Sirija vol. 2

Locked
Ironmen

#28251 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

#Syria/n Army raises flag over rebel stronghold in the West #Ghouta

https://www.almasdarnews.com/article/sy ... st-ghouta/
sumirprimus

#28252 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

jelSu dokleN? :D
šišani ziv,a i kako ne bi, packe na odijelu nema...ko i brko :D
jedan je tigar (onaj orginalni) :izet:
sumirprimus

#28253 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:
Dakle, zamislite sebe u situaciji da neko napada vas grad, da trpite strahovite zrtve i da vas onda dodje neko pomoci, sa kime nemate nikakve veze... bilo bi vam drago, sigurno, pod uslovom da taj neko nije zlocinac i monstrum, da nije dosao klati i ubijati civile, zarobljenike, izivljavati se i sl.
Mozda si mislio reci "sjetite se" a ne "zamislite sebe" o, ti od realnosti operisani covjece?
zamislite...dobro si hehe neprevazidjen, eroj ne zlocinac, pravda za kikija izrazitog favorita :D

dens vit mi kmon dens vit mi :izet:
Krokodajl

#28254 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Image

-Navodno zgrada općine u Mu'adamiyi al Sham (Zapadna Ghouta, zapadno od Daraye). Pripadnici SAA okačili zastavu Sirijske Arapske Republike

-Navodno su SAA i pobunjeničke frakcije postigli sporazum o reintegraciji ovog grada u političko-pravni sistem Sirijske Arapske Republike.

Dogovor koji je postignut između pobunjenika i SAA sastoji se iz sljedećih zahtjeva.

-Da SAA podigne sve barikade i omogući nesmetan prolazak civilia iz Mu'adamiye u ostale dijelove Damaska.
-Da pobunjenici unište sve tunele iz grada pod uslovom da SAA dostavlja pomoć svima u gradu pa i onima koji su na bilo kakav način uključeni u borbe protiv vlade.
-Da Sirijska vlada prebaci sve ranjene i bolesne pripadnike pobunjeničkih frakcija u državne bolnice na liječenje.
-Da se svim školarcima i studentima omogući polaganje završnih ispita u školama i fakultetima pod kontrolom vlade.

I jedna i druga strana su pristali na uvijete.
sumirprimus

#28255 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

madner wrote:
Challenger__ wrote:Želim sa vama da podjelim još nešto.

- Dok sam bio u banu (15, pa mjesec dana) otvorio sam nalog na Indexu (.hr, isti nickname, naravno) i ostavio koji komentar. Nevjerovatno je koliko ljudi prati ovu temu i svi znaju za mene, a vidim da znaju i za Sa'voxa. Ugodno sam iznenađen podrškom koju sam dobio od sugrađana, kako Bošnja tako i Srba, kako iz Federacije tako iz RS, širom Hrvatske i Srbije. Kako javno tako privatno.

- Saznao sam da sam respektabilno ime u virtuelnom svijetu kome se obraća sa poštovanjem.

- Saznao sam i to da jedan naš Sarajevac kopira moje komentare i predstavlja ih kao svoje na drugim forumima ( :lol: ).

- Bilo je i neugodnih iznenađenja:

Jedna Crnogorka me ne trepnuvši proglasila "vehabijom".

:lol: :lol: :lol:
:D
buahahaha ne vje ro jebe vatno. :lol:
CHELI zlatna medalja,ispusi kiki za stotinku :lol:
egotrip na steroidima
bio sam u bananku,izdrzat nisam mogo, na indexu sam malo nalog otvorio.ja sam cheli i voljen sam.
saznajem i spoznajem velicini kraja nema.a bila je dilema. nije da nije, dens vit mi dens vit mi :izet: :izet: :thumbup:
Ironmen

#28256 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Coalition airstrike destroys Da’esh oil pump-jack near Ar Raqqah, Syria
Erdogana na aparatima nema nafte nema viza.

https://www.youtube.com/watch?v=iSkdBnzkVQQ
Ironmen

#28257 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Krokodajl wrote:Image

-Navodno zgrada općine u Mu'adamiyi al Sham (Zapadna Ghouta, zapadno od Daraye). Pripadnici SAA okačili zastavu Sirijske Arapske Republike

-Navodno su SAA i pobunjeničke frakcije postigli sporazum o reintegraciji ovog grada u političko-pravni sistem Sirijske Arapske Republike.

