A da ovo pokrijepiš kakvim argumentom? Da bi ovakvo nešto izjavio trebao bi imati bar neke argumente. Gdje se to DF ponašao kao SDP?JoseMujica wrote:po istom obrascu je danas samodovoljan DF da se ne glasa za DF, sve da je jedna jedina partijaAndroid Knego wrote:hiljadama bivsih glasaca SDP-a nije trebao ni Pero niti bilo ko da nakon mnogo godina umjesto SDP zaokruze DF. dovoljan je bio samo SDP i ono sto su radili zadnjih godina... ali za sta je to uopste vazno? ovdje je bitno da se pljuje i da se onom koji nesto kaze protiv toga govori da kenja... to je ono sto je bitno na ovoj temi...![]()
mogu komotno na naredne izbore sa parolom:
SVE NAJGORE OD SDP-a!
Demokratska fronta Željko Komšić
- lerdi
#28301 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- It_is_a_Leclerc
#28302 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
JoseMujica wrote:po istom obrascu je danas samodovoljan DF da se ne glasa za DF, sve da je jedna jedina partijaAndroid Knego wrote:hiljadama bivsih glasaca SDP-a nije trebao ni Pero niti bilo ko da nakon mnogo godina umjesto SDP zaokruze DF. dovoljan je bio samo SDP i ono sto su radili zadnjih godina... ali za sta je to uopste vazno? ovdje je bitno da se pljuje i da se onom koji nesto kaze protiv toga govori da kenja... to je ono sto je bitno na ovoj temi...![]()
SVE NAJGORE OD SDP-a!
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#28303 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A što se to odjednom ujedinjujete ako ste toliko različiti ?lerdi wrote:A da ovo pokrijepiš kakvim argumentom? Da bi ovakvo nešto izjavio trebao bi imati bar neke argumente. Gdje se to DF ponašao kao SDP?JoseMujica wrote:po istom obrascu je danas samodovoljan DF da se ne glasa za DF, sve da je jedna jedina partijaAndroid Knego wrote:hiljadama bivsih glasaca SDP-a nije trebao ni Pero niti bilo ko da nakon mnogo godina umjesto SDP zaokruze DF. dovoljan je bio samo SDP i ono sto su radili zadnjih godina... ali za sta je to uopste vazno? ovdje je bitno da se pljuje i da se onom koji nesto kaze protiv toga govori da kenja... to je ono sto je bitno na ovoj temi...![]()
SVE NAJGORE OD SDP-a!
Nije valjda "interes države" u pitanju
Hvala.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#28304 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sabina ne razumiš ti to
sve je u tekovinama ZAVNOBiH-a 
-
Android Knego
#28305 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ako ti ovoliko pogresno tumacis kad je samo jedna recenica u pitanju sta se onda desava kad trebas razumjeti cijeli tekst?JoseMujica wrote:po istom obrascu je danas samodovoljan DF da se ne glasa za DF, sve da je jedna jedina partijaAndroid Knego wrote:hiljadama bivsih glasaca SDP-a nije trebao ni Pero niti bilo ko da nakon mnogo godina umjesto SDP zaokruze DF. dovoljan je bio samo SDP i ono sto su radili zadnjih godina... ali za sta je to uopste vazno? ovdje je bitno da se pljuje i da se onom koji nesto kaze protiv toga govori da kenja... to je ono sto je bitno na ovoj temi...![]()
naglasak je na GODINAMA. imalo bi smisla da su SDP i DF stranke priblizne po starosti. ovako, radi se o razlicitim kategorijama - bantam i superteska, pa je poredjenje nidje veze... i za'ebi suplju da je stranka sastavljena od ljudi koji su odranije u politici...
