Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

ArmandiHose

#28276 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

Dušebrižniku forumašu "saabsa" i njemu sličnim koji se pitaju i zlonamjerno sebi odgovaraju zašto pišem na ovu temu.

Već sam to objasnio u ranijim postovima:
nisam "bot", "plaćenik", "sendvičar" i sl., ovo radim iz dobrovoljno humanitarnih razloga, nikakve lične koristi nemam, a nemam ništa protiv da me neko pogura sa par tisuća eura, dolara, more i rublji u zlatu mjesečno, pa pozivam eventualne donatore, otvoren sam za ponude.

Moja jedina "korist", zadovoljstvo je da sam učesnik u jednoj građanskoj akciji u kojoj dajem neki skromni lični doprinos da se jedna veoma opasna teorija zavjere "dekonstruira", razmontira, a njihovi akteri konačno zaustave na svom putu rušenja pravosuđa i uspješnom "povaljivanju države", kako se to javno medijima pohvalio jedan od aktera "povaljivanja", oštećeni Muriz.

Bio sam, kako sam to ranije napisao, iskreni pobornik Muriz & Ifet teorije i priče... dok nisam jednog dana progledao, tačnije dok nisam "uključio mozak" i kritički, racionalno počeo da pristupam ovoj temi. Nakon pročitanih materijala, posebno originalnih, pribavljenih i objavljenih u medijima i na ovom forumu, analiza i sinteza, posebno analiza dendena i ostalih koji nadprosječno koriste mozak, posumnjao sam u Muriz & Ifet teorije i priče, zaključio da nisu u pravu, te odlučio da i ja dam neki svoj doprinos "progledavanju" ostatka javnosti.

Niko na ovom javnom forumu ne oduzima niti dovodi u pitanje legitimno pravo jednom oštećenom da žaluje i poduzima pravne i druge legalne radnje i akcije na ostvarivanju i zaštiti svojih prava i interesa, pa tako ni oštećenom Murizu.

Ali, oštećeni Muriz i njegov "savjetnik" su odavno prešli crvenu liniju nakon čega su se našli na polju bezakonja i bezčašća. Da je to tako samo pažljivije, uključenog mozga prustupajmo njihovim zvaničnim izjavama i akcijama.

Ovo posljednje suđenje u Sudu BiH zorno i jasno odslikava svu suštinu i pozadinu Muriz & Ifet teorije i priče, te pokazuje i dokazuje da su destruktivno opasni po taj postupak, po pravosuđe, ali i po javni red i mir, jer ne zaboravimo riječi samohvale oštećenog Muriza da je "povalio državu", da je spreman nastaviti u tom pravcu, nikada nemojmo zaboraviti da se radi o "građaninu" koji je spreman "podići svoj narod", "babin narod", a sudije Vrhovnog suda nazvati "konjinama".

Mislim da je konačno vrijeme da se državni organi pozabave njihovom destrukcijom, pozdravimo odlučnost sudije Perića da se bavi svojim sudijskim poslom podržimo ga da ne dopusti ovom dvojcu da upropaste i ovo suđenje.
:bih:
denden

#28277 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

GAU8 wrote: 09/04/2022 11:21
denden wrote: 09/04/2022 09:04 Image

Dokaz da ipak prostitucija nije najstariji zanat.

Prethodilo joj je izdavaštvo :lol:
Vratilo se, što bi rekli....
Sad smo Šcepina marioneta....
Da, sjetimo se Murizovog odrađivanja prljavih poslova za gazdu u vrijeme kad je Avaz linčovao Alenu Kurspahić baš u danima kad je spremala disciplinsku tužbu protiv Gordane Tadić.

Image

Zbog Kurspahićke je nastala i ona kultna "i Incko štiti ubice" :lol:

Bolest bez granica. :(

Pa Murizu uvalili u te svrhe prigodan pamflet i fotografiju na kojoj su Dalida Burzić i Alena Kurspahić, ali mu zaboravili reći da su sa nje isjekli Fahrinu SBB-ovku Sanelu Prašović i napravili ga kompletnom budalom.

Kompletnom korisnom budalom.

