Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
drug_profi

#28301 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Meni se čini da sam ja prvi pomenuo kako je Pedja ovdje prije nekoliko godina branio Kiflu od nas. I onda nekad zaključio da je sa njim u dobrim prijateljskim odnosima.
Od toga je počela špekulacija.
Nisam imao namjeru da pokrećem neki talas.
mahalik

#28302 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mahalik »

i hoće li Naša straka podržati Konakovića kao "eksperta" ove brzopotezne Vlade KS koja će biti sa SBB oivim Nezavisnim blokom i SDP?
Hakiz

#28303 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

zippoo87 wrote:ma NS nece i ne smije kupiti SDA kadar...to je odje neko nabacio sa strane a onda se nadovezali ostali...bez ikakvih argumenata
Konakovic,da je zlatan...bio je SDA 20 godina i nema se sa njim sta raditi...to je oprecan koncept onoga sto NS zagovara
drugo,ovo je vec oproban recept,da se prave sukobi unutar stranak i glumi neka opozicija...skrece se paznja na sebe i svog nerada a u prvi se plan pokusava gurati nerad stranke,pa ispadne da su ovi sto izlaze iz stranaka zlatni,dok ostali u stranci ne valjaju a cinjenica je da ne valjaju ni jedni ni drugi...ali nas glupi narod nasjedne

biti ce jos ovakvih scenarija i u drugim stranakam...tacnije ocekujem ovo u svim...eno u DFu vec poceli,biti ce ovog i u SDPu...neki ce biti "samostalni",neki ce preci u ove nove projekte...uglavnom svima je cilj jos 4 godine uhljebljenja...niko tu nije da mijenja nesto...jer niko od njih nije nista mijenjao ni u vlastitim strankama...dakle,nisu svoje dvoriste pocistili a hoce drugima da ciste...ne ide tako

ovo ce ocito biti najprljavija kampanja od rata naovamo...nacionalisti ce gurati svoje ratne teme i strasiti narod a ovi "nezavisni" ce pokusavati da sebe prikazu kao cistim,iako su svi do jednog izasli iz ovih najgorih stranaka...na narodu je da ih procita
ja bih samo volio da ljudi biraju NOVE LJUDE,one koji nikada nisu bili na funkciji,nebitno iz koje stranke dolaze...a uvijek bude dobrih ljudi na listama,ali ih slabo ko bira a desava se i da ih kolege sa liste eliminisu,unistavajuci im glasove u odborima...ovo se desavalo u Gracanici...gdje se okupi jedna ekipa prije izbora,nadje ekipu koja prodaje glasove i kupe po 4-5 glasova po istoj cijeni i onda prodje ta kriminalna halka,a dobri kandidati ne prodju ili ako bude da imaju puno glasova,opet odbor koji kriminalci kupe,uradi svoje i osteti postenog kandidata a kriminalce ugura
ovo je primjer kako SDA kriminalna halka radi u Gracanici,mada tu nema nikakve ideologije,ovo je cisto bogacenje i kriminal,a SDA je samo instrument da do toga dodju
Zippo, i sam znaš da nači političari nisu u politici zbog ideologije nego posla i profita. Čast izuzecima.

U Slučaju Konakovića je moguć slijedeći scenario: U SDA ne može uraditi šta planira. Nebitni su razlozi. Možda mu je stranka postala premala za ambicije, a možda mu spremaju "sječu knezova". U svakom slučaju, odlučio je da traži drugi put. Ima dva izbora, prelazak u drugu stranku ili pokretanje sopstvene. Lakši put je prelazak u drugu stranku, infrastruktura, baza itd. Stranka u koju bi prešao dobija premijera Kantona, čovjeka koji je iskusan, lukav, privlačan širim narodnim masama (nije papak, ima dobru priču, pristojno izgleda itd). On se pospe pepelom, stranka ga prihvati prodajući ga kao nekoga ko je shvatio svoje zablude i ko će svojim iskustvom, pojavom, vezama itd doprinijeti stranci. Ne bi mi bilo čudno da se i Naša Stranka upusti u takav poduhvat.

