SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zigson

#28276 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zigson »

zateznistub wrote:
Ovi si vala furali od aerodromskog ka dobrinji 1, nema logike da su radi toga, skrenu li bi kod mene, kod Kedasa...
a i bio je onaj terenac od specijalne...ovo je nesto drugo
sta te cudi, 50% desavanja se ne prenosi u medijima, ako ne i vise.. pod ovim mislim na kriminalne aktivnosti
vjesticanametli

#28277 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vjesticanametli »

zateznistub wrote:
Ovi si vala furali od aerodromskog ka dobrinji 1, nema logike da su radi toga, skrenu li bi kod mene, kod Kedasa...
a i bio je onaj terenac od specijalne...ovo je nesto drugo
Vidjeh i ja ovo s balkona al nisam nista cula.... glugo bilo u kojem svinjcu zivimo
uglavnomja

#28278 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

bubi_mama wrote:Gledajuci koliko nesreca, pljacki, razbojnistva, plus ono sto je ne prijavljeno samo jedno se zakljucuje. Da policija ne radi svoj posao. Nazalost. Pa covjece kad sjednem u auto i krenem kroz grad... prolaze kroz crveno, divljaju radi ko sta hoce i kako hoce. Jer moze se svima. Sto bi se reklo, straha nema guzici se ne boji. Policije nema nigdje na ulici.A svake godine sve manje i manje policija radi svoj posao.

a sto bi se bojao? moze ga policija hvatati dva puta dnevno, on je svaki put za sat napolju. i moze skupiti 30-40 milja kazni, opet je napolju i voza tudji auto ...

nije to do policije.

imaju i drotovi svojih aferima, ali krupne stvari odrade. problem je tuzilastvo i sud. koji se ponjajuke na sve sto murija uradi.
drug_profi

#28279 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Do murije ima bar 50% jer ih nema na ulici i ne reaguju na vrijeme.
Barem kokosare mogu hvatat da ih glava ne zaboli. Ali ni to nece. Radije ce lovit pjesake i udarat im kazne.
Ove otimace mobitela, dzeparose, ove sto sa nozevima napadaju starije zene zbog mindjusa i penzije, njih brate provozati malo po brdima, zna se kako se to radi, necu ih ja uciti.
Ali svaki dan i bez izuzetka, a ako se boje pistolja, nek se ponasaju kao i do sada. Nabavicemo mi svi pistolje pa ih necemo vise ni zvati. Ali gdje smo onda stigli.
I to ce biti podobro zahvaljujuci njihovom odnosu prema svom poslu.
uglavnomja

#28280 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

drugi profil wrote:Do murije ima bar 50% jer ih nema na ulici i ne reaguju na vrijeme.
Barem kokosare mogu hvatat da ih glava ne zaboli. Ali ni to nece. Radije ce lovit pjesake i udarat im kazne.
Ove otimace mobitela, dzeparose, ove sto sa nozevima napadaju starije zene zbog mindjusa i penzije, njih brate provozati malo po brdima, zna se kako se to radi, necu ih ja uciti.
Ali svaki dan i bez izuzetka, a ako se boje pistolja, nek se ponasaju kao i do sada. Nabavicemo mi svi pistolje pa ih necemo vise ni zvati. Ali gdje smo onda stigli.
I to ce biti podobro zahvaljujuci njihovom odnosu prema svom poslu.
ovo sve je mogla milicija.
sad je eu uvela ljudska prava za kriminalce i sankcije protiv organa su poznate. nazalost.
maloljetni stostruki povratnici su zasticeniji od bijelih medjeda ... nazalost.

a jurnjava po skucenom gradu za nekim kokosarem je pokusaj ubistva ....

prvi problem je sud, kad oni prestanu pustati kriminalce koje nahvata policija, onda se moze o odgovornosti drotova.

pricam globalno, ima kretena, ima svega, neprofesionalizma, neodgovornosti ... ali cinjenica je da drotovi hapse, a sud pusta.
drug_profi

