Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Kralj Tvrtko I.

#28326 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Genau.
Casual's

#28327 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Norm

#28328 Re: Zeničani

Post by Norm »

Ko s babincima tikve sadi... :lol: popisan se probudi iz snova... :bih:
BlackCaviar

#28329 Re: Zeničani

Post by BlackCaviar »

Došao u Ze nakon dugo vremena. Budim se. Jaranu rođendan. Zove društvo na Smetove da odemo popit kafu dok je sunčano. Sjedamo i krećemo. Rupa na rupi, europska neka Zenica. Ingolstadt zavidi.

Došli do Salčina, odmah željezni kontejner, kipi smeće iz njega, plus oko njega još toliko smeća. Ostavili auto na parkingu, onda noge do spomenika protegnuti i nazad.

Proletiše pasonja i golf pored nas na najvećoj uzbrdici i još maše rukom kroz šajbu da se maknemo :lol:

Došli do spomenika, Džeta na vrhu, trojica ispred nje se potrbušili i sepet flaša oko njih. Ustadoše baš tad nekad, kupe se u auto, istrča jedan nazad prema flašama. Naivni mi, pomislimo da će pokupit makar pola. Lik hladno nađe jednu flašu, skont'o da mu je ostalo još trećina pive u njoj. Iskapi je, vrati flašu međ' ostale i odoše.

Smeća na sve strane, kućice više ne postoje. Turska zastava se vijori negdje na sredini.

E sad, koliko je teško postavit eko policajce gore na čitavom potezu? Et da je to neki kandidat obećao u ovim kampanjama, glasao bih odmah.
Casual's

#28330 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Prop'o i Zeps. Sve manje hala.
channel10

#28331 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Daleko je ekološkim gore izaći. Lakše im je po Talica brdu slikati auta koja makar jednim točkom budu na zelenoj povrsini :mrgreen:
dajdza-ze

#28332 Re: Zeničani

Post by dajdza-ze »

channel10 wrote:Daleko je ekološkim gore izaći. Lakše im je po Talica brdu slikati auta koja makar jednim točkom budu na zelenoj povrsini :mrgreen:
Nije samo to. U gradu se mogu qrcit jer ima murije, a gore bi dobili po pi... garant.
BlackCaviar

#28333 Re: Zeničani

Post by BlackCaviar »

I to sam kontao, nema ekopolicija ovlasti osim da uskinu prutić u cilju zastrasivanja. Ma FUPovce treba gore poslat.
Ja_Ja

#28334 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

BlackCaviar wrote:Došao u Ze nakon dugo vremena. Budim se. Jaranu rođendan. Zove društvo na Smetove da odemo popit kafu dok je sunčano. Sjedamo i krećemo. Rupa na rupi, europska neka Zenica. Ingolstadt zavidi.

Došli do Salčina, odmah željezni kontejner, kipi smeće iz njega, plus oko njega još toliko smeća. Ostavili auto na parkingu, onda noge do spomenika protegnuti i nazad.

Proletiše pasonja i golf pored nas na najvećoj uzbrdici i još maše rukom kroz šajbu da se maknemo :lol:

Došli do spomenika, Džeta na vrhu, trojica ispred nje se potrbušili i sepet flaša oko njih. Ustadoše baš tad nekad, kupe se u auto, istrča jedan nazad prema flašama. Naivni mi, pomislimo da će pokupit makar pola. Lik hladno nađe jednu flašu, skont'o da mu je ostalo još trećina pive u njoj. Iskapi je, vrati flašu međ' ostale i odoše.

Smeća na sve strane, kućice više ne postoje. Turska zastava se vijori negdje na sredini.