Kao što, folirajući se, citirah onaj latinski izričaj: Sve je moguće, i veća odstupanja od ideala su se dešavala. Ljudi su prevrtljivi, oportunisti, većina. Oni koji nisu takvi o njima se pišu balade i slike im se stavljaju na majice. Naravno, nakon što polože život za ideale. Ovi što prežive sigurno, u manjoj ili većoj mjeri, promijene ploču.

Zašto bi i Konaković i ljudi koji vode NS bili drugačiji. Pitanje nije da li će se praviti kompomisi, nego u kojoj mjeri.

A na optužbe se uvijek može odgovoriti "Kada smo obećavali nismo znali ono šta sada znamo".
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#28304 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

ultima_palabra wrote: :shock: Nije minderpuza, ali nije ni 70% SDA. Oportunista i populista, iskoristio SDA da postane milioner.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-nov ... /180202096
jefff

#28305 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Pa kad je Marjanovic mogao uletit moze i Konakovic.
mrgreen

#28306 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Meni naivno uopšte nije naumpalo da bi se to moglo desiti. Konakovic + NS = više ne bi postojala stranka kojoj bih mogla dati glas.
Prpa.ba

#28307 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

Nece se Konakovic pridruzivati NS-u vec ce NS biti relativni pobjednik sljedecih izbora u KS i kao takva ce imati mandat da sastavi sljedecu Vladu, koja se, igrom slucaja, vjerovatno nece moci sastaviti bez Konakovica i njegove ekipe. Preostace im da nadju jednog partnera koji im je oboma prihvatljiv, ili po jednog s obje strane koji je oboma podjednako neprihvatljiv. Perfektni uslovi za birokratsku, probabljivu i ideoloski neofarbanu feel-good koaliciju, a ni opozicione SDA/SDP nisu scena za odbaciti. :lol: :mrgreen:
JThomas

#28308 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

cvijeće i drveće koaliciju :mrgreen:
ultima_palabra

#28309 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Da bi NS bila relativni pobjednik, potrebno je da se desi ozbiljno urusavanje SDA, fakticki podjela na dvije polovine... mislim da je rano prognozirati tako nesto.
jefff

#28310 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Podrebnije him je urusavanje SDP i DF. To su njihovi konkurenti.
JThomas

#28311 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

ultima_palabra wrote:Da bi NS bila relativni pobjednik, potrebno je da se desi ozbiljno urusavanje SDA, fakticki podjela na dvije polovine... mislim da je rano prognozirati tako nesto.
nije nezamislivo ako bi se kifla stvarno odvojio.

koliko god da je kvaran, ja se mogu složiti s madnerom da je bar jedan mikrokoračić ispred u političkoj evoluciji. ovi ne vide uopšte narod kao politički subjekat, već samo kao objekat. a ovaj mu se pokušava uvući i prevariti ga, što znači bar da ga priznaje kao subjekat i shvata da osnovna vlast ide iz naroda.
jefff

#28312 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

LIDERI SU PROBLEM! Kojović: SDA nije politička partija nego korporacija interesa

http://thebosniatimes.ba/clanak/10933
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#28313 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dr.gog »

Ned071 wrote:http://bnn.ba/vijesti/armija-rbih-dobil ... tupnici-se

Armija RBiH dobila ulicu u Sarajevu, Naša stranka nije glasala za ulicu - zastupnici se "zapričali"