#28281 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Jok eto murija sad ne bije.
Ne treba nikog juriti, treba samo doci kad ih se pozove, ali sto brze. Svakako ce te kokosare sprovoditi do sudije, pa nek ga malo provozaju po brdima, jebogati zar ne kontas. Evo stavicu te ja u auto sa lisicama i dofatit te necu a ti ces izaci sav izubijan.
Naslovnica

#28282 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Naslovnica »

O'zone wrote:Udes kod SOS djecijeg sela na Mojmilu zbog debila koji idu u suprotnu traku da ne bi prešli preko vibracionih traka....
Odavno su postavljene sa obje strane, ne mogu se više zaobilaziti.
Kada se samo sjetim debila kada počnu iz trake u traku da ih zaobilaze...
muha_sa

#28283 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

.
howdy

#28284 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by howdy »

Chmoljo wrote:
drugi profil wrote:
Chmoljo wrote:otkad sam ja postao referenca za bezopasnost?

:nosic:
Opustio si se izgleda. Nego de ti naostri bananu i odalami jeno dvajs onako neselektivno pa da vidimo ko ce te vise pominjat....
previše dvosmislen post da bih ti pametno odgovorio :D
:lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#28285 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

Ovaj udes na Mojmilu sinoc....ma cudo je kakvi hajvani sve voze da ovog nema non stop...

Neku vece, kod pijace na Ciglanama, skretanje prema bolnici, zeleno na semaforu, prolazim raskrsnicu, kad lola sa Oktavijom, zatamnjena stakla, iz suprotnog smjera....i bez zmigavca, samo skrenu ispred mene prema bolnici :-) punom brzinom, sekunda da me zakaci :roll:
Kakvi mentoli voze, dobro je....
Tercius

#28286 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

drugi profil wrote:Jok eto murija sad ne bije.
Ne treba nikog juriti, treba samo doci kad ih se pozove, ali sto brze. Svakako ce te kokosare sprovoditi do sudije, pa nek ga malo provozaju po brdima, jebogati zar ne kontas. Evo stavicu te ja u auto sa lisicama i dofatit te necu a ti ces izaci sav izubijan.
To je vec tortura i totalno je bespotrebno to raditi, mislim da je vise korisno trajno banovanje prilikom samog hapsenja.Bio je nekad onaj snimak kad su onog narkosa gurali pod Puch-a da ga zgaze jer im je ovaj ukrao pancir iz auta, pa se digla i kuka i motika, haman da ih se javno zakuca na lomacu kod Vjecne vatre, pa epilog svega je da su dvojica zbog stresa toliko obolili da su proglaseni nesposebnim za dalju sluzbu.Helem, taj narkos i dalje razbija stakla po autima jer ceka da ga pozovu da ide lezat , njih dvojica vise nikad i nigdje ne mogu raditi pa sve nesto kontam da je bolje kafe ispijat ;) guzovace...
Pirija

#28287 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Pirija »

ovu nasu policiju treba tuc...
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#28288 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Jimmy McNulty »

Pirija wrote:ovu nasu policiju treba tuc...
I tuku ih ljudi svaki dan.

Edit:
Normalno da će idioti ostat bez posla kad su idioti (u pravom smislu te riječi) mobitelima snimali kako lika gaze. Da se razumijemo nek su, i treba ali snimati to, pa kakvi idioti mati draga. Da stoput napišeš idioti malo je.
vješalica

#28289 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... a-ostecene

http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... bio-pijan-
Kovačević je po nalogu sarajevskog Kantonalnog tužilaštva obavljao uviđaj na mjestu nesreće, kojim je trebalo utvrditi okolnosti, uzroke, te tok nesreće, kao i izjasniti se o eventualnim propustima njenih učesnika. Kovačević je tako, na osnovu zapisnika sa uviđaja, skice i izvještaja s mjesta događaja, te snimaka kamera videonadzora s okolnih objekata sačinio nalaz i mišljenje. Vještak je kazao kako Mudželet u noći kad se dogodila nesreća nije bio pod dejstvom alkohola ili opojnih droga. Naveo je iskaz radnika obezbjeđenja zgrade Predsjedništva BiH, koji je kazao kako je začuo strašnu škripu kočnica i vidio auto kako se zanosi i iskače na trotoar, gdje su na betonskoj žardinjeri sjedili stradala Jelena i njen prijatelj, a što se poklapa sa materijalnim dokazima sa mjesta nesreće.
Tako su pronađeni tragovi kočenja lijevog prednjeg točka u dužini od 45,9 metara, zatim trag kočenja desnog prednjeg točka dužine 16,6 metara, te treći trag zanošenja uz kočenje zadnjeg lijevog točka u dužini od 25,6 metara.

