#Syria/n Army raises flag over rebel stronghold in the West #Ghouta
https://www.almasdarnews.com/article/sy ... st-ghouta/
#Syria/n Army raises flag over rebel stronghold in the West #Ghouta
zamislite...dobro si hehe neprevazidjen, eroj ne zlocinac, pravda za kikija izrazitog favoritainsomnia78 wrote:Mozda si mislio reci "sjetite se" a ne "zamislite sebe" o, ti od realnosti operisani covjece?Dakle, zamislite sebe u situaciji da neko napada vas grad, da trpite strahovite zrtve i da vas onda dodje neko pomoci, sa kime nemate nikakve veze... bilo bi vam drago, sigurno, pod uslovom da taj neko nije zlocinac i monstrum, da nije dosao klati i ubijati civile, zarobljenike, izivljavati se i sl.

buahahaha ne vje ro jebe vatno.madner wrote:Challenger__ wrote:Želim sa vama da podjelim još nešto.
- Dok sam bio u banu (15, pa mjesec dana) otvorio sam nalog na Indexu (.hr, isti nickname, naravno) i ostavio koji komentar. Nevjerovatno je koliko ljudi prati ovu temu i svi znaju za mene, a vidim da znaju i za Sa'voxa. Ugodno sam iznenađen podrškom koju sam dobio od sugrađana, kako Bošnja tako i Srba, kako iz Federacije tako iz RS, širom Hrvatske i Srbije. Kako javno tako privatno.
- Saznao sam da sam respektabilno ime u virtuelnom svijetu kome se obraća sa poštovanjem.
- Saznao sam i to da jedan naš Sarajevac kopira moje komentare i predstavlja ih kao svoje na drugim forumima ().
- Bilo je i neugodnih iznenađenja:
Jedna Crnogorka me ne trepnuvši proglasila "vehabijom".
![]()
![]()
Erdogana na aparatima nema nafte nema viza.Coalition airstrike destroys Da’esh oil pump-jack near Ar Raqqah, Syria
Krokodajl wrote:
-Navodno zgrada općine u Mu'adamiyi al Sham (Zapadna Ghouta, zapadno od Daraye). Pripadnici SAA okačili zastavu Sirijske Arapske Republike
-Navodno su SAA i pobunjeničke frakcije postigli sporazum o reintegraciji ovog grada u političko-pravni sistem Sirijske Arapske Republike.
Dogovor koji je postignut između pobunjenika i SAA sastoji se iz sljedećih zahtjeva.
-Da SAA podigne sve barikade i omogući nesmetan prolazak civilia iz Mu'adamiye u ostale dijelove Damaska.
-Da pobunjenici unište sve tunele iz grada pod uslovom da SAA dostavlja pomoć svima u gradu pa i onima koji su na bilo kakav način uključeni u borbe protiv vlade.
-Da Sirijska vlada prebaci sve ranjene i bolesne pripadnike pobunjeničkih frakcija u državne bolnice na liječenje.
-Da se svim školarcima i studentima omogući polaganje završnih ispita u školama i fakultetima pod kontrolom vlade.
I jedna i druga strana su pristali na uvijete.
da. istina. zato je tu i okarakterisano ko genocid.insomnia78 wrote:Zavisi kako gdje
Od ovih sto su im pali u ruke u podrinju rijetko se ko vratio
BravoKrokodajl wrote:
-Navodno zgrada općine u Mu'adamiyi al Sham (Zapadna Ghouta, zapadno od Daraye). Pripadnici SAA okačili zastavu Sirijske Arapske Republike
-Navodno su SAA i pobunjeničke frakcije postigli sporazum o reintegraciji ovog grada u političko-pravni sistem Sirijske Arapske Republike.
Dogovor koji je postignut između pobunjenika i SAA sastoji se iz sljedećih zahtjeva.
-Da SAA podigne sve barikade i omogući nesmetan prolazak civilia iz Mu'adamiye u ostale dijelove Damaska.
-Da pobunjenici unište sve tunele iz grada pod uslovom da SAA dostavlja pomoć svima u gradu pa i onima koji su na bilo kakav način uključeni u borbe protiv vlade.
-Da Sirijska vlada prebaci sve ranjene i bolesne pripadnike pobunjeničkih frakcija u državne bolnice na liječenje.
-Da se svim školarcima i studentima omogući polaganje završnih ispita u školama i fakultetima pod kontrolom vlade.
I jedna i druga strana su pristali na uvijete.
Nisi prokomentariso odluku serijatsko-dzihadistickog suda u Azazu kojim se zabranjuje ulazak civila/izbjeglica u grad!??Mlohavi wrote:Steta sto bojovnici nisu imali mobitele i internet da se sacuvaju sjecanja u digitalnom formatu.

Ima Mloho ljudskog potencijala za razliku od pojedinih ovdje, ali se primio na dzihadisticku zgadiju i tako doveo u neugodnu situaciju da brani zlotvore, sljedbenike poremecene i nakaradne ideologije, od kojih se velika vecina normalnih vjernika zeli distancirati.Ironmen wrote:Mlohavi dobio svoje opet![]()
Kikibombona wrote:Ima Mloho ljudskog potencijala za razliku od pojedinih ovdje, ali se primio na dzihadisticku zgadiju i tako doveo u neugodnu situaciju da brani zlotvore, sljedbenike poremecene i nakaradne ideologije, od kojih se velika vecina normalnih vjernika zeli distancirati.Ironmen wrote:Mlohavi dobio svoje opet![]()
Ovu propagandu sa izbjeglicama ni najveci debil ne bi mogao prihvatiti. Izbjeglice su stigle u Efrin. Azaz je od Efrina pola sata voznje. Zasto ne odu u Azaz ove izbjeglice i stotine hiljada drugih koje jedva prezivljavaju u Efrinu zajedno sa lokalnim Kurdima? (situacija je alarmantna, nedavno su uputili apel da im se pomogne sa mlijekom u prahu, lijekovima i slicnim potrepstinama). Zasto ne odu u sigurnu Tursku koja je udaljena pola sata voznje od Efrina, gdje bi sasvim sigurno imali bolje uslove za zivot? Sigurno da bi i Kurdi voljeli da odu recimo u Tursku, jer svakako i oni pate, jedva prezivljavaju.
MEDJUTIM, Turci nece ni da cuju. Turci se nadaju da ce ti ljudi ostati u Efrinu i promijeniti demografsku sliku. S druge strane, ne daju izbjeglicama iz Azaza da udju u Tursku jer tu ne zele promijeniti demografsku sliku. Ni to nije dovoljno, pa su prije neki dan zapalili usjeve kurdskih seljaka, kako bi jos vise otezali situaciju. Seljaci su panicno gasili vatru, pa su Turci upucali jednog seljaka, tesko ga ranili.
I ovo najnovije sa izbjeglicama su 100% smislili Turci. To je njihov nacin razmisljanja.
Neku noc je na Al Dzaziri bila emisija, gosti neki lik iz Londona, americki i turski major/pukovnik. Ovaj iz Londona kaze da Turci pate od teskog oblika kurdofobije i da iz toga proizlaze svi problemi.
Jedino si ti objavio, valjda bi jos neko znao za tako velika pomjeranja. Bice da ti je kontakt slagao, sto opet nije tvoja krivica. Ako se ispostavi tacnim, apelujem da svi posaljemo po mail Al Dzaziri da ti dadnu stalni ugovor.DuckZz wrote:Nadam se da je ovo tačno, ne želim nikome loše.
Sretno im ako jeste.
https://twitter.com/BosnjoBoy/status/737249318956990466