Dogovor koji je postignut između pobunjenika i SAA sastoji se iz sljedećih zahtjeva.

-Da SAA podigne sve barikade i omogući nesmetan prolazak civilia iz Mu'adamiye u ostale dijelove Damaska.
-Da pobunjenici unište sve tunele iz grada pod uslovom da SAA dostavlja pomoć svima u gradu pa i onima koji su na bilo kakav način uključeni u borbe protiv vlade.
-Da Sirijska vlada prebaci sve ranjene i bolesne pripadnike pobunjeničkih frakcija u državne bolnice na liječenje.
-Da se svim školarcima i studentima omogući polaganje završnih ispita u školama i fakultetima pod kontrolom vlade.

Navodno su vec krenuli zene, djecu i ranjene da izvode iz grada.
sumirprimus

#28258 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Pravice se nove bolje.eto posla...
bvcx

#28259 Re: Sirija vol. 2

Post by bvcx »

Mogli su to i ranije da se dogovore...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28260 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

apropo priče o snimanju klanja, arapima poziranju i mobitelima

imam nekoliko kolega iz kiseljaka (kiseljak je za mene zajednički pojam sve tamo fojnica gromiljak kreševo busovača kiseljak...)
i malo malo se spomene priča o glavama nabijenim na auto na znak mercedesa, vučenje ljudi na sajli kroz naselje, lančić od ljudskih ušiju te na UN konvoj koji prolazi pored zida na kojemu su naslagane glave
upravo o tome pričaju na temu PTSP-a svi mi imamo PTSP ko god je osjećajan i ko god je bio negdje u ratu makar i mjesec

uglavnom samo nismo imali interneta 1992-1995
i mobitela pa su ti snimci bili undergraund i kult a danas ih svako derište može s dva klika imati na mobu
sumirprimus

#28261 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

neuporedivo s nasim ratom...
vise je bilo kolko hos normalnih ljudi, naspram zlocinaca i sociopata..
ono dole, ne znam da sam vidio jedan snimak normalnog postupanja s zarobljenicima..
insomnia78

#28262 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Zavisi kako gdje
Od ovih sto su im pali u ruke u podrinju rijetko se ko vratio
sumirprimus

#28263 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:Zavisi kako gdje
Od ovih sto su im pali u ruke u podrinju rijetko se ko vratio
da. istina. zato je tu i okarakterisano ko genocid.
ali priznaces ovo dole je neuporedivo s nasim ratovima, uz izuzetke i na nasem terenu na pojedinim lokacijama.
insomnia78

#28264 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Pa jeste donekle neuporedivo. Ipak mi i arapi imamo drugaciji mentalitet
Mlohavi

#28265 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Steta sto bojovnici nisu imali mobitele i internet da se sacuvaju sjecanja u digitalnom formatu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28266 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

nisu to časni bojovnici nego ljuđaci u posebnim jedinicama kojima niko nije mogao upravljati
kad nema "neprijatelja" mlate i biju "svoje"
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#28267 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Krokodajl wrote:Image

Bravo
DuckZz

#28268 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Mnogo ljudi će doživotno u zatvor, to nema sumnje.
Problem je taj što 80% operacija izvode strane vojske, u prijevodu Sirijska vojska nikad nije zauzela Muadamijat selo, ne postoji niti jedan dokaz, iako su trenutno unutra, jer nema nikakve komande, papirologije, naređenja.

