Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Edin H.

#28301 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

izvrsni direktor wrote: 07/12/2020 23:17 Kazahstan obje pobjede
Protiv finske obje pobjede ako ne bude puki igrao ako bude onda tamo nerijeseno
Protiv ukrajine pobjeda kuci poraz kod njih
Protiv francuske nerijeseno u parizu pobjeda na kosevu.

Mislim da bi nam ovo bilo dovoljno da budemo medju prva dva

Nadam se da će nam se ostali rezultati posložiti. :oops:
drug_profi

#28302 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Point. wrote: 07/12/2020 21:19 Hajmo malo biti pozitivni.
Jedino na PCR testu mozemo biti pozitivni.
Tipicoti

#28303 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tipicoti »

Sutra ce biti objavljen raspored igara.
Bilo bi dobro prve 2 utakmice igrati protiv KAZ i FIN kod kuce, pa sa 6 bodova traziti X protiv UKR.

Bar je dobro sto smo u grupi sa 5 ekipa. A i igra se "brzi turnir" od marta do novembra, mozda bude iznenađenja.

Bojim se da ce nam ( kao i u svakim kvalifikacijama ekipa tipa Grcka, Israel, Kipar ) ovaj put Finska praviti vece probleme nego UKR.

Realno, FRA ide direktno UKR ide u baraž. Ostalo ce biti samo statistika.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#28304 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

Sa Francuskom igrali cini mi se 4x dva puta nerjeseno u gostima i dvije pobjede Francuske od toga je jedna prijateljska u gostima. Sa Papetom na klupi bili su pred porazom ali spaisio ih sudija. Dakle Francuska jeste jaka ko zemlja ali jesu i Italija i Holandija pa smo im uzeli po bod sto znaci da i te kako mozemo parirati tim velikim reprezentacijama. Grupa nam jeste jaka tj. UEFA je nasu grupu koliko sam negdje veceras cuo proglasila najjacom u kvalifikacijama. Takodje idemo u B Ligu nacija gdje bi nam prvo mjesto takodje moglo osigurati neke dodatne bonitete tj. siguran baraz ako se ne varam. Kako god nama je godinama a sada vec i decenijama po meni najslabija karika selektor ako izuzmemo Ciru, Susica, pa i Baku. Ono sto smo propustili ove godine daj boze da se ponovi u sljedecih 10! Sve smo imali, i osrednjeg protivnika i domaci teren i kompletnu reprezentaciju ali smo imali katastrofalnog selektora koji nije bio u stanju da se sjeti da bi se mozda mogli pucati penali. Siguran sam da bi i sa Zutim imali bolje rezultate nego sa Bajevicem.
Tipicoti

#28305 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tipicoti »

Sarajevo - Astana = 3982 km. vazdušne linije.
Koja glupost braco mila.
Billy The Pljuc

#28306 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Billy The Pljuc »

Postojala je i tema o savezu i onima koji sjede tamo ali je brzo meščini pala u zaborav. Zahvaljujući takvom savezu mi konstantno nazadujemo i to se neće zaustaviti a sve je kod mene lično rezultiralo rezignacijom i totalnim odsustvom bilo kakvog interesa za repku i iskreno se više i ne sjećam kad sam ih zadnji put gledao uživo. Otišao sam još i dalje, više ih ne gledam ni na tv-u i vjerujem da je dosta ljudi poput mene, jednostavno smo "izgorili" i pomirili se sa stanjem. Oni smradovi koji već sjede u savezu su definitivno krivci za ja bih rekao sunovrat repke, sve što su oni znali i znaju uraditi jeste zajmanje para i maksimalno korištenje benefita kao članovi saveza ali i tome polako dolazi kraj, para je sve manje i manje u opticaju a pogotovo usljed izostanka plasmana na velika takmičenja.

I pred zadnje izdanje LN-a sam izrazio mišljenje da nemamo šta tražiti u grupi u kojoj smo bili ali sam se ipak nadao da bi mogli dobiti nešto učešćem u istoj, pokazalo se da nismo dobili mnogo.