Snimci

Na osnovu snimaka videonadzora sa zgrada Predsjedništva, Higijenskog zavoda, banke, te kamere uz saobraćajnicu, utvrđeno je da ispred ili iza vozila nije bilo drugih automobila, te da se peugeot kretao znatno većom brzino u odnosu na ostala vozila. Mudželetov advokat Alen Nakić prigovorio je nalazu vještaka, kazavši da je nezakonit s obzirom na to da je izveden na osnovu uviđaja, za koji vještak nije imao pisanu naredbu Tužilaštva. Suđenje se nastavlja 15. marta.
drug_profi

#28290 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Tercius wrote:
To je vec tortura i totalno je bespotrebno to raditi, mislim da je vise korisno trajno banovanje prilikom samog hapsenja.Bio je nekad onaj snimak kad su onog narkosa gurali pod Puch-a da ga zgaze jer im je ovaj ukrao pancir iz auta, pa se digla i kuka i motika, haman da ih se javno zakuca na lomacu kod Vjecne vatre, pa epilog svega je da su dvojica zbog stresa toliko obolili da su proglaseni nesposebnim za dalju sluzbu.Helem, taj narkos i dalje razbija stakla po autima jer ceka da ga pozovu da ide lezat , njih dvojica vise nikad i nigdje ne mogu raditi pa sve nesto kontam da je bolje kafe ispijat ;) guzovace...
Neka je tortura i što je nepotrebno?
Po mom sudu niti je tortura, nego zaslužen tretman, niti je nepotrebno već upravo nasušno potrebno kao vaspitna mjera za vaspitno zapuštene pojedince.
Samo, jbg. ja nisam iz ovog vremena. Demokratija nam je uvaljena, i sve je nakaradno. On ima prava, ja ih nemam. Moralo bi biti da je moje pravo uvijek veće od onog ko je svjesno odlučio da djeluje protiv zakona. Tako i da policija postupa, a svakom jebivjetru koji digne frku što je kokošar dobio po piČCi pokazati posljedice djelovanja tih njima dragih kokošara. Znači sjedi u auto i otiđi žrtvi i reci mu u lice da ćeš braniti ljudska prava njegovog zlotvora.
Tercius

#28291 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

drugi profil wrote:
Tercius wrote:
Neka je tortura i što je nepotrebno?
Po mom sudu niti je tortura, nego zaslužen tretman, niti je nepotrebno već upravo nasušno potrebno kao vaspitna mjera za vaspitno zapuštene pojedince.
Samo, jbg. ja nisam iz ovog vremena. Demokratija nam je uvaljena, i sve je nakaradno. On ima prava, ja ih nemam. Moralo bi biti da je moje pravo uvijek veće od onog ko je svjesno odlučio da djeluje protiv zakona. Tako i da policija postupa, a svakom jebivjetru koji digne frku što je kokošar dobio po piČCi pokazati posljedice djelovanja tih njima dragih kokošara. Znači sjedi u auto i otiđi žrtvi i reci mu u lice da ćeš braniti ljudska prava njegovog zlotvora.
Pa ja mislim da nikoga ne treba muciti niti izlagati torturi, jer policija nije inkvizicija itd.Tortura nije zasluzan tretman, zasluzan tretman bi bio da se zatvaraju u posebno opremljene ustanove a u okviru sankcija koje su propisane zakonom te da im se uskrate sve olaksice za vrijeme odsluzenja kazne i zasluzan tretman bi bio da ih se od strane policije i trajno banuje odmah i bez odlaganja po njihovom pronalasku , ako pri cinjenju tih djela iskazu posebnu drskost i bezobzirnost.Jer udaranjem rokovnicima po glavi, guranjem pod tockove vozila, skidanjem do gole koze i bacanja u snjeg, udaranjem palicom po vrhovima prstiju,i ostalim metodama se nista ne moze postici a sto se da primjetiti svakodnevno na ulicama.
Daryl Dixon

