Slažem se Ja ću pokušati da mislim svojom glavomkluz franjo wrote:Dragi @putokaz,
ima puno tvojih analiza, koje su vrlo upotrebljive.
Mojim upisom sam više želio probuditi demokratsku i državnu savjest "nas birača".
Naravno, mogu otići i korak dalje (a o tome si ti jako često pisao).
Ako se iskreno želi pomoći demokratskom jačanju institucija, ako se želi uspostaviti bazična vladavina prava, prijavite se u biračke odbore. Upoznajte se sa zakonom i propisima iz ove oblasti. I ne dozvolite da vas neko "kupi" za 50-100 KM da izađete sa biračkog mjesta, dok se tamo nešto "sređuje".
Demokratija je zbir glasova.
A glasovat se mora svjesno i odgovorno. A glasovi se moraju sabirati svjesno i odgovorno.
"A ako vam je dobro onda ništa".
Pokušat ću da ne glasam za Komšića,Ne Želim,Iskrena nema se za koga Trenutno,vidjet ćemo kad izađe još kandidata
Pošto dolazim iz Lukavca i Rasta SDP moja vjerovatna opcija je SDP,ali i to zavisi od kandidata,Ako stave kojeg preletača pokušat ću da izbjegnem
U biračkim odborima sam bio i vidio:Uvođenja jedna osoba 5 puta,Dopisivanja unutar stranačke liste...
Većina stranaka u tome učestvuje,Ali Pripadnike NS nisam vidio da to rade
Zbog dolaska novih ljudi u NS(TK),postoji mogućnost i da se NS uključi u Borbi za prag ili tako što,ali trenutno su daleko
Kupovina se dijeli na Kupovina glasača i kupovina zastupnika,ova druga kupovina je i opasnija Naročito RS 2014,Grad Sarajevo 2016 ali i Lukavac 2016(OV)
Jednostavno Lik se pravi Liberal ili Social demokrata dobije 5 Milja glasova i Proda se na prvoj sjednici Skupštine ili Vijeća
Protiv toga se teško boriti,Ti Likovi Svjesno Žrtvuju sljedeći mandata da bi 4 godina opstali u Fotelji
Moja najveće Želja je Smjena SDA,ali to nije Želja većeg dijela Tzv Opozicije,za razliku od glasača koji SDA Mrze a ostale Ne vole