Već sam to objasnio u ranijim postovima:
nisam "bot", "plaćenik", "sendvičar" i sl., ovo radim iz dobrovoljno humanitarnih razloga, nikakve lične koristi nemam, a nemam ništa protiv da me neko pogura sa par tisuća eura, dolara, more i rublji u zlatu mjesečno, pa pozivam eventualne donatore, otvoren sam za ponude.
Moja jedina "korist", zadovoljstvo je da sam učesnik u jednoj građanskoj akciji u kojoj dajem neki skromni lični doprinos da se jedna veoma opasna teorija zavjere "dekonstruira", razmontira, a njihovi akteri konačno zaustave na svom putu rušenja pravosuđa i uspješnom "povaljivanju države", kako se to javno medijima pohvalio jedan od aktera "povaljivanja", oštećeni Muriz.
Bio sam, kako sam to ranije napisao, iskreni pobornik Muriz & Ifet teorije i priče... dok nisam jednog dana progledao, tačnije dok nisam "uključio mozak" i kritički, racionalno počeo da pristupam ovoj temi. Nakon pročitanih materijala, posebno originalnih, pribavljenih i objavljenih u medijima i na ovom forumu, analiza i sinteza, posebno analiza dendena i ostalih koji nadprosječno koriste mozak, posumnjao sam u Muriz & Ifet teorije i priče, zaključio da nisu u pravu, te odlučio da i ja dam neki svoj doprinos "progledavanju" ostatka javnosti.
Niko na ovom javnom forumu ne oduzima niti dovodi u pitanje legitimno pravo jednom oštećenom da žaluje i poduzima pravne i druge legalne radnje i akcije na ostvarivanju i zaštiti svojih prava i interesa, pa tako ni oštećenom Murizu.
Ali, oštećeni Muriz i njegov "savjetnik" su odavno prešli crvenu liniju nakon čega su se našli na polju bezakonja i bezčašća. Da je to tako samo pažljivije, uključenog mozga prustupajmo njihovim zvaničnim izjavama i akcijama.
Ovo posljednje suđenje u Sudu BiH zorno i jasno odslikava svu suštinu i pozadinu Muriz & Ifet teorije i priče, te pokazuje i dokazuje da su destruktivno opasni po taj postupak, po pravosuđe, ali i po javni red i mir, jer ne zaboravimo riječi samohvale oštećenog Muriza da je "povalio državu", da je spreman nastaviti u tom pravcu, nikada nemojmo zaboraviti da se radi o "građaninu" koji je spreman "podići svoj narod", "babin narod", a sudije Vrhovnog suda nazvati "konjinama".
Mislim da je konačno vrijeme da se državni organi pozabave njihovom destrukcijom, pozdravimo odlučnost sudije Perića da se bavi svojim sudijskim poslom podržimo ga da ne dopusti ovom dvojcu da upropaste i ovo suđenje.