Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
jefff
#28276 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sta je ovo? Oficijelni i ne oficijelni ni mukajet.
-
putokaz1
#28277 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bakir:Šta bi šta bi ma šta ti bi
Kifla:Nemogu više dosta mi je svega
Bakir:Do Juče bili smo u Ljubavi
Kifla:Udari grom iz vedra neba
Bakir:Zoveš se ne javljaš se danima kao lud te tražim
Kifla:A mene više to nezanima
nađi nekog drugog pamu pričaj laži
Kifla:Kad me neko pita kako sam
da li ima stranku neku
kažem da imam Ibrahima i
da je najljepši na svijetu
a sam mnogo tuzan
ne vidis
noćima se s Erdoganom provodiš
ne marišnemoj poslije da se čudiš
Bakir: Uživotu nisma volio nikog kao tebe
Mnogim željama odolio
da fotelju sačuvam za tebe
Kifla: Još ćeš ludim da me napraviš
kako mi je kad me povrediš
ne misliš stvarno ne znam šta s ečudiš
To je pjesma s Zvezde Granda svaka sličnost s stvarnim likovima je slučajna
Kifla:Nemogu više dosta mi je svega
Bakir:Do Juče bili smo u Ljubavi
Kifla:Udari grom iz vedra neba
Bakir:Zoveš se ne javljaš se danima kao lud te tražim
Kifla:A mene više to nezanima
nađi nekog drugog pamu pričaj laži
Kifla:Kad me neko pita kako sam
da li ima stranku neku
kažem da imam Ibrahima i
da je najljepši na svijetu
a sam mnogo tuzan
ne vidis
noćima se s Erdoganom provodiš
ne marišnemoj poslije da se čudiš
Bakir: Uživotu nisma volio nikog kao tebe
Mnogim željama odolio
da fotelju sačuvam za tebe
Kifla: Još ćeš ludim da me napraviš
kako mi je kad me povrediš
ne misliš stvarno ne znam šta s ečudiš
To je pjesma s Zvezde Granda svaka sličnost s stvarnim likovima je slučajna
- JThomas
#28278 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
tačno što kaže, kifla je šibicar (što je umnija i intelektualnija varijanta kriminala) a ovi kokošari koji ne znaju da je kuglica pod prstom...
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#28279 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kifla nije napustio SDA , on je napustio funkcije.JThomas wrote:tačno što kaže, kifla je šibicar (što je umnija i intelektualnija varijanta kriminala) a ovi kokošari koji ne znaju da je kuglica pod prstom...
Ne vjerujem mu nista pa predvidjam tri scenarija :
- nece napustiti SDA i nosice njihovu listu a ovaj potez je izmisljen kako bi odredjenim naivnim glasacima bilo poruceno da je on neka satro"opozicija" unutar SDA
-napustice SDA i pridruzice se Sepicu
-napustice SDA i pridruzice se Hadzibajricu
U dvije posljednje kombinacije nije nemoguca koalicija Nase stranke sa Dinom Konakovicem.
- JThomas
#28280 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
obični narod i fgr pod istom zastavom 
-
putokaz1
#28281 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Volio bi kafu popiti sa
-Sabina1 i Zippo
Može Gračanica i Sarajevo(ali smao Stari Grad-gdje je SDA načelnik ne dolazim)
-Sabina1 i Zippo
Može Gračanica i Sarajevo(ali smao Stari Grad-gdje je SDA načelnik ne dolazim)
- Roccohljup
#28282 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Iskreno, hebe mi se za kiflu...jal napustio stranku jal osto jal preletio negdje drugo jal isao samostalno.......za mene je ljigavac bio i ostao i najsretniji bi bio da on i takvi napustaju ovu zemlju umjesto mladih, stručnih i obrazovanih koji su upravo radi takvih kao on prisiljeni da selamet traže vani.
- JThomas
#28283 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
a što će napuštati kad je njima najbolje i kad sistem funkcioniše za njih i po njihovoj mjeri. i naravno da kifla ostaje kifla bez obzira u kojoj je opciji nominalno.
-
jefff
#28284 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Cu nije nemoguca. To je jedina izvjesna u svim kombinatorikama.sabina1 wrote:Kifla nije napustio SDA , on je napustio funkcije.JThomas wrote:tačno što kaže, kifla je šibicar (što je umnija i intelektualnija varijanta kriminala) a ovi kokošari koji ne znaju da je kuglica pod prstom...
