Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
schindleroskar wrote: ↑09/01/2024 16:55
1. Treba mi preporuka, za dobru podlogu za mis, trenutna koju imam je neka od 15km i ne svidja mi se sto je "hrapava" naspram stare koja je vise imala osjecaj da klizi mis preko nje. Sirine 800mm jer ide na sto od medijapana koji se lako grebe, pa bih da mi je citavom duzinom pokriven stol.
2. Preporuka za mis, jel g502 i dalje jedan od boljih, ne preferiram ove ultra lagane, te da je malo veci posto su mi velike sake.
Tek sam ih kreno gledat, ima milion kombinacija, ali ako ima nesto sa cime ste zadovoljni da mi date savjet.
Odradi po svom ćejfu motiv kod kineza, tako sam ja svoju u corelu dizajnirao, mislim da je 13$ bila.
Ej super je i jedno i drugo, podloga je ono sto sam i ocekivao od nje, prostrana, fin materijal i lijepa na oko.
Necko sam se koji mis da uzmem, i izbor je spao na ovaj rog gladius 3. U kompletu je oko 160 sve, neki popust je bio u imtecu.
Hvala tebi na savjetu.
Ej super je i jedno i drugo, podloga je ono sto sam i ocekivao od nje, prostrana, fin materijal i lijepa na oko.
Necko sam se koji mis da uzmem, i izbor je spao na ovaj rog gladius 3. U kompletu je oko 160 sve, neki popust je bio u imtecu.
Hvala tebi na savjetu.
Hvala tebi na savjetu.
Jesil uzeo u poslovnici i ako jesi u kojoj ?
Tuzla, omega, ali mislim da ih nemaju vise u poslovnici.
Mozes preko neta narucit i dalje su na stanju
DonieBrasco wrote: ↑10/01/2024 20:20
Kakve su performanse NZXT AIO to je samo kozmetika po skupoj cijeni.
Pa sigurno medju top 5-6 AIO hladjenja je ovo,ali tako je kozmetika se placa duplo i to ne samo za AIO nego trenutno za sve.Ja sam ovo kupio u cpuinfo sredili mi po finoj cijeni,a sada je jos skuplje nego sto je bilo iz nekog razloga.
Zlocin je nad hardverom pocinjeg sa RGB kozmetikom, hajde ovo inekako pokazatelj temerature, ali da mi se u kucistu vrti video ili slike je preservanje.
DonieBrasco wrote: ↑10/01/2024 20:31
Zlocin je nad hardverom pocinjeg sa RGB kozmetikom, hajde ovo inekako pokazatelj temerature, ali da mi se u kucistu vrti video ili slike je preservanje.
Ne ubacujem gifove i klipove mada sam oprobao,a bilo mi je uvijek ovako sa senzorima image i tjt mada ima RGB-a na svemu osim kucista
Moj racunar je sa lijeve strane monitora pa ne smeta nista, ali sam se nalozio da kupim neki Arctic 240 AiO, trenutno imam Arctic Freezer 34 eSports Duo na Ryzen 7 5700x, ali cisto zbog estetike bih presao na vodeno, ljepse vidjet.
Benq wrote: ↑10/01/2024 20:45
Moj racunar je sa lijeve strane monitora pa ne smeta nista, ali sam se nalozio da kupim neki Arctic 240 AiO, trenutno imam Arctic Freezer 34 eSports Duo na Ryzen 7 5700x, ali cisto zbog estetike bih presao na vodeno, ljepse vidjet.
Ako ti moze stati u kuciste 280 obavezno doplati 20-ak markica vise jer razlika u performansama nije zanemarljiva u odnosu na 240mm.
Benq wrote: ↑10/01/2024 20:45
I ja razmatram Arrtic ali 280, provjeri moze li ti stati u kuciste ako gore montiras radiator jer je sa ventilatorima debel skoro 7 cm, da ti ne udari u maticnu.
M416 wrote: ↑10/01/2024 20:46
Ako ti moze stati u kuciste 280 obavezno doplati 20-ak markica vise jer razlika u performansama nije zanemarljiva u odnosu na 240mm.
MSI MAG B550 Tomahawk
Ryzen 7 5700X
RTX 3060 12GB
Kingston Fury Beast 4x8GB 3200
Inter-Tech 720W napojna (i nju planiram zamijeniti nekad za neku full modularnu).
DonieBrasco wrote: ↑10/01/2024 20:49
I ja razmatram Arrtic ali 280, provjeri moze li ti stati u kuciste ako gore montiras radiator jer je sa ventilatorima debel skoro 7 cm, da ti ne udari u maticnu.
Ovo zavisi kakvo kuciste imas.
Haha i to cu morat izmjerit, ali mislim da ce biti knap.
Mislim da sam i prije pitao, ali nmg da trazim, pa cu opet
Ima li kod nas ili na ebay, amazon, aliex, newegf itd kupiti ovaj "metalni" (ili koji je vec materijal) mesh sto koriste za filtere na kucistima, ali da ga mogu sam krojiti/rezati na mjeru?
Averus wrote: ↑10/01/2024 21:03
Ima li kod nas ili na ebay, amazon, aliex, newegf itd kupiti ovaj "metalni" (ili koji je vec materijal) mesh sto koriste za filtere na kucistima, ali da ga mogu sam krojiti/rezati na mjeru?
DonieBrasco wrote: ↑10/01/2024 20:49
Ovo zavisi kakvo kuciste imas.
Haha i to cu morat izmjerit, ali mislim da ce biti knap.
280
Dobro provjeri pisao sam koju stranu unazad o tome, dosta kucista je knap da se ne zezenes.
DonieBrasco wrote: ↑10/01/2024 21:12
Dobro provjeri pisao sam koju stranu unazad o tome, dosta kucista je knap da se ne zezenes.
Hvala puno, iskreno o tome nisam ni razmisljao, kontam ono ako pise u specs za kuciste da moze vodeno hladjenje, onda nema dalje sta gledat, kad eto vidis, ima itekako..
Pogledao sam tvoje postove nekoliko stranica unazad, super je kad raja razmjenjuje iskustva da se neko (poput mene) ne zezne, i da se unaprijed pripremi teren.
Averus wrote: ↑10/01/2024 21:03