Kad su mu pitali gazdu šta će na kraju uraditi sa korisnim idiotima, on je navodno rekao: "K'o i sa svim dosad, naBITCHu ih nogom u dupe" :lol:
bitangeIprinceze

#28278 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

ArmandiHose wrote: 09/04/2022 11:48 Dušebrižniku forumašu "saabsa" i njemu sličnim koji se pitaju i zlonamjerno sebi odgovaraju zašto pišem na ovu temu.

Već sam to objasnio u ranijim postovima:
nisam "bot", "plaćenik", "sendvičar" i sl., ovo radim iz dobrovoljno humanitarnih razloga, nikakve lične koristi nemam, a nemam ništa protiv da me neko pogura sa par tisuća eura, dolara, more i rublji u zlatu mjesečno, pa pozivam eventualne donatore, otvoren sam za ponude.
Sta rece i zamisli u svojoj pametnici s dobrovoljno humanitarnim razlozima?? :shock: Svaka cast za ovakog humanitarca. Da li si clan i MKCK?
denden

#28279 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Muriz Memić, 25.08.2021. godine:

-Sad uskoro ide istraga za ubistvo, vodiće je Državno tužilaštvo.

-Jesu li to vaša očekivanja ili imate pouzdane informacije?

-Imam pouzdane informacije, sad ide istraga za ubistvo.

Kao da je neko iz nekog razloga izradio Muriza :-?

A djelovao mu pouzdano :(
YouAreMyDestiny

#28280 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Prevario ga gazda. :(
bitangeIprinceze

#28281 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

Ili je gazda prevario Muriza?
YouAreMyDestiny

#28282 Re: Slučaj Dženan Memić

Novi protesti ili revolucija? :mrgreen:
Jesam rekla....

Image
YouAreMyDestiny

#28283 Re: Slučaj Dženan Memić

Image
Image
denden

#28284 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

E čuj, "Sabina Sarajlija nije otvorila istragu za ubistvo nakon presude". :lol:

Pa u tom videu od 25.08.2021. Muriz drčno govori kako ima pouzdane informacije da će istragu ubrzo otvoriti Državno tužilaštvo, jer "Kantonalno tužilaštvo ne može je provoditi, devet kantonalnih tužilaca je u krivičnoj prijavi, Sabina Sarajlija je na čelu, ona je prihvatila da negira zločin, poturali su lažne dokaze, oni to ne mogu voditi svakako"

A sad traži da upravo oni vode tu istragu :lol: :lol: :lol:

Biće ko i sa Radončićem, prvo ga reklamira kao "Šćepu" (=agent KOS-a, zločinac, narko-mafijaš, pervertit), a onda mu on postaje heroj i saveznik.

Izgleda da je sad pikirao da mu Sabina Sarajlija postane heroj :lol:

I da se, ni manje ni više, smijeni VSTV :lol:

Biće da je Feraget za sebe zapikao fotelju Halila Lagumždije, a Muriz ga gura :lol:
YouAreMyDestiny

#28285 Re: Slučaj Dženan Memić

I da se smijene članovi predsjedništva i svi ministri i zastupnici (osim Arijane). I Visoki Predstavnik.
:mrgreen:
ArmandiHose

#28286 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

ACHTUNG! ACHTUNG! ACHTUNG!

"Davor i Muriz: Narode spremajte se, bićete pozvani"!

...https://ba.n1info.com/vijesti/davor-i-m ... e-pozvani/...

Molimo nadležne organe na svim nivoima, od općinskih, entitetskih do državnih, od nadležnih policijskih uprava do državnih SIPAe, OSAe i Tužilaštva BiH,

da odmah obrate operativnu pažnju na ovu dvojicu destruktivnih likova i njihovog zajedničkog punomoćnika, od ranije poznatih službenim organima i službenim licima,

te preduzmu sve neophodne operativne radnje i mjere iz nadležnosti na preveniranju svih mogućih destruktivnih radnji ovih likova i njihovih sljedbenika
prema javnom redu, miru, životu, zdravlju, sigurnosti i imovini građana, posebno u odnosu na pravosudne djelatnike u Kompleksu državnih pravosudnih insitutucija na adresi Sarajevo, ulice Kraljice Jelene na broju 88. gdje se nalazi Sud BiH, Tužilaštvo BiH, kao i Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH sa Uredom Glavnog disciplinskog tužitelja,

predlažemo da se posebno obrati pažnja na sigurnost sudija sudskog vijeća na čelu sa časnim sudijom Perićem!

