Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#28326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

SerijeSync wrote:pozivi s fiksne prema 063 nisu mogući stalno izbacuje ili signal da je zauzeto, probao sam i sam sebe nazvat na mobitel ista stvar.
Odmah ćemo provjeriti Vaše navode molimo Vas samo da nam dostavite fikni broj telefona.
SerijeSync

#28327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Telemach wrote:
SerijeSync wrote:pozivi s fiksne prema 063 nisu mogući stalno izbacuje ili signal da je zauzeto, probao sam i sam sebe nazvat na mobitel ista stvar.
Odmah ćemo provjeriti Vaše navode molimo Vas samo da nam dostavite fikni broj telefona.
Već me kontaktirala podrška sa 1360 imaju neki generalan problem
s@mson

#28328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by s@mson »

Želio bih ovim putem da svim uposlenicama kompanije Telemach zaželim Sretan 8. mart a naravno i svim drugim ženama, majkama...
No, ovaj post ne pišem samo zbog toga već i da pohvalim podršku korisnicima u ovoj kompaniji, bilo ovdje na forumu, bilo na 1360...
Imao sam nekoliko problema i nerazjašnjenih situacija ali su uvijek bili ljubazni i strpljivi i svaki put bi našli odgovarajuće rješenje...
Svaka čast i nastavite tako...
SerijeSync

#28329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Sada sve radi sa fixnom telefonijom, probao na sve mobilne mreže.
Telemach

#28330 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

:thumbup:
SerijeSync wrote:Sada sve radi sa fixnom telefonijom, probao na sve mobilne mreže.
The Realist

#28331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Posmatrac_007 wrote: Hvala Vam ali problem nije vaša greška, WIFI signal ne može brže :) Zato na laptopu koristim LAN kabal gdje dobijem 24,3Mbps u svakom trenutku u bilo koje doba dana a ostali wifi uredjaji se zadovolje sa neznatno manjom brzinom 22-23Mbps što je opet odlično. Paket Trio grande.

LAN
Image

WIFI
Image
Kod mene je uspjelo ići i preko 100mbps, ali neki problem ima opet i ne mogu sada više od 65mbps da postignem na laptopu. Uglavnom ima veze sa načinom na koji se poveže laptop sa routerom, ili na koji router šalje signal.

Znali neko šta znači ključ WPA a onda imam opciju birati verziju 1 i 2. Je li to WAP i WAP2?
Benq

#28332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

The Realist wrote: Znali neko šta znači ključ WPA a onda imam opciju birati verziju 1 i 2. Je li to WAP i WAP2?
WPA i WPA2 su nacini za zastitu mreze , uglavnom nema nikakve veze sa brzinom prenosa podataka.
The Realist

#28333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Benq wrote:
WPA i WPA2 su nacini za zastitu mreze , uglavnom nema nikakve veze sa brzinom prenosa podataka.
Znam za ovo dvoje šta je, nego u opcijama Ubee-a ne stoji baš tako, nego WAP, pa ispod verzija 1 i 2. Što se tiče brzine prenosa podataka, navodno ima, jer ako nije WAP 2 zaštita, automatski smanjuje brzinu.

Ali izgleda da sam opet naštimao, mijenjao frekfenciju na 5ghz i kanale i uspjelo je, sada wifi ode na 107mbps (kablom dođe oko 108mbps).

Samo kada mi promijene paket, vjerovanto će mi opet router poremetiti, ali valjda ne bude problem naštimati sada, a.B.d:!
Benq

#28334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

The Realist wrote: Znam za ovo dvoje šta je, nego u opcijama Ubee-a ne stoji baš tako, nego WAP, pa ispod verzija 1 i 2. Što se tiče brzine prenosa podataka, navodno ima, jer ako nije WAP 2 zaštita, automatski smanjuje brzinu.

Ali izgleda da sam opet naštimao, mijenjao frekfenciju na 5ghz i kanale i uspjelo je, sada wifi ode na 107mbps (kablom dođe oko 108mbps).