- JoseMujica
#28306 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
eeeeee za DF neće ni Suljagič glasat na narednim izborima 
- lerdi
#28307 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prije svega niko se ne ujedinjuje već će se sa zajedničkim kandidatima za načelnike pokušati skoncentisati snaga prograđanskih snaga. Na taj način će se pokušati osvojiti koje načelničko mjesto jer rasipanjem istih na više kadidata šanse za takvo nešto se drastično smanjuju. Da su pametne sve prograđenske stranke bi se trebale ujediniti oko ove ideje te u svakoj općini pronači jednog zajedničkog kandidata iza kojeg će svi stati i kojeg će svi gurati. Valjda nam je svima u interesu da kvalitetni ljudi budu na pozicijama načelnika općina. Mislim da, bar kada je KS u pitanju, postoji jako dobra šansa da npr. SDP, NS i DF nađu nekog zajedničkog kandidata koji bi zaista bio kvalitetno rješenje. Što je više stranaka u priči veča je šansa da se nađe kvalitetan kandidat, a manja šansa da stranačka pripadnost bude glavni kvalitet ponuđenog kandidata. Za općinska viječa nek svako prijavljuje zasebne liste kao što će je dogovoreno između DF-a i SDP-a.sabina1 wrote:A što se to odjednom ujedinjujete ako ste toliko različiti ?lerdi wrote:A da ovo pokrijepiš kakvim argumentom? Da bi ovakvo nešto izjavio trebao bi imati bar neke argumente. Gdje se to DF ponašao kao SDP?JoseMujica wrote: po istom obrascu je danas samodovoljan DF da se ne glasa za DF, sve da je jedna jedina partija![]()
SVE NAJGORE OD SDP-a!
Nije valjda "interes države" u pitanju?
Hvala.
- gospodja profiterka
#28308 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Glasači SDP-a neće podržati nikakav "zajednički nastup". To mora biti jasno. Pogotovo neće podržati nikakvo ujedinjenje. Oko ovoga stav mora biti radikalan i tvrd, diskusije i pregovora nema.
-
HM 2011
#28309 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Android Knego wrote:ja sam ta budaletina, pa ako hoces da me vidis - bujrum!Mostarac_x wrote:volio bi vidjeti budaletinu koja će glasat za šabana komšića a nije uhljebljena od istog, za istog će glasat nekolicina iz njegova haustora i kaHvane tito jarani po bukarama pive i pijanski Ahbabi![]()
glasao sam i za SDP dugo posto su zaglibili u blato, ali sam smatrao da, kao i svi drugi imaju pravo na greske, ali i imaju pravo na priliku da greske isprave. sve dok nisu prokockali sve prilike...
isto tako mislim da DF ima pravo na greske i pravo na priliku da ih ispravi. da li ce zavrsiti kao SDP, to je vec do njih, a ne do nas glasaca...
nekad se govorilo: od komunista su mi mrzi samo antikomunisti. tako su i meni od popljuvanih mrzi samo oni koji pljuju bez dobrog razloga...
Vremena za eksperimente više nema - etnička ugrozba je riječ dana, godine odnosno decenije,
Samo jedna stranka kod Bošnjaka - jer U jedinstvu je snaga.... Bošnjaci su ugroženi.
- JoseMujica
#28310 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prošnjaci su najugroženiji baš od te jene sranke što im potura vratove i prazni đepove, te ih sludžuje već ima 25 ljeta
sreča jedina te temeljne sranke je što su im alternativa goli karinaši koji dok se grama vlasti dokopaju pokažu gorim i od najgorih
sreča jedina te temeljne sranke je što su im alternativa goli karinaši koji dok se grama vlasti dokopaju pokažu gorim i od najgorih
- gospodja profiterka
#28311 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mojne tako JoseMujica, HM 2011 je slao aplikacije na adrese svih stranaka, ko im je kriv što ga nisu angažirali. 
- lerdi
#28312 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako ti tako kažešgospodja profiterka wrote:Glasači SDP-a neće podržati nikakav "zajednički nastup". To mora biti jasno. Pogotovo neće podržati nikakvo ujedinjenje. Oko ovoga stav mora biti radikalan i tvrd, diskusije i pregovora nema.
-
HM 2011
#28313 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Napravi bolju SDA - podrži je na svim nivoima..... Zahtjevaj bolju SDA na taj način - i vidjeti ćeš i pozitivne rezultate....JoseMujica wrote:Prošnjaci su najugroženiji baš od te jene sranke što im potura vratove i prazni đepove, te ih sludžuje već ima 25 ljeta
- gospodja profiterka
#28314 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kažem, a ko bi drugi kazao pod mojim nickom? Za razliku od pravnih lica na forumu, kojima, po vlastitom priznanju, postove piše onaj ko je trenutno na pauzi za kafu, ja sam fizičko lice i sama pišem svoje jadne, irelevantne postove. I tako, dok se, ničim izazvana, 15 sati valjutam po kauču, buljim u ekran i plaćam svojim porezom tvoj internet, pade mi na pamet da moja familija, koja od prvih prijeratnih izbora glasa za SDP, kao i moji prijatelji i kolege koji ponavljaju istu grešku svake dvije godine, neće to učiniti na narednim izborima ukoliko se trojanci ponovo primaknu toj stranci u bilo kojoj formi. Te ti ja njih nazovem, ne dižući se s kauča (rijetko to činim), i potvrdiše mi tako.lerdi wrote:Ako ti tako kažešgospodja profiterka wrote:Glasači SDP-a neće podržati nikakav "zajednički nastup". To mora biti jasno. Pogotovo neće podržati nikakvo ujedinjenje. Oko ovoga stav mora biti radikalan i tvrd, diskusije i pregovora nema.![]()
![]()
![]()
![]()
Ne mere. S vama ne mere. Nikako. Ni zajednički, ni ujedinjeno, ni platformaški, ni koalicijski... ne mere.
