SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

BadBoy

#28301 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

bersK wrote:
Na Principovom, autom srušio semafor i odbio se od zid...
Zato nikad nisam volio hodati obalom, pored šina. Samo je pitanje vremena kad će jednog specijalca ovako iznijeti šine...
black

#28302 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by black »

džakailibu

#28303 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by džakailibu »

nisam siguran da neko ko radi u kladionici moze biti ovako naivan. kako sam shvatio on joj uzeo rsitnjenih 100 KM a kao vratice cim musterija plati. Pa mislim sto musterija nije dosla da razmjeni....itd itd..presmijesno mi je ovo
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#28304 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

dok ima glupana ovakvi ce uvijek imati ''posla''
Logovan

#28305 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Joj jest meni ovaj poznat.... :? :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#28306 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Tako se npr. u SCC-u predstavljao kao konobar iz 'Metropolisa', u kladionici na Ilidži prevario je još jednu uposlenicu za isti iznos, u buregdžinicu na Skenderiji je ulazio u kuharskom odijelu...
Hitman, očekujemo ga i u

Image
nemoj to

#28307 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nemoj to »

bitanga_sa_otesa wrote:

Sve je u samopouzdanju koliko god debilna na prvi utisak se cini prevara uvijek ima neko ko ce povjerovati, a da ne pricam ovako dobro isplanirana..

Frajer još konobarski novcanik izvukao. :D
Nisrin

#28308 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nisrin »

Ali i cura je ogranicene inteligencije, cuj nasjela na to da mu dadne 100KM, pa ce joj "vratiti"...sto odmah nije donio novac, pa iz ruke u ruku da razmijene...jos ga ne poznaje!

Dosao sa konobarskim novcanikom bez marke u novcaniku? :D
Thorgerson

#28309 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

bitanga_sa_otesa wrote:
Image
Thorgerson

#28310 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

nemoj to wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:

Sve je u samopouzdanju koliko god debilna na prvi utisak se cini prevara uvijek ima neko ko ce povjerovati, a da ne pricam ovako dobro isplanirana..

Ne do bog da je tacnu imao, dala bi mu citav pazar.
bitanga_sa_otesa

#28311 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

nemoj to wrote:

ma nema plan mu je opasan pravo :lol: njegov IQ 78 njen 49....ja mislim da je jedno 7 dana planirao...
bas trebas biti retard da nekome koga prvi put vidis u zivotu das 100 maraka :lol:
nemoj to

#28312 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nemoj to »

Hahahaha, al' bukvalno nebitno koliko debilno zvuci prevara to su sekunde da povjeruješ pogotovo ako varalica ima pristojnu facu lijepo obucen...

Film je film, internet je internet lagano je reci idiot i glupaca..
Sekunde su tu u pitanju :lol: :lol: :lol:

Jedne prilike sam sam bio prevarant s lažnom petobankom :D
dječak sa šibicama

#28313 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

ne znam jel bilo
Prema pisanju Avaza, jedan od maloljetnika udario ga je ciglom po glavi, ali srećom, nije bilo težih posljedica.

- Iznenadilo me je što je policija slučaj tretirala samo kao narušavanje javnog reda i mira. Dijete je moglo nastradati. Vidio sam komešanje djece i prišao sam da vidim šta se dešava. Momak je bio bez svijesti i krv mu je curila. Prišao je još jedan stariji čovjek pa smo ga podigli. Tri minute smo ga polijevali vodom da dođe svijesti – ispričao je očevidac za Avaz.

Kazao je da su u pitanju učenici koji su u srijedu prije podne na odmoru kupovali užinu o obližnjim pekarama.

- Izbila je svađa. Mali je udaren zbog kifle. Kad sam pitao djevojčice čime su ga udarili, one su mi pokazale na šamotnu ciglu, sličnu onima koje se koriste u termoakumulacionim pećima - kazao je Avazov izvor.

Ljakari Hitne pomoći maloljetniku su u vozilu ukazivali ljekarsku pomoć kako bi zaustavili krvarenje iz nosa. Nakon toga je prevezen u Centar urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu radi dodatnih pregleda.
sudeci po lokaciji (Kranjceviceva), masinska skola, a ovo je kod njih kezaul tuzdej
JThomas

#28314 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

poenta svake slične prevare je da te uzme dok još mozak nije "upalio". nemojte olako misliti da vam se to ne može desiti. naročito ko radi sa stotinama ljudi na dan i mnogo je toga mahinalno i polurefleksno.
karanana

#28315 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

da. naocigled izgleda kao glup potez i prevara na koju bi nasjele samo budale. ali u djelicu sekunde, mozak se ne upali bas odmah.
bitanga_sa_otesa