Samo kada mi promijene paket, vjerovanto će mi opet router poremetiti, ali valjda ne bude problem naštimati sada, a.B.d:!
Jesi li siguran da pise WAP ? Trebalo bi da je WPA ili WEP. Sto se WPA zastite tice , kod mene u routeru (TP-Link) imam obje opcije i sa obje sam se igrao ali konekcija je uvijek bila kako treba koji god nacin da izaberem. Jedino sto sam imao problema sa spajanjem mobitela na wifi ako je WPA2 , jer nece da prodje autorizaciju , cim sam vratio na WPA onda se spajalo bez problema ali to se desavalo sa starim mobitelima tipa N95 i slicno..

Frekvenciju ostavi na 5GHz jer to igra veliku ulogu za wifi , kao i kanali , ako imas opciju "auto" za kanale mozda je najbolje da ostavis tako jer ce onda sam uredjaj da prebacuje na kanale koji su najbolji.

Kad ti promjene paket nece ti se promjenit postavke za wifi na routeru.
The Realist

#28335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Benq wrote:
Jesi li siguran da pise WAP ? Trebalo bi da je WPA ili WEP. Sto se WPA zastite tice , kod mene u routeru (TP-Link) imam obje opcije i sa obje sam se igrao ali konekcija je uvijek bila kako treba koji god nacin da izaberem. Jedino sto sam imao problema sa spajanjem mobitela na wifi ako je WPA2 , jer nece da prodje autorizaciju , cim sam vratio na WPA onda se spajalo bez problema ali to se desavalo sa starim mobitelima tipa N95 i slicno..

Frekvenciju ostavi na 5GHz jer to igra veliku ulogu za wifi , kao i kanali , ako imas opciju "auto" za kanale mozda je najbolje da ostavis tako jer ce onda sam uredjaj da prebacuje na kanale koji su najbolji.

Ma WPA, greška u kucanju koja je toliko automatska da ju svaki puta napravim.

Ja sam stavio 80mhz i odabrao ručno kanale (40/80) i to je napravilo razliku. Na auto nije radilo, mada može biti da je ovdje bitnije 80Mhz što je postavljeno, ali ne smijem sada više mijenjati :D.

Što se tiče njih, znam da mi je problem nastao kako sam dobio ovu novu brzinu u jednom momentu se samo smanjila brzina prenosa, bez da sam išta dirao :?
Benq

#28336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Haha legendo :D . Iskreno , ne znam kakve su opcije u ovim novim modemima , ali kad predjem na novi paket , ako budem morao da uzmem taj modem , precesljat cu sve opcije od-do :D . Bitno je da ne mozes nista zeznut , cak i ako uradis nesto pogresno uvijek postoji hard reset 8-)
sizifinho

#28337 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sizifinho »

može li mi iko objasniti zašto na računaru koji je direktno povezan s modemom i na mobitelu očitavam odgovarajuću brzinu, ali na laptopu ne....
SerijeSync

#28338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

sizifinho wrote:može li mi iko objasniti zašto na računaru koji je direktno povezan s modemom i na mobitelu očitavam odgovarajuću brzinu, ali na laptopu ne....
kako ćeš na WIFI imati istu brzinu kao kada si direkt prikopčan, a ima laptopa kojima mrežna kartica i ne dozvoljava velike brzine.
sizifinho

#28339 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sizifinho »

cuj kako cu

kako mobitel ima punu brzinu, kad nije konektovan?
Pricamo o tom da mi je na laptopu brzina 20 a na racunaru i mobitelu 40 mbs... nije to mala razlika pa da se pitamo kako...

a da li moze mrezna karta dozvoljavati, ne znam ali ne vjerujem nije sad tolika starudija.. 4
godine star laptop.
dječak sa šibicama

#28340 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

.
immortalwmostar

#28341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by immortalwmostar »

The Realist wrote:
Benq wrote:

Ma WPA, greška u kucanju koja je toliko automatska da ju svaki puta napravim.

Ja sam stavio 80mhz i odabrao ručno kanale (40/80) i to je napravilo razliku. Na auto nije radilo, mada može biti da je ovdje bitnije 80Mhz što je postavljeno, ali ne smijem sada više mijenjati :D.

Što se tiče njih, znam da mi je problem nastao kako sam dobio ovu novu brzinu u jednom momentu se samo smanjila brzina prenosa, bez da sam išta dirao :?

