Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
putokaz1

#28251 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

kluz franjo wrote:Dragi @putokaz,
ima puno tvojih analiza, koje su vrlo upotrebljive.
Mojim upisom sam više želio probuditi demokratsku i državnu savjest "nas birača".
Naravno, mogu otići i korak dalje (a o tome si ti jako često pisao).
Ako se iskreno želi pomoći demokratskom jačanju institucija, ako se želi uspostaviti bazična vladavina prava, prijavite se u biračke odbore. Upoznajte se sa zakonom i propisima iz ove oblasti. I ne dozvolite da vas neko "kupi" za 50-100 KM da izađete sa biračkog mjesta, dok se tamo nešto "sređuje".
Demokratija je zbir glasova.
A glasovat se mora svjesno i odgovorno. A glasovi se moraju sabirati svjesno i odgovorno.
"A ako vam je dobro onda ništa".
Slažem se Ja ću pokušati da mislim svojom glavom
Pokušat ću da ne glasam za Komšića,Ne Želim,Iskrena nema se za koga Trenutno,vidjet ćemo kad izađe još kandidata
Pošto dolazim iz Lukavca i Rasta SDP moja vjerovatna opcija je SDP,ali i to zavisi od kandidata,Ako stave kojeg preletača pokušat ću da izbjegnem
U biračkim odborima sam bio i vidio:Uvođenja jedna osoba 5 puta,Dopisivanja unutar stranačke liste...
Većina stranaka u tome učestvuje,Ali Pripadnike NS nisam vidio da to rade
Zbog dolaska novih ljudi u NS(TK),postoji mogućnost i da se NS uključi u Borbi za prag ili tako što,ali trenutno su daleko
Kupovina se dijeli na Kupovina glasača i kupovina zastupnika,ova druga kupovina je i opasnija Naročito RS 2014,Grad Sarajevo 2016 ali i Lukavac 2016(OV)
Jednostavno Lik se pravi Liberal ili Social demokrata dobije 5 Milja glasova i Proda se na prvoj sjednici Skupštine ili Vijeća
Protiv toga se teško boriti,Ti Likovi Svjesno Žrtvuju sljedeći mandata da bi 4 godina opstali u Fotelji
Moja najveće Želja je Smjena SDA,ali to nije Želja većeg dijela Tzv Opozicije,za razliku od glasača koji SDA Mrze a ostale Ne vole
kluz franjo

#28252 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

putokaz1 wrote: Slažem se Ja ću pokušati da mislim svojom glavom...
I to je po meni ključna rečenica.

Svi se zapitajmo.
Koliko nam je bitan ovaj mali komad zemljine kugle?
Koliko nam je bitno, ovo što se ustavom zove od "Une do Drine" i od "Save do mora"?
Ili barem, koliko nam je bitno da mene i moj komšiluk u nekom demokratski izabranom, a REPREZINTATIVNOM tijelu zastupa ovaj ili onaj?
Ako se svi mi samo malo potrudimo, uvjeren sam da možemo imati bolje zastupnike od onih koje danas imamo.
Bez obzira iz koje stranke dolazili.
EDIT: "A ako nam je dobro onda ništa".
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#28254 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Duhovitiji su egzotični recepti za kolače...
Banksy

#28255 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

sabina1 wrote:
neki tinejdžerski portal...
Stari_demagog

#28256 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Stari_demagog »

Da je bilo o SDA sad bi se grohotom smijali.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#28257 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Banksy wrote:
sabina1 wrote:
neki tinejdžerski portal...
Pretjerala sam , nisu loši :D (pjesmica je bezveze , trebali su nešto poput teksta ispod :D ) :thumbup:
https://www.satro.info/najnovije/demokr ... on-izbora/
JThomas

#28258 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

i smisao originala je tu negdje, u pet deka :mrgreen:
cadburry

#28259 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cadburry »

hali gali halid wrote:Vise ne glasam za ovu stranku zbog ovih queerova.
Ne jebe te queer, nego Fadil i Bakir.
Dr Arsla