Kauč mi prop'o ako lažem.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#28315 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naša stranka je medju kadrovima DF-a i SDP-a odavno prepoznala "kandidate" ali za nesto sasvim drugo od onoga što ti pišeš...lerdi wrote: Prije svega niko se ne ujedinjuje već će se sa zajedničkim kandidatima za načelnike pokušati skoncentisati snaga prograđanskih snaga. Na taj način će se pokušati osvojiti koje načelničko mjesto jer rasipanjem istih na više kadidata šanse za takvo nešto se drastično smanjuju. Da su pametne sve prograđenske stranke bi se trebale ujediniti oko ove ideje te u svakoj općini pronači jednog zajedničkog kandidata iza kojeg će svi stati i kojeg će svi gurati. Valjda nam je svima u interesu da kvalitetni ljudi budu na pozicijama načelnika općina. Mislim da, bar kada je KS u pitanju, postoji jako dobra šansa da npr. SDP, NS i DF nađu nekog zajedničkog kandidata koji bi zaista bio kvalitetno rješenje. Što je više stranaka u priči veča je šansa da se nađe kvalitetan kandidat, a manja šansa da stranačka pripadnost bude glavni kvalitet ponuđenog kandidata. Za općinska viječa nek svako prijavljuje zasebne liste kao što će je dogovoreno između DF-a i SDP-a.
Srećom........
PS niti jednom građaninu nije "u interesu" da kadrovi DF-a i SDP-a vode njihovu općinu...zapravo to je samo u interesu članovima DF-a i SDP-a.....
- dustaban
#28316 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uopšte ne znam ovog Dzindica (SBB-ov ministar umjesto DF-ovog Reufa) ali koliko samo njegova prva izjava - "pokrenucemo namjensku industriju" zvuci razumnije od izvala onog ublehasa Reufa - "zatvoricemo rudnike, vadicemo naftu!".
Kome li samo naumpade da onakvog diletanta metnu za ministra najzajebanijeg ministarstva...
E moj Deefe, nemas chune a guzio bi...
Kome li samo naumpade da onakvog diletanta metnu za ministra najzajebanijeg ministarstva...
E moj Deefe, nemas chune a guzio bi...
-
VjecitiStudent
#28317 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da se ujedine oko lopova poput Berila, Bećirevića, ...?lerdi wrote: Prije svega niko se ne ujedinjuje već će se sa zajedničkim kandidatima za načelnike pokušati skoncentisati snaga prograđanskih snaga. Na taj način će se pokušati osvojiti koje načelničko mjesto jer rasipanjem istih na više kadidata šanse za takvo nešto se drastično smanjuju. Da su pametne sve prograđenske stranke bi se trebale ujediniti oko ove ideje te u svakoj općini pronači jednog zajedničkog kandidata iza kojeg će svi stati i kojeg će svi gurati. Valjda nam je svima u interesu da kvalitetni ljudi budu na pozicijama načelnika općina. Mislim da, bar kada je KS u pitanju, postoji jako dobra šansa da npr. SDP, NS i DF nađu nekog zajedničkog kandidata koji bi zaista bio kvalitetno rješenje. Što je više stranaka u priči veča je šansa da se nađe kvalitetan kandidat, a manja šansa da stranačka pripadnost bude glavni kvalitet ponuđenog kandidata. Za općinska viječa nek svako prijavljuje zasebne liste kao što će je dogovoreno između DF-a i SDP-a.
