Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kakavdanakneiskustvu
-
Lug
#28402 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
- karanana
#28403 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
mozda bi bio prvi strijelac da je dzed htio igrati za nas. nije, otiso u njemce i sta sad? da mu brojim i te godine otkad nas se odrekao i moguce koseve koje nije dao za nas u tom periodu? ne kontam o cemu mi pricamo ovde.Lug wrote: ↑02/09/2025 21:01Jeste! Preskocio je Djedovica koji je bio 10. a od kad Djedovic ne igra za reprezentaciju. Ne zelim umanjiti Nurkicev uspjeh, ali mi se cini da smo premalo zahvalni Djedovicu koji je sad 11. nas najbolji strijelac u istoriji, a ljudi ga ovdje pljuju, sramota je to, jako smo nezahvalan narod. On je nekad bio za reprezentaciju sto je Musa danas. A evo sta i on kaze za ne pozivanje u repku sad za ovo prvenstvo: “Vjerovatno sam igrač koji je igrao evo 20 profesionalnih sezona u karijeri. Igrao sam u Evroligi, osvojio 12 trofeja u najboljim klubovima, ali vjerovatno im ne trebam. Nije ni to problem. Suština svega je da oni izađu u javnost i kažu otvoreno: ‘Vidi, mi tog čovjeka nećemo. Mi Nihada Đedovića ne želimo. Nećemo da igra za reprezentaciju, uradio je to, to i to i to se ne oprašta’ Neka to tako kažu. Evo sada mogu reći ‘Star je, ne uklapa nam se. Ne zna da igra’. Bilo šta neka kažu, ali neka kažu kako jeste, a ne da bude kao uvijek. ‘Mi hoćemo, mi smo završili, ali Nihad neće’. To nikada nije bila istina” – rekao je Đedović.
Last edited by karanana on 02/09/2025 21:31, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#28404 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
a nije nas drzavljanin i nije nas igrac
-
kakavdanakneiskustvu
#28405 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
odjebao nas, asretno mu bilokaranana wrote: ↑02/09/2025 21:30mozda bi bio prvi strijelac da je dzed htio igrati za nas. nije, otiso u njemce i sta sad? da mu brojim i te godine otkad nas se odrekao i moguce koseve koje nije dao za nas u tom periodu? ne kontam o cemu mi pricamo ovde.Lug wrote: ↑02/09/2025 21:01Jeste! Preskocio je Djedovica koji je bio 10. a od kad Djedovic ne igra za reprezentaciju. Ne zelim umanjiti Nurkicev uspjeh, ali mi se cini da smo premalo zahvalni Djedovicu koji je sad 11. nas najbolji strijelac u istoriji, a ljudi ga ovdje pljuju, sramota je to, jako smo nezahvalan narod. On je nekad bio za reprezentaciju sto je Musa danas. A evo sta i on kaze za ne pozivanje u repku sad za ovo prvenstvo: “Vjerovatno sam igrač koji je igrao evo 20 profesionalnih sezona u karijeri. Igrao sam u Evroligi, osvojio 12 trofeja u najboljim klubovima, ali vjerovatno im ne trebam. Nije ni to problem. Suština svega je da oni izađu u javnost i kažu otvoreno: ‘Vidi, mi tog čovjeka nećemo. Mi Nihada Đedovića ne želimo. Nećemo da igra za reprezentaciju, uradio je to, to i to i to se ne oprašta’ Neka to tako kažu. Evo sada mogu reći ‘Star je, ne uklapa nam se. Ne zna da igra’. Bilo šta neka kažu, ali neka kažu kako jeste, a ne da bude kao uvijek. ‘Mi hoćemo, mi smo završili, ali Nihad neće’. To nikada nije bila istina” – rekao je Đedović.