jel ovo tačno?
Nije.
zippoo87

#28314 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Prpa.ba wrote:Nece se Konakovic pridruzivati NS-u vec ce NS biti relativni pobjednik sljedecih izbora u KS i kao takva ce imati mandat da sastavi sljedecu Vladu, koja se, igrom slucaja, vjerovatno nece moci sastaviti bez Konakovica i njegove ekipe. Preostace im da nadju jednog partnera koji im je oboma prihvatljiv, ili po jednog s obje strane koji je oboma podjednako neprihvatljiv. Perfektni uslovi za birokratsku, probabljivu i ideoloski neofarbanu feel-good koaliciju, a ni opozicione SDA/SDP nisu scena za odbaciti. :lol: :mrgreen:
ovo je prvi "postizborni" problem svakog relativnog pobjednika na BH sceni...ima milion stranaka,milion frakcija,milion kriminalaca uvijenih u fino odijelo ...znaci ako i NS bude predvodila i sklapala vecinu,neko ce pokusati da se "ugradi" ...ali ako NS bude to pravila,mislim da ce dobro precesljati sve ...jer bi im to bio prvi ulazak u vlast i onda ce svi poceti traziti i dlaku u jajetu
ali mislim da o ovome nema potrebe pricati dok ne prodju izbori...sve ostalo su naklapanja i nagadjanja i ne vode nigdje
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#28315 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dr.gog »

sabina1 wrote: NIKO IM NIJE DAO GLAS NITI ĆE IM DATI GLAS DA KOALIRAJU SA KONAKOVIĆIMA - NIKO.
Jer ako može Dino , može i Ana Babić , ako može Ana Babić kao Dinina čvrsta koaliciona partnerka onda mogu i Pleho i Bjeljak i još mnogi , mnogi drugi.
E ne mogu , ne smiju , ne može.

Ili može ali samo jednom.

Neka pogledaju koliko dugo SDP-u treba da se vrati nakon SDA-Komšić nokauta a od Naše Stanke je infrastrukturno i novčano jači deset-dvadeset puta i još nisu vratili ni pola povjerenja kog su izgubili.

Ja ne sumnjam gog , da ste vi jedna jako poštena i dobra osoba i da nemate ama nikakav spin zadatak.
Sigurna sam da ste citirano napisali u najboljoj namjeri i imate apsolutno pravo da iznesete bilo kakvo vlastito mišljenje.

Ali vas molim da prestanete pisati ovakve gluposti jer se kose sa ama baš svim zbog čega je Naša Stranka nastala , i dovde došla.

Srdačno vas pozdravljam.
Pozdrav.

Hvala na osvrtu koji ima nekoliko opravdanih pljuski :evil: . Imao sam nesreću, kada sam komentirao Ajnadžića, da zaista skontam da taj čovjek bezočno laže, na primjeru jednog životno bitnog obećanja koje je dao mojoj "firmi", a od kojeg u slučaju katastrofe može zavisiti zastrašujuće mnogo života. Nema empatije, znam mu ratni put i ratne laži, poratni uspon..to je bio ad-hominem verbalni napad, i to sa punim pravom i dokazima. Bez sataniziranja, samo gole činjenice.

Znam da ti se diže kosa na glavi jer razmišljam o tome "šta bi bilo kad bi se radilo skupa"...Ali naučio sam da je u ovako nesređenom sistemu ipak bolje iz svakoga izvlačiti ono u čemu je dobar i iskren. Ja kao član stranke, lično, ne bih volio imati posla sa Konakovićem, jer imam isto mišljenje kao i ti o tom mračnom krugu šefova SDA. Da napomenem, ja o fašističkim strujama te partije znam, vjeruj mi, više od tebe, i ne zalijećem se olako.

No, ta priča bi bila off-topic, pa ću biti slobodan da to objasnim na pp.

Ono što je moja želja je da se smanji animozitet i atmosfera nesloge, uvreda i slično. Prije svega, ne mogu da dopustim da se kreira percepcija po kojoj je svaki glasač SDA idiot, nazadan, zaveden, neznalica itd. Ma koliko ja poštovao svoju političku grupaciju, moram poštovati i njih, jer su moj narod i moji najbliži. Nema tu alternative. Naravno da zvuči kao "glupost" ako ja kažem da u SDA ima istinskih pozitivaca, ali treba vjerovati i tražiti pozitivce u svim političkim opcijama. Kako drugačije raditi i pomoći ljudima?