-
VjecitiStudent
#28318 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U ovom trenutku, zbilja je teško ocijeniti koja je od ove dvije grupe lopova odvratnija.gospodja profiterka wrote:Kažem, a ko bi drugi kazao pod mojim nickom? Za razliku od pravnih lica na forumu, kojima, po vlastitom priznanju, postove piše onaj ko je trenutno na pauzi za kafu, ja sam fizičko lice i sama pišem svoje jadne, irelevantne postove. I tako, dok se, ničim izazvana, 15 sati valjutam po kauču, buljim u ekran i plaćam svojim porezom tvoj internet, pade mi na pamet da moja familija, koja od prvih prijeratnih izbora glasa za SDP, kao i moji prijatelji i kolege koji ponavljaju istu grešku svake dvije godine, neće to učiniti na narednim izborima ukoliko se trojanci ponovo primaknu toj stranci u bilo kojoj formi. Te ti ja njih nazovem, ne dižući se s kauča (rijetko to činim), i potvrdiše mi tako.lerdi wrote:Ako ti tako kažešgospodja profiterka wrote:Glasači SDP-a neće podržati nikakav "zajednički nastup". To mora biti jasno. Pogotovo neće podržati nikakvo ujedinjenje. Oko ovoga stav mora biti radikalan i tvrd, diskusije i pregovora nema.![]()
![]()
![]()
![]()
Ne mere. S vama ne mere. Nikako. Ni zajednički, ni ujedinjeno, ni platformaški, ni koalicijski... ne mere.
Kauč mi prop'o ako lažem.
- It_is_a_Leclerc
#28320 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima li ova "ujedinjena ljevica" u planu da skupi cojones i ponudi kandidate, ili se ozbiljnije krene boriti za glasove birača Hrvata i Srba, u Čapljini ili npr. Foči, ili i dalje misle iz Trnova i Tuzle pričati o "bh. ljevici".
-
The BEN10
#28321 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jednom ste kurvu uspjeli prodati pod djevicu. I nikad više nećete!Android Knego wrote:naglasak je na GODINAMA. imalo bi smisla da su SDP i DF stranke priblizne po starosti. ovako, radi se o razlicitim kategorijama - bantam i superteska, pa je poredjenje nidje veze... i za'ebi suplju da je stranka sastavljena od ljudi koji su odranije u politici...
-
Android Knego
#28322 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ko "ste"? i kome?The BEN10 wrote:Jednom ste kurvu uspjeli prodati pod djevicu. I nikad više nećete!Android Knego wrote:naglasak je na GODINAMA. imalo bi smisla da su SDP i DF stranke priblizne po starosti. ovako, radi se o razlicitim kategorijama - bantam i superteska, pa je poredjenje nidje veze... i za'ebi suplju da je stranka sastavljena od ljudi koji su odranije u politici...
-
privremeni
#28323 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
"Ljevica" je odavno ujedinjena, saradnja fercera. Onaj Dubravko iz DF slaze se sa Sankom iz SDP-a oko stimanja tendera u Cumu-u da je milina gledati. Pa tako svaki mjesec uredno ide naplata od 100 do 200 000, sitnica prava u odnosu na ukupnu dubiozu i dugovanja klinickog. Kako kum nije dugme to i savjetnik direktora (iz SDP-a) pripazi svog, a preko njega i ljude u drugom entitetu, jes da Bijeljina nije Foca, al ne mozete zlobniciIt_is_a_Leclerc wrote:Ima li ova "ujedinjena ljevica" u planu da skupi cojones i ponudi kandidate, ili se ozbiljnije krene boriti za glasove birača Hrvata i Srba, u Čapljini ili npr. Foči, ili i dalje misle iz Trnova i Tuzle pričati o "bh. ljevici".
- JoseMujica
#28324 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
gospodja profiterka wrote:Mojne tako JoseMujica, HM 2011 je slao aplikacije na adrese svih stranaka, ko im je kriv što ga nisu angažirali.
HM je vazda na pravom putu
- JoseMujica
#28325 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lijevo Šmućko lijevo...
Kako je 250.000 KM otišlo firmi Komšićevog saradnika?!
BLIN magazin donosi skandaloznu priču o potezu ministra zdravstva u Vladi Ze-Do kantona, Bojana Gvozdenovića, koji je uplatio četvrt miliona maraka firmi u vlasništvu svog stranačkog kolege i bliskog Komšićevog saradnika, zanemarujući vapaje Kantonalne bolnice u Zenici o nepodnošljivim uvjetima u kojima bolnica radi i očajničke molbe da se iznađe način da se glavnim dobavljačima izmiri dio dugovanja.