covjek vec deceniju nije nas igrac,nije za ove teme uopće
-
Lug
#28406 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
pa tako ga zivot ponijeo.. sad je aktuelan i hoce, gdje je problem. Ucinio je vise za repku nego svi mi ovdje na forumukaranana wrote: ↑02/09/2025 21:30mozda bi bio prvi strijelac da je dzed htio igrati za nas. nije, otiso u njemce i sta sad? da mu brojim i te godine otkad nas se odrekao i moguce koseve koje nije dao za nas u tom periodu?Lug wrote: ↑02/09/2025 21:01Jeste! Preskocio je Djedovica koji je bio 10. a od kad Djedovic ne igra za reprezentaciju. Ne zelim umanjiti Nurkicev uspjeh, ali mi se cini da smo premalo zahvalni Djedovicu koji je sad 11. nas najbolji strijelac u istoriji, a ljudi ga ovdje pljuju, sramota je to, jako smo nezahvalan narod. On je nekad bio za reprezentaciju sto je Musa danas. A evo sta i on kaze za ne pozivanje u repku sad za ovo prvenstvo: “Vjerovatno sam igrač koji je igrao evo 20 profesionalnih sezona u karijeri. Igrao sam u Evroligi, osvojio 12 trofeja u najboljim klubovima, ali vjerovatno im ne trebam. Nije ni to problem. Suština svega je da oni izađu u javnost i kažu otvoreno: ‘Vidi, mi tog čovjeka nećemo. Mi Nihada Đedovića ne želimo. Nećemo da igra za reprezentaciju, uradio je to, to i to i to se ne oprašta’ Neka to tako kažu. Evo sada mogu reći ‘Star je, ne uklapa nam se. Ne zna da igra’. Bilo šta neka kažu, ali neka kažu kako jeste, a ne da bude kao uvijek. ‘Mi hoćemo, mi smo završili, ali Nihad neće’. To nikada nije bila istina” – rekao je Đedović.
-
kakavdanakneiskustvu
#28407 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
lijepo uradi sve da dobije nase drzavljanstvo nazad kako je sve uradio da ga se odrekne
-
Lug
#28408 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
pa vi je dizete, sta vam se kosa odmah dize na spomijanje njegovog imena.. i to coporativno, ono providno bas.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑02/09/2025 21:32odjebao nas, asretno mu bilokaranana wrote: ↑02/09/2025 21:30mozda bi bio prvi strijelac da je dzed htio igrati za nas. nije, otiso u njemce i sta sad? da mu brojim i te godine otkad nas se odrekao i moguce koseve koje nije dao za nas u tom periodu? ne kontam o cemu mi pricamo ovde.Lug wrote: ↑02/09/2025 21:01
Jeste! Preskocio je Djedovica koji je bio 10. a od kad Djedovic ne igra za reprezentaciju. Ne zelim umanjiti Nurkicev uspjeh, ali mi se cini da smo premalo zahvalni Djedovicu koji je sad 11. nas najbolji strijelac u istoriji, a ljudi ga ovdje pljuju, sramota je to, jako smo nezahvalan narod. On je nekad bio za reprezentaciju sto je Musa danas. A evo sta i on kaze za ne pozivanje u repku sad za ovo prvenstvo: “Vjerovatno sam igrač koji je igrao evo 20 profesionalnih sezona u karijeri. Igrao sam u Evroligi, osvojio 12 trofeja u najboljim klubovima, ali vjerovatno im ne trebam. Nije ni to problem. Suština svega je da oni izađu u javnost i kažu otvoreno: ‘Vidi, mi tog čovjeka nećemo. Mi Nihada Đedovića ne želimo. Nećemo da igra za reprezentaciju, uradio je to, to i to i to se ne oprašta’ Neka to tako kažu. Evo sada mogu reći ‘Star je, ne uklapa nam se. Ne zna da igra’. Bilo šta neka kažu, ali neka kažu kako jeste, a ne da bude kao uvijek. ‘Mi hoćemo, mi smo završili, ali Nihad neće’. To nikada nije bila istina” – rekao je Đedović.
covjek vec deceniju nije nas igrac,nije za ove teme uopće
-
last mohicans
#28409 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ti bio, pa znaš? Pa znoje se i drugi igrači, bolan.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑02/09/2025 19:49U onoj dvorani je cak i prehladno. Znoje se jer im fali kondicije.last mohicans wrote: ↑02/09/2025 19:44 Plus, klimatizacija je upitna, Nurk i ostali budu u goloj vodi. Kad smo protiv Italijana igrali, ma ni 4 min nije proslo Alibeg sav u goloj vodi. Puno se trči u košarci, iako teren djeluje kao mačiji kašalj, jes kurko.
