Jebi ti to. Tako smo nekad govorili i za Hankook, Kumho, Huawei, Xiaomi, Vivo, Oppo, CF Moto. Ljudi ubiše.
Životom garantujem da prosječan kupac i vozač nikad neće primjetiti razliku između LingLonga i Michelina.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Jebi ti to. Tako smo nekad govorili i za Hankook, Kumho, Huawei, Xiaomi, Vivo, Oppo, CF Moto. Ljudi ubiše.
Primjetit ce nakon jedne sezone kad linglong bude hurmasica.emko1234 wrote: ↑11/11/2025 10:39Jebi ti to. Tako smo nekad govorili i za Hankook, Kumho, Huawei, Xiaomi, Vivo, Oppo, CF Moto. Ljudi ubiše.
Životom garantujem da prosječan kupac i vozač nikad neće primjetiti razliku između LingLonga i Michelina.
To sto smo se navikli, ne znaci da je dobro. Rekao bih da prosjecna voznja u BiH ne zahtijeva neke dobre gume, pogotovo po Hercegovini, ebi ga Kalifornija je to. Ja osjetim i kad mi je zimska guma stara, a kamoli kad je losa legura ili sara. Dok sam u starMo Tigar gume vozao bez problema.emko1234 wrote: ↑11/11/2025 10:39Jebi ti to. Tako smo nekad govorili i za Hankook, Kumho, Huawei, Xiaomi, Vivo, Oppo, CF Moto. Ljudi ubiše.
Davno je to vrijeme prošlo.kravamuzara wrote: ↑11/11/2025 10:42Primjetit ce nakon jedne sezone kad linglong bude hurmasica.
Pogledaj testove, linglong potrosen nakon 20 hiljada a gy i michelin nakon 60.emko1234 wrote: ↑11/11/2025 10:43Davno je to vrijeme prošlo.
Niko ne kaže da je dobro. Ali to što nešto nije dobro, ne znači ni po automatizmu da je loše. Spektar nema samo dvije krajnosti, valjda ima neke sredine. Mislim da je većina tih guma koje pljujemo zadovoljavajuća za prosječnog korisnika i s vremenom će samo postajati bolja kao i svaki kineski proizvod.dr_Evil wrote: ↑11/11/2025 10:42To sto smo se navikli, ne znaci da je dobro. Rekao bih da prosjecna voznja u BiH ne zahtijeva neke dobre gume, pogotovo po Hercegovini, ebi ga Kalifornija je to. Ja osjetim i kad mi je zimska guma stara, a kamoli kad je losa legura ili sara. Dok sam u starMo Tigar gume vozao bez problema.
Za cijenu jednog Mišelina kupiš 2.5 LingLonga. U praksi to znači da možeš svake dvije godine vozat nove gume.kravamuzara wrote: ↑11/11/2025 10:46Pogledaj testove, linglong potrosen nakon 20 hiljada a gy i michelin nakon 60.
I na pola sezone gledati hoces li sletiti po kisi, i svake godine placati montazu, neka hvala.emko1234 wrote: ↑11/11/2025 10:47Za cijenu jednog Mišelina kupiš 2.5 LingLonga. U praksi to znači da možeš svake dvije godine vozat nove gume.kravamuzara wrote: ↑11/11/2025 10:46Pogledaj testove, linglong potrosen nakon 20 hiljada a gy i michelin nakon 60.
Osjetis pogotovo kad sa boljeg na losije predjesemko1234 wrote: ↑11/11/2025 10:39Jebi ti to. Tako smo nekad govorili i za Hankook, Kumho, Huawei, Xiaomi, Vivo, Oppo, CF Moto. Ljudi ubiše.
Od sad ce linglong braniti zivotom emko, konektovani i ostali ekipa.nepass1 wrote: ↑11/11/2025 11:01Osjetis pogotovo kad sa boljeg na losije predjes
Ja sam dobro osjetio savu nakon continentala narocito po mokrom
A vala nit sam rejser nit profi nit vozim bjesno auto
Ma necu braniti, ja to ne koristim.kravamuzara wrote: ↑11/11/2025 11:02Od sad ce linglong braniti zivotom emko, konektovani i ostali ekipa.
Mah pao snijeg kod nas na kombiju neke kineske zimske. Moramo u bakije sokak. Pa ima ondje gdje kombi staje piklic uz bakije sokak. Nismo mogli sa zadnjim gumama dobaciti do piklica jbt.drug_profi wrote: ↑11/11/2025 11:06 Nije malo para dati ni kad kupuješ Linglong.
Nisu to cipele pa da je samo posljedica manje su kvalitetne - brze ce se poderat ali nisu skupe pa da ne hodas bos.
Ne branim. Poenta je da kinezi napreduju jednim vrlo ozbiljnim pejsom u svakom mogućem polju. Od motora, tehnike, auta do guma. Taj neki gap koji je postojao između premium proizvođača, srednje klase i budget guma je sve manji.kravamuzara wrote: ↑11/11/2025 11:02Od sad ce linglong braniti zivotom emko, konektovani i ostali ekipa.
Ne miješam. Kažem da je i hankook ne tako davno bio guma koja se "pljuvala" pa sad dođe serijski na ozbiljnim autima.
Kumho je u svom cjenovonom razredu odlična guma. Imam Ecsta PS72 na jednom autu. Mogu slobodno reći da je u pitanju vrhunska ljetna guma. Pola stepenice ispod premium brendova a cjenovno 40% jeftiniji u dimenziji 225/45/17