Podsjeca na Al Pacina. Al mi je odmah pao na pamet.ultima_palabra wrote:Most Violent Year - dobar skrozGlavni lik me i likom i sudbinom podsjeća na Michaela Corleonea...
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- Altsa
#28276 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Last edited by Altsa on 23/03/2015 10:48, edited 2 times in total.
- Pitarrr82
#28277 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Ma dobar je Interstellar a naravno da ce imati i fula u smislu onog sto mi do sada znamo i onog sto je prikazano...
Jedino ti nepoznati glumci...
Jedino ti nepoznati glumci...
-
sizifinho
#28278 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
boldirano sumira tvoje razumjevanje u filmnocnaptica986 wrote: sve u svemu film nije flop kao gravitacija ali definitivno nije ni remek djelo..contact ili apollo 13 su za 2 klase bolji filmovi
Star Wars je sci-fi? ili fantasy? Ne razumijem logiku iza one njihove "sile"... stvarno mi nije jasno.nocnaptica986 wrote: 3) Avengersi,harry potter su Fantasy....Interstellar je Sci-Fi..znaci znanstvena fantastika koja mora imati donekle znanstvenu podlogu..
ona treba u filmu je rekla da za rijesavanje forumle moraju imati podatke iz crne rupe i da je to nemoguce..posto su se zapetljali u toj prici, scenaristi su morali naci rjesenje....
njihovo rijesenje je reci gledateljima da crna rupa iz filma zapravo nije crna rupa pa se zato moze uci i izaci iz nje ko da je nekakva birtija..nitko nece skontati..to je njihovo jebeno objasnjenje
Avengersi nisu fantasy. Tvoje (ne)znanje se upravo proširilo i u druge domene.
johnnykola wrote:Sve to super, ali ćemo na stranu staviti
pitanja samoće, obitelji, ekologije, budućnosti čovječanstva...
Ne, ipak je važnije može li TARS po vodi goniti
i da li mu je dizajn sličan LG-a ili Gorenja škrinji.
![]()
![]()
Ovo!
Znači, lahko je prepoznati prosječnog gledaoca koji će film gledati površno, tražiti mu manu samo da bude u hajpu, i tako dalje i tako bliže.
Interstellar prenosi u gro planu upravo ove teme
ko nije to primjetio, već traži logiku iza nekih tamo crnih rupa, robota (iako su naučnici koji su puno veći eksperti od svakog forumaša učestvovali u filmu) nek pogleda ponovom, il jednostavno kaže da mu se film nije svidio. Ali davati nekakve nebulozne komentare je baš šega.johnnykola wrote:Sve to super, ali ćemo na stranu staviti
pitanja samoće, obitelji, ekologije, budućnosti čovječanstva...
Samo da sumiram, za ove što čekaju na nož: Uredu je da se film nekome ne svidi. Ali nije uredu davati neumjesne komentare, pogotovo ne suditi o nauci koja je tu prezentovana, čisto iz tri razloga: 1. To je film, na prvom mjestu. Kao i knjiga, tu se uživa u tematici,priči, svijetu.
2. To je science-fiction. Nauka-izmišljotina. 50/50% oba elementa.
3. Pametniji ljudi su radili na njemu.
Inače, hajmo tražiti logiku iza Star Trek-a, Dr. Who-a (whooo, baš je nelogično, čovjek putuje kroz vrijeme u telefonskoj govornici...mislim wtf)...
Sad kad tražimo nelogičnosti- jeste pogledali onaj Planet Majmuna? Hej, kako je glup film, nelogičan totalno...kao on prošao kroz crnu rupu, otišao u budućnost, došao na zemlju a tamo vladaju Majmuni. Mislim, gdje ima to da majmun priča.
Jeste gledali Star Trek?
Brate, nelogičnosti tamo koliko ima...gdje još na svijetu ima da se u centru zemlje napravi crna rupa...mislim totalno nelogično
Star Wars?
Presmiješno, nigdje veze film. Koriste neku silu, nešto...šta je ono? Film je sci-fi, a nikakve logike.
kakavdanakneiskustvu wrote:...
joooooj ne pokreći opet temu ahhahaha sad će sad ćee!
rekoh ti ja da ne pokrećeš temu hahahaha
- sig_garret
- ferratilis
#28280 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
jebo vas Interstellar

-
sizifinho
#28281 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
jbg, film uzburkao mase xD da nista ne valja, ma sve i da je najgori, opet se prica o njem xDferratilis wrote:jebo vas Interstellar![]()
znas ko na kraju dana profitira? Nolan haha
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#28282 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Ako je vjerovati IMDB-u onda i nije bas profitirao.