:bih:
Konkretni

#28287 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Konkretni »

Pogana ekipa bi mogla na kraju i NATO optužiti za zavjeru :-)
ArmandiHose

#28288 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

Muriz i Davor
“Spremajte se, uskoro ćete biti pozvani. Ali bez žena i djece”.

Da li to znači Murize i Davore, da pripremate NASILNE proteste?!
:run:
Mislim da nam ne treba tumač, jezičko logički savjetnik, očigledno je šta pod ovim ovi likovi planiraju i pripremaju!!!

Molimo nadležne organe na svim nivoima, od općinskih, entitetskih do državnih, od nadležnih policijskih uprava do državnih SIPAe, OSAe i Tužilaštva BiH,

da odmah pozovu ova dva problematična lika na "informativne razgovore", ne zaboravite pozvati i njihovog "zajedničkog savjetnika" ali ovaj put ne u svojstvu punomoćnika pravnog zastupnika, da lijepo detaljno objasne, razjasne kakve to akcije "bez žena i djece” planiraju i pripremaju, podsjećam da su obojica izjavljivali da će jednog dana "uzeti pravdu u svoje ruke", ali ih priupitajte odvojeno i bez nazočnosti "savjetnika", "savjetnika" upitajte posebno.

Jest' da je neradni dan, subota, vikend, ali valjda ima neka dežurna služba, dežurni službenici po rasporedu, ovo je ipak urgentna situacija, ne čekajte ponedjeljak, plz! :bih:
mali jomu

#28289 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by mali jomu »

Po meni, vidim da su Murizu "kockice" krenule padat, ovi ce ga ostavit da se sve srusi na njega... ima li mogucnost da se Muriz i Arijana izvuku???

JBG nemojte zaboravit da su prevareni... nije u redu.

Kad se skontam u sebi... u takvoj situaciji i mene bi u tome svako mogao prevarit.

NIJE U REDU, VADITE IH...
Manual

#28290 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Manual »

Pohapsiti botove sa ove teme.
denden

#28291 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

mali jomu wrote: 09/04/2022 16:54 Po meni, vidim da su Murizu "kockice" krenule padat, ovi ce ga ostavit da se sve srusi na njega... ima li mogucnost da se Muriz i Arijana izvuku???

Kad se skontam u sebi... u takvoj situaciji i mene bi u tome svako mogao prevarit.

Nisu oni prevareni. To što su u zabludi ne znači da su prevareni. Razni lešinari-karijeristički, politički, materijalistički jesu iz svojih interesa podržali njihovu zabludu, ali ih nisu doveli u nju.

Ne može se pomoći nekom ko ne želi pomoć i čija je japija takva kakva je njihova.
mali jomu

#28292 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by mali jomu »

denden wrote: 09/04/2022 17:11
Nisu oni prevareni. To što su u zabludi ne znači da su prevareni. Razni lešinari-karijeristički, politički, materijalistički jesu iz svojih interesa podržali njihovu zabludu, ali ih nisu doveli u nju.

Ne može se pomoći nekom ko ne želi pomoć i čija je japija takva kakva je njihova.

Ma znam, ali pokusavam sebe nekako prevarit da neznam... jbg takav sam.
mali jomu

#28293 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by mali jomu »

Po meni, sto se Muriza i Arijane tice... nemoze se na njih ici sjekirom, prevelika je to drama za tako to nesto, eto to sam konto, mora biti neki drugi nacin... ako nema drugog nacina mora se pronac drugi nacin koji je bez "sjekira..."

nista drugo... ovo drugo je tako kako je, treba to sve uzeti u obzir.... malo najveci obzir,

jbg tako to kontam.
denden

#28294 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Nema drugog načina za to od istine, stvarnosti, nema drugog lijeka.

Ali ona je za njih, nakon svega što su uradili, gora od sjekire.

Doduše, nejasno mi je da se među tolikim murizovcima bliskim Murizu za ovoliko vremena nije našao neko ko je u sebi objedinio dobronamjernost i dvije čiste u glavi.
GAU8

#28295 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

mali jomu wrote: 09/04/2022 16:54 Po meni, vidim da su Murizu "kockice" krenule padat, ovi ce ga ostavit da se sve srusi na njega... ima li mogucnost da se Muriz i Arijana izvuku???

