEvolution_IV wrote: ↑02/02/2021 20:44 Ovaj freelander,da mu nije krepao 4WD sistem,posto sam svasta Ćuo o njima,a najmanje dobrih stvari...,uglavnom ga skinu cigani
![]()
"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#28401 Re: "Majstori" parkiranja
- nepass1
#28402 Re: "Majstori" parkiranja
Ne vidi se u garazi a nisi ni bahat ako fino parkiras. Jaci od sistemadrug_profi wrote: ↑02/02/2021 20:46A garaza besplatna... to ti je kad si po karakteru fukara pa gledas da te ko negdje ne zajebe jer "nemere bit nesto besplatno a da valja"
- Laplace
#28403 Re: "Majstori" parkiranja
Sinoć ispred pekare Gold (Podlugovi, skretanje ka Brezi) na parkingu dva auta i oba ispravno parkirana. Nisam mogao da vjerujem. To se valjda dešava jednom u milion godina (a ja propustio jedinstvenu priliku da uslikam taj ekstremno rijetki astronomski fenomen).
Jutros, jasno, stara priča: niko nije ispravno parkirao, jedva sam se probio do parking mjesta. A mjesta ima bar za dvadesetak auta, ali idioti blokiraju i ulaz i izlaz sa parkinga.
Jutros, jasno, stara priča: niko nije ispravno parkirao, jedva sam se probio do parking mjesta. A mjesta ima bar za dvadesetak auta, ali idioti blokiraju i ulaz i izlaz sa parkinga.
- Veigar
#28404 Re: "Majstori" parkiranja
Iskreno u većini slučajeva meni je lakše doplatiti nego se zajebavati sa našom administracijom, izgubiš hebet vremena dok izganjaš nešto, tako da tih 20KM ti dođe kao lakši šput da prevaziđeš problem.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑31/01/2021 08:20prelako si odustao ,to je neko morao ispraviti ako si platio u istom danu kad je i nacinjen prekršajSakazulu wrote: ↑30/01/2021 22:36 BTW vidim par stranica ranije spominju se dani odbrojavanja za 50% uplate za kaznu. Moj primjer je da sam dobio kaznu za nepropisno parkiranje i uplatio je u banci 20 min poslije, nakon cajinog izdatog naloga. Par mjeseci kasnije da uradim registraciju kažu pa nisi platio kaznu... Koju vamo tamo, kad tu. Pa reko jesam i nađem uplatnicu i kaznu. I vide da je isti dan, ali džaba, rekoše da doplatim još 20 KM, jer ko fol kolega (sistem) zajebao, i sad je nakon x mjeseci to teško popraviti...
Eto u suštini od onih 40 KM – 50 % = opet 40 KM![]()
- Leverage
#28405 Re: "Majstori" parkiranja
I onda kaže pa šta hoćeš, nisam nikog blokir'oLaplace wrote: ↑03/02/2021 08:08 Sinoć ispred pekare Gold (Podlugovi, skretanje ka Brezi) na parkingu dva auta i oba ispravno parkirana. Nisam mogao da vjerujem. To se valjda dešava jednom u milion godina (a ja propustio jedinstvenu priliku da uslikam taj ekstremno rijetki astronomski fenomen).
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#28406 Re: "Majstori" parkiranja
Kako ulazis i izlazis sa tog parkinga? Jednom moras preko pune?Laplace wrote: ↑03/02/2021 08:08 Sinoć ispred pekare Gold (Podlugovi, skretanje ka Brezi) na parkingu dva auta i oba ispravno parkirana. Nisam mogao da vjerujem. To se valjda dešava jednom u milion godina (a ja propustio jedinstvenu priliku da uslikam taj ekstremno rijetki astronomski fenomen).
- Laplace
#28407 Re: "Majstori" parkiranja
Kad idem iz pravca Podlugova ka Brezi ili VIsokom, onda ne moram (sa glavne se isključim i na isti ulaz/izlaz izađem). Kad idem id pravca Visokog ka Sarajevu, onda se na sporednom (Breza-raskrsnica) ubacim preko pune (mada je tu nejasno, trakja za isključivanje je). Breza-Sarajevo se isključim i uključim na sporednom. Loše je to riješeno u svakom slučaju. Izbjegavam da siječem punu na glavnoj cestri Podlugovi-Visoko.Matijevic_Vlado wrote: ↑03/02/2021 09:50Kako ulazis i izlazis sa tog parkinga? Jednom moras preko pune?Laplace wrote: ↑03/02/2021 08:08 Sinoć ispred pekare Gold (Podlugovi, skretanje ka Brezi) na parkingu dva auta i oba ispravno parkirana. Nisam mogao da vjerujem. To se valjda dešava jednom u milion godina (a ja propustio jedinstvenu priliku da uslikam taj ekstremno rijetki astronomski fenomen).
