Ok hvala, pošto imam total tv zanimalo me to sa modulom oko snimanja na tv a tv mi podržava tu opciju, a i na totalu kad se favorit lista pravi ne može se redati 1,2,3 , pa kad u Tuzli budu dostupni kod mene da znam te neke stvari koje me zanimajucrnivrag wrote:Modul je vrsta kartice koja otključava kodirane kanale, sve ostale funkcionalnosti dolaze uz TV.erotica wrote:Pitanje za ove koji imaju modul, jel moguće snimati na usb preko epg naravno na televizorima koji podržavaju tu opciju. I je li preko modula moguće napraviti svoju favorit listu tako da poslazem npr. Bht 1, ftv2, obn 3 itd.
Dakle ako imaš neki noviji LCD/LED TV, onda postoji velika mogućnost da taj TV posjeduje opciju snimanja TV programa na USB stick.
S tim da svi televizori imaju ugrađenu DRM zaštitu, i taj sadržaj nije moguće gledati niti dekodirati ni na jednom drugom uređaju osim na tom TV-u gdje je snimljen (snimak se kodira u formatu koji se ne može dekodirati putem modernih softwara za editovanje i upravljanje video sadržajem).
Također svaki TV ima opciju pravljenja Favourite liste, putem koje se mogu posložiti kanali po želji.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- erotica
#28276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
The Realist
#28277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach - pošto mi nisu odgovorili na HS temi, da pitam ovdje, zašto ja nemam onih dodatnih 30mbps? Resetovan je modem, nije se ništa desilo?
Hvala.
Hvala.
- crnivrag
#28278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zar ti fali dio brzine u paketu?The Realist wrote:@Telemach - pošto mi nisu odgovorili na HS temi, da pitam ovdje, zašto ja nemam onih dodatnih 30mbps? Resetovan je modem, nije se ništa desilo?
Hvala.
Ako su ti priključili Duo Net Grande Extra, punu brzinu 120/5 Mbps možeš ostvariti samo direktnim povezivanjem sa LAN kablom.
-
SerijeSync
#28279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne nego imaju neku akciju, pustili su svima brzine za 30mbps veće od uobičajenih!!Jesi probo iz struje ga isključit minut pa ga onda opet upalit, da povuče update sa servera?crnivrag wrote:Zar ti fali dio brzine u paketu?The Realist wrote:@Telemach - pošto mi nisu odgovorili na HS temi, da pitam ovdje, zašto ja nemam onih dodatnih 30mbps? Resetovan je modem, nije se ništa desilo?
Hvala.
Ako su ti priključili Duo Net Grande Extra, punu brzinu 120/5 Mbps možeš ostvariti samo direktnim povezivanjem sa LAN kablom.
- Benq
#28280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije problem u tome , nego je trebao dobiti 30Mb gratis 2 mjeseca , detaljnije na linku http://www.hkb.ba/?page_id=2043crnivrag wrote:Zar ti fali dio brzine u paketu?The Realist wrote:@Telemach - pošto mi nisu odgovorili na HS temi, da pitam ovdje, zašto ja nemam onih dodatnih 30mbps? Resetovan je modem, nije se ništa desilo?
Hvala.
-
The Realist
#28281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nemam još ni 120mbps, ali OK, sutra ću ih zvati, neka prođe 72h, a trenutno skoro 80. Probao sam isključivati, resetovao se i sam večeras, ali ništa.
- crnivrag
#28282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Benq wrote:
Nije problem u tome , nego je trebao dobiti 30Mb gratis 2 mjeseca , detaljnije na linku http://www.hkb.ba/?page_id=2043
Nisam detaljno čitao ovu zadnju obavijest, pa mi je ta informacija promakla, hvala na infuSerijeSync wrote:
- ElRe
#28283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telenor se povlaci sa trzista jer samo sa mobilnom telefonijom nije konkurentan. U CG se vec odavno vode pregovori o prodaju Telenora CG United grupi.SerijeSync wrote:dobra vijest za korisnike u srbijiBenq wrote:SBB i Telenor se udruzuju :
https://www.youtube.com/watch?v=1LLKRA1q7p0
SBB i Telenor objedinjuju svoje usluge u veliki paket koji donosi mobilni i fiksni internet, mobilnu i fiksnu telefoniju, proširuje HD televiziju..
- Telemach
#28284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prilikom potpisivanja akcijske ponude u periodu kada ste produžili Ugovor, ostvarili ste pravo na benefite i pogodnosti. Također dodatne benefite ste dobili 28.01. tekuće godine.s@mson wrote:@Telemach
Korisnik sam maximalnog paketa Trio Grande Premium putem Card modula plus dodatni resiver za drugi TV...
Hoce li mi sljedecih 6 mjeseci dolaziti racun umanjen za 50%???
Zasto ne bi?
Korisnik sam nekih godinu dana najskupljeg paketa i nikakvih beneficija ni te lojalnosti nisam dobio..