Možda je ovo jedan od razloga zašto gradove tipa Daraja, Zabadani, Madaya, Khan Shis, Al Waer ne drži oficijelna vojska, kako bi izbjegli suđenja nakon rata.
Kikibombona

#28269 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote:Steta sto bojovnici nisu imali mobitele i internet da se sacuvaju sjecanja u digitalnom formatu.
Nisi prokomentariso odluku serijatsko-dzihadistickog suda u Azazu kojim se zabranjuje ulazak civila/izbjeglica u grad!??

Stavise, prenio si izjavu nekog selefijskog orangutana sa tvitera koji je objavio da su pripadnici SDF trgovali sa dzihadistima, prihvatili 4 000 izbjeglica u zamjenu za grad Sejh Isa. Kao, dzihadisti zabrinuti za civile, pa su morali pristati na ponizavajuci dogovor sa SDF, predati im grad da bi spasili 4 000 zivota. A ove zvijeri iz SDF, lesinari, svercaju sa ljudskim zivotima... :-) :-)

Ta vijest je naravno lazna, kao i vecina toga sto dolazi iz tursko-dzihadisticke kuhinje... Prvaci su u laganju i preuvelicavanju. Ne bi me sekunde iznenadilo da su im Turci nalozili da zabrane ulazak izbjeglica u Azaz, jer vec su oni uradili slicno, ZABRANILI ULAZAK IZBJEGLICA IZ AZAZA KAKO SE NE BI NARUSILA DEMOGRAFSKA SLIKA SJEVERA SIRIJE U KORIST KURDA. Isto objasnjenje je ponudio serijatski sud u Azazu, identicno. Porucili su kako nece dozvoliti ulazak izbjeglica u Azaz iz podrucja sjevernog Alepa, koji bjeze od ISILa, kako se ne bi narusila demografska slika u korist, kako oni kazu, PKK. Kao drugi razlog su naveli bojazan da se medju civili ne infiltriraju ISIL spavaci.

Izbjeglicama su u pomoc pritrcali opet Kurdi. Dzihadisti su se najvjerovatnije povukli iz Sejh Ise kako bi se grupisali u Mareu i tako imali vise sansi odbraniti od ISILa. SDF je usao u grad bez borbe. Spasili su 5 000 - 7 000 civila (prije neki dan su objavili tacnu cifru od preko 5 000, a nakon toga je stizalo jos izbjeglica). Dakle, znatno vise od te 4 000 koje je naveo selefijski lazovski orangutan. Vjerovatno se i oni plase ISIL spavaca, dzihadistickih spavaca, jer, vidjeli smo, medju izbjeglicama je veliki broj musakaraca u naponu snage... al' sta da se radi, ljudima se mora pomoci... U Efrinu je utociste pronaslo stotine hiljada izbjeglica, kao i u cijeloj Rojavi.

Izbjeglice iz Marea u Efrinu

Image
Image
Image
Image

Izbjeglice u Mareu, dosta muskaraca sposobnih za borbu, evidentiraju ih...

Image
Image
Image

Desetine hiljada Arapa iz Mosula i sire regije bjezi u Rojavu, gdje su uredno zbrinuti, uprkos katastrofalnoj ekonomskoj situaciji...

Kurdistan NE Syria: nearly 4,500 Iraqi refugees reach Rojava

http://www.kurdistan24.net/en/news/a7c5 ... ach-Rojava

U samom irackom Kurdistanu je zbrinuto 1 500 000 izbjeglica Arapa...

I ljudi ne kukaju, zivi se ne cuju, iako se nalaze u ratu, iako jedva za sebe imaju... Ne cuju se ni Libanonci... Zato se Evropa i Turska do Marsa cuju, na kurac ih nabijem, banda pogana!
Ironmen

#28270 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Mlohavi dobio svoje opet :lol: :kiss:
developer10

#28271 Re: Sirija vol. 2

Post by developer10 »

Šta je sad pak ovo?? Nema dovoljno frakcija izgleda...