Ono što je minimum jeste zdravo rezonovanje u slučaju političke saradnje. Ne možemo se u ovo malo Sarajeva ( a drugo nemam), kreirati sve više i više nekih virtualnih torova. Nisam zato sjedio k'o idiot u rovu, fakat... Znam da je možda politički nekorektno, ali tamo gdje mogu, neću dati da se kreiraju linč partije i satanizuju ljudi sa kojima živim i radim jer su druga stranka. Ono što mogu jeste da pokušam u lokalnoj sredini ljudima približiti jedan drugi koncept, uraditi kao pojedinac koliko mogu i znam. NS ima dovoljno različitih likova raznih profila, obrazovanja, i vjerujem da će se naći pametna šema za političku promjenu u ovoj žabokrečini. Moj motiv je jednostavan: Djeca rastu i počinju postavljati neugodna pitanja...

Sve najbolje.

@gog
putokaz1

#28316 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Jestel čuli za Skup Podrške načelniku Lukvca
On je SDP a skup s barata se cifrom do 10 000 je prošao bez ijedne stranačke zastave,Narod je došao pozivan preko FB
Došli su i stranački sdp df ns gs nzblok pbhnl bivsi sbih sbb...ali bez obiljezlja ili veličanja stranke bilokoje i oni koji niakd nisu dosad glasali te neodlučni ne opredeljeni ...
Bilo je meni ekstra
Stari_demagog

#28317 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Stari_demagog »

dr.gog wrote:
sabina1 wrote: NIKO IM NIJE DAO GLAS NITI ĆE IM DATI GLAS DA KOALIRAJU SA KONAKOVIĆIMA - NIKO.
Jer ako može Dino , može i Ana Babić , ako može Ana Babić kao Dinina čvrsta koaliciona partnerka onda mogu i Pleho i Bjeljak i još mnogi , mnogi drugi.

Neka pogledaju koliko dugo SDP-u treba da se vrati nakon SDA-Komšić nokauta a od Naše Stanke je infrastrukturno i novčano jači deset-dvadeset puta i još nisu vratili ni pola povjerenja kog su izgubili.

Ja ne sumnjam gog , da ste vi jedna jako poštena i dobra osoba i da nemate ama nikakav spin zadatak.
Sigurna sam da ste citirano napisali u najboljoj namjeri i imate apsolutno pravo da iznesete bilo kakvo vlastito mišljenje.

Ali vas molim da prestanete pisati ovakve gluposti jer se kose sa ama baš svim zbog čega je Naša Stranka nastala , i dovde došla.

Srdačno vas pozdravljam.
Pozdrav.

Hvala na osvrtu koji ima nekoliko opravdanih pljuski :evil: . Imao sam nesreću, kada sam komentirao Ajnadžića, da zaista skontam da taj čovjek bezočno laže, na primjeru jednog životno bitnog obećanja koje je dao mojoj "firmi", a od kojeg u slučaju katastrofe može zavisiti zastrašujuće mnogo života. Nema empatije, znam mu ratni put i ratne laži, poratni uspon..to je bio ad-hominem verbalni napad, i to sa punim pravom i dokazima. Bez sataniziranja, samo gole činjenice.

Znam da ti se diže kosa na glavi jer razmišljam o tome "šta bi bilo kad bi se radilo skupa"...Ali naučio sam da je u ovako nesređenom sistemu ipak bolje iz svakoga izvlačiti ono u čemu je dobar i iskren. Ja kao član stranke, lično, ne bih volio imati posla sa Konakovićem, jer imam isto mišljenje kao i ti o tom mračnom krugu šefova SDA. Da napomenem, ja o fašističkim strujama te partije znam, vjeruj mi, više od tebe, i ne zalijećem se olako.

