SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Troll_Happens

#28376 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Troll_Happens »

Sociolog wrote:
vješalica wrote:
Sociolog wrote:Izvinjavam, se na eventualnom offu..nije bas al et..sinoc u tramvaju, 20 do 8, na relaciji Socijalno-malta..revizor opali samarcinu curi 18-19 god.prva godina faxa..malena, sitne gradje... niko nista :(, sad ne znam, smiju li revizori šamarati raju?? Fkt, ne zezam... valjda ima raje forumasha koja su bila pa mogu potvrditi...pozz
ko to koga smije šamarat?
došo na forum da utvrdiš jel?
pa kad je tako onda i ne pričaj
trebo si odma nazvat policiju i kraj
i osim toga nisi napisao osim što je odvalio šamar, kako je došlo do toga da joj zvekne?
bila neka rasprava,svađa i tako incidentna situacija?

imao sam svojih obaveza pa nisam ulazio na forum od jucer... ma ono standardno.. sto nemas kartu....nemam para.. nemoj se onda voziti, hocu..
ocito je zasluzila dok je dobila vaspitnu... bila prosta i bahata...
vješalica

#28377 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

Jimmy McNulty wrote:Pa doduše nikad mi nije ni bilo jasno kako to da policija u 9 kantona ima istu uniformu, a jedino ovi drugačiju. Jest da je njihova i najbolja i najkvalitetnija ali svejedno. :roll:

Što vješalica kaže pare se oprale i to je to.
pa prošli put je bio skandal oko pogrebnih cipela i opreme kojoj je istekao rok upotrebe
ove izgledaju bezveze da ne kažem crnokošuljaške hah

u drugim kantonima imaaju sasvim solidne i pristojne uniforme
al ks mora biti ekskluzivan kao i plate
pametnije im je da poravnaju plate tj. snize previše su dobili što od općina i "donacija" pa nadalje
drugi rade u puno gorim uslovima i za manje pare
ali ima se može se,mislim nije tema,trebalo bi je preseliti negdje drugo
hoće i nova vozila vidjeli valjda da u drugim kantonima se nabavlja pa i njima zinula gujica
samo pozitiva

#28378 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by samo pozitiva »

vješalica wrote:
Jimmy McNulty wrote:Pa doduše nikad mi nije ni bilo jasno kako to da policija u 9 kantona ima istu uniformu, a jedino ovi drugačiju. Jest da je njihova i najbolja i najkvalitetnija ali svejedno. :roll:

Što vješalica kaže pare se oprale i to je to.
pa prošli put je bio skandal oko pogrebnih cipela i opreme kojoj je istekao rok upotrebe
ove izgledaju bezveze da ne kažem crnokošuljaške hah

u drugim kantonima imaaju sasvim solidne i pristojne uniforme
al ks mora biti ekskluzivan kao i plate
pametnije im je da poravnaju plate tj. snize previše su dobili što od općina i "donacija" pa nadalje
drugi rade u puno gorim uslovima i za manje pare
ali ima se može se,mislim nije tema,trebalo bi je preseliti negdje drugo
hoće i nova vozila vidjeli valjda da u drugim kantonima se nabavlja pa i njima zinula gujica
drugim rijecima da muriju raspuste :D
vješalica

#28379 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

možda su jednostavno bile nekome neukusne
pa s eneko odlučio razmetati
pa poslao uniforme u druge kantone
a ovdje napravio bizMis
kako to kod nas biva
zigson

#28380 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zigson »

Sociolog wrote:Izvinjavam, se na eventualnom offu..nije bas al et..sinoc u tramvaju, 20 do 8, na relaciji Socijalno-malta..revizor opali samarcinu curi 18-19 god.prva godina faxa..malena, sitne gradje... niko nista :(, sad ne znam, smiju li revizori šamarati raju?? Fkt, ne zezam... valjda ima raje forumasha koja su bila pa mogu potvrditi...pozz
i sta sad ?
O'zone
Globalni moderator

#28381 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Opet nije Sarajevo ali

Image

http://www.klix.ba/vijesti/bih/bivsi-ko ... /160301114
Bivši komesar policije Unsko-sanskog kantona Ramo Brkić, koji je pravosnažno osuđen na 11 godina zatvora zbog organizovanog kriminala, nedavno je pobjegao iz BiH
Brkić je trebao služiti kaznu u sarajevskom zatvoru od 9. marta.
vješalica