Tekst prenosimo u cjelosti, uz priloženu dokumentaciju...
Na prošlogodišnjim općim izborima, DF – Željko Komšić u petoj izbornoj jedinici - čiji je privredni, politički, kulturni i društveni centar Zenica – osvojila je blizu 16.000. glasova. Glas DF-u, barem prema onome što je uoči izbora poručivao i obećavao lider te stranke, značio je glas protiv - korupciji, pljački, rođačkim, stranačkim, prijateljskim i svim drugim vezama koje su, nesumnjivo, vremenom od tog grada i šire regije napravili SDA-ovu bazu za pljačku i bogaćenje.
Grmio je, tada, iz sveg glasa Komšić kako je došlo vrijeme da kadrovi DF-a, nakon što stranka ostvari dobar izborni rezultat, uđu u vlast i prekinu dvodecenijsku praksu isisavanja budžetskog novca koji je transferiran u ruke i firme političkih istomišljenika, prijatelja i rodbine. Zvučalo je to tada, sjećaju se mnogi, poput neke od Betovenih simfonija – precizno, milozvučno i razigrano
AGONIJA BOLNICE U ZENICI: I, eto na bazi toga DF je nakon oktobarskih izbora 2014. postao treća stranka po snazi u Ze-Do kantonu. Podrazumijevalo je to ulazak u vlast i, u najmanju ruku, ispunjavanje važnih i golemih predizbornih obećanja. No, umjesto toga, pojedini DF-ovi kadrovi u kantonalnoj Vladi učinili su sve da u najkraćem mogućem roku pokažu da neko može biti bezobzirniji, bahatiji i korumpiraniji od svih oni SDA-ovih štetočina koje su dosljedno prozivali po predizbornim skupovima širom Ze-Do kantona.
Da sve bude gore i bljutavije, ogledni primjer o kojem pišemo i koji će sve to potvrditi tiče se Kantonalne bolnice u Zenici. Opće je poznato kako ni uposlenici bolnice, baš kao ni njihov menadžment, usljed hroničnog nedostatka novca, ni sami ne znaju kako im polazi za rukom da obezbijede kakve-takve uvjete za hiljade svojih pacijenata. Ta bolnica nalazi se u višegodišnjoj finansijskoj dubiozi. Uprkos tome, uzevši u obzir važnost i prostor koji pokriva, bolnica nekako izlazi na kraj sa silnim nedaćama. Svakako da je primarni i najvažniji zadatak obezbijediti osnovni medicinski materijal: zavoje, flastere, lijekove, šprice, infuzije, igle...
Preciznije, može se slobodno konstatirati kako bolnica funkcionira na bazi odloženog plaćanja obaveza prema brojnim dobavljačima.
Ovaj, nazovimo ga rendgenski presjek stanja u bolnici, u direktnoj je vezi sa početkom ove priče i silnim obećanjima lidera DF-a o jednakopravičnosti, antikorupciji, socijalnoj jednakosti za sve... Konkretno. Ispred DF-a, na poziciji ministra zdravstva u Vladi Ze-Do kantona, nalazi se Bojan Gvozdenović. Riječ je o ministru za koga bi se, na osnovu ustupljene nam i analizirane dokumentacije, moglo reći kako je više vodio računa o zadovoljenju finansijskih apetita stranačkih kolega i njihovih firmi, nego što je uložio truda da izađe u susret vapajima menadžmenta bolnice i njihovim konkretnim zahtjevima.
SVE PARE JEDNOJ FIRMI: Alarmantno, zabrinjavajuće i strašno zvuče dopisi kojima se ministar upozorava na činjenicu da u toj ustanovi više nema ni zavoja, ni katetera, ni medikamenata... Naime, upoznat sa dopisima Haruna Šestića, v.d. direktora Kantonalne bolnice u Zenici, koji 19.03.2015. - objašnjavajući bezizlaznu situaciju u kojoj se bolnica našla u nedostatku lijekova, medicinskog pribora i logistike općenito - piše „kako ni jedna karika u lancu nije pošteđena“, te da je to, između ostalog, i rezultat silnih dugovanja prema glavnim dobavljačima - ministar Gvozdenović umjesto razborite odluke kojom bi pokušao nadomjestiti dio dugovanja prema tri firme od kojih ovisi rad bolnice, donosi odluku o isplati 250.000. maraka na račun samo jedne firme!