-
Lug
#28410 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
smijesan si sa tim izmisljotinama, covjek ga ima sto puta objasnjeno..kakavdanakneiskustvu wrote: ↑02/09/2025 21:34 lijepo uradi sve da dobije nase drzavljanstvo nazad kako je sve uradio da ga se odrekne
- karanana
#28411 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
zivot nije svedski stol da biras sta hoces i kad hoces. ustvari on je mogao da bira, i odabrao je sigurno nesto sto je njemu najvise pogodovalo. i ja bi.
ako ga je zivot odnijeo tamo, sve najbolje, ni prvi ni posljednji koji je otisao. ne krivim ga sekunde, ali da on ulazi i izlazi kad hoce i kako hoce, ja to ne bi dozvolio pa makar s ulice neko dijete pokupili da igra.
mislim da rasprava od djedovicu nije za ove teme.
ako ga je zivot odnijeo tamo, sve najbolje, ni prvi ni posljednji koji je otisao. ne krivim ga sekunde, ali da on ulazi i izlazi kad hoce i kako hoce, ja to ne bi dozvolio pa makar s ulice neko dijete pokupili da igra.
- mist
#28412 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jeli rodo igro za reprezentciju,jeste,jeli uzeo svapske papire,jeste.Jeli zbog toga popusio foru,jeste .Njegov izbor...samo trebas sa tim da zivis a ne da izigravas poslije picica pricom da nisi znao.Kada ga slusas pomislis da se u svemu tome izgubio ko Hažira u Italiji.Poselami ti rodu i poruci mu boli ga cuna ima svapske papire
-
izbjeglica_iz_besmisla
#28413 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da. Bio sam u sorcu, hladno bilo pogotovo protiv italije.
Igracima je OK, jer igraju a ne sjede/stoje ko mi, al prevruce im sigurno nije.
-
kakavdanakneiskustvu
#28414 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
karanana wrote: ↑02/09/2025 21:37 zivot nije svedski stol da biras sta hoces i kad hoces. ustvari on je mogao da bira, i odabrao je sigurno nesto sto je njemu najvise pogodovalo. i ja bi.
čovjek nije nas drzavljanin ni nas igrac jer je on tako izabrao
nek saceka kvalifikacije za SP
-
Lug
#28415 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
nemas ti pojma..mist wrote: ↑02/09/2025 21:38 Jeli rodo igro za reprezentciju,jeste,jeli uzeo svapske papire,jeste.Jeli zbog toga popusio foru,jeste .Njegov izbor...samo trebas sa tim da zivis a ne da izigravas poslije picica pricom da nisi znao.Kada ga slusas pomislis da se u svemu tome izgubio ko Hažira u Italiji.Poselami ti rodu i poruci mu boli ga cuna ima svapske papire
-
kakavdanakneiskustvu
#28416 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
mist wrote: ↑02/09/2025 21:38Jeli rodo igro za reprezentciju,jeste,jeli uzeo svapske papire,jeste.Jeli zbog toga popusio foru,jeste .Njegov izbor...samo trebas sa tim da zivis a ne da izigravas poslije picica pricom da nisi znao.Kada ga slusas pomislis da se u svemu tome izgubio ko Hažira u Italiji.Poselami ti rodu i poruci mu boli ga cuna ima svapske papire![]()
-
last mohicans
#28417 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ti kako na fudbalu branis Anela, tako ovdje Nihada, a da ne kazemo kako su pakaski sami sebe otpisali.Lug wrote: ↑02/09/2025 21:14pa eto boli mene i ja sam Bosanac i repka je i moja, cuj koga boli. Sta si ti ovdje zastitnik uprave, saveza? Za tvoju informaciju Djedovic je jos aktivni igrac i ima isto godina kao i Roberson.Logovan wrote: ↑02/09/2025 21:06Preskočit će Juka u četvrtak još trojicu tako da je nebitno što Đedović ne igra. Nismo mi nezahvalan narod nego smo siti preseravanja od igrača, a ionako više koga boli briga za ovo. Igramo Eurobasket, imamo dobru šansu za prolaz dalje, koga boli briga šta on govori i šta je bilo prije 10+ godina.Lug wrote: ↑02/09/2025 21:01
Jeste! Preskocio je Djedovica koji je bio 10. a od kad Djedovic ne igra za reprezentaciju. Ne zelim umanjiti Nurkicev uspjeh, ali mi se cini da smo premalo zahvalni Djedovicu koji je sad 11. nas najbolji strijelac u istoriji, a ljudi ga ovdje pljuju, sramota je to, jako smo nezahvalan narod. On je nekad bio za reprezentaciju sto je Musa danas. A evo sta i on kaze za ne pozivanje u repku sad za ovo prvenstvo: “Vjerovatno sam igrač koji je igrao evo 20 profesionalnih sezona u karijeri. Igrao sam u Evroligi, osvojio 12 trofeja u najboljim klubovima, ali vjerovatno im ne trebam. Nije ni to problem. Suština svega je da oni izađu u javnost i kažu otvoreno: ‘Vidi, mi tog čovjeka nećemo. Mi Nihada Đedovića ne želimo. Nećemo da igra za reprezentaciju, uradio je to, to i to i to se ne oprašta’ Neka to tako kažu. Evo sada mogu reći ‘Star je, ne uklapa nam se. Ne zna da igra’. Bilo šta neka kažu, ali neka kažu kako jeste, a ne da bude kao uvijek. ‘Mi hoćemo, mi smo završili, ali Nihad neće’. To nikada nije bila istina” – rekao je Đedović.
-
Lug
#28418 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
jes' ti ikad cuo za dvojno drzavljanstvo?!kakavdanakneiskustvu wrote: ↑02/09/2025 21:39karanana wrote: ↑02/09/2025 21:37 zivot nije svedski stol da biras sta hoces i kad hoces. ustvari on je mogao da bira, i odabrao je sigurno nesto sto je njemu najvise pogodovalo. i ja bi.
mislim da rasprava od djedovicu nije za ove teme.![]()
čovjek nije nas drzavljanin ni nas igrac jer je on tako izabrao
nek saceka kvalifikacije za SP
- skupljac_zeljeza
#28419 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Bez umanjivanja zasluga bilo koga ko je branio boje države, ali se danas vidjelo kada je Juka na parketu da nije isto i kada je na klupi. Valja dići 130 kg da se blokira lopta i sve vrijeme igre se kupao u znoju i pod oba koša je radio zadaću pa za trojke i nije imao prilike. Zamjeram mu samo slobodna bacanja. Da još Musa sa njim pa da lakše dišemo dok ovo gledamo. Mislim da je dobro da smo u ovoj grupi koja nas je natjerala na kvalitetniju igru. Bitno za dalje kada odradimo Gruziju.Logovan wrote: ↑02/09/2025 21:06
Preskočit će Juka u četvrtak još trojicu tako da je nebitno što Đedović ne igra. Nismo mi nezahvalan narod nego smo siti preseravanja od igrača, a ionako više koga boli briga za ovo. Igramo Eurobasket, imamo dobru šansu za prolaz dalje, koga boli briga šta on govori i šta je bilo prije 10+ godina.
-
kakavdanakneiskustvu
#28420 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
prvi put cujem da neko pisuci na forumu moze uciniti nepravdu prema osobi koja je svojim izborom sebi oduzela pravo da bude drzavljanin jedne drzave , mocni su ti forumasi izgleda, imaju veliki uticaj na tako velike odluke pojedinaca koji uopće ne poznaju te forumase
- leki hz
#28421 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑02/09/2025 21:48 prvi put cujem da neko pisuci na forumu moze uciniti nepravdu prema osobi koja je svojim izborom sebi oduzela pravo da bude drzavljanin jedne drzave , mocni su ti forumasi izgleda, imaju veliki uticaj na tako velike odluke pojedinaca koji uopće ne poznaju te forumase
-
last mohicans
#28422 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Anel.je njemu rođo, a sa ovim se samo suosjeca.Lug wrote: ↑02/09/2025 21:39nemas ti pojma..mist wrote: ↑02/09/2025 21:38 Jeli rodo igro za reprezentciju,jeste,jeli uzeo svapske papire,jeste.Jeli zbog toga popusio foru,jeste .Njegov izbor...samo trebas sa tim da zivis a ne da izigravas poslije picica pricom da nisi znao.Kada ga slusas pomislis da se u svemu tome izgubio ko Hažira u Italiji.Poselami ti rodu i poruci mu boli ga cuna ima svapske papire![]()
![]()
- muha_sa
-
kakavdanakneiskustvu
#28424 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
prestao sam citati nakon prve recenice
"Možda i jedina dobra stvar od raspada Jugoslavije, to je što sada ne navijamo za jedan tim, nego za šest."
Oni koji su prezivjeli genocid u istočnoj bosni navijaju za Srbijiu?? Ljudi iz Vukovara navijaju za Srbiju??
budalastina
- thekupus
#28425 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
kakve veze ima košarkaška reprezentacija s zločinima? gluposti