#28382 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

U novembru prošle godine osuđen ili tako nekako početkom novembra.
Otišao poslom svojim vjerovatno.
Miki123

#28383 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Miki123 »

Bivši komesar policije Unsko-sanskog kantona Ramo Brkić, koji je pravosnažno osuđen na 11 godina zatvora zbog organizovanog kriminala, nedavno je pobjegao iz BiH
čovjek iscrpio sve redovne pravne lijekove u bih - žalba i mito sutkinji na apelaciji pa mu osto samo vanredni - bjež.. :D
studiorum_tuzlaensis

#28384 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by studiorum_tuzlaensis »

kloniran wrote:Kod nas se neće uvesti red u gradski saobraćaj dok se ne oformi jedinica u policiji koja ce biti zaduzena za pratnju revizora i pisanje krivicnih prijava onima koji nemaju kartu.

kakvi sve debili pišu po forumu, ovaj bi dijelio krivične prijave za neplaćanje karte. :run: Oj Alija... :oops:
Daryl Dixon

#28385 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Daryl Dixon »

ne znam stvarno, ja ne bih mogao to gledati, ako ništa makar bi prišao da vidim o čemu je riječ, ipak je djevojka u pitanju a kakve su krhke malo jače da je udariš negdje slomio bi joj neku kost, ako ne može verbalno ima i drugih načina.. sve danas sami mangupi nagudrirani jaki kad ih je više a kad su sami manji od makova zrna, a kad treba nekome pomoći u nevolji - pičići se ušute hhh (nevezano za revizore)... postoji 10 teorija sta je moglo biti uzrok tome, ne zamjeri ali ovako si ispao miš, raspituješ se šta je bilo za nju šta bi tek uradio da je neki oružani sukob izbio, pljačka itd... ako ništa mogla te je zapamtiti pa bi možda ostali u kontaktu, sok, druženje, ovako drž' se desanke. ;-)
Black swan wrote:niko nikome bez razloga ne pali samar

ako nemas kartu izadji
ili nemoj ni ulaziti

ko zna sta mu je sve rekla
naravno liku suspenzija tri mejseca bez plate pa ce razmisliti
u pravu si :thumbup: zbog ovakvih stvari se gubi posao...
smijesni_ste wrote:Da, vi biste se zaletjeli na sandžačke krkane... :roll:

Za zvanje policije se slažem, mada sumnjam da bi ostali oni u tramvaju dok bi policija došla, a i sada nije kasno za prijavljivanje slučaja.
ni prvi ni posljednji put...
Logovan

#28386 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

ako nemas kartu izadji
ili nemoj ni ulaziti

Nemoj mi te šuplje, šamari se pale radi raznih gluposti.

Ako nije imala kartu, nema joj on šta paliti šamar. Nit joj je otac, nit bilo ko u rodu, pa da se tako ponaša. Još ako je odbila da kupi kartu kod vozača ili odbila da izađe iz tramvaja, opet šamar ne dolazi u obzir. Zbog ovakvog ponašanja, revizor istog trena treba dobiti otkaz.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#28387 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Matijevic_Vlado »

zigson wrote:
i sta sad ?
A nemoj ga, vidis da se prepao :(
saabsa

#28388 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by saabsa »

Image
:D :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28389 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

Logovan wrote:

ako nemas kartu izadji
ili nemoj ni ulaziti

Ako nije imala kartu, nema joj on šta paliti šamar. Nit joj je otac, nit bilo ko u rodu, pa da se tako ponaša. Još ako je odbila da kupi kartu kod vozača ili odbila da izađe iz tramvaja, opet šamar ne dolazi u obzir. Zbog ovakvog ponašanja, revizor istog trena treba dobiti otkaz.
možda u utopiji tomasa mora
insaneinthebrain

#28390 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insaneinthebrain »

nema vece stoke i govana od revizora, odavno se to zna. ne treba se upustati ni u kakve rasprave sa debilima :thumbup:
udaraju djevojke a kad naidje pored nekog grmalja ni za kartu ga ne pita
sheilak

#28391 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sheilak »