Budget:
$165,000,000 (estimated)
Gross:
$187,991,439 (USA) (13 March 2015)
Ono, profit je profit ali kada ga uporedis sa recimo Guardians of the Galaxy onda to i nije neka cifra.
Budget:
$170,000,000 (estimated)
Gross:
$333,130,696 (USA) (9 January 2015)
Budget:
$165,000,000 (estimated)
Gross:
$187,991,439 (USA) (13 March 2015)
Ono, profit je profit ali kada ga uporedis sa recimo Guardians of the Galaxy onda to i nije neka cifra.
Budget:
$170,000,000 (estimated)
Gross:
$333,130,696 (USA) (9 January 2015)
-
nocnaptica986
#28283 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
sta ima Steven Spielbergsizifinho wrote:
boldirano sumira tvoje razumjevanje u film![]()
star wars jest cistokrvni fantasy....Avengersi nisu fantasy?!nego sta jesizifinho wrote: Star Wars je sci-fi? ili fantasy? Ne razumijem logiku iza one njihove "sile"... stvarno mi nije jasno.
Avengersi nisu fantasy. Tvoje (ne)znanje se upravo proširilo i u druge domene.
ocito da ti spadas u tog prosjecnog i povrsnog (americkog) gledatelja koji je ce povjerovati i da slonovi mogu letiti jer tako hollywood kaze..ne trazenje nedostataka je povrsnost a ne obrnutosizifinho wrote: Ovo!
Znači, lahko je prepoznati prosječnog gledaoca koji će film gledati površno, tražiti mu manu samo da bude u hajpu, i tako dalje i tako bliže.
Interstellar prenosi u gro planu upravo ove teme
sizifinho wrote: ko nije to primjetio, već traži logiku iza nekih tamo crnih rupa, robota (iako su naučnici koji su puno veći eksperti od svakog forumaša učestvovali u filmu) nek pogleda ponovom, il jednostavno kaže da mu se film nije svidio. Ali davati nekakve nebulozne komentare je baš šega.
Samo da sumiram, za ove što čekaju na nož: Uredu je da se film nekome ne svidi. Ali nije uredu davati neumjesne komentare, pogotovo ne suditi o nauci koja je tu prezentovana, čisto iz tri razloga: 1. To je film, na prvom mjestu. Kao i knjiga, tu se uživa u tematici,priči, svijetu.
2. To je science-fiction. Nauka-izmišljotina. 50/50% oba elementa.
3. Pametniji ljudi su radili na njemu.
Inače, hajmo tražiti logiku iza Star Trek-a, Dr. Who-a (whooo, baš je nelogično, čovjek putuje kroz vrijeme u telefonskoj govornici...mislim wtf)...
Sad kad tražimo nelogičnosti- jeste pogledali onaj Planet Majmuna? Hej, kako je glup film, nelogičan totalno...kao on prošao kroz crnu rupu, otišao u budućnost, došao na zemlju a tamo vladaju Majmuni. Mislim, gdje ima to da majmun priča.
Jeste gledali Star Trek?
Brate, nelogičnosti tamo koliko ima...gdje još na svijetu ima da se u centru zemlje napravi crna rupa...mislim totalno nelogično
Star Wars?
Presmiješno, nigdje veze film. Koriste neku silu, nešto...šta je ono? Film je sci-fi, a nikakve logike.
![]()
planet majmuna,star wars i slicni filmovi se nikada nisu deklarirali kao cisti sf (imaju samo elemente sf-a) te oni mogu komotno radit sta im je volja..ne moraju postovati niti jedan zakon fizike niti imati bilo kojeg smisla kao sto je to morao jedan apollo 13..napisao si 50-50 ali u ovom filmu nema ni 10 % nauke...a da su tako pametni ti naucnici, nebi sigurno ucestvovali u pisanju scenarija u kojem ljudi ulaze i izlaze iz crne rupe kao da je ona neka olinjala kurva
ocito tvoj vrhunac su filmovi poput Avengersa,transformersa i ostalih shity blockbustera i to je tvoja stav i ukus kojeg postujem ....moj je, da je film los i ako ti se moje moje misljanje ne svidja mozes komotno odje***i u skokovima jer forum i jest mjesto za diskusiju i razmjenu misljanja.....