SYRIA: Kurds in Aleppo form the 'Kurdish rebel brigade' to fight against the SAA & YPG.

https://www.youtube.com/watch?v=HvX2kR9Jun0
DuckZz

#28272 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Nadam se da je ovo tačno, ne želim nikome loše.
Sretno im ako jeste.
https://twitter.com/BosnjoBoy/status/737249318956990466
Kikibombona

#28273 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Ironmen wrote:Mlohavi dobio svoje opet :lol: :kiss:
Ima Mloho ljudskog potencijala za razliku od pojedinih ovdje, ali se primio na dzihadisticku zgadiju i tako doveo u neugodnu situaciju da brani zlotvore, sljedbenike poremecene i nakaradne ideologije, od kojih se velika vecina normalnih vjernika zeli distancirati.

Ovu propagandu sa izbjeglicama ni najveci debil ne bi mogao prihvatiti. Izbjeglice su stigle u Efrin. Azaz je od Efrina pola sata voznje. Zasto ne odu u Azaz ove izbjeglice i stotine hiljada drugih koje jedva prezivljavaju u Efrinu zajedno sa lokalnim Kurdima? (situacija je alarmantna, nedavno su uputili apel da im se pomogne sa mlijekom u prahu, lijekovima i slicnim potrepstinama). Zasto ne odu u sigurnu Tursku koja je udaljena pola sata voznje od Efrina, gdje bi sasvim sigurno imali bolje uslove za zivot? Sigurno da bi i Kurdi voljeli da odu recimo u Tursku, jer svakako i oni pate, jedva prezivljavaju.

MEDJUTIM, Turci nece ni da cuju. Turci se nadaju da ce ti ljudi ostati u Efrinu i promijeniti demografsku sliku. S druge strane, ne daju izbjeglicama iz Azaza da udju u Tursku jer tu ne zele promijeniti demografsku sliku. Ni to nije dovoljno, pa su prije neki dan zapalili usjeve kurdskih seljaka, kako bi jos vise otezali situaciju. Seljaci su panicno gasili vatru, pa su Turci upucali jednog seljaka, tesko ga ranili.

I ovo najnovije sa izbjeglicama su 100% smislili Turci. To je njihov nacin razmisljanja.

Neku noc je na Al Dzaziri bila emisija, gosti neki lik iz Londona, americki i turski major/pukovnik. Ovaj iz Londona kaze da Turci pate od teskog oblika kurdofobije i da iz toga proizlaze svi problemi.
Ironmen

#28274 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Kikibombona wrote:
Ironmen wrote:Mlohavi dobio svoje opet :lol: :kiss:
Ima Mloho ljudskog potencijala za razliku od pojedinih ovdje, ali se primio na dzihadisticku zgadiju i tako doveo u neugodnu situaciju da brani zlotvore, sljedbenike poremecene i nakaradne ideologije, od kojih se velika vecina normalnih vjernika zeli distancirati.

Ovu propagandu sa izbjeglicama ni najveci debil ne bi mogao prihvatiti. Izbjeglice su stigle u Efrin. Azaz je od Efrina pola sata voznje. Zasto ne odu u Azaz ove izbjeglice i stotine hiljada drugih koje jedva prezivljavaju u Efrinu zajedno sa lokalnim Kurdima? (situacija je alarmantna, nedavno su uputili apel da im se pomogne sa mlijekom u prahu, lijekovima i slicnim potrepstinama). Zasto ne odu u sigurnu Tursku koja je udaljena pola sata voznje od Efrina, gdje bi sasvim sigurno imali bolje uslove za zivot? Sigurno da bi i Kurdi voljeli da odu recimo u Tursku, jer svakako i oni pate, jedva prezivljavaju.

MEDJUTIM, Turci nece ni da cuju. Turci se nadaju da ce ti ljudi ostati u Efrinu i promijeniti demografsku sliku. S druge strane, ne daju izbjeglicama iz Azaza da udju u Tursku jer tu ne zele promijeniti demografsku sliku. Ni to nije dovoljno, pa su prije neki dan zapalili usjeve kurdskih seljaka, kako bi jos vise otezali situaciju. Seljaci su panicno gasili vatru, pa su Turci upucali jednog seljaka, tesko ga ranili.

I ovo najