Demokratska fronta Željko Komšić

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#28401 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

jel se Šamarđija oćitovo?

šta bi mu babo rahmetli reko na ove šahovske poteze :? :roll:

ti mene nožem a ja tebe foteljom :( nako saburli prošnjaćki
mario001

#28402 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mario001 »

JoseMujica wrote:jel se Šamarđija oćitovo?

šta bi mu babo rahmetli reko na ove šahovske poteze :? :roll:

ti mene nožem a ja tebe foteljom :( nako saburli prošnjaćki

Pratimo twiter :D
It_is_a_Leclerc

#28403 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Banksy wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:I Sifet je za Poplašena.

Bravo za levicu.
Zašto ne bi bio? Kad je na početku bio za Sonju Karadžić i Cicka Bjelicu tad vam nije smetao, tad ste pljeskali, ako me pamćenje dobro služi?
A jesam li ja negdje rekao da mi smeta ?
nemampojma0

#28404 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Samo da se Sifetu sjetim najdrazih.
Banksy

#28405 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

It_is_a_Leclerc wrote:
Banksy wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:I Sifet je za Poplašena.

Bravo za levicu.
Zašto ne bi bio? Kad je na početku bio za Sonju Karadžić i Cicka Bjelicu tad vam nije smetao, tad ste pljeskali, ako me pamćenje dobro služi?
A jesam li ja negdje rekao da mi smeta ?
Pa čemu onda ironija?
jao_situacije

#28406 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jao_situacije »

gledaj ti velikih prošnjaka još se ovaj pođič pere
fahru i raguža boli đon
dođel ovaj šćepo i na jednu sjednicu
dustaban

#28407 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Dakle DF je definitivno najnebitnija stranka u nas sa najvecim prostorom na forumu!

Zasto je to tako?

To pitanje sam prvo postavio sebi jer i ja jos uvijek bacam komentare ovdje mada je "predmet observacije" fakat nebitan.
Medjutim rijec je o paznje vrijednoj politickoj temi. Upravo na primjeru DF-ovog nastanka i nestanka imamo toliko toga nauciti. Na DF-u smo naucili kako se ovdje pridobijaju glasaci a kako se dobiveno povjerenje upropastava. Podsjecaju me na mnoge primjere iz stvarnog zivota kad neko nekog ganja koga nije zasluzio (mislim na situacije momak-cura) pa kad ga nakon godina "zabavljanja" konacno uganja pa se i uzmu... taj brak se ubrzo rusi.
Na tragu gornjeg primjera meni je "ujedinjenje ljevice" (spajanje SDP i DF) slicno obnavljanju himena tj. vracanje nevinosti radi ponovne udaje!

Ko zna, to nekad i upali - kad se promjeni "trziste" i pocne zivot iznova. Ali ovdje je rijec o "prodavanju muda pod bubrege" istim kupcima, od strane istih prodavaca, na istoj tezgi!
Amirovski

#28408 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Amirovski »

E moj Zeljko,a tako sam vjerovao u tebe .
Popisa se ti na nas sviju !
skupljac_zeljeza

#28409 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

dustaban wrote: Na tragu gornjeg primjera meni je "ujedinjenje ljevice" (spajanje SDP i DF) slicno obnavljanju himena tj. vracanje nevinosti radi ponovne udaje!
Krpili su ga već jednom kada su izlazili iz SDP-a pričom da ih Lagumdžija silovao.
It_is_a_Leclerc

#28410 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Nakon što su se dojmovi slegli nakog glasanja u Domu naroda Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine za imenovanje članova Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta, pri kojem je za jednog od članova imenovan samoproklamovani četnički vojvoda Nikola Poplašen, glasovima 8 delegata, među kojima je i moj glas, jasno ću izgovoriti: Da, pogriješio sam.
Istina je da sam pogriješio, ponajviše prema sebi i svim bosansko-hercegovačkim patriotama, jer sam kao čovjek, koji je svim srcem, sve vrijeme rata branio ovu zemlju, napravio politički kompromis i kajem se.
S druge strane, neka ne likuju i ne drže prodike oni koji niti su ikada branili, niti ikada voljeli i poštovali ovu zemlju. Stid koji ja osjećam u vezi odluke koju su uz mene podržali i naši koalicioni partneri SDA, HDZ BiH i Savez za promjene, nikada neće biti osjećaj koji će kod takvih prevladati zbog štete koje su nanijeli i još uvijek nanose našoj domovini na grublji i opasniji način od jedne moje pogrešne procjene i želje za kompromisom, tamo gdje mu zaista nije bilo mjesta. Stav da ovo podržim, bio je moj lični i nikako stav Demokratske fronte.
Sifet Podžić
Povrać.