#28260 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dr Arsla »

putokaz1 wrote:
kluz franjo wrote:Dragi @putokaz,
ima puno tvojih analiza, koje su vrlo upotrebljive.
Mojim upisom sam više želio probuditi demokratsku i državnu savjest "nas birača".
Naravno, mogu otići i korak dalje (a o tome si ti jako često pisao).
Ako se iskreno želi pomoći demokratskom jačanju institucija, ako se želi uspostaviti bazična vladavina prava, prijavite se u biračke odbore. Upoznajte se sa zakonom i propisima iz ove oblasti. I ne dozvolite da vas neko "kupi" za 50-100 KM da izađete sa biračkog mjesta, dok se tamo nešto "sređuje".
Demokratija je zbir glasova.
A glasovat se mora svjesno i odgovorno. A glasovi se moraju sabirati svjesno i odgovorno.
"A ako vam je dobro onda ništa".
Slažem se Ja ću pokušati da mislim svojom glavom
Pokušat ću da ne glasam za Komšića,Ne Želim,Iskrena nema se za koga Trenutno,vidjet ćemo kad izađe još kandidata
Pošto dolazim iz Lukavca i Rasta SDP moja vjerovatna opcija je SDP,ali i to zavisi od kandidata,Ako stave kojeg preletača pokušat ću da izbjegnem
U biračkim odborima sam bio i vidio:Uvođenja jedna osoba 5 puta,Dopisivanja unutar stranačke liste...
Većina stranaka u tome učestvuje,Ali Pripadnike NS nisam vidio da to rade
Zbog dolaska novih ljudi u NS(TK),postoji mogućnost i da se NS uključi u Borbi za prag ili tako što,ali trenutno su daleko
Kupovina se dijeli na Kupovina glasača i kupovina zastupnika,ova druga kupovina je i opasnija Naročito RS 2014,Grad Sarajevo 2016 ali i Lukavac 2016(OV)
Jednostavno Lik se pravi Liberal ili Social demokrata dobije 5 Milja glasova i Proda se na prvoj sjednici Skupštine ili Vijeća
Protiv toga se teško boriti,Ti Likovi Svjesno Žrtvuju sljedeći mandata da bi 4 godina opstali u Fotelji
Moja najveće Želja je Smjena SDA,ali to nije Želja većeg dijela Tzv Opozicije,za razliku od glasača koji SDA Mrze a ostale Ne vole
I u NS imaš masu preletača koji će sutra biti na listama te stranke. Na Tk imaš npr. Predsjednika OO NS Živinice koji je bio SDA i radio za Kuku (kad mu je ovaj uskratio ugalj napustio), pa bio sekretar u Df pa je sada Predsjednik NS. U KS imaš kantonalne Poslanike Maria Vukasovića i ostale koji su prešli u NS. Tu je i Damir Marjanović koji ipak se ne može svrstati u isti koš sa gore nabrojanim preletačima. Definitivno je da će NS ostvariti ekstra dobar izborni rezultat u KS i dijelom u Tk (Tuzla i Gračanica)
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#28261 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