Ono što je moja želja je da se smanji animozitet i atmosfera nesloge, uvreda i slično. Prije svega, ne mogu da dopustim da se kreira percepcija po kojoj je svaki glasač SDA idiot, nazadan, zaveden, neznalica itd. Ma koliko ja poštovao svoju političku grupaciju, moram poštovati i njih, jer su moj narod i moji najbliži. Nema tu alternative. Naravno da zvuči kao "glupost" ako ja kažem da u SDA ima istinskih pozitivaca, ali treba vjerovati i tražiti pozitivce u svim političkim opcijama. Kako drugačije raditi i pomoći ljudima?

Ono što je minimum jeste zdravo rezonovanje u slučaju političke saradnje. Ne možemo se u ovo malo Sarajeva ( a drugo nemam), kreirati sve više i više nekih virtualnih torova. Nisam zato sjedio k'o idiot u rovu, fakat... Znam da je možda politički nekorektno, ali tamo gdje mogu, neću dati da se kreiraju linč partije i satanizuju ljudi sa kojima živim i radim jer su druga stranka. Ono što mogu jeste da pokušam u lokalnoj sredini ljudima približiti jedan drugi koncept, uraditi kao pojedinac koliko mogu i znam. NS ima dovoljno različitih likova raznih profila, obrazovanja, i vjerujem da će se naći pametna šema za političku promjenu u ovoj žabokrečini. Moj motiv je jednostavan: Djeca rastu i počinju postavljati neugodna pitanja...

Sve najbolje.

@gog
Ne razmišljaju svi racionalno kao ti i na tome ti skidam kapu. Ja bih volio da se SDA raspadne istog trena jer trenutna SDA nije ni S od Alijine SDA, onakve kakvom ju je bošnjački naord zamišljao. Stranka je puna ljudskog šljama koji nije u stranku došao zato što je sljedbenik ideala i statuta SDA nego zato što je SDA imala ime preko kojeg se je mogao profilirati i obogatiti. Glasam za SDA jer sam desničar i jer se je moj otac osim što se borio protiv agresora borio i protiv komunizma čiji je protivnik cijeli život tako da bi povratak na vlast onih protiv kojih se borio još više narušio i ovako narušeno zdravlje. Ja bih volio da se SDA može pročistiti, ali što bi se reklo stranka je već isuviše truhla i oživljavanje mrtvaca postaje nemoguća misija. Sad, šta će me i dalje tjerati da glasam za SDA ? Tjerat će me ovakvi poput Sabine koji iznose ovakve teške kvalifikacije na račun ljudi koji ne zastupaju istu ideologiju i ubjeđenja kao ona. Znači neće me niko nikad premuntati da glasam ni za NS koja je navodno stranka centra, ni za neku ljevičarsku stranku jer se kose sa ideologijom koju ja zastupam. Svoje principe jednostavno nisam spreman izdati i prodati. Ono što tražim je uvažavanje mog razmišljanja koje se ne podudara sa njenim. S obzirom da nemam alternativu kao desničar prinuđen sam ili glasati za SDA ili cijepati i križati glasačke listiće što sam do sada nebrojno puta uradio.

Ne znam razmišljaju li ljudi koji iznose ovakve teške kvalifikacije na račun ljudi koji imaju drugačije mišljenje. Ja sam visokoobrazovana osoba i bez obzira jesam li to ili nisam nazivati ljude koji glasaju za SDA seljačinama je krajnje degutantno i vjerujte da je to jedan od najvećih razloga zašto ljudi i glasaju za SDA. Većina istinskih desničara je davnih dana digla ruke od SDA, ali glasa iz inata ovakvima poput Sabine jer Sabina tim ljudima očigledno želi što skoriju smrt pa i oni nastoje da Sabini zagorčaju život glasajući za njenu najveću noćnu moru ne bi li i ona crkla od muke. Nezaposlen sam, preživljavam od sezonskog rada u inostranstvu, ali ne bih imao problem s tim da cijeli život ostanem nezaposlen ako ću znati da paćenici poput Sabine neće naći svoj duševni mir zbog vladavine SDA. Očekivati da neko počne glasati za tebe i tvoju stranku, a konstantno ga etiketirati kao seljačinu, nepismenjaka, uhljeba je nemoguća misija. Nijedna stranka u BiH još nije ponudila konkretno rješenje za izlazak iz krize. Sve njihova predizborna kampanja temelji se na optužbama na račun SDA, a narod je više smoren tom pričom jer to već sve zna i to je definitivno najveći razlog zašto ljudi ili bojkotuju izbore ili konstantno glasaju za iste jer su svi isti.