Novac je uplaćen firmi „DIAMEDIC“ Sarajevo na ime izmirenja obaveza za nabavku reagensa. Odluka je donešena samo dan nakon alaramantnog Šestićevog pisma o nepodnošljivim uvjetima u kojima bolnica radi, uz sugestiju da se iznađe način da se glavnim dobavljačima izmiri dio dugovanja.
Gvozdenović je, sada dolazimo do ključnog dijela koji možda ponajbolje oslikava stranačko-prijateljsku politiku Željka Komšića, novac uplatio firmi čiji je direktor Dubravko Barbarić. U vrijeme isplate 250.000 KM (20.03.2015.), Barbarić je bio član predsjedništva DF-a. Danas je u GO iste stranke, a nezvanično važi za intimusa Želja Komšića i jednog od financijera stranke.
Da pojednostavimo: DF - ov ministar u Vladi Ze-Do kantona uplatio je četvrt miliona maraka DF-ovom članu Predsjedništva i bliskom Komšićevom saradniku!
STRANAČKA DUŽNOST IZNAD SVEGA: Tako posmatrano, Gvozdenović je, kao resorni ministar, ovom uplatom ispunio svoju stranačku dužnost. Naravno, sve to pod uvjetom da se situacije poput ove mogu takvim zvati i ako su u skladu sa obećanjima lidera DF i njegovom vizijom o presijecanju prakse „guranja“ stranačkih firmi i bliskih suradnika.
Da jednu lošu odluku prati druga, obično lošija, pokazuje dokument u kojem resorni ministar nekoliko dana kasnije (25.03.2015.), pod krinkom kako Kantonalni zavod to nije u mogućnosti, odbija molbu menadžmenta bolnice o isplati 150.000 KM za nabavku prijeko potrebnih flastera, zavoja, vrećica za krv, infuzija, katetera i lijekova općenito.
U svjetlu i namjeri sa kojom govorimo o DF-vom papirnom antikoruptivnom zmaju, i ukazujemo na samovolju ministra Gvozdenovića, nije nevažno primijetiti kako firme „Globex“ Zenica i „MGM“ Kakanj možda na rukovodnoj poziciji nemaju direktore koji su u vrhu DF-a, ili su istinski bliski sa Komšićem. Barem onoliko koliko je s njim blizak direktor „DIAMEDIC-a“.
Opet, gledajući u blisku prošlost vrijedi se prisjetiti detalja koji itekako koincidira sa ponašanjem Gvozdenovića, ili većinskog dijela DF-a danas. Bilo je to prije osam godina. Brojnim šetačima koji su se zatekli u ulici Maršala Tita u Sarajevu pažnju je privukao skupocjeni četverotočkaš, mercedesov dvosjed, ne jeftiniji od dvjestotinjak hiljada KM. U to vrijeme, auta ovog tipa bila su rezervirana za mafijašku kremu Sarajeva oličenu kroz Ramiza Delalića ili Nasera Keljemendija, odnosno za nekolicinu tajkuna izniklih iz stranačkih skuta vladajuće elite.
Ne malo iznenađenje za mnogobrojne šetače i prolaznike, tog ljeta 2007., uslijedilo je kada su vidjeli da iz automobila - koji košta taman onoliko koliko oni neće zaraditi za čitav svoj život - izlazi, „narodni predsjednik“, kako je sebe volio predstavljati Željko Komšić. Ubrzo, došavši pod udar medija, Komšić je vratio mercedes. Međutim, starih navika i prakse se, očigledno, nije odrekao do danas.
Da jeste, možda bi Gvozdenoviću i Barbariću rekao da vrate novac, baš onako kako je on vratio mercedes. Jedno je sigurno, na bilo kojim narednim izborima, Komšićeva priča o borbi protiv korupcije i SDA-ovog kriminalnog naslijeđa, između ostalog, biće praćena sramnim transferom od 250.000 KM - novca u kojem su učestvovale njegove stranačke kolege i prijatelji.
Sve to događa se u trenutku dok pacijenti u krug zeničke bolnice ulaze sa zavojima i gazama koje sami kupuju, jer je bolnica ostavljena na milost i nemilost ljudima poput ministra Gvozdenovića.
Dokumentaciju u čiji je posjed došao BLIN magazin, a koja zorno svjedoči o navedenim novčanim transferima i očajničkim, ali uzaludnim, molbama direktora Kantonalne bolnice u Zenici, možete pogledati OVDJE.