šta bi mu babo rahmetli reko na ove šahovske poteze
ti mene nožem a ja tebe foteljom
JoseMujica wrote:jel se Šamarđija oćitovo?
šta bi mu babo rahmetli reko na ove šahovske poteze![]()
ti mene nožem a ja tebe foteljomnako saburli prošnjaćki
A jesam li ja negdje rekao da mi smeta ?Banksy wrote:Zašto ne bi bio? Kad je na početku bio za Sonju Karadžić i Cicka Bjelicu tad vam nije smetao, tad ste pljeskali, ako me pamćenje dobro služi?It_is_a_Leclerc wrote:I Sifet je za Poplašena.
Bravo za levicu.
Pa čemu onda ironija?It_is_a_Leclerc wrote:A jesam li ja negdje rekao da mi smeta ?Banksy wrote:Zašto ne bi bio? Kad je na početku bio za Sonju Karadžić i Cicka Bjelicu tad vam nije smetao, tad ste pljeskali, ako me pamćenje dobro služi?It_is_a_Leclerc wrote:I Sifet je za Poplašena.
Bravo za levicu.
Krpili su ga već jednom kada su izlazili iz SDP-a pričom da ih Lagumdžija silovao.dustaban wrote: Na tragu gornjeg primjera meni je "ujedinjenje ljevice" (spajanje SDP i DF) slicno obnavljanju himena tj. vracanje nevinosti radi ponovne udaje!
Povrać.Nakon što su se dojmovi slegli nakog glasanja u Domu naroda Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine za imenovanje članova Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta, pri kojem je za jednog od članova imenovan samoproklamovani četnički vojvoda Nikola Poplašen, glasovima 8 delegata, među kojima je i moj glas, jasno ću izgovoriti: Da, pogriješio sam.
Istina je da sam pogriješio, ponajviše prema sebi i svim bosansko-hercegovačkim patriotama, jer sam kao čovjek, koji je svim srcem, sve vrijeme rata branio ovu zemlju, napravio politički kompromis i kajem se.
S druge strane, neka ne likuju i ne drže prodike oni koji niti su ikada branili, niti ikada voljeli i poštovali ovu zemlju. Stid koji ja osjećam u vezi odluke koju su uz mene podržali i naši koalicioni partneri SDA, HDZ BiH i Savez za promjene, nikada neće biti osjećaj koji će kod takvih prevladati zbog štete koje su nanijeli i još uvijek nanose našoj domovini na grublji i opasniji način od jedne moje pogrešne procjene i želje za kompromisom, tamo gdje mu zaista nije bilo mjesta. Stav da ovo podržim, bio je moj lični i nikako stav Demokratske fronte.
Sifet Podžić
Slinfete, materi se izvinjavaj sad kad si ustolićio vojvodu NidžuSifet Podžić: Pogriješio sam što sam glasao za Nikolu Poplašena
Dao Bog pa sjedili za istim stolom do kraja mandata.JoseMujica wrote:Slinfete, materi se izvinjavaj sad kad si ustolićio vojvodu NidžuSifet Podžić: Pogriješio sam što sam glasao za Nikolu Poplašena
skupljac_zeljeza wrote:Krpili su ga već jednom kada su izlazili iz SDP-a pričom da ih Lagumdžija silovao.dustaban wrote: Na tragu gornjeg primjera meni je "ujedinjenje ljevice" (spajanje SDP i DF) slicno obnavljanju himena tj. vracanje nevinosti radi ponovne udaje!
Tebi ako je normalno da deklarisani četnik bude bilo šta u ovoj državi to je tvoj problem. Meni nije i ima da se posipa pepelom i izvinjava do sudnjeg dana. Jebo li ga kompromis da ga jebo. Kompromis je kada umjesto SNSD-a uvedeš SDS u vlast jer su manja govna trenutno od Dodika, ali kada je Nikola Poplašen u pitanju nema i nesmije biti kompromisa. Nadam se da će imati bar trunku obraza i sam se povuči nakon ovoga.It_is_a_Leclerc wrote:Aman zaman što perforirate više ljude sa ovim Poplašenom. Biti četnik nije kažnjivo u BiH, a u državi gdje jednog imenuju Bošnjaci, jednog Hrvati, a trećeg Srbi, prosto je očekivati da se ovakvi likovi pojavljuju. Održati koaliciju koja evidnetno daje rezultate na državnom nivou je daleko važnije od mjesta u nekom upravnom odboru. Ne možete rizikovati da izgubite SDS u poziciji, koji se pokazao kao kooperativan po većini stvari, i tako gurnuti Dodika u vlast.
Ili precizirati uslove za izbor i imenovanje, ili spriječiti da političari imenuju bilo koga u stručne institucije.
Sifet Podžić, a ni bilo ko drugi ko je glasao za ovo, nema potrebe da se bilo kome izvinjava ili objašnjava.