a za koga ćeš ti glasati, ako nije tajna?
putokaz1

#28262 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

I u NS imaš masu preletača koji će sutra biti na listama te stranke. Na Tk imaš npr. Predsjednika OO NS Živinice koji je bio SDA i radio za Kuku (kad mu je ovaj uskratio ugalj napustio), pa bio sekretar u Df pa je sada Predsjednik NS. U KS imaš kantonalne Poslanike Maria Vukasovića i ostale koji su prešli u NS. Tu je i Damir Marjanović koji ipak se ne može svrstati u isti koš sa gore nabrojanim preletačima. Definitivno je da će NS ostvariti ekstra dobar izborni rezultat u KS i dijelom u Tk (Tuzla i Gračanica)[/quote]
Ako je takav lider NS u Živinicama onda za NS nema spasa
Preletio jednom preletio opet
NS je dosad imala Čiste kadrove ,ideološki potkovane,bet Predhodnog stranačkog iskustva sada pomalo liče na SDU/USD
Tu imaju dvije varijante
-Prolaz praga s 2 Zastupnika,koji će preletiti u SDA
-Ili Krađa glasova od SDP i oduzimanje 1/2 mandata od SDP,zbog nepređenog praga
S Pridošlicima te vrste treba biti Oprezan
Npr Načelnik Kladnja bio SDU prešao u SDA
Neće Sabina1 preći u SDA niti Zippo ali ''Vuksanovići'' i slični koji su već negdje bili Hoće
OPREZ S PREČLETAČIMA,Nek budu u biračkom odboru ali ne na Listama
Ja vjerujem Mirsadu Čamdžiću,pa i Selimu Bešlagiću(mada će se on vratit SDP u ako bude živ) ali nekima Ne vjerujem
Mislim da u Lukavcu ne može preletiti više od Prošlog broja glasova koji je oko 420 jer SDP raste i NS(Dio) je u sukobu s SDP
Ako je neko bio SDA pa DF ili Obratno pa ušao u NS to je sumljivo do kraja
Jedina stranka čiji rejting raste(ne računam djelimični povratak SDP) i tu bi sada svi u NS da doboju dio Kolača.
Oprez s listama slučaj ''Miladin'' se ne smije ponoviti ni u NS ni u SDP ni GS
hali gali halid

#28263 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by hali gali halid »

malakh wrote:
a za koga ćeš ti glasati, ako nije tajna?
Ne znam sam, ko ima od ponudjenih?
hali gali halid

#28264 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by hali gali halid »

cadburry wrote:
Ne jebe te queer, nego Fadil i Bakir.
Pa iz tog razloga sam i glasao do sad za NS, samo nek nisu ovi trenutno vladajuci...
zippoo87

#28265 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

ja licno najvise mrzim te preletace i to govori o njima da su tu zbog para i kriminala a ne zbog ideje i poboljsanja uslova zivljenja i casnog bavljenja politikom

ja bih volio kada bi u NSu ovo shvatali ozbiljnije i kada bi sa svim kandidatima potpisali izjavu da nece preci u drugu stranku ako dobiju mandat u duljini trajanja mandata a ako prekrse,navesti sankcije i da svako ko hoce biti kandidat na listi ovo MORA potpisati...ako ne potpise,nece ni biti kandidat
sto se NSa i Zivinica tice...ne znam koliko su ozbiljni ti tamo,jer do sada OOZivinice nije bilo nigdje...ali vjerujem da ce Pedja obaviti razgovore i sa njima i vidjeti o cemu se tu radi
ako je istina ovo da je ovaj preletac bio u SDA,pa onda u DFu...Pedja ga treba direktno pitati sta on trazi u NSu i koji su mu motivi a eventualno i traziti neke garancije ,ako bude na kakvoj listi

iz mog iskustva,ne treba nikome vjerovati,posebno u BiH...jer ce te 9 od 10 osoba pokusati prevariti...pa se bolje osigurati
sjetimo se samo DFa i preletaca nakon sto su dobili mandate
Hakiz

#28266 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

zippoo87 wrote:ja licno najvise mrzim te preletace i to govori o njima da su tu zbog para i kriminala a ne zbog ideje i poboljsanja uslova zivljenja i casnog bavljenja politikom

ja bih volio kada bi u NSu ovo shvatali ozbiljnije i kada bi sa svim kandidatima potpisali izjavu da nece preci u drugu stranku ako dobiju mandat u duljini trajanja mandata a ako prekrse,navesti sankcije i da svako ko hoce biti kandidat na listi ovo MORA potpisati...ako ne potpise,nece ni biti kandidat
Ne izjavu. Izjava nije pravno obvezujuća. Ugovor. Ovjeren kod notara. Pa ga veže i pravno i finansijski.
zippoo87

#28267 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Hakiz wrote:
zippoo87 wrote:ja licno najvise mrzim te preletace i to govori o njima da su tu zbog para i kriminala a ne zbog ideje i poboljsanja uslova zivljenja i casnog bavljenja politikom