-
omar little
#28284 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
stvarno vise nema smisla, pa ne mogu dvije stranice proci da se ne povede ista rasprava. i tako mjesecima. m j e s e c i m a. jebote, otvori temu interstellar i pisite 9804217908218942175 postova tamo, boli me briga, ostavite nas na miru vise ovdje.
-
sizifinho
#28285 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
1. boldirano je Space Operanocnaptica986 wrote: star wars jest cistokrvni fantasy....Avengersi nisu fantasy?!nego sta je![]()
dokumentarac
2. boldirano je superhero genre.Medjutim u posljednje vrijeme se stripovi izuzetno okrecu nauci, i naucnim teorijama. Dovoljno je procitati Nove Avengerse, da se primjeti razlika izmedju starih stripova i novih, tj zastl se noviji stripovi mogu svrstat. u sci-fi.
"Fantasy is a genre of fiction that commonly uses magic and other supernatural phenomena as a primary plot element, theme, or setting. Many works within the genre take place in imaginary worlds where magic and magical creatures are common. Fantasy is generally distinguished from the genres of science fiction and horror by the expectation that it steers clear of scientific and macabre themes"
"Space opera is a subgenre of science fiction that often emphasizes romantic, often melodramatic adventure, set mainly or entirely in outer space, usually involving conflict between opponents possessing advanced abilities, weapons, and other technology."
Iz ovog boldiranog mogu samo izvuci zakljucak koliko je pogrsna tvoja izjava da je star wars cistokrvna fantazija. The Force nije magija, da odmah podvucem crtu. Sto se moze spoznat iz stripova
Da li Star Wars ima elemente fantazije? Da. Da li je cistokrvni fantasy... zakljuci sam.
Da ne idemo dalje u offtopic
-
cassius
#28286 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Neil salje pozdrave
-
sizifinho
#28287 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
U totali, da završimo sa temom o Interstellaru, ali FAAAAKAT xD I meni postaje dosadna.
Ne sviđa se nekom film.
pošteno.
Ali za sve ostale teme:
https://www.youtube.com/watch?v=IuE8YX7IZGw
Ne sviđa se nekom film.
Ali za sve ostale teme:
https://www.youtube.com/watch?v=IuE8YX7IZGw
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#28288 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Upravo sam pregledao film i bas ovo izmisljanje mi ga je skroz pokvarilo. Skoro pa nista u filmu nije istina.ExNihilo wrote:Sudeći po onome što sam kasnije čitao, Alan Turing je bio sasvim drugačija ličnost nego što je to prikazano u The Imitation Game. Naime,autori filma su se priklonili stereotipnom prikazu genijalca - asocijalan, nesposoban shvatiti metaforu ili humor, striktno logično razmišljanje i sl. Navodno, frajko je bio potpuna suprotnost tome - volio hodati po kafanama, imao razvijen smisao za humor, obožavao djecu...Holivud svakog genijalca predstavlja ko hebenog Sheldon Coopera. Zar Alan Turing nije dovoljno fascinanta i bogata ličnost da se prikaže kakav je zaista i bio, čemu to uklapanje u kalup.
Druga stvar jeste to da je Britancima dato više zasluga, nego što su objektivno imali, za dekriptovanje enigme. Naime, film prikazuje Alana kako nadolazi na revolucionarnu ideju - umjesto da ljudi vrše dekriptovanje, napravit će mašinu koja će to raditi. U suštini, te mašine su razvili Poljaci i tokom tridesetih godina kontinuirano dekriptovali njemačke komunikacije, sve dok Nijemci nisu dodali treći rotor u enigmu i tako je zakomplicirali. Onda su se Poljaci obratili Francuzima i Britancima, podijelili sva znanja sa njima i prepustili im da nastave gdje su ovi stali. Sva zasluga koju film daje Poljacima jeste to da, početkom filma, se pominje kako Poljaci maznuli jedan primjerak enigme. Mislim čemu taj historijski revizionizam. Ono što su Britanci uradili je dovoljno fascinantno i bez laganja da je Alan smislio bombe.
Onda je njemačka mornarica dodala četvrti rotor u enigmu, za svoje komunikacije, pa su se Britanci okrenuli Amerima da im pomognu u dekripciji. Ni to nije prikazano.