Podržali ste zato što je i SDS podržavao svako DF-ovo imenovanje - od Komšića u Komisiji za odbranu i sigurnost do Aide Koristović na mjestu Šefice službe zajedničkih poslova Parlamenta BIH.

Tako funkcionišu koalicije, a vi ste još uvijek u njoj. Nema potrebe za posipanjem pepelom.
Thorgerson

#28411 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Thorgerson »

Politika najstariji zanat ;-)

Ne moras se pravdati Sifete, znamo mi da ste vi svi kurve. Legalne.

Rodjenu mater bi prodali.
ultima_palabra

#28412 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Pa samo ih SDS još drži u državnoj vlasti. Valjda se boje da bi oni mogli biti sljedeće žrtve.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#28413 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Sifet Podžić: Pogriješio sam što sam glasao za Nikolu Poplašena
Slinfete, materi se izvinjavaj sad kad si ustolićio vojvodu Nidžu
Danguba

#28414 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Danguba »

JoseMujica wrote:
Sifet Podžić: Pogriješio sam što sam glasao za Nikolu Poplašena
Slinfete, materi se izvinjavaj sad kad si ustolićio vojvodu Nidžu
Dao Bog pa sjedili za istim stolom do kraja mandata. :D
Adriatic

#28415 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Adriatic »

skupljac_zeljeza wrote:
dustaban wrote: Na tragu gornjeg primjera meni je "ujedinjenje ljevice" (spajanje SDP i DF) slicno obnavljanju himena tj. vracanje nevinosti radi ponovne udaje!
Krpili su ga već jednom kada su izlazili iz SDP-a pričom da ih Lagumdžija silovao.
:lol: :lol: :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#28416 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Aman zaman što perforirate više ljude sa ovim Poplašenom. Biti četnik nije kažnjivo u BiH, a u državi gdje jednog imenuju Bošnjaci, jednog Hrvati, a trećeg Srbi, prosto je očekivati da se ovakvi likovi pojavljuju. Održati koaliciju koja evidnetno daje rezultate na državnom nivou je daleko važnije od mjesta u nekom upravnom odboru. Ne možete rizikovati da izgubite SDS u poziciji, koji se pokazao kao kooperativan po većini stvari, i tako gurnuti Dodika u vlast.

Ili precizirati uslove za izbor i imenovanje, ili spriječiti da političari imenuju bilo koga u stručne institucije.

Sifet Podžić, a ni bilo ko drugi ko je glasao za ovo, nema potrebe da se bilo kome izvinjava ili objašnjava.
lerdi

#28417 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

It_is_a_Leclerc wrote:Aman zaman što perforirate više ljude sa ovim Poplašenom. Biti četnik nije kažnjivo u BiH, a u državi gdje jednog imenuju Bošnjaci, jednog Hrvati, a trećeg Srbi, prosto je očekivati da se ovakvi likovi pojavljuju. Održati koaliciju koja evidnetno daje rezultate na državnom nivou je daleko važnije od mjesta u nekom upravnom odboru. Ne možete rizikovati da izgubite SDS u poziciji, koji se pokazao kao kooperativan po većini stvari, i tako gurnuti Dodika u vlast.

Ili precizirati uslove za izbor i imenovanje, ili spriječiti da političari imenuju bilo koga u stručne institucije.

Sifet Podžić, a ni bilo ko drugi ko je glasao za ovo, nema potrebe da se bilo kome izvinjava ili objašnjava.
Tebi ako je normalno da deklarisani četnik bude bilo šta u ovoj državi to je tvoj problem. Meni nije i ima da se posipa pepelom i izvinjava do sudnjeg dana. Jebo li ga kompromis da ga jebo. Kompromis je kada umjesto SNSD-a uvedeš SDS u vlast jer su manja govna trenutno od Dodika, ali kada je Nikola Poplašen u pitanju nema i nesmije biti kompromisa. Nadam se da će imati bar trunku obraza i sam se povuči nakon ovoga.
breuer

#28418 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by breuer »

Sifet Preplašen :(
wickerman

#28419 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by wickerman »

Sifet se pokajao, hocemo mu halalit? :D
General War

#28420 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

lerdi wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Aman zaman što perforirate više ljude sa ovim Poplašenom. Biti četnik nije kažnjivo u BiH, a u državi gdje jednog imenuju Bošnjaci, jednog Hrvati, a trećeg Srbi, prosto je očekivati da se ovakvi likovi pojavljuju. Održati koaliciju koja evidnetno daje rezultate na državnom nivou je daleko važnije od mjesta u nekom upravnom odboru. Ne možete rizikovati da izgubite SDS u poziciji, koji se pokazao kao kooperativan po većini stvari, i tako gurnuti Dodika u vlast.