I dalje tvrdim da su sve ove "demokratske stranke" samo jedna te ista skupina interesnih grupa podjeljenih po deklarativnim principima,ali sustinski djeluju kao dobro ustiman i dobro pokriven tim.lerdi wrote:Tebi ako je normalno da deklarisani četnik bude bilo šta u ovoj državi to je tvoj problem. Meni nije i ima da se posipa pepelom i izvinjava do sudnjeg dana. Jebo li ga kompromis da ga jebo. Kompromis je kada umjesto SNSD-a uvedeš SDS u vlast jer su manja govna trenutno od Dodika, ali kada je Nikola Poplašen u pitanju nema i nesmije biti kompromisa. Nadam se da će imati bar trunku obraza i sam se povuči nakon ovoga.It_is_a_Leclerc wrote:Aman zaman što perforirate više ljude sa ovim Poplašenom. Biti četnik nije kažnjivo u BiH, a u državi gdje jednog imenuju Bošnjaci, jednog Hrvati, a trećeg Srbi, prosto je očekivati da se ovakvi likovi pojavljuju. Održati koaliciju koja evidnetno daje rezultate na državnom nivou je daleko važnije od mjesta u nekom upravnom odboru. Ne možete rizikovati da izgubite SDS u poziciji, koji se pokazao kao kooperativan po većini stvari, i tako gurnuti Dodika u vlast.
Ili precizirati uslove za izbor i imenovanje, ili spriječiti da političari imenuju bilo koga u stručne institucije.
Sifet Podžić, a ni bilo ko drugi ko je glasao za ovo, nema potrebe da se bilo kome izvinjava ili objašnjava.
Nije ni meni normalno, ali ni mene, ni tebe, oh tuge li, niko ništa ne pita.lerdi wrote:Tebi ako je normalno da deklarisani četnik bude bilo šta u ovoj državi to je tvoj problem. Meni nije i ima da se posipa pepelom i izvinjava do sudnjeg dana. Jebo li ga kompromis da ga jebo. Kompromis je kada umjesto SNSD-a uvedeš SDS u vlast jer su manja govna trenutno od Dodika, ali kada je Nikola Poplašen u pitanju nema i nesmije biti kompromisa. Nadam se da će imati bar trunku obraza i sam se povuči nakon ovoga.It_is_a_Leclerc wrote:Aman zaman što perforirate više ljude sa ovim Poplašenom. Biti četnik nije kažnjivo u BiH, a u državi gdje jednog imenuju Bošnjaci, jednog Hrvati, a trećeg Srbi, prosto je očekivati da se ovakvi likovi pojavljuju. Održati koaliciju koja evidnetno daje rezultate na državnom nivou je daleko važnije od mjesta u nekom upravnom odboru. Ne možete rizikovati da izgubite SDS u poziciji, koji se pokazao kao kooperativan po većini stvari, i tako gurnuti Dodika u vlast.
Dobra prilika da se riješite Sifeta, a? Mirišem li ovo unutarstranački rascjep?lerdi wrote:
Nadam se da će imati bar trunku obraza i sam se povuči nakon ovoga.
Banksy wrote:Dobra prilika da se riješite Sifeta, a? Mirišem li ovo unutarstranački rascjep?lerdi wrote:
Nadam se da će imati bar trunku obraza i sam se povuči nakon ovoga.
Bez podrške Bošnjaka Poplašen nije mogao biti izabran u ovo tijelo. To što si napisao je nebuloza jer predstavnici Srba ne mogu nikoga sami imenovati. Bez dovoljno ruku u Domu naroda mogu se slikati.It_is_a_Leclerc wrote:Nije ni meni normalno, ali ni mene, ni tebe, oh tuge li, niko ništa ne pita.lerdi wrote:Tebi ako je normalno da deklarisani četnik bude bilo šta u ovoj državi to je tvoj problem. Meni nije i ima da se posipa pepelom i izvinjava do sudnjeg dana. Jebo li ga kompromis da ga jebo. Kompromis je kada umjesto SNSD-a uvedeš SDS u vlast jer su manja govna trenutno od Dodika, ali kada je Nikola Poplašen u pitanju nema i nesmije biti kompromisa. Nadam se da će imati bar trunku obraza i sam se povuči nakon ovoga.It_is_a_Leclerc wrote:Aman zaman što perforirate više ljude sa ovim Poplašenom. Biti četnik nije kažnjivo u BiH, a u državi gdje jednog imenuju Bošnjaci, jednog Hrvati, a trećeg Srbi, prosto je očekivati da se ovakvi likovi pojavljuju. Održati koaliciju koja evidnetno daje rezultate na državnom nivou je daleko važnije od mjesta u nekom upravnom odboru. Ne možete rizikovati da izgubite SDS u poziciji, koji se pokazao kao kooperativan po većini stvari, i tako gurnuti Dodika u vlast.
Ova država je takva. Bez predstavnika Srba sve staje, a ti predstavnici Srba mogu, ako im se hoće, imenovati i crnog vraga na mjesto koje im, po zakonu i rotaciji, pripada. Jedini ko ne može biti imenovan je osoba koja je kažnjavana, a biti deklarisani četnik je i dalje, na moju veliku žalost, nije kažnjivo.
Nisam vidio da se iko počešao što predsednik udruženja "Chetniks RS" obavlja funkciiju inspektora za ratne zločine u SIPA-i, ili što je čovjek koji se slikao sa bistom Ante Pavelića bio predsjednik FBiH. Upravo zato što je ovo takva, naopaka država, gdje je sve moguće.
I Sifet i svi to znaju, ali sad se Sifet malo femka i izigrava patriotu. A dobro zna da to tako funkcionira godinama - ti poguraj moje, ja ću tvoje.