Ne vjerujem mu nista pa predvidjam tri scenarija :
- nece napustiti SDA i nosice njihovu listu a ovaj potez je izmisljen kako bi odredjenim naivnim glasacima bilo poruceno da je on neka satro"opozicija" unutar SDA
-napustice SDA i pridruzice se Sepicu
-napustice SDA i pridruzice se Hadzibajricu
U dvije posljednje kombinacije nije nemoguca koalicija Nase stranke sa Dinom Konakovicem.
-
Hakiz
#28285 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Homo sum: nihil humani a me alienum putodr.gog wrote:Nein, nein, nein.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#28286 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sasvim tačno i fer, ali mislim da zbog percepcije koju građani Sarajeva imaju, ne bi bilo dobro ulaziti u ozbiljniji zajednički rad...barem ne javno.Hakiz wrote:Homo sum: nihil humani a me alienum putodr.gog wrote:Nein, nein, nein.
Lično mislim, ma koliko je grešaka napravio i sa kakvim je "građanima odranije poznatim zakonu" ostao drugar (to je taj mahalski kod jaranstva), da Dino Konaković nikada nije spadao u onaj nazadnjački, ruralni, pokondireni kalup SDA koji njeguje uprava te stranke, ona famozna "halka". Da ponovim, ne čitava SDA, već begovsko-gazdinska halka koja pere mozak ljudima slično srpskim strankama.
Moj lični stav je da bi bilo logično sarađivati sa Konakovićem u smislu poslova od opšte dobrobiti, i pri tome ne nabijati na nos avanturu sa SDA. Nije Konaković nikakav prizemni polufašist, minderče ili lizač Busuladžićevog balijskog ustašluka...nije to taj profil čovjeka. Ipak, najmudrije je sačekati i procijeniti koliko ko može da uradi za građane. Da je bilo po nekom mom ukusu, taj "košarkaš" bi odavno bio u drugoj stranci. A članovi SDA neka pažljivo prate i pamte obećanja i ponašanje svojih izabranika. Nemam ništa protiv pametnih ljudi iz SDA, ali po pitanju principa razvoja društva ne bih nikada pristao na njihove koncepcije. Stvar dogovora. Sa Dinom bih popio kafu, sa Ajnadžićem ni čašu vode...pa neka narod odluči gdje je logika.
Iskreno se nadam da će NS na lokalnom nivou 2018 uzeti još više glasova. To je bitnije od formalnih izvršnih funkcija.
- GoldenSpoon
#28287 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
dr.gog imaš moj puni respekt, ali čitam ovo što si napisao u vezi Konakovića i ne mogu da vjerujem
Konaković ako nije isti kao ti koje protežira vrhuška stranke, možda je gori i veći jad
Konaković ako nije isti kao ti koje protežira vrhuška stranke, možda je gori i veći jad
-
putokaz1
#28288 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma kakao god se okrene SDA će provući svoju vladu 2018
Ako se to desi
Nermin,Reuf,Ibrahim a i Peđa mogu samo ostavke dat
Željko brisat stranku
Šepić i Sefere ko zna šta
Ako se to desi
Nermin,Reuf,Ibrahim a i Peđa mogu samo ostavke dat
Željko brisat stranku
Šepić i Sefere ko zna šta
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#28289 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jah...ono Dino nikada nije bio u SDA iz uvjerenja , odnosno upisao se u SDA radi uvjerenja i kako je hijerarhijski napredovao tako se sve više razočaravao u taj koncept "begovsko-gazdinske halke koja pere mozak ljudima slično srpskim strankama".dr.gog wrote:.....da Dino Konaković nikada nije spadao u onaj nazadnjački, ruralni, pokondireni kalup SDA koji njeguje uprava te stranke, ona famozna "halka". Da ponovim, ne čitava SDA, već begovsko-gazdinska halka koja pere mozak ljudima slično srpskim strankama.
Moj lični stav je da bi bilo logično sarađivati sa Konakovićem u smislu poslova od opšte dobrobiti, i pri tome ne nabijati na nos avanturu sa SDA. Nije Konaković nikakav prizemni polufašist, minderče ili lizač Busuladžićevog balijskog ustašluka...nije to taj profil čovjeka. Ipak, najmudrije je sačekati i procijeniti koliko ko može da uradi za građane. Da je bilo po nekom mom ukusu, taj "košarkaš" bi odavno bio u drugoj stranci. A članovi SDA neka pažljivo prate i pamte obećanja i ponašanje svojih izabranika. Nemam ništa protiv pametnih ljudi iz SDA, ali po pitanju principa razvoja društva ne bih nikada pristao na njihove koncepcije. Stvar dogovora. Sa Dinom bih popio kafu, sa Ajnadžićem ni čašu vode...pa neka narod odluči gdje je logika.
