Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
moee wrote: ↑20/07/2020 12:34
Potrebna mala pomoć cijenjenih stručnjaka...P307 FL (2006.g.), ne uključuje se ventilator/hladnjak na vrijeme, pregrijava se rashladna tečnost (preko 90 - 95 stepeni i izbacuje lampicu za upozorenje). Tek nakon toga se uključuje ventilator Ima li lijeka nekog?
P.S.
Nije moje auto, ja ne vozim ''francuske kante'', samo mašinu posuđujem (HDI/TDCI)
koji je tačno motor, 1.6hdi ili 2.0 ?
Na mom 2.0 (malo stariji u 206), prva brzina ventilatora se pali na 98, a druga na 105-6 ( provjereno i preko Diagboxa), ali mi ne pali lampicu upozorenja kada ide preko 90.
Motor je 1.6 HDI. Radilo je normalno ranije, biće da je nešto od ovoga što je @bitanga_sa_otesa spomenuo.
Pokupio nedje coronu usput. Za pocetak mu "da'ni" paracetamol za skidanje temperature. Ako ne pomogne vodi ga na testiranje, ako mu bas budNe lose na one fff ventilatore, mislim da ce mu pomoci.
Sad salu na stranu, davno nekad 1999. Peugeot 306 2.0 HDI 90 KS i poslije njega 307 2002.g sa istim motorom, ta kazaljka od temperature je setala od 60-70 stepeni zimi nizbrdo, pa do 130 ljeti kad ga potjeras uzbrdo ili zapnes negdje, stani kreni. Odes u ovlasteni serviZ kazu sve u redu, a ja grijanje palio usred ljeta da ga rashladim.
moee wrote: ↑20/07/2020 12:34
Potrebna mala pomoć cijenjenih stručnjaka...P307 FL (2006.g.), ne uključuje se ventilator/hladnjak na vrijeme, pregrijava se rashladna tečnost (preko 90 - 95 stepeni i izbacuje lampicu za upozorenje). Tek nakon toga se uključuje ventilator Ima li lijeka nekog?
P.S.
Nije moje auto, ja ne vozim ''francuske kante'', samo mašinu posuđujem (HDI/TDCI)
koji je tačno motor, 1.6hdi ili 2.0 ?
Na mom 2.0 (malo stariji u 206), prva brzina ventilatora se pali na 98, a druga na 105-6 ( provjereno i preko Diagboxa), ali mi ne pali lampicu upozorenja kada ide preko 90.
Motor je 1.6 HDI. Radilo je normalno ranije, biće da je nešto od ovoga što je @bitanga_sa_otesa spomenuo.
Hvala obojici.
Isti problem..isti Peugeot..
Pogotovo kada idem uzbrdo..ili na autoputu ga potjeram oko 150..
Kazaljka poludi.. cas posla i eto je na mrvu od crvenog..
Hvala obojici.
Isti problem..isti Peugeot..
Pogotovo kada idem uzbrdo..ili na autoputu ga potjeram oko 150..
Kazaljka poludi.. cas posla i eto je na mrvu od crvenog..
Stanem..i ohlade ga ventilatori u roku 3min..
Rade obe brzine vent
Ja sam prije par godina imao isti problem na C4 1.6 hdi, ali fakat se ne mogu sjetiti sta su mi zamijenili u servisu. Znam samo da je @bitanga_sa_otesa pogodio dijagnozu, ali nemerem se sjetiti, je li to bio reostat, termoprekidac ili termostat.....fakat, jedino cega se sjecam 100% je cijena popravke 60 KM ..
Pozz, ako se dobro sjecam neko je stavljao slike limara iz Visokog sto izvlaci udubljenja na vratima bez ostecenja boje, ..... ako neko ima kontakt telefon ili nesto drugo bio bi zahvalan. Ubio mi neko vrata na parkingu
Zdravo svima,
Moze li neka preporuka na podrucju TK gdje bih mogao ispeglati,ofarbati i ispolirati auto. Treba ispeglati dvoje vrata sa desne strane, te ofarbati i ispolirati sve. Raspitao sam se kod nekoliko majstora i nakon sto su pregledali auto, okvirne cijene bile su od 400KM do 800KM. Zasto je velika razlika ako trebaju isti posao uraditi?
Meni je 400 jeftino za taj posao. Smo poliranje u SA se naplacuje 100-150, farbanje jednog lima 150-200. Znaci naletis na majstora koji ima posla, opalice ti cijenu, a naletis na onog koji ima vremena dobices povoljno.
Sad ti znas kome si isao i kakve su mu referense i kvalitet radova.