Također, valjda radi dramaturgije, film prikazuje prelomni trenutak kada dekripcija napokon uspijeva nakon mjeseci (ili godina?, ne sjećam se) neuspjeha. S obzirom da su mašine već postojale, od samog početka, dekripcija je bila uspješna od samog početka, s tim da su postajali efikasniji kako su otkrivali propuste kojim su se Nijemci služili.
I još nešto, ne slažu se svi biografi da se Alan Turing ubio. Neki misle da je nesreća bila u pitanju. Također, ubio se godinu dana nakon prestanka terapija kojima je bio podvrgnut zbog homoseksualizma.
@Interstellar frikovi
Zar vam se fakat da gledati dokumentarce i te klipove na youtube u vezi tog filma
Ja ga jucer pregledao i vec sam ga pola zaboravio...toliko je bitan
-
kakavdanakneiskustvu
#28289 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
sizifinho wrote:joooooj ne pokreći opet temu ahhahaha sad će sad ćee!kakavdanakneiskustvu wrote:
bio si u pravu
- Snake Eyes
#28290 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Naravno da je bio u pravu kada je svaki drugi post u vezi Interstellara njegovkakavdanakneiskustvu wrote:sizifinho wrote:joooooj ne pokreći opet temu ahhahaha sad će sad ćee!kakavdanakneiskustvu wrote:
bio si u pravu
-
omar little
-
sizifinho
#28292 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
<3Snake Eyes wrote:
Naravno da je bio u pravu kada je svaki drugi post u vezi Interstellara njegov
- Point.
#28293 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Prvo i najvaznije, Interstellar je prventsveno film, a ne kakav dokumentarac i kao takvog ga treba gledati i suditi. So what ako se Cooper vraca iz crne rupe, u filmu je valjda dovoljno toliko te umjetnicke slobode. Drugo, ako su priznati strucnjaci sudjelovali u filmu i aminovali ovakav rasplet, valjda cu vise vjerovati njima nego tebi. Prije dvjesta i kusur godina svjetski strucnjaci su smatrali da je Zemlja ravna i da je centar svijeta, zasto se za dvjesta ili pedeset godina ne moze otkriti da sve sto danas znamo o crnim rupama, nije istina i ispravno. Bolan, pametnjakovici tacno ne znaju uzivati u dobrom filmu.nocnaptica986 wrote:
planet majmuna,star wars i slicni filmovi se nikada nisu deklarirali kao cisti sf (imaju samo elemente sf-a) te oni mogu komotno radit sta im je volja..ne moraju postovati niti jedan zakon fizike niti imati bilo kojeg smisla kao sto je to morao jedan apollo 13..napisao si 50-50 ali u ovom filmu nema ni 10 % nauke...a da su tako pametni ti naucnici, nebi sigurno ucestvovali u pisanju scenarija u kojem ljudi ulaze i izlaze iz crne rupe kao da je ona neka olinjala kurva
ocito tvoj vrhunac su filmovi poput Avengersa,transformersa i ostalih shity blockbustera i to je tvoja stav i ukus kojeg postujem ....moj je, da je film los i ako ti se moje moje misljanje ne svidja mozes komotno odje***i u skokovima jer forum i jest mjesto za diskusiju i razmjenu misljanja.....
- karanana
#28294 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
armagedon mi je realniji od ovog.
ako nista u armagedonu se oni nisu vratili nakon obavljene misije.
-
sizifinho
#28295 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
haha, koji si tikaranana wrote:armagedon mi je realniji od ovog.
- ćiribiribela
#28296 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
ou maj gad kako vam ne dosadi... 
- Averus
#28297 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
cassius wrote:Neil salje pozdrave![]()
Hvala
- aux
#28298 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Uzivancija 2 sata.Jest evropski i jest crno bijeli ali ovaj film je daleko bolji od americkog nacina prikaza ulicnog zivota
- Legollas
#28299 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Pa ako ćemo ismijavat Nolana zbog Interstellara, i realnosti tog filma, hajmo ga ismijavat i zbog Inceptiona. Čuj "u snu san, a u tom snu san u kojem je san"
- Point.
#28300 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Cuj Intersteller nije realan, pa sci fi je jebote. Naucna fantastika, 80% je na teorijama i sbbkbb.