Najiskrenije mislim da ni ovdje nemamo šta tražiti, o nadama za eventualnim baražom da i ne govorim, realnost nam je borba za treće mjesto a ne vjerujem ni da ćemo i njega dohvatiti.

Protekle su decenije i mi realno ni sa ligom nismo daleko odmakli i klubovi nam uglavnom životare a ista bi trebala biti osnova za reprezentaciju. Talenata ima i bljesnu s vremena na vrijeme ali po nepisanom pravilu uglavnom propadaju, ovo malo "stare garde" još da se oprosti i mislim da možemo stavljati ključ u bravu. Da nam je liga jača i da se ispravno radi možda bi se imali i čemu nadati ali ovako i uz masu pogrešnih odluka saveza i ne bavljenja suštinskim problemima fudbala/nogometa kod nas dobro još ikako i postojimo na fudbalskoj karti Evrope i svijeta.

Helem, želim puno sreće i repki i onima koji još imaju snage da ovo prate.
high_volume

#28307 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by high_volume »

Tipicoti wrote: 08/12/2020 00:36 Sarajevo - Astana = 3982 km. vazdušne linije.
Koja glupost braco mila.
Neka krenu dva-tri dana prije, prilagodit će se toj daljini, ali meni je važnije pitanje odakle Kazahstan i Gruzija među evropskim državama. I Armenija, Azerbejdžan, Izrael.
Edin H.

#28308 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Invazija na Kazahstan :D

Teško da bi čovjek imao drugi razlog da posijeti tu zemlju.
problemnatravunu

#28309 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by problemnatravunu »

Billy The Pljuc wrote: 08/12/2020 00:42 Postojala je i tema o savezu i onima koji sjede tamo ali je brzo meščini pala u zaborav. Zahvaljujući takvom savezu mi konstantno nazadujemo i to se neće zaustaviti a sve je kod mene lično rezultiralo rezignacijom i totalnim odsustvom bilo kakvog interesa za repku i iskreno se više i ne sjećam kad sam ih zadnji put gledao uživo. Otišao sam još i dalje, više ih ne gledam ni na tv-u i vjerujem da je dosta ljudi poput mene, jednostavno smo "izgorili" i pomirili se sa stanjem. Oni smradovi koji već sjede u savezu su definitivno krivci za ja bih rekao sunovrat repke, sve što su oni znali i znaju uraditi jeste zajmanje para i maksimalno korištenje benefita kao članovi saveza ali i tome polako dolazi kraj, para je sve manje i manje u opticaju a pogotovo usljed izostanka plasmana na velika takmičenja.

I pred zadnje izdanje LN-a sam izrazio mišljenje da nemamo šta tražiti u grupi u kojoj smo bili ali sam se ipak nadao da bi mogli dobiti nešto učešćem u istoj, pokazalo se da nismo dobili mnogo.

Najiskrenije mislim da ni ovdje nemamo šta tražiti, o nadama za eventualnim baražom da i ne govorim, realnost nam je borba za treće mjesto a ne vjerujem ni da ćemo i njega dohvatiti.

Protekle su decenije i mi realno ni sa ligom nismo daleko odmakli i klubovi nam uglavnom životare a ista bi trebala biti osnova za reprezentaciju. Talenata ima i bljesnu s vremena na vrijeme ali po nepisanom pravilu uglavnom propadaju, ovo malo "stare garde" još da se oprosti i mislim da možemo stavljati ključ u bravu. Da nam je liga jača i da se ispravno radi možda bi se imali i čemu nadati ali ovako i uz masu pogrešnih odluka saveza i ne bavljenja suštinskim problemima fudbala/nogometa kod nas dobro još ikako i postojimo na fudbalskoj karti Evrope i svijeta.