Zar nije logicno da i nama nesto uvale dzabalebe ili cekati da svi dodju u situaciju da nemaju vise nista od usluga da uzmu pa da ucestvuju u nekoj "akciji"...
Svakako Vaš Ugovor i navode ćemo detaljnije provjeriti u najkraćem roku.
Last edited by Telemach on 07/03/2016 09:16, edited 1 time in total.
- Telemach
#28285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prilikom potpisivanja akcijske ponude u periodu kada ste produžili Ugovor, ostvarili ste pravo na benefite i pogodnosti. Također dodatne benefite ste dobili 28.01. tekuće godine.s@mson wrote:@Telemach
Korisnik sam maximalnog paketa Trio Grande Premium putem Card modula plus dodatni resiver za drugi TV...
Hoce li mi sljedecih 6 mjeseci dolaziti racun umanjen za 50%???
Zasto ne bi?
Korisnik sam nekih godinu dana najskupljeg paketa i nikakvih beneficija ni te lojalnosti nisam dobio..
Zar nije logicno da i nama nesto uvale dzabalebe ili cekati da svi dodju u situaciju da nemaju vise nista od usluga da uzmu pa da ucestvuju u nekoj "akciji"...
Svakako Vaš Ugovor i navode ćemo detaljnije provjeriti u najkraćem roku.
-
Maxtor
#28286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala puno.crnivrag wrote:Nema na čemu, tu sam da pomognemMaxtor wrote:
Hvala Vam puno za ove frekvencije. Tek kada sam ih manuelno unio u Samsung 48H6400 dobio sam digitalne kanale i to mašala mnogo njih.Zbog nekog razloga nisu se digitalni kanali prepoznavali kod automatskog Full skeniranja. Inače sam do sada imao samo analogne, otkako se GS stopio sa Telemach-om
Da li ima još frekvencija osim ovih 17 na 256QAM modulaciji i 4 na 64QAM modulaciju, jer imam nekih nepopunjenih mjesta za kanale. Recimo od 205 do 300 ili od 334 do 400 je sve prazno. Da li bih sa nekim novim frekvencijama mogao popuniti te "rupe".
Hvala Vam.
Nema više frekvencija, međutim TV ti je poredao kanale po Telemach shemi, pa je to normalna pojava, odnosno na kanalima od 200 do 205 idu HBO kanali, pa su onda slijedeći HD kanali tek od broja 300 do 334, a onda radio kanali od 400 - 432 i od 450 - 492.
Ako odeš na Telemach stranicu, i pogledaš digitalnu shemu, vidjet ćeš da imaš sve kanale i da su poredani po pozicijama kao na listi na stranici.
-
SerijeSync
#28287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dobih odgovor, mogu potpisat za paket trio grande premium ali uz klauzulu da nisu u stanju da isporuče punu brzinu, pošto koristim trenutno brzinu 50/3 jesu li bar u stanju pustit 80/5?
- Benq
#28288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Drug , predlazem ti da ih opet nazoves i da zamolis da provjere koja bi mogla biti max brzina koju ti mogu isporucit, povratnu informaciju ces dobiti jako brzo.SerijeSync wrote:Dobih odgovor, mogu potpisat za paket trio grande premium ali uz klauzulu da nisu u stanju da isporuče punu brzinu, pošto koristim trenutno brzinu 50/3 jesu li bar u stanju pustit 80/5?
-
SerijeSync
#28289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zvao javila se neka mala, malo je zbunjenaBenq wrote:Drug , predlazem ti da ih opet nazoves i da zamolis da provjere koja bi mogla biti max brzina koju ti mogu isporucit, povratnu informaciju ces dobiti jako brzo.SerijeSync wrote:Dobih odgovor, mogu potpisat za paket trio grande premium ali uz klauzulu da nisu u stanju da isporuče punu brzinu, pošto koristim trenutno brzinu 50/3 jesu li bar u stanju pustit 80/5?
- Benq
#28290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hehe ma dobro lagano samoSerijeSync wrote: Zvao javila se neka mala, malo je zbunjenapa nisam dobio taj info, ali poslao sam email sa podatcima, nadam se da će odgovorit na pitanje?Svakako mislim idući ponedeljak otić potpisat ugovor za TGP i aneks ugovora da puste sve kanale na dodatnom modulu.
-
SerijeSync
#28291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo ne može laganije, neka isporuče 80/5 na TGP ja zadovoljan, u doglednoj budućnosti neka zamjene kablove i puste punu brzinu/ciljam na optikuBenq wrote:Hehe ma dobro lagano samoSerijeSync wrote: Zvao javila se neka mala, malo je zbunjenapa nisam dobio taj info, ali poslao sam email sa podatcima, nadam se da će odgovorit na pitanje?Svakako mislim idući ponedeljak otić potpisat ugovor za TGP i aneks ugovora da puste sve kanale na dodatnom modulu.
. Odgovorit ce ti na mail u toku dana , to se isto tako brzo realizuje tako da neces puno cekati
.