#28292 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Daryl Dixon »

Tercius wrote:
to je tortura i to se radilo to svi znaju necemo se praviti budale ;) njihova glupost je to sto su se na vrhuncu svog kurcenja (volio bih da je jos ta ekipa na terenu nera,zoka,aga itd.. bilo bi manje cirkusa-barem ja tako mislim) neko od ekipe - snimili taj klip i objavili ga na tjubu... ma nije to samo od stresa oko, ima tu svega, brz nacin zivota, sloboda koju ti donosi taj opis posla, Boga za muda, razumijemo se ;) od tada se promjenila kompletna struktura kako uprave tako i specijalaca i druga politika je na snazi, jednostavno niko nece da rizikuje svoj zivot za osam glava zbog nekog narkomana... Dayton 2 i reforme kompletnog državnog aparata na svim nivoima su nam potrebne jer polahko postajemo favela zvana BiH los hombres putos ;)
Tomahawk11
Globalni moderator

#28293 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

Hm, kad pricate o narkosima....(necemo o tome koja PS je u pitanju)
Prije nekog vremena bio je jedan policajac koji je bas volio nalemati te narkomane, lopove, prodavace tableta i ostalih opijata....uhvate oni tako nekog od njih, slucajno :oops: neko dohvati sklopku za struju i nestane struje....naravno, i kamere se resetuju u hodniku pomenute stanice i cuje se uh, oh....i dok se to sve dohaviza, nikom nista.
Pojedine kolege su ga upozoravale, nemoj ba, imas porodicu, dijete, sta znas, moze ti sutra budala udariti....jer ih je marisao bas s merakom.
Ne znam da li to jos uvijek radi.
zigson

#28294 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zigson »

Daryl Dixon wrote:
Tercius wrote:
to je tortura i to se radilo to svi znaju necemo se praviti budale ;) njihova glupost je to sto su se na vrhuncu svog kurcenja (volio bih da je jos ta ekipa na terenu nera,zoka,aga itd.. bilo bi manje cirkusa-barem ja tako mislim) neko od ekipe - snimili taj klip i objavili ga na tjubu... ma nije to samo od stresa oko, ima tu svega, brz nacin zivota, sloboda koju ti donosi taj opis posla, Boga za muda, razumijemo se ;) od tada se promjenila kompletna struktura kako uprave tako i specijalaca i druga politika je na snazi, jednostavno niko nece da rizikuje svoj zivot za osam glava zbog nekog narkomana... Dayton 2 i reforme kompletnog državnog aparata na svim nivoima su nam potrebne jer polahko postajemo favela zvana BiH los hombres putos ;)
Zoka je jos tu patrolira ulicama :D
pirpa

#28295 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by pirpa »

zigson wrote:
navucen na speed kao beba na cucu
zigson

#28296 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zigson »

pirpa wrote:
zigson wrote:
kako je bio ljut poslije protesta :lol:
Daryl Dixon

#28297 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Daryl Dixon »

zigson wrote:
pirpa wrote:
zigson wrote:
kako je bio ljut poslije protesta :lol:
:lol:
Daryl Dixon

#28298 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Daryl Dixon »

sta bi na kraju vezano za onog momka Adisa sto je ranjen u abdomen, navodno oteo djevojku i preminuo od prostrijelne rane, prije pola godine-godinu...
Tercius

#28299 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Daryl Dixon wrote:sta bi na kraju vezano za onog momka Adisa sto je ranjen u abdomen, navodno oteo djevojku i preminuo od prostrijelne rane, prije pola godine-godinu...
Momak Adis :thumbup: heh ova je dobra...
Daryl Dixon

#28300 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Daryl Dixon »

Tercius wrote:
Daryl Dixon wrote:sta bi na kraju vezano za onog momka Adisa sto je ranjen u abdomen, navodno oteo djevojku i preminuo od prostrijelne rane, prije pola godine-godinu...
Momak Adis :thumbup: heh ova je dobra...
ti bas pravi prasinar, alal ti vera :kakoste: :thumbup:
Locked