Meni perzijska. Blaza od turske, bar ono sto sam jela.stakasa wrote:Meni je turska kuhinja najbolja na svijetu. Najbalansiranija, ni oduzet ni dodat
Al' nasa je jednostavnija, i to je plus.
Moderator: anex
Meni perzijska. Blaza od turske, bar ono sto sam jela.stakasa wrote:Meni je turska kuhinja najbolja na svijetu. Najbalansiranija, ni oduzet ni dodat
Gormeh sabzisumirprimus wrote:daj jedno tipicno perzijsko jelo?
ok a sta je to ba tacno sta sa cimepustopoljina wrote:Gormeh sabzisumirprimus wrote:daj jedno tipicno perzijsko jelo?
(Ako se tako pise)
Dao sam joj sansu barem 10 - 20 puta. I ne lezi mi. Perzijska. Sve nece li otcepit ali jok. Dugo mi je trebalo da se naviknem na indijsku i u njoj se davim. Ali perzijska nikakopustopoljina wrote:Meni perzijska. Blaza od turske, bar ono sto sam jela.stakasa wrote:Meni je turska kuhinja najbolja na svijetu. Najbalansiranija, ni oduzet ni dodat
Al' nasa je jednostavnija, i to je plus.
Lolstakasa wrote:Skandinavska kuhinja skoro da i ne postoji. Nego su ljudi pragmaticni i prilagodavaju se onome sto je dobrosumirprimus wrote:a sta su tacno glavne namirnice skandinavske kuhinje? riba? i
Zivim u Skandinaviji, znam sta pricam. Jönssons frestelse, gravad lax i surströmming. Da ne kazem sta od kuce ponesu. Ali isto tako ce svaki trend prvi usvojitmO k3 wrote:Lolstakasa wrote:Skandinavska kuhinja skoro da i ne postoji. Nego su ljudi pragmaticni i prilagodavaju se onome sto je dobrosumirprimus wrote:a sta su tacno glavne namirnice skandinavske kuhinje? riba? ide ba ako oni nemaju svoju kuhinju
Gdje je bosanska kuhinja u svemu tome ??
Šta je zapravo bosansko ??![]()
Sje
Znaš onaj vic kada kolega sumirprimus dojde sa posla kuci a kada mu žena spremila mrkvu, on konta hajde od danas živimo zdravo . Dojde drugi dan ponovo mrkva on konta ostatak od juce , treći ponovo on kuci kada ponovo mrkva , kad će on ženi jeli ženo zašto ponovo mrkva , ona njemu kada jebes ko zeko onda jedeš ko zekosumirprimus wrote:kupus mogu ko zec kako god osim kuhan
Zna nekad bit ljuto ala onaj Mirza, cesto je tu neka verzija graha ili leblebije, kebabi su njihovi, to prave odlicno. Ne doneri nego ona verzija raznjica. Cesto je za umocit ali mislim da je nase i tursko ljepsesumirprimus wrote:aaa ok ok nesto imzedju gulasa naseg i lonca...
eeee lonac u zemljanom, nisu oni probali sta valja za umocitstakasa wrote:Zna nekad bit ljuto ala onaj Mirza, cesto je tu neka verzija graha ili leblebije, kebabi su njihovi, to prave odlicno. Ne doneri nego ona verzija raznjica. Cesto je za umocit ali mislim da je nase i tursko ljepsesumirprimus wrote:aaa ok ok nesto imzedju gulasa naseg i lonca...
Japrak, icija, buredzik, pirjan od rastike, juvalaci... Vrhpustopoljina wrote:Doce vama toto, pa cete vidjeti...ko god je rekao da nasa kuhinja ne valja
Loo wrote:Ma moze i sa tot mascusumirprimus wrote:ma mozete premazat i uljem obicnim bitno je da je masno i na temperaturi![]()
Ne moze ulje![]()
Najsigirnije ti je..prva upotreba. Raskuhaj kosti. Lojave
stakasa wrote:Japrak, icija, buredzik, pirjan od rastike, juvalaci... Vrhpustopoljina wrote:Doce vama toto, pa cete vidjeti...ko god je rekao da nasa kuhinja ne valja
Nikako da pitam:moonca wrote:Zbilja ..znala sam zbog jednog recepta kupiti knjigu-- ah -nije bilo interneta....i danas --mO k3 wrote: jok , samo volim jesti i kuhati ... imam masu knjiga mozda 100 komada ovdje ne pricam o knjigama od 10 euro nego od 50 euro pa na vise
...
-imamo li istih??
Kad vidis kako Ameri rostiljaju nas dodje onako smjesanpustopoljina wrote:Kores(t)? Alu?
I njihova riza
Dolje malo res, ima safran...'nako bi jeo, bez iceg.
Nekad ima i res krompir ispod.
Ima jos jela, samo ne znam kako se zovu/pisu![]()
A indijska lici na njihovu, samo cesto ljuca.
Bosanska...
Nas je rostilj, dinstanje...kuhanje.
Nismo mi tolikacka nacija pa da mozes sad reci-bosanska kuhinja- ali bas taj izostanak istocne dekadencije sa zacinima, je meni- nase.
A K&K se pobrinula i da se udebljamo, mimo agde
Papirom dabomevazi wrote:Loo wrote:Ma moze i sa tot mascusumirprimus wrote:ma mozete premazat i uljem obicnim bitno je da je masno i na temperaturi![]()
Ne moze ulje![]()
Najsigirnije ti je..prva upotreba. Raskuhaj kosti. Lojave
Upravo tako, lojave kosti![]()
Kako je bos lonac dobar iz tog lonca pa to je cudo jedno.
Ja lonac, za svaki slucaj, prekrijem pek papirom (birvaktile fisek) povezem lijepo i tek onda poklopim poklopcem, to mirom mirise !
@sarita, ne osjeti se miris poslje , izvjetri valjda a ono sto se uvuce u pore tamo i ostane .
Dobro bolan, mladji su, pretjeruju rado.insomnia78 wrote:Kad vidis kako Ameri rostiljaju nas dodje onako smjesanpustopoljina wrote:Kores(t)? Alu?
I njihova riza
Dolje malo res, ima safran...'nako bi jeo, bez iceg.
Nekad ima i res krompir ispod.
Ima jos jela, samo ne znam kako se zovu/pisu![]()
A indijska lici na njihovu, samo cesto ljuca.
Bosanska...
Nas je rostilj, dinstanje...kuhanje.
Nismo mi tolikacka nacija pa da mozes sad reci-bosanska kuhinja- ali bas taj izostanak istocne dekadencije sa zacinima, je meni- nase.
A K&K se pobrinula i da se udebljamo, mimo agdes izuzetkom bubreznjaka
![]()
A ni to nije nase.