-
The Realist
#28292 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izgleda da su mi pustili bonus, ali mi je brzina maksimalna 94/5mbps (ne znam zašto je upload povećan). Provjeravao sam i nije mi pušten novi paket.
Ovo me čisto brine da nisu u mogućnosti pustiti odgovarajuću brzinu ovdje, jer bih trebao imati sada 110mbps download, a ne prelazi 94.
Ovo me čisto brine da nisu u mogućnosti pustiti odgovarajuću brzinu ovdje, jer bih trebao imati sada 110mbps download, a ne prelazi 94.
Last edited by The Realist on 07/03/2016 10:23, edited 2 times in total.
- Benq
#28293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vjerovatno ce moci ta brzina , jer ces ti u TGP koristiti maksimalnu mogucu brzinu koju tvoja mreza moze podnijeti.SerijeSync wrote: Evo ne može laganije, neka isporuče 80/5 na TGP ja zadovoljan, u doglednoj budućnosti neka zamjene kablove i puste punu brzinu/ciljam na optiku
Svakako ce se raditi rekonstrukcije i upgrade mreze pa ce samim tim i usluga biti dosta bolja.
-
SerijeSync
#28294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni su odmah rekli provjerit će i da nisu u mogućnosti pustit 120/5, iskreno meni je samo radi upload brzine, torenti ionako piče ko ludiThe Realist wrote:Izgleda da su mi pustili bonus, ali mi je brzina maksimalna 94/5mbps (ne znam zašto je upload povećan). Provjeravao sam i nije mi pušten novi paket.
Ovo me čisto brine da nisu u mogućnosti pustiti odgovarajuću brzinu ovdje, jer bih trebao imati sada 110mbps dowload, a ne prelazi 94.
- Benq
#28295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prakticno tu brzinu od 110Mbit rijetko ko moze ostvariti , vecinom ce to biti nekoliko Mbit ispod toga. Limit ti moze praviti i mrezna kartica ako je neka starija u pitanju npr 10/100Mbit , a ako je novija tipa 10/100/1000 onda nema problema.The Realist wrote:Izgleda da su mi pustili bonus, ali mi je brzina maksimalna 94/5mbps (ne znam zašto je upload povećan). Provjeravao sam i nije mi pušten novi paket.
Ovo me čisto brine da nisu u mogućnosti pustiti odgovarajuću brzinu ovdje, jer bih trebao imati sada 110mbps dowload, a ne prelazi 94.
Joj 94Mbit ... daj malo
-
The Realist
#28296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Aha, hajde i to ću provjeriti sa mrežnom, ali imam jedan laptop koji može više, pa taman isprobam.Benq wrote: Prakticno tu brzinu od 110Mbit rijetko ko moze ostvariti , vecinom ce to biti nekoliko Mbit ispod toga. Limit ti moze praviti i mrezna kartica ako je neka starija u pitanju npr 10/100Mbit , a ako je novija tipa 10/100/1000 onda nema problema.
Joj 94Mbit ... daj malo
Iskreno, ja da mogu uzeti ovaj paket televizije i 50mbps download ja bih sada potpisao, nije meni tolika brzina potrebna, ali kad to ne mogu, onda već želim da mi se isporuči sve što je moguće kad već ovoliko plaćam.
- Telemach
#28297 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Provjerićemo mi sve što je potrebno, dovoljno je samo da nam se javite u inbox.SerijeSync wrote:Zvao javila se neka mala, malo je zbunjenaBenq wrote:Drug , predlazem ti da ih opet nazoves i da zamolis da provjere koja bi mogla biti max brzina koju ti mogu isporucit, povratnu informaciju ces dobiti jako brzo.SerijeSync wrote:Dobih odgovor, mogu potpisat za paket trio grande premium ali uz klauzulu da nisu u stanju da isporuče punu brzinu, pošto koristim trenutno brzinu 50/3 jesu li bar u stanju pustit 80/5?pa nisam dobio taj info, ali poslao sam email sa podatcima, nadam se da će odgovorit na pitanje?Svakako mislim idući ponedeljak otić potpisat ugovor za TGP i aneks ugovora da puste sve kanale na dodatnom modulu.
-
SerijeSync
#28298 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo ako se ne jave preko email, probaćemo i preko tebeTelemach wrote:
Provjerićemo mi sve što je potrebno, dovoljno je samo da nam se javite u inbox.
- Telemach
#28299 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
SerijeSync wrote:Evo ako se ne jave preko email, probaćemo i preko tebeTelemach wrote:
Provjerićemo mi sve što je potrebno, dovoljno je samo da nam se javite u inbox.
Stojimo Vam na raspolaganju.
- Telemach
#28300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dodatna brzina +30Mb/s puštena Vam je 01.03.2016. u 00:20h.The Realist wrote:Izgleda da su mi pustili bonus, ali mi je brzina maksimalna 94/5mbps (ne znam zašto je upload povećan). Provjeravao sam i nije mi pušten novi paket.