Iskreno se nadam da će NS na lokalnom nivou 2018 uzeti još više glasova. To je bitnije od formalnih izvršnih funkcija.
Sve da ovo i jeste tačno (a nije jer ne mora Dino biti idejom u filmu da bi film živio) postoje tri sitnice koje ga direktno diskredituju za sva vremena :
1. bankovni račun mu je jednak ili barem približno jednak svim nosiocima "begovsko gazdinske halke" i ostalog iza toga....
2. mogao je napustiti sve funkcije u SDA i samu SDA bilo kada za ovih 20 godina a ne devet mjeseci pred izbore gdje SDA stoji nikad lošije
3. mogao je kao premijer kantona započeti reformu bilo čega i bilo kada ali nije i ne pada mu na pamet....ne čudi me ni ovaj orkestrirani napad na ZOI 84 jer je ta firma najmanje važna u čitavom njihovom lancu firmi i svega ostalog što kontrolišu...jedino me čudi što nije usvojen izvještaj TV Bastilje ali i zato mora postojati neko jasno i logično objašnjenje koje mi u ovom trenutku - ne vidimo.
Ono što puno više brine je ovaj vid "amnestije" SDA kadrova različitih profila (jer eto Ajnadžić ne valja a Konaković zaboga valja iako su i jedan i drugi i Koldžo i Efendić i Memić i Genjac , i svi ostali na dunjaluku sa tom članskom iskaznicom doprinjeli najvećoj stagnaciji ove zemlje od Kulina bana do danas i ako bi se za tu organizaciju i sve njene istaknute članove trebao priložiti dosije 20x kako bi se opisala sva (ne)djela) za predstojeće kantonalne izbore.
Mnogo to brine jer Peđa i Dino ćaskaju i uvijek su ćaskali i evo ako Dino malo znaš zagusti i pritegne i nije to loše.
A to je baš loše , jako loše.
Savršeno me boli neka stvar da li članovi ili simpatizeri ili rukovoodioci Naše Stranke imaju neke neostvarene ambicije , lične , profesionalne , zapravo živo me boli neka stvar.
NIKO IM NIJE DAO GLAS NITI ĆE IM DATI GLAS DA KOALIRAJU SA KONAKOVIĆIMA - NIKO.
Jer ako može Dino , može i Ana Babić , ako može Ana Babić kao Dinina čvrsta koaliciona partnerka onda mogu i Pleho i Bjeljak i još mnogi , mnogi drugi.
E ne mogu , ne smiju , ne može.
Ili može ali samo jednom.
Neka pogledaju koliko dugo SDP-u treba da se vrati nakon SDA-Komšić nokauta a od Naše Stanke je infrastrukturno i novčano jači deset-dvadeset puta i još nisu vratili ni pola povjerenja kog su izgubili.
Ja ne sumnjam gog , da ste vi jedna jako poštena i dobra osoba i da nemate ama nikakav spin zadatak.
Sigurna sam da ste citirano napisali u najboljoj namjeri i imate apsolutno pravo da iznesete bilo kakvo vlastito mišljenje.
Ali vas molim da prestanete pisati ovakve gluposti jer se kose sa ama baš svim zbog čega je Naša Stranka nastala , i dovde došla.
Srdačno vas pozdravljam.
- cyprus
#28290 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma ni meni se Dino nikada nije činio kao tipični SDA-ovac... Nije da gajim neke simpatije prema njegovom liku i djelu, ali definitivno mi je manje mrzak nego ostatak stranke...
- madner
#28291 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Konakovic ima svojih aferima. Samo mu svaka cast kako iznutra prca SDA. 
-
putokaz1
#28292 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
mENI JE šEPIĆ TAKAVcyprus wrote:Ma ni meni se Dino nikada nije činio kao tipični SDA-ovac... Nije da gajim neke simpatije prema njegovom liku i djelu, ali definitivno mi je manje mrzak nego ostatak stranke...