Nije debil ni malouman. Znao je šta radi i s kim se upušta.
Nek'ga sada oni vade...
mali jomu

#28296 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by mali jomu »

denden wrote: 09/04/2022 17:30 ... nejasno mi je da se među tolikim murizovcima bliskim Murizu za ovoliko vremena nije našao neko ko je u sebi objedinio dobronamjernost i dvije čiste u glavi.

Izgleda da fulam... vazda me prevari lazna nada. :thumbup:
uglavnomja

#28297 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

mali jomu wrote: 09/04/2022 17:26 Po meni, sto se Muriza i Arijane tice... nemoze se na njih ici sjekirom, prevelika je to drama za tako to nesto, eto to sam konto, mora biti neki drugi nacin... ako nema drugog nacina mora se pronac drugi nacin koji je bez "sjekira..."

nista drugo... ovo drugo je tako kako je, treba to sve uzeti u obzir.... malo najveci obzir,

jbg tako to kontam.
zato sto vecina tako konta, da preovladava empatija nad razumom imamo situaciju gdje nekoliko osoba laze, prijeti, vrijedja. maltretira koga stigne, ... godinama

a svi im niz dlaku :zzzz:

i zaradjuju na tome
i jos ne placaju porez na donacije

ko ce platiti odstetu ljudima za zatvor? budzet ili oni?
ko ceplatiti sudjenje?
ko ce obestetiti ljude kojima su zivoti unisteni, koji ce zauvijek biti zigosani, ni krivi ni suzni, jer ce ostati dovoljno debila koji ce i nakon presude vjerovati da je mlijeko crno, rek'o ozalosceni otac i njegov probono manipulator
za sta ce nepismena inkasirati 200.000 iz budzeta ks za 4 godine privatnih poslova, dok joj stranka nema kvorum?

de ba

obzir adio, odavno

koliko oni imaju obzira prema drugim - toliko i drugi trebaju imati obzira prema njima

a oni nemaju ni obzira ni obraza
i da nisu takvi kakvi su - 100 ifeta i sefova ih ne bi uhvatilo u ovu poganu igru
mali jomu

#28298 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by mali jomu »

uglavnomja wrote: 09/04/2022 17:59
zato sto vecina tako konta, da preovladava empatija nad razumom imamo situaciju gdje nekoliko osoba laze, prijeti, vrijedja. maltretira koga stigne, ... godinama

i zaradjuju na tome

ko ceplatiti sudjenje?
ko ce obestetiti ljude kojima su zivoti unisteni, koji ce zauvijek biti zigosani, ni krivi ni suzni, jer ce ostati dovoljno debila koji ce i nakon presude vjerovati da je mlijeko crno, rek'o ozalosceni otac i njegov probono manipulator
za sta ce nepismena inkasirati 200.000 iz budzeta ks za 4 godine privatnih poslova, dok joj stranka nema kvorum?

de ba

obzir adio, odavno

koliko oni imaju obzira prema drugim - toliko i drugi trebaju imati obzira prema njima

i da nisu takvi kakvi su - 100 ifeta i sefova ih ne bi uhvatilo u ovu poganu igru

Haj sad pronadji sta sve nisi nabrojao pa ponovo napisi... jebo te ima najmanje petnest listova sto si preskocio.
denden

#28299 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

mali jomu wrote: 09/04/2022 18:07
uglavnomja wrote: 09/04/2022 17:59

i zaradjuju na tome

ko ceplatiti sudjenje?

de ba

obzir adio, odavno

Haj sad pronadji sta sve nisi nabrojao pa ponovo napisi... jebo te ima najmanje petnest listova sto si preskocio.
Kako god, samo sami sebe mogu spasiti.
Neko ko ih "vadi" im može pokazati gdje da gledaju, ali ne može vidjeti umjesto njih.

Kako god da bude, o njihovu glavu.
YouAreMyDestiny

#28300 Re: Slučaj Dženan Memić

Nemaju ni oni obzira prema ljudima, kojima su uništili živote. Kada oni to rade, onda je ok, a da neko drugi njima tako nešto radi, onda bi bilo aj, kuku.
Locked