-
vindfaker
#28408 Re: "Majstori" parkiranja
i dalje ne vidim ništa loše u prelasku preko pune ako nema nikog ili ako ne usporavaš/ugrožavaš nekoga 
- Laplace
- Laplace
#28410 Re: "Majstori" parkiranja
Naravno, opet cirkus sa parkingom ispred pekare.
Nije više ni ona bosanska lijenost da mu je mrsko pješačiti nekoliko metara - lik je parkirao neispravno ali na mjestu koje j e još dalje od pekare nego da je parkirao ispravno na označenom parking mjestu. Jedina prednost mu je što može samo sjesti u auto i produžiti.
Drugi lik je popriječio španskog golfa (neki Seat) ispred ulaza u pekaru, doslovno su njegova vrata paralelna sa ulaznim vratima i iz auta direktno ulazi u pekaru - ali bukvalno.
Jasno, nigdje policije da samo za dvojicu naplati kazne u visini svoj neto plate (od četiri osobe nagužvane u maloj pekari niko ne nosi maske - garant debili koji ne vjeruju u koronu, jer jedan debilizam vuče ga ostalim debilizmima).
Nije više ni ona bosanska lijenost da mu je mrsko pješačiti nekoliko metara - lik je parkirao neispravno ali na mjestu koje j e još dalje od pekare nego da je parkirao ispravno na označenom parking mjestu. Jedina prednost mu je što može samo sjesti u auto i produžiti.
Drugi lik je popriječio španskog golfa (neki Seat) ispred ulaza u pekaru, doslovno su njegova vrata paralelna sa ulaznim vratima i iz auta direktno ulazi u pekaru - ali bukvalno.
Jasno, nigdje policije da samo za dvojicu naplati kazne u visini svoj neto plate (od četiri osobe nagužvane u maloj pekari niko ne nosi maske - garant debili koji ne vjeruju u koronu, jer jedan debilizam vuče ga ostalim debilizmima).
- drug_profi
#28411 Re: "Majstori" parkiranja
Imam ja kolegicu, VSS persona, ne vjeruje u koronu, hodala bez maske i fakticki provocirala sve nas druge izjavama i ponasanjem, nedrzanjem distance i sl, pa je na kraju fasovala koronu, imala malo tezi oblik, heibet para za lijekove trehnula, izvukla se i sad vjeruje u koronu ali ne nosi masku i ne drzi distanci ni dalje jer je kaze prebolovala i ima antitjela.
E ja bih takve stvarno tukao.
- Evolution_IV
#28412 Re: "Majstori" parkiranja
ma maska ti je zesca ubleha,moj poznanik nosio 2 jednu preko druge i fasovao,jos roditelji med.radnici
ja na otvorenom ne nosim(jer je ne moguce,bude mi mokra glOOva),gdje god ulazim stavim prije nego sto udjem
ja na otvorenom ne nosim(jer je ne moguce,bude mi mokra glOOva),gdje god ulazim stavim prije nego sto udjem
- drug_profi
#28413 Re: "Majstori" parkiranja
Na otovrenom, slažem se, ubleha. Ali gdje imaš ljude u blizini na metar ona ima smisla.
I pazi! Maska ne služi da tebe zaštiti od drugih, već da druge zaštiti od tebe koji si možda prenosioc virusa.
U maloj mjeri štiti i tebe ako izloženost patogenu nije velika. Ima teorija da maska pomaže na stavranju imuniteta grupe tako što će smanjiti izloženost virusu i dati priliku imunitetu da se izbori sa malom količinom koja je dospjela u organizam, i da pri tom ne stvori nikakve simptome bolesti.
Teorija ima uporište u starim metodama variolizacije.
Ovo je sad OT totalni, ali kad si već spomenuo da nadopunimo.
I pazi! Maska ne služi da tebe zaštiti od drugih, već da druge zaštiti od tebe koji si možda prenosioc virusa.
U maloj mjeri štiti i tebe ako izloženost patogenu nije velika. Ima teorija da maska pomaže na stavranju imuniteta grupe tako što će smanjiti izloženost virusu i dati priliku imunitetu da se izbori sa malom količinom koja je dospjela u organizam, i da pri tom ne stvori nikakve simptome bolesti.