Ne izjavu. Izjava nije pravno obvezujuća. Ugovor. Ovjeren kod notara. Pa ga veže i pravno i finansijski.
mozda sam se krivo odrazio ali se razumijemo
uglavnom nesto obavezujuce za obje strane...kod nas je uobicajno slagati,prevariti,ukrasti a graditi stranku i ocekivati povjerenje sa ovakvim likovima ne ide
nadam se da ce NS uskoro izaci i sa nekim novim programom za izbore,sa novim primjerima,sa nekim kljucnim prijedlozima pa da to predstave gradjanima...da gradjani vide za sta glasaju a kasnije ce doci i kandidati i liste
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#28269 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

zippoo87 wrote:
Hakiz wrote:

mozda sam se krivo odrazio ali se razumijemo
uglavnom nesto obavezujuce za obje strane...kod nas je uobicajno slagati,prevariti,ukrasti a graditi stranku i ocekivati povjerenje sa ovakvim likovima ne ide
nadam se da ce NS uskoro izaci i sa nekim novim programom za izbore,sa novim primjerima,sa nekim kljucnim prijedlozima pa da to predstave gradjanima...da gradjani vide za sta glasaju a kasnije ce doci i kandidati i liste
zapamtite da se notarski ugovori potpisuju na obostranu korist. preciznije da je dobro i stranci i pojedincu koji stranku zastupa.

da preciziram do kraja, prebjezi bi potpisali ugovor ukoliko se ugovorom garantira da će se ispoštovati njihovi zahtjevi, a njihovi zahtjevi su još jedan mandat u skupštini ili parlamentu ili neka jača izvršna funkcija.

u protivnom, koja je svrha obavezati se nekoj stranci ukoliko nemaju ličnu materijalnu korist od toga.
drug_profi

#28270 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Sve je jasnije da je sistem prevaziđen.
Treba izabrati iz baze podataka uz pomoć RNG 40-50 građana. Tražiti ljekarska uvjerenja i test IQ. Eliminisati 10 onih koji imaju mentalnu bolest ili niza IQ i od ovih 40 napraviti parlament. Raspisati konkurs za premijera i ministre. Parlament pregleda prijave i kvalifikacije i zapošljava odgovarajuće.
Ovi izabrani su tada stručna Vlada koja analizira probleme i priprema rješenja.
iste predstavlja parlamentu i ovaj ih odobrava ili odbija.
Ugovori važe 4 godine i nakon toga Računar bira novih 50 odabranih, a oni procjenjuju rad Vlade i raspisuju konkurse za one koji su podbacili ili produzavaju ugovore onima koji su zadovoljili.

Jebemmumater ako ovo ne bi bilo efikasnije i deset miliona puta jeftinije.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#28271 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dr.gog »

Nein, nein, nein.
jefff

#28272 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Sta vi mislite o kiflinoj ostavci?
putokaz1

#28273 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

jefff wrote:Sta vi mislite o kiflinoj ostavci?
-Svi napuštaju brod koji tone ili Taktički potez
drug_profi

#28274 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Pedja je davno, još dok je Kifla bio zastupnik i obarao Vladu SDP-a, rekao ovdje da je Dino njegov kolega i prijatelj, tako da očekujem Hadžikiflu u nekoj kombinaciji sa NS.
kluz franjo

#28275 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Nogometnim žargonom rečeno.
Dino je k'o Semir Tuce nekada, uputio po ko zna koji put savršeni centaršut u srce šesnaesterca.
Hoće li najveća kantonalna opoziciona grupa konačno iskoristiti šansu, ili će opet promašiti i loptu i gol i sportsku disciplinu, vidjećemo već sutra.
EDIT: "Semir Tuce: Uz mene i Seju Kajtaza zabijala bi i moja baba

Pročitajte više na: https://www.24sata.hr/sport/semir-tuce- ... aba-214103 - 24sata.hr
Locked