#28316 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

JThomas wrote:poenta svake slične prevare je da te uzme dok još mozak nije "upalio". nemojte olako misliti da vam se to ne može desiti. naročito ko radi sa stotinama ljudi na dan i mnogo je toga mahinalno i polurefleksno.
ne moze mi se nikad desiti,jer cim mi takav pridje ,da nesto nudi,da me samo nesto pita,da nesto trazi...cim me vuce za rukav ,a nepoznat odma ga mrsnem u pm i sasjecem u korijenu.takodje ni poznatima ne posudjujem pare nit trazim od bilo koga ista...
JThomas

#28317 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

ali i ne radiš u kladionici gdje ti je stalna normalna klijentela stotine takvih istih na dan. naravno da ti se ne može desiti ovako kad razmišljaš o tome. kontekst je sve.
bitanga_sa_otesa

#28318 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

pa jos je gore ako radis s parama ,jos tudjim pa stalno razmisljas i pazis da te neko ne izlevati...gdje ces nepoznatom davat ? hajde da je to neki konobar koga zna 5 godina i rade radnja do radnje, pa stalno razmjenjuju sicu i slicno,ali udje totalno nepoznat lik ,opali supljaru i padnes na tu supljaru...meni je to nestvarno...
JThomas

#28319 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

ne znam uđeš li u kladionicu ikad. ja igram samo "običnu" kladionicu, ono listić i utakmice. ali danas dominira "brza" igra, kompjuterski bingo i utrke pasa. sve je k'o na tekućoj traci. daj žutu, kompjuterski, poredak, ja tebi pet ti meni deset...klošari, konobari, pa i naizgled regularni ljudi ulaze, izlaze, igraju usput, u letu. u posjećenijim poslovnicama radnice bukvalno ne staju kad se raje natovari. ako on nije sva i sama u "brzom" modu to se ne može sustići, a ako se ne može sustići, gubi se bakšiš od ovisnika. i u tom kontekstu, kontam da ovo može proći vrlo lako, i kod koga u drugom kontekstu ne bi moglo.

vjerovatno taj lik to ne zna objasniti ovako :mrgreen: ali instinktivno sigurno ovo razumije i ko su podložne žrtve.
amko761

#28320 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by amko761 »

bitanga_sa_otesa wrote:
JThomas wrote:poenta svake slične prevare je da te uzme dok još mozak nije "upalio". nemojte olako misliti da vam se to ne može desiti. naročito ko radi sa stotinama ljudi na dan i mnogo je toga mahinalno i polurefleksno.
ne moze mi se nikad desiti,jer cim mi takav pridje ,da nesto nudi,da me samo nesto pita,da nesto trazi...cim me vuce za rukav ,a nepoznat odma ga mrsnem u pm i sasjecem u korijenu.takodje ni poznatima ne posudjujem pare nit trazim od bilo koga ista...
Haha meni takodjer. Toliko sam oguglao na ta traženja para da me nedavno neko na ulici pita koliko je sati, a ja kažem nemam i produžim :D

Edit: I kad me pitaju gdje se nalazi neka ulica takodjer odgovaram "nemam" i profuram.

Jbg istrenirali me.
bitanga_sa_otesa

#28321 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

JThomas wrote:ne znam uđeš li u kladionicu ikad.
nikad krocio nogom
JThomas

#28322 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

ne nagovaram te da ulaziš :mrgreen: ali ti opisujem kontekst gdje se to može desiti zdrave pameti, nekoj curi kojoj se ne bi moglo desiti da je neko vuče za rukav na ulici.
wolfie

#28323 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wolfie »

Lik mijenja uniforme i dobro je ispraksan.
Xavier1

#28324 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Xavier1 »

JThomas wrote:ne znam uđeš li u kladionicu ikad. ja igram samo "običnu" kladionicu, ono listić i utakmice. ali danas dominira "brza" igra, kompjuterski bingo i utrke pasa. sve je k'o na tekućoj traci. daj žutu, kompjuterski, poredak, ja tebi pet ti meni deset...klošari, konobari, pa i naizgled regularni ljudi ulaze, izlaze, igraju usput, u letu. u posjećenijim poslovnicama radnice bukvalno ne staju kad se raje natovari. ako on nije sva i sama u "brzom" modu to se ne može sustići, a ako se ne može sustići, gubi se bakšiš od ovisnika. i u tom kontekstu, kontam da ovo može proći vrlo lako, i kod koga u drugom kontekstu ne bi moglo.

vjerovatno taj lik to ne zna objasniti ovako :mrgreen: ali instinktivno sigurno ovo razumije i ko su podložne žrtve.
Bas si upoznat sa situacijom. Izgleda da i ti visis tamo onda. :zoka:
zipoo

#28325 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zipoo »

Zna covjek zanat. Jednom proslo, sto ne bi opet...stoja po stoja i eto auto.
Dobro je dok se ne puca.
Post Reply