A na 2.4 Ghz nastimaj da i radi na 40mhz i manualno kanal koji ima najmanje preklapanja i zagusenja.
SerijeSync

#28342 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Jesmo li i mi dobili novu unapređenu verziju D3 GO aplikacije za Android uređaje, vidim SBB je istu ažurirao prije 6 dana.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#28343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Ima li opcija da prilikom prelaska na recimo Trio grande family paket, ostavim svoja 2 rutera koja trenutno koristim jer mislim da su kvalitetniji od ovih koji dolaze uz priključak? Hvala.
crnivrag

#28344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

SerijeSync wrote:Jesmo li i mi dobili novu unapređenu verziju D3 GO aplikacije za Android uređaje, vidim SBB je istu ažurirao prije 6 dana.
Ja sam dobio update isti dan kad su objavili vijest, u suštini ništa nije drugačije osim što su uklonili grešku (vmx_6) koja se javljala većini korisnika, a nije joj se znao uzrok.

Također su izbacili novu verziju desktop aplikacije, gdje je također ispravljena greška koja je onemogućavala korisnike Internet Explorera da pokrenu i gledaju sadržaj kanala u okviru D3 GO ponude.
crnivrag

#28345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

suad-sarajevo wrote:Ima li opcija da prilikom prelaska na recimo Trio grande family paket, ostavim svoja 2 rutera koja trenutno koristim jer mislim da su kvalitetniji od ovih koji dolaze uz priključak? Hvala.
Lični routeri se i dalje mogu koristiti bez problema, samo ih spojiš na LAN portove od modema.

I ja kući koristim lični router koji je spojen LAN kablom sa njihovim Cisco modemom.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#28346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Hvala crni. :thumbup:
dzeko1

#28347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dzeko1 »

Zdravo. Napokon su mi prebacili signal na telemachov, pa ako mi neko moze objasniti kakvi su uslovi za prikljucak duo-net paketa. Jos uvijek se nisam odlucio koji od tih paketa cu uzeti, ali vidio sam cijene i dosta sam zadovoljan. Eh sad me zanima kako mogu imati digitalnu na vise televizora, da li placam uslugu D3 Kuca, za koju se prikljucna taksa placa 35km i renta 3,5km mjesecno. Da li cu na drugom TV-u imati sve programe kao i na prvom, ako imam npr. ovaj obicni duo-net paket oko 120-ak kanala? I da li je ukupni iznos racuna za duo net paket, sa uslugom D3 Kuca oko 43km?
crnivrag

#28348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dzeko1 wrote:Zdravo. Napokon su mi prebacili signal na telemachov, pa ako mi neko moze objasniti kakvi su uslovi za prikljucak duo-net paketa. Jos uvijek se nisam odlucio koji od tih paketa cu uzeti, ali vidio sam cijene i dosta sam zadovoljan. Eh sad me zanima kako mogu imati digitalnu na vise televizora, da li placam uslugu D3 Kuca, za koju se prikljucna taksa placa 35km i renta 3,5km mjesecno. Da li cu na drugom TV-u imati sve programe kao i na prvom, ako imam npr. ovaj obicni duo-net paket oko 120-ak kanala? I da li je ukupni iznos racuna za duo net paket, sa uslugom D3 Kuca oko 43km?
Od narednog ponedjeljka se mijenja dosadašnji način naplate korištenja digitalnih paketa na dva televizora.

Ako si mislio na paket Duo Net koji košta 39,90 KM, onda ti je u njega uključen Start paket, pa bi ti jeftinije došlo da uzmeš još jedan Start paket na drugom TV-u koji bi ti koštao dodatne 3 KM, nego da uzimaš uslugu D3 Kuća i plaćaš priključnu rentu i pretplatu od 3,5 KM na drugom TV-u.

Naravno ova ušteda važi za pakete koji imaju uključen Start paket digitalnih kanala, na ostalim paketima koji imaju uključene veće i skuplje digitalne pakete se ostvari ušteda uzimanjem usluge D3 Kuća.

Nema nikakvih posebnih uslova, jedini uslov je da ti je pušten novi Telemach signal, i da su ti instalacije u kući u dobrom stanju i da ne dolazi do gubljenja signala.
Telemach

#28349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@pajero,
molimo Vas provjerite inbox.
SerijeSync

#28350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Jel neko ima info hoće li nam isti dan pustit HBO 3 tj 27.3
Locked