- Evolution_IV
-
kakaljin
#28415 Re: "Majstori" parkiranja
Da ali samo maske ffp2 i ffp3 maske imaju neku zastitu, a vecina koja se nosi nema nikakvu zastitu vec samo prave privid da se ima maska a u stvari nista sem modnog detalja nije.drug_profi wrote: ↑04/02/2021 09:28 Na otovrenom, slažem se, ubleha. Ali gdje imaš ljude u blizini na metar ona ima smisla.
A pogotovo na otvorenom bilo koja maska ako nema neke guzve nema smisla
- Laplace
#28416 Re: "Majstori" parkiranja
Džabe joj fakultet kad je idiot. Ona misli da je bezbjedna i nije je briga što će virus prenijeti drugima.drug_profi wrote: ↑04/02/2021 08:52 Imam ja kolegicu, VSS persona, ne vjeruje u koronu, hodala bez maske i fakticki provocirala sve nas druge izjavama i ponasanjem, nedrzanjem distance i sl, pa je na kraju fasovala koronu, imala malo tezi oblik, heibet para za lijekove trehnula, izvukla se i sad vjeruje u koronu ali ne nosi masku i ne drzi distanci ni dalje jer je kaze prebolovala i ima antitjela.
- Laplace
#28417 Re: "Majstori" parkiranja
drug_profi wrote: ↑04/02/2021 09:28 Na otovrenom, slažem se, ubleha. Ali gdje imaš ljude u blizini na metar ona ima smisla.
- Laplace
#28418 Re: "Majstori" parkiranja
Kad smo već kod offtopica: virusi ne lebde kao zasebne čestice neko u obliku sitnih kapljica, koje maske zaustavljaju, tako da ima smisla nositi ih.kakaljin wrote: ↑04/02/2021 09:53Da ali samo maske ffp2 i ffp3 maske imaju neku zastitu, a vecina koja se nosi nema nikakvu zastitu vec samo prave privid da se ima maska a u stvari nista sem modnog detalja nije.drug_profi wrote: ↑04/02/2021 09:28 Na otovrenom, slažem se, ubleha. Ali gdje imaš ljude u blizini na metar ona ima smisla.
A pogotovo na otvorenom bilo koja maska ako nema neke guzve nema smisla
Osim toga, kao i svi saobraćajni propisi, trebamo se držati onoga što je propisano. Ovi koji ne nose maske ne drže ni distancu, dišu u vrat i kašlju u lice ljudima.
-
Sakazulu
#28419 Re: "Majstori" parkiranja

Mala kratka jednosmjerna ulica koja čak ima dva znaka i naravno parkira se...
-
NediM17
#28420 Re: "Majstori" parkiranja
Promijeni pekaru.Laplace wrote: ↑04/02/2021 07:56 Naravno, opet cirkus sa parkingom ispred pekare.
- Laplace
#28421 Re: "Majstori" parkiranja
NediM17 wrote: ↑04/02/2021 10:55Promijeni pekaru.Laplace wrote: ↑04/02/2021 07:56 Naravno, opet cirkus sa parkingom ispred pekare.
Jasno, nigdje policije da samo za dvojicu naplati kazne u visini svoj neto plate (od četiri osobe nagužvane u maloj pekari niko ne nosi maske - garant debili koji ne vjeruju u koronu, jer jedan debilizam vuče ga ostalim debilizmima).![]()
1. Sviđaju mi se njihovi kroasani.
2. Usput mi je (doduše, nije jedina)
3. I pred drugim pekarama je slično, a parking je još manji.
Možda da se prije vožnje propisno pripremim:

- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
-
Forumerrer
#28423 Re: "Majstori" parkiranja
Jeste vidjeli lisice na autima kod muzeja? Stavili su ih na bar 10 auta i nalijepili naljepnice da je skidanje 30 KM. Znaci stavili su na auta koja su bila na PARKINGU, vjerovatno su prekoracili uplaceno vrijeme.
Last edited by Forumerrer on 04/02/2021 20:59, edited 1 time in total.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#28424 Re: "Majstori" parkiranja
Pa rade to odavno....ali mislim da je ponajviše onih koji nisu nikako platili. Vidio sam par autića bez tikets..Forumerrer wrote: ↑04/02/2021 20:58 Jeste vidjeli lisice na autima kod muzeja? Stavili su ih na bar 10 auta i nalijepiki naljepnice da je skidanje 30 KM. Znaci stavili su na auta koja su bila na PARKINGU, vjerovatno su prekoracili uplaceno vrijeme.
-
Juka Jebach
#28425 Re: "Majstori" parkiranja
daj slikaj da vidim kako izgledaju hahahha