Helem, želim puno sreće i repki i onima koji još imaju snage da ovo prate.
:thumbup:
Bosanski_kralj

#28310 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bosanski_kralj »

Još jedne kvalifikacije koje su završile prije nego što su i počele, barem za nas. Već vidim poslije utakmica u martu kreću kalkulacije, tipa: "ako mi p objedimo Kazahstan, Ukrajina i Finska odigraju iks...imamo šansi"
Logovan

#28311 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

https://www.klix.ba/sport/nogomet/sevce ... /201208006

Reče Ševčenko da smo najjači iz četvrtog šešira. Ovo da nas malo nafura. :D
drug_profi

#28312 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Ma mi se primamo na to bez problema.
Amirovski

#28313 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Amirovski »

Koliko je jos poena u igri ?
El_comadante

#28314 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by El_comadante »

nama prvo treba dobar selektor pa onda sve ostalo. da smo pametni ići na podmlađivanje sastava, i ganjati treći šešir. recimo X sa francuzima i Ukrajinm, pobjediti jednom finsku i barem 4 boda sa Kazahstanom to je to maximalno nažalost.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#28315 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by izvrsni direktor »

Matematicki jos uvijek imamo sansu. Ne treba se predavati
Point.

#28316 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

Sa ozbiljnim pristupom možemo do drugog mjesta. Kod nas i naše raje nema neke sredine, ili smo najbolji na svijetu i daj nam Engleze da im jebemo mamu do ogadiće nam Finska i Ukrajina fudbal. Jest da smo pali kurcu za uši al ima u nama elana još.
Tipicoti

#28317 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tipicoti »

Treba biti realan i igrati od utakmice do utakmice, bez nekih kalkulacija i euforije. Francuzi su prvaci svijeta i u ovoj za njih laganoj grupi ce biti prvi. Ukrajinci idu u baraz sa nadom da ce FRA napraviti kiks protiv nas ili FIN. To je to.

BIH nije nikada u utakmicama kvalifikacija pobijedila veliku ekipu. N I K A D A. Najveci uspjeh protiv velikih 10 su nam bili X u Parizu i X u Spaniji. A ako hoces da ides na SP onda M O R A S da pobijedis i FRA i UKR bar kod kuce.
Zato opusteno, moze biti samo bolje. Dole smo odavno.
Tipicoti

#28318 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tipicoti »

Francuzi ce se prosetati nasom grupom, u zadnje vrijeme su im samo Turci pravili probleme, inace gaze sve ispred sebe.

Image

Ukrajinci kad imaju dobar dan onda tuku i Spaniju i Portugal.

Image
drug_profi

#28319 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Budite sretni da budemo četvrti a ne peti.
aCme

#28320 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by aCme »

izvrsni direktor wrote: 08/12/2020 09:11 Matematicki jos uvijek imamo sansu. Ne treba se predavati
:lol: :bih: :bih:
Tipicoti

#28321 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tipicoti »

aCme wrote: 08/12/2020 12:06
izvrsni direktor wrote: 08/12/2020 09:11 Matematicki jos uvijek imamo sansu. Ne treba se predavati
:lol: :bih: :bih:
Momentalno smo 1. na tabeli, ako se po abecedi poreda. :-D
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#28322 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by izvrsni direktor »

Tipicoti wrote: 08/12/2020 10:45 Francuzi ce se prosetati nasom grupom, u zadnje vrijeme su im samo Turci pravili probleme, inace gaze sve ispred sebe
Eto vidis da imamo dobrih sansi protiv francuske. Turci su nasi preci
drug_profi

#28323 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

izvrsni direktor wrote: 08/12/2020 12:13
Tipicoti wrote: 08/12/2020 10:45 Francuzi ce se prosetati nasom grupom, u zadnje vrijeme su im samo Turci pravili probleme, inace gaze sve ispred sebe
Eto vidis da imamo dobrih sansi protiv francuske. Turci su nasi preci
drug_profi dislajk this
aCme

#28324 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by aCme »

Kvalifikacije za EURO 2012, dobro smo prošli tad, u bod sa Francuzima
Image
Tipicoti

#28325 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tipicoti »

Sjecam se FRA izgubila 0:1 protiv Bjelorusije kod kuce i odigrali X u Minsku.
Mi se sjebali u Albaniji 1:1 i ta 2 boda nam na kraju falila.
Post Reply