E sad, koliko je teško postavit eko policajce gore na čitavom potezu? Et da je to neki kandidat obećao u ovim kampanjama, glasao bih odmah.
Pisao sam o tome prije par sedmica kada sam i sam bio gore. Ima par stranica nazad. Strasno sam razocaran stanjem Smetova. Hajd rupe se mogu donekle i tolerirari jer se A1 gradi pa dosta kamiona prolazi, ono popravice se to, ali onako uzasno stanje Smetova mi ne ide u glavu. Pa zasto smo tolike zivotinje od ljudi da nismo u stanju svoja govna pocistiti ce ostati vjecna enigma. A komunalnim sluzbama i svim nadleznim, bi sad najradije sve po spisku krenuo lajati, al znam da nema nista od toga u svakom slucaju.
Nivelacija

#28335 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Pa ima li ista da je uradio i uredio taj vas gradonacelnik Kasumovic a ovamo po skupovima sto kolega rece u najmanju ruku Ingolstad. Samo jaka prica kao i kod svih iz SDA a djela velika 0.
Ja_Ja

#28336 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Klasicna SDA-ovska skola. U proslogodisnjem budjetu napravio suficit neobavljajuci radove koje je trebao da bi ove godine (pred izbore naravno) krenuo u masovno "asfaltiranje" puteva i puteljaka (cirka zadnjih mjesec, mjesec i po dana). Generalno nije rijesio ni jedno svoje obecanje, osim velikim dijelom pitanje Celika. I tu je doveo upitnog investitora (vec je pukla prica da igraci ne dobijaju redovno plate), i samo pod pritiskom navijaca je krenulo sa otplatom poreznog duga. Osim toga nema on ni jednog konkretnog rezultata u zadnje dvije godine.
muhafuca

#28337 Re: Zeničani

Post by muhafuca »

Zbog nepostojanja interesa kod političkih subjekata ovjerenih za predstojeće Opće izbore u našoj zemlji, nećemo realizovati Političku arenu, koju smo najavljivali za subotu, 29. septembar u Gradskoj areni Husejin Smajlović, kao dodatni krug debatnih emisija.
:D

ne smiju vjerovatno pred zivom publikom debatovati.

boje se reakcije kad slazes nesto ili glupost izvalis.

pukla bi bruka po carsiji odmah sljedeceg dana, i izgubi izbore :D
Norm

#28338 Re: Zeničani

Post by Norm »

BlackCaviar wrote:I to sam kontao, nema ekopolicija ovlasti osim da uskinu prutić u cilju zastrasivanja. Ma FUPovce treba gore poslat.
Ma jok ba zakasnili smo nekih 15 god. prihvatili norme primitivnog ponasanja kao nesto normalno i sad je jedina opcija za iole normalan svijet otici odavde i prepustiti sve do konacnog kraha ovim 100% Babinicima... :run:
Partijaner

#28339 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

Jucer idem uz Talica brdo kad vidim ide crni mercedes prema Mesi Selimovic kad se samo zaustavi na po ulice, ma da je se makar zaustavio sa desne strane da se malo pomakne kako bi auta mogla lakse zaobic, izadje malac neki vjerovatno Ramin sin, udje u onaj lokal gdje se puse oni kablovi i izlazi on i nosi zastavu svoje stranke i udje ponovo u auto i dade nekom na zadnjem sjedistu da mase iz auta i to sve nonsalantno ko da je njegova ulica :-) , a iza se red auta ufatio bibicu ljudi niko nista, kakva kasaba je postao ovaj grad. :|
Norm

#28340 Re: Zeničani

Post by Norm »

Sposobni ne podobni! :lol: :lol: :lol:
Ci-Nick

#28341 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Partijaner wrote:Jucer idem uz Talica brdo kad vidim ide crni mercedes prema Mesi Selimovic kad se samo zaustavi na po ulice, ma da je se makar zaustavio sa desne strane da se malo pomakne kako bi auta mogla lakse zaobic, izadje malac neki vjerovatno Ramin sin, udje u onaj lokal gdje se puse oni kablovi i izlazi on i nosi zastavu svoje stranke i udje ponovo u auto i dade nekom na zadnjem sjedistu da mase iz auta i to sve nonsalantno ko da je njegova ulica :-) , a iza se red auta ufatio bibicu ljudi niko nista, kakva kasaba je postao ovaj grad. :|
Prošetaš od Zeničanke do Bosanke i sve ti bude jasno,.. jad i bijeda.
Ni sjaja centra grada ni gospode,.. nego šverc, prosjaci, socijalni slučajevi po klupama.
Policija uredno toleriše nelegalnu prodaju cigareta na Kamenom mostu, a mogu se vidjeti i kao kupci.
Tu preko puta gimnazije trešte narodnjaci, parkiraju se vozila gdje ko stigne.
Na onom pješačkom pored Doma štampe nikad nema mjesta za pješake i takav je čitav grad.
Ako si bahat uzimaš sebi sve za pravo.
Ako si kulturan zaobilaziš sve, a najbolje zaobići centar grada.
ExNihilo