Black swan wrote:
Logovan wrote:

ako nemas kartu izadji
ili nemoj ni ulaziti

možda u utopiji tomasa mora
mozda u utopiji black swana revizor ima pravo osamariti random osobu jer nema karte. :D

to je fizicki napad, u normalnoj drzavi bi dobio otkaz i krivicnu prijavu. a iskreno, ne znam sto napadate ovog decka, koji eto kao nije reagirao. ko bi od vas to ucinio? naravno, pitanje za one koji ne odobravaju ovakvo ponasanje. dakle, ne za black swana. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28392 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

opet forumaši filozofiraju
ja sam samo rekao da nije bez razloga

ja sam uvijek imao problema i naguravanja s revizorima kada nisam imao kartu

čudno :? :? :? jel to možda neka slučajnost? i ne znam kako bih drugačije mogao komunicirati s revizorima osim kad nemam kartu :?

x puta sam napisao i ponovit ću
u tramvaju sam od 10 puta kad je bilo neugodnih situacija
9 puta imao problema samo sa ženskim rodom... od toga da sam gledao kako psuju policajce koji nisu na dužnosti do toga da smaraju pola tramvaja kako je bilo 1983. kako se međusobno svađaju i laprdaju i remete red

uglavnom vjerojatno je sve preuveličano po onom starom receptu od muhe se slona pravi
sheilak

#28393 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sheilak »

dobro je, black swanu. :D ko da si ti fakat pisao ovu zadacu iz vjeronauka. :D
karanana

#28394 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

ima vece stoke i govana od revizora: narod.

ako je stvarno osamario, to jeste krkanski i neprimjerno, ali me bas interesuje sta je ona uradila ili rekla.
sumnjam da je samo rekla: nemam kartu.
holowey

#28395 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by holowey »

karanana wrote:ima vece stoke i govana od revizora: narod.

ako je stvarno osamario, to jeste krkanski i neprimjerno, ali me bas interesuje sta je ona uradila ili rekla.
npr pljunula, spomenula blizu i dalju, zivu i mrtvu rodbinu... varijacije na temu su moguce... ali nista nije opravdanje za fizicki nasrtaj na putnicu... taj revizor predstavlja firmu i djevojka ako je bila pametna, otisla je u hitnu, uzela ljekarsko uvjerenje o povredama, navela da joj se nesvijesti, da nakon udarca ima problema sa balansom, pocela je da muca, ima nocne more, pa sa svim papirima kod advokata koji ce jedva docekati da sastavi stagod protiv grasa... naplatilo bi se kad tad...
nargila.ba

#28396 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nargila.ba »

holowey wrote:

npr pljunula, spomenula blizu i dalju, zivu i mrtvu rodbinu... varijacije na temu su moguce... ali nista nije opravdanje za fizicki nasrtaj na putnicu... taj revizor predstavlja firmu i djevojka ako je bila pametna, otisla je u hitnu, uzela ljekarsko uvjerenje o povredama, navela da joj se nesvijesti, da nakon udarca ima problema sa balansom, pocela je da muca, ima nocne more, pa sa svim papirima kod advokata koji ce jedva docekati da sastavi stagod protiv grasa... naplatilo bi se kad tad...
Bi... al u k. Svjedočili bi u njenu korist svi oni putnici koji su to samo posmatrali i pustili da se desi.

Neko kaže, da je države on bi odgovarao.. naravno, svakako. Ali, da je naroda, prisutni bi njega vaspitali na licu mjesta kao što on misli da ima pravo tu djevojku.
azurna_obala

#28397 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by azurna_obala »

ma da....žena je kriva kad je siluju...jbg, šamar joj još dođe k'o utjeha :thumbup:
Logovan

#28398 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

Black swan wrote: možda u utopiji tomasa mora
Šta utopija, šta ne valja? :skoljka: :D
Sodom1

#28399 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Sodom1 »

holowey wrote:

Znaci i da laze,o simptomima? Pa ne mozemo tako
FreakyStyley

#28400 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

Black Swan, cinjenica da si kivan na zene, iz nekog razloga, je dobro dokumentovana na ovom forumu na kojem pises vise od decenije.

Mogu samo reci da je zalosno kako tvoja mrznja prema zenama izbija iz tvojih postova.

Necu da te vrijedjam licno, ali ne znam sta da ti drugo kazem kad pises da neko zasluzuje samar jer nema kartu ili jer se raspravlja s revizorima.

Revizorski grmalji ionako samo traze karte od zena i starijih ljudi. Sa poznanicima se pozdravljaju, muskarcima i ne prilaze. Klosari s pit bullovima se najnormalnije voze tramvajima i niko ih niti izbacuje niti im trazi kartu.
Locked