Više nešto kao SBIH i SBB nega kao SDA
Što dodje na isto na kraju
U Priči KS 2018-2022 nIJE TOLIKO VAŽNA ns VEĆ
Ostale stranke te njihovi stavovi koalicije
Ove novopridošlice u NS su sumljive a NS dosad nikad nije skrenula s puta lijevo-Centar,bar ne Direktno
DA su Zastupnici osobe s foruma nikad ih SDA ne bi kupila,ali na listi se nađe neko ko netreba i nastaje belaj
Mnogo je bitno kako će NS skrojiti Liste,koga će forsirat,a kome će Birački odbori dopisati,koga glasači iznevjeriti
I onaj 37 na listi zna skočiti na prvo mjesto
OPREZ s Listama
- JThomas
#28293 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kad sam ja rekao da treba proskribirati sve frakcije sda bez izuzetka, pa i našu stranku... 
-
Novak20
#28294 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Peđa dobro govori ali mu fali konkretna ponuda biračima. Uzroke neuspjeha i posljedice (ne)rada ovih vlasti vidimo i sami ali niko nema primamljive i realne političke ili ekonomske ideje koja bi nadjačala nacionalizam i njegove perjanice SNSD, HDZ i SDA. Lično mislim da je NS bolje da se uzdržava od tema u kojima nacionalisti vode kolo ako nema konkretno i u detalj razrađeno rješenje problema koje može ponuditi biračkom tijelu.
http://ba.n1info.com/a240986/Vijesti/Vi ... -rata.html
http://ba.n1info.com/a240986/Vijesti/Vi ... -rata.html
Peđa Kojović, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo za N1 je kazao da aktuelna vlast nema kapacitet da vodi zemlju i provodi reforme.
"Sjetio sam se, kada sam išao u školu, pa kada ne znate odgovor na neko pitanje - pitate učiteljicu može li neko drugo za nižu ocjenu", kazao je Kojović u uvodu opisujući aktuelnu situaciju u BiH.
"Mi kao građani osjećamo da ova vlast nema kapacitet da vodi zemlju i radi reforme. Kao dominantan osjećaj je neka vrsta poniženja. Naši lideri putuju između Istanbula i Brisela o unutrašnjem pitanju. Tri najviša funkcionera u državi odu u Brisel i izađu sa izjavom da nisu došli da se odgovaraju o rješenjima, nego da govore o problemima", naveo je Kojović.
"Lideri su problem. To je jedini iskren komentar. Živimo u ekonomskoj stagnaciji, 30 posto ljudi je u siromaštvu, depresivna je slika. Izborna godina je počela. Bit će brutalna. Doći će do stvaranja ratne atmosfere. Moj otac će me opet pitati, Peđa hoće li biti rata? To su zastrašujuće stvari, 23 godine nakon rata", izjavio je za N1 u Novom danu.
Postoji li alternativa sadašnjim ljudima na vlasti?
"Bilo bi nepravedno kada bi rekao da su sve televizije iste, svi voditelji isti. To je paušalna i komforna ocjena. Ima jako puno političkih subjekata, na listama će biti ljudi koji zaslužuju povjerenje", izjavio je za N1 Kojović.
Građanima je poručio da ne dozvole da ih manipulišu, nego da pogledaju "šta su ovi ljudi uradili za 23 godine".
"Imamo ekonomski neuspjeh, zakoni i prijedlozi - što se nameta tiče, njih ujedinjuju. A kada se trebaju oporezivati kladionice, njih nema", izjavio je.
Što se Izbornog zakona tiče, kazao je da je vrlo moguće da niti jedan prijedlog nije dobar.
"Oni pokušavaju napraviti sistem koji ne funkcioniše i ne postoji nigdje u svijetu. Nemoguće je probuditi čovjeka koji se pravi da spava, kaže moj kolega iz stranke Haverić. Nemoguće je napraviti zakonske osnove da Dragan Čović bude član Predsjedništva. Stvarno mislim da zaslužujemo bolje, kao narod, svi građani u BiH. Imamo strašnu istoriju - nadam se da smo iz nje nešto naučili", izjavio je Kojović za N1.
"Njihov cilj je da umjesto konstitutivnih naroda dobijemo konstitutivne političke partije. SDA nije politička partija nego korporacija interesa. Ljudi koji se organizuju da bi osvojili vlast. Zaradili novu imovinu, jedan udruženi kriminalni poduhvat", izjavio je.