#28342 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Most kod autobuske. Žena prostrla odjeću po ogradi mosta i trguj Miško.

Evropska Zenica! :D
BlackCaviar

#28343 Re: Zeničani

Post by BlackCaviar »

Izglasaju akcize na sve zivo, poskupe cigare, a onda te politicare vidim kako kupuju steke cigara kod ulicnih :lol:

Europa je ocigledno u zabludi
Throttle

#28344 Re: Zeničani

Post by Throttle »

To sve je bilo i do prije 2 godine, kako vidim pripisuje se sve Fudi. S tim da je trebalo ici na bolje a ne ostati na istom
kakavdanakneiskustvu

#28345 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

ExNihilo wrote:Most kod autobuske. Žena prostrla odjeću po ogradi mosta i trguj Miško.

svake godine u vrijeme zepsa je to tako
Nivelacija

#28346 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

"U četvrtak ili petak nazvala me gospođa Cenić i prenijela mi je rečenicu koju je Jusko rekao, a glasila je: 'Imat ćete svu podršku, ako taj sajam bude u Sarajevu'". Ovo još nisam prenio nadležnima u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu, ali ZEPS se nalazi u jednoj fazi kada mora odlučiti kojim će putem ići", zaključio je Šestić te dodao da ga boli činjenica da s državnog nivoa raspodjelom sredstava za sajmove više novca dobije Rogatica nego Zenica.

Zar se smije jedan drzavni ministar ovako ponasati i uskracivati podrsku sajmu samo zato sto nije u Sarajevu?
kamen spoticanja

#28347 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

ExNihilo wrote:Most kod autobuske. Žena prostrla odjeću po ogradi mosta i trguj Miško.

ispred ladjane na Londzi mozes kupiti gace,paprike,sarafe,polovne igrace i cigare...sve na istom zidicu
clio_dci120

#28348 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ci-Nick wrote:
Partijaner wrote:Jucer idem uz Talica brdo kad vidim ide crni mercedes prema Mesi Selimovic kad se samo zaustavi na po ulice, ma da je se makar zaustavio sa desne strane da se malo pomakne kako bi auta mogla lakse zaobic, izadje malac neki vjerovatno Ramin sin, udje u onaj lokal gdje se puse oni kablovi i izlazi on i nosi zastavu svoje stranke i udje ponovo u auto i dade nekom na zadnjem sjedistu da mase iz auta i to sve nonsalantno ko da je njegova ulica :-) , a iza se red auta ufatio bibicu ljudi niko nista, kakva kasaba je postao ovaj grad. :|
Prošetaš od Zeničanke do Bosanke i sve ti bude jasno,.. jad i bijeda.
Ni sjaja centra grada ni gospode,.. nego šverc, prosjaci, socijalni slučajevi po klupama.
Policija uredno toleriše nelegalnu prodaju cigareta na Kamenom mostu, a mogu se vidjeti i kao kupci.
Tu preko puta gimnazije trešte narodnjaci, parkiraju se vozila gdje ko stigne.
Na onom pješačkom pored Doma štampe nikad nema mjesta za pješake i takav je čitav grad.
Ako si bahat uzimaš sebi sve za pravo.
Ako si kulturan zaobilaziš sve, a najbolje zaobići centar grada.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
kamen spoticanja

#28349 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Image

"draga nasa omladino,ako bude marljivo ucili nikad necete postati preCjedavajuci skupstine" :oops:
Warashii

#28350 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Kak je ova slika pogresna :roll:
Post Reply