Tebi ako je normalno da deklarisani četnik bude bilo šta u ovoj državi to je tvoj problem. Meni nije i ima da se posipa pepelom i izvinjava do sudnjeg dana. Jebo li ga kompromis da ga jebo. Kompromis je kada umjesto SNSD-a uvedeš SDS u vlast jer su manja govna trenutno od Dodika, ali kada je Nikola Poplašen u pitanju nema i nesmije biti kompromisa. Nadam se da će imati bar trunku obraza i sam se povuči nakon ovoga.
I dalje tvrdim da su sve ove "demokratske stranke" samo jedna te ista skupina interesnih grupa podjeljenih po deklarativnim principima,ali sustinski djeluju kao dobro ustiman i dobro pokriven tim.
It_is_a_Leclerc

#28421 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

lerdi wrote:

Nije ni meni normalno, ali ni mene, ni tebe, oh tuge li, niko ništa ne pita.
Ova država je takva. Bez predstavnika Srba sve staje, a ti predstavnici Srba mogu, ako im se hoće, imenovati i crnog vraga na mjesto koje im, po zakonu i rotaciji, pripada. Jedini ko ne može biti imenovan je osoba koja je kažnjavana, a biti deklarisani četnik je i dalje, na moju veliku žalost, nije kažnjivo.

Nisam vidio da se iko počešao što predsednik udruženja "Chetniks RS" obavlja funkciiju inspektora za ratne zločine u SIPA-i, ili što je čovjek koji se slikao sa bistom Ante Pavelića bio predsjednik FBiH. Upravo zato što je ovo takva, naopaka država, gdje je sve moguće.

I Sifet i svi to znaju, ali sad se Sifet malo femka i izigrava patriotu. A dobro zna da to tako funkcionira godinama - ti poguraj moje, ja ću tvoje.
Banksy

#28422 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

lerdi wrote:
Nadam se da će imati bar trunku obraza i sam se povuči nakon ovoga.
Dobra prilika da se riješite Sifeta, a? Mirišem li ovo unutarstranački rascjep?
XXS

#28423 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by XXS »

Sifete Podjicu, naserem ti se usta, kretenu jedan bezobrazni.
Hebo te Poplasen u pakas, a i ti njega.
lerdi

#28424 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Banksy wrote:
lerdi wrote:
Nadam se da će imati bar trunku obraza i sam se povuči nakon ovoga.
Dobra prilika da se riješite Sifeta, a? Mirišem li ovo unutarstranački rascjep?
:-) :-) :-)

Da ga se neko htio riješiti ne bi prošao za sekretara stranke tako da ti teorija pada u vodu. Čovjek je uradio šta je uradio i treba da snosi posljedice za svoje postupke. Vrlo jednostavno.
lerdi

#28425 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

It_is_a_Leclerc wrote:
lerdi wrote:

Nije ni meni normalno, ali ni mene, ni tebe, oh tuge li, niko ništa ne pita.
Ova država je takva. Bez predstavnika Srba sve staje, a ti predstavnici Srba mogu, ako im se hoće, imenovati i crnog vraga na mjesto koje im, po zakonu i rotaciji, pripada. Jedini ko ne može biti imenovan je osoba koja je kažnjavana, a biti deklarisani četnik je i dalje, na moju veliku žalost, nije kažnjivo.

Nisam vidio da se iko počešao što predsednik udruženja "Chetniks RS" obavlja funkciiju inspektora za ratne zločine u SIPA-i, ili što je čovjek koji se slikao sa bistom Ante Pavelića bio predsjednik FBiH. Upravo zato što je ovo takva, naopaka država, gdje je sve moguće.

I Sifet i svi to znaju, ali sad se Sifet malo femka i izigrava patriotu. A dobro zna da to tako funkcionira godinama - ti poguraj moje, ja ću tvoje.
Bez podrške Bošnjaka Poplašen nije mogao biti izabran u ovo tijelo. To što si napisao je nebuloza jer predstavnici Srba ne mogu nikoga sami imenovati. Bez dovoljno ruku u Domu naroda mogu se slikati.
Post Reply