Lijep pozdrav za tebe drug
putokaz1

#28318 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

IMAŠ izbor ostavi SDA
-PBHNL-Hadžibajrić nije komunista
-NZBLOK Šepić na vrijeme napustio
-Pa čak je i SBB bolji od SDA
-Jerlagić SBIH
-Sefer veći borac od Bakira
Imaš izbor i u ASDA
IMAŠ Mogućnost NISU KOMUNISTI
Stari_demagog

#28319 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Stari_demagog »

putokaz1 wrote:IMAŠ izbor ostavi SDA
-PBHNL-Hadžibajrić nije komunista
-NZBLOK Šepić na vrijeme napustio
-Pa čak je i SBB bolji od SDA
-Jerlagić SBIH
-Sefer veći borac od Bakira
Imaš izbor i u ASDA
IMAŠ Mogućnost NISU KOMUNISTI
Naročito ne glasam za bivše SDA-ovce jer od trenutnih su gori samo bivši. Pogledaj ti Ahmetovića, Hadžibajrića i Šepića i njihove priče o zastoju u razvoju u proteklih dvadeset godina, bili dio svega toga, a sad se ponašaju kao da SDA u putu nisu sreli. Kakav licemjer moraš biti i misliti da je narod toliko lud.
putokaz1

#28320 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

pa ja Stranke bivših SDA ovaca kradu glasove samo od Lijevih Stranaka a ne od SDA
Pa onda za Boss koalicijski partner SDA oni nisu nastali od SDA?
ultima_palabra

#28321 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Pa gdje su te teske kvalifikacije u Sabininom postu? Zena jednom spomenula SDA :mrgreen: Ocigledno se nakupilo svega, ali nije ovo povod da se to izbaci van...
Stari_demagog

#28322 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Stari_demagog »

ultima_palabra wrote:Pa gdje su te teske kvalifikacije u Sabininom postu? Zena jednom spomenula SDA :mrgreen: Ocigledno se nakupilo svega, ali nije ovo povod da se to izbaci van...
Nije sad rekla, ali i ona i mnogi su ranije govorili. Nisam se nadovezao na njen post nego na doktorov. On je otvorio tu temu pa kad je već otvorio da i ja otvorim dušu jer rijetko se nešto poput ovoga što je on napisao može pročitati.
Hakiz

#28323 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Stari_demagog wrote:
dr.gog wrote:

Srdačno vas pozdravljam.
Pozdrav.

Sve najbolje.

@gog
Ne razmišljaju svi racionalno kao ti i na tome ti skidam kapu. Ja bih volio da se SDA raspadne istog trena jer trenutna SDA nije ni S od Alijine SDA, onakve kakvom ju je bošnjački naord zamišljao. Stranka je puna ljudskog šljama koji nije u stranku došao zato što je sljedbenik ideala i statuta SDA nego zato što je SDA imala ime preko kojeg se je mogao profilirati i obogatiti. Glasam za SDA jer sam desničar i jer se je moj otac osim što se borio protiv agresora borio i protiv komunizma čiji je protivnik cijeli život tako da bi povratak na vlast onih protiv kojih se borio još više narušio i ovako narušeno zdravlje. Ja bih volio da se SDA može pročistiti, ali što bi se reklo stranka je već isuviše truhla i oživljavanje mrtvaca postaje nemoguća misija. Sad, šta će me i dalje tjerati da glasam za SDA ? Tjerat će me ovakvi poput Sabine koji iznose ovakve teške kvalifikacije na račun ljudi koji ne zastupaju istu ideologiju i ubjeđenja kao ona. Znači neće me niko nikad premuntati da glasam ni za NS koja je navodno stranka centra, ni za neku ljevičarsku stranku jer se kose sa ideologijom koju ja zastupam. Svoje principe jednostavno nisam spreman izdati i prodati. Ono što tražim je uvažavanje mog razmišljanja koje se ne podudara sa njenim. S obzirom da nemam alternativu kao desničar prinuđen sam ili glasati za SDA ili cijepati i križati glasačke listiće što sam do sada nebrojno puta uradio.