Komentarisao je i intoniranje himne BiH u Skupštini Kantona Sarajevo od strane Ane Babić, rekavši da mu je mnogo više zasmetao njen glas povodom škole Mustafa Busuladžić nego njen "estradni nastup", kako ga je nazvao.
- ultima_palabra
#28295 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
dr.gog wrote:
Sasvim tačno i fer, ali mislim da zbog percepcije koju građani Sarajeva imaju, ne bi bilo dobro ulaziti u ozbiljniji zajednički rad...barem ne javno.
Lično mislim, ma koliko je grešaka napravio i sa kakvim je "građanima odranije poznatim zakonu" ostao drugar (to je taj mahalski kod jaranstva), da Dino Konaković nikada nije spadao u onaj nazadnjački, ruralni, pokondireni kalup SDA koji njeguje uprava te stranke, ona famozna "halka". Da ponovim, ne čitava SDA, već begovsko-gazdinska halka koja pere mozak ljudima slično srpskim strankama.
- drug_profi
#28296 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako uspije da isposluje i kakve optuznice bice velika stvar, ali bez obzira na Faću i Stojnića, ipak tužilaštvo čvrsto drži Bakir.madner wrote:Konakovic ima svojih aferima. Samo mu svaka cast kako iznutra prca SDA.
- wewa
#28297 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
meni je Konakovic opasniji nego dobar dio SDA, upravo zbog sposobnosti mimikrije.
kad sam nekidan u razgovoru sa svojim ocem shvatila da je i njega, skeptika, kupio, iskreno sam se sokirala.
a slazem se da je kritika vladajucih, srocena onako kako je preneseno u Kojicevom intervjuu, nedovoljna u najboljem slucaju. da bi kritika bila konstruktivna, potrebno je ponuditi alternativu, a ne samo kuditi.
znamo svi u kakvim smo govnima, ima li ko kakav plan za kanalizaciju?!
kad sam nekidan u razgovoru sa svojim ocem shvatila da je i njega, skeptika, kupio, iskreno sam se sokirala.
a slazem se da je kritika vladajucih, srocena onako kako je preneseno u Kojicevom intervjuu, nedovoljna u najboljem slucaju. da bi kritika bila konstruktivna, potrebno je ponuditi alternativu, a ne samo kuditi.
- Ned071
#28298 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
http://bnn.ba/vijesti/armija-rbih-dobil ... tupnici-se
Armija RBiH dobila ulicu u Sarajevu, Naša stranka nije glasala za ulicu - zastupnici se "zapričali"
jel ovo tačno?
Armija RBiH dobila ulicu u Sarajevu, Naša stranka nije glasala za ulicu - zastupnici se "zapričali"
jel ovo tačno?
- hadzinicasa
#28299 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ma bravo. artikulisala si ono sto ja mislim i sto sam pokusala nekim pisanjima, ne na ovom podforumu, ali na drugima, prenijeti.wewa wrote:meni je Konakovic opasniji nego dobar dio SDA, upravo zbog sposobnosti mimikrije.
Daleko od Toga da pojave u drustvu ne treba kritikovati, ali cini mi se iz pisanja samih clanova NS da se previse paznje daje diskreditiranju, da kazem to blago, drugih (sto mi je takodjer razumljivo u kontekstu dolazecih izbora), upiranju prstom, umjesto da se pristupi konstruktivnijim rjesenjima dizuci odredjena pitanja iznad licnog nivoa, odnosno nivoa pojedinca.
Ne mogu da se otmem osjecaju neprekidnog "tuzakanja", da opet budem blaga, od strane NS... sto kazes, kudjenja, medjutim bez kontruktivnog elementa.
mislim da se NS ako zeli biti ozbiljna stranka treba odmaknuti od ovog vrtickog koncepta, jer nikome ne donosi nista dobroga.... Evo nek je sve tacno sto kazu... kad god podjem da citam neke izjave, prodje mi kroz glavu, ooooo ovi opet nekog pljuju i nesta se zale i tuzakaju.
Nisam sigurna da je to utisak koji NS zeli ostaviti u javnosti. i da to icemu doprinosi.