Ne znam razmišljaju li ljudi koji iznose ovakve teške kvalifikacije na račun ljudi koji imaju drugačije mišljenje. Ja sam visokoobrazovana osoba i bez obzira jesam li to ili nisam nazivati ljude koji glasaju za SDA seljačinama je krajnje degutantno i vjerujte da je to jedan od najvećih razloga zašto ljudi i glasaju za SDA. Većina istinskih desničara je davnih dana digla ruke od SDA, ali glasa iz inata ovakvima poput Sabine jer Sabina tim ljudima očigledno želi što skoriju smrt pa i oni nastoje da Sabini zagorčaju život glasajući za njenu najveću noćnu moru ne bi li i ona crkla od muke. Nezaposlen sam, preživljavam od sezonskog rada u inostranstvu, ali ne bih imao problem s tim da cijeli život ostanem nezaposlen ako ću znati da paćenici poput Sabine neće naći svoj duševni mir zbog vladavine SDA. Očekivati da neko počne glasati za tebe i tvoju stranku, a konstantno ga etiketirati kao seljačinu, nepismenjaka, uhljeba je nemoguća misija. Nijedna stranka u BiH još nije ponudila konkretno rješenje za izlazak iz krize. Sve njihova predizborna kampanja temelji se na optužbama na račun SDA, a narod je više smoren tom pričom jer to već sve zna i to je definitivno najveći razlog zašto ljudi ili bojkotuju izbore ili konstantno glasaju za iste jer su svi isti.

Lijep pozdrav za tebe drug
Koliko ja znam privatiyacija je pod vladavinom SDA urađena jo za života i to aktivnog, Alije izetbegovića. Svi obrasci kriminlanog ponašanja poltičara, uključujući stavljanje sudbene vlasti pod političku kontrolu i neprocesuiranje i nekažnjavanje korumpiranih funkcionera i političara su barem započeti, a mnogi i konačno oblikovani za aktivnog političkog života Alije Izetbegovića.

Tako da reći da je SDA pod Alijom Izetbegovićem bila bolja od današnje SDA, a naročito reći da uprkos tome kakva je SDA sada i kakva je bila, Sabina (Ćudić, NS) je gore rješenje je, da se blago izrazim, monstruozno.
Stari_demagog

#28324 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Stari_demagog »

Alija je politički aktivan bio tačno četiri postratne godine 96-2000., nakon toga je na vlast došao SDP, a Alija obolio i najzad 2003. umro. Za četiri godine se ništa od toga što si napisao nije desilo.
putokaz1

#28325 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Da Uništenej pravne države nije počelo s Bakirom već 1992
Genocidnim napadom na Bošnjake,nastaje Vakum,Istovrmeno s odbranom stvara se i nova Država
Država bez pravne države
Tadašnja vlast SDA u cilju odbrane Naroda i Države preskače pravnu državu,CILJ JE PLEMENIT to stoji,ali s zaobizalaženjem pravne države nastavlja i nakon 1996,a tada nema tog cilja
1996 nastaju:Neuvezan staž,neuplaćeni doprinosi,nepriznati uplaćeni doprinosi,plansko uništenje velikih postrojenja,postavljanje svojih kadrova,kupovina fakulteta....
Sve se to NAŽALOST NASTAVLJA I 2000/2010 vladavinom SDP
Krivci za NEMANJE DRŽAVE su SDA ali i SDP i SBIH naknadno i SBB i DF
PRVENSTVO SDA
pod državom mislim dio koji kontrolišu 5/6 kantona
Locked