-
zippoo87
#28300 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ma NS nece i ne smije kupiti SDA kadar...to je odje neko nabacio sa strane a onda se nadovezali ostali...bez ikakvih argumenata
Konakovic,da je zlatan...bio je SDA 20 godina i nema se sa njim sta raditi...to je oprecan koncept onoga sto NS zagovara
drugo,ovo je vec oproban recept,da se prave sukobi unutar stranak i glumi neka opozicija...skrece se paznja na sebe i svog nerada a u prvi se plan pokusava gurati nerad stranke,pa ispadne da su ovi sto izlaze iz stranaka zlatni,dok ostali u stranci ne valjaju a cinjenica je da ne valjaju ni jedni ni drugi...ali nas glupi narod nasjedne
biti ce jos ovakvih scenarija i u drugim stranakam...tacnije ocekujem ovo u svim...eno u DFu vec poceli,biti ce ovog i u SDPu...neki ce biti "samostalni",neki ce preci u ove nove projekte...uglavnom svima je cilj jos 4 godine uhljebljenja...niko tu nije da mijenja nesto...jer niko od njih nije nista mijenjao ni u vlastitim strankama...dakle,nisu svoje dvoriste pocistili a hoce drugima da ciste...ne ide tako
ovo ce ocito biti najprljavija kampanja od rata naovamo...nacionalisti ce gurati svoje ratne teme i strasiti narod a ovi "nezavisni" ce pokusavati da sebe prikazu kao cistim,iako su svi do jednog izasli iz ovih najgorih stranaka...na narodu je da ih procita
ja bih samo volio da ljudi biraju NOVE LJUDE,one koji nikada nisu bili na funkciji,nebitno iz koje stranke dolaze...a uvijek bude dobrih ljudi na listama,ali ih slabo ko bira a desava se i da ih kolege sa liste eliminisu,unistavajuci im glasove u odborima...ovo se desavalo u Gracanici...gdje se okupi jedna ekipa prije izbora,nadje ekipu koja prodaje glasove i kupe po 4-5 glasova po istoj cijeni i onda prodje ta kriminalna halka,a dobri kandidati ne prodju ili ako bude da imaju puno glasova,opet odbor koji kriminalci kupe,uradi svoje i osteti postenog kandidata a kriminalce ugura
ovo je primjer kako SDA kriminalna halka radi u Gracanici,mada tu nema nikakve ideologije,ovo je cisto bogacenje i kriminal,a SDA je samo instrument da do toga dodju
Konakovic,da je zlatan...bio je SDA 20 godina i nema se sa njim sta raditi...to je oprecan koncept onoga sto NS zagovara
drugo,ovo je vec oproban recept,da se prave sukobi unutar stranak i glumi neka opozicija...skrece se paznja na sebe i svog nerada a u prvi se plan pokusava gurati nerad stranke,pa ispadne da su ovi sto izlaze iz stranaka zlatni,dok ostali u stranci ne valjaju a cinjenica je da ne valjaju ni jedni ni drugi...ali nas glupi narod nasjedne
biti ce jos ovakvih scenarija i u drugim stranakam...tacnije ocekujem ovo u svim...eno u DFu vec poceli,biti ce ovog i u SDPu...neki ce biti "samostalni",neki ce preci u ove nove projekte...uglavnom svima je cilj jos 4 godine uhljebljenja...niko tu nije da mijenja nesto...jer niko od njih nije nista mijenjao ni u vlastitim strankama...dakle,nisu svoje dvoriste pocistili a hoce drugima da ciste...ne ide tako
ovo ce ocito biti najprljavija kampanja od rata naovamo...nacionalisti ce gurati svoje ratne teme i strasiti narod a ovi "nezavisni" ce pokusavati da sebe prikazu kao cistim,iako su svi do jednog izasli iz ovih najgorih stranaka...na narodu je da ih procita
ja bih samo volio da ljudi biraju NOVE LJUDE,one koji nikada nisu bili na funkciji,nebitno iz koje stranke dolaze...a uvijek bude dobrih ljudi na listama,ali ih slabo ko bira a desava se i da ih kolege sa liste eliminisu,unistavajuci im glasove u odborima...ovo se desavalo u Gracanici...gdje se okupi jedna ekipa prije izbora,nadje ekipu koja prodaje glasove i kupe po 4-5 glasova po istoj cijeni i onda prodje ta kriminalna halka,a dobri kandidati ne prodju ili ako bude da imaju puno glasova,opet odbor koji kriminalci kupe,uradi svoje i osteti postenog kandidata a kriminalce ugura
ovo je primjer kako SDA kriminalna halka radi u Gracanici,mada tu nema nikakve ideologije,ovo je cisto bogacenje i kriminal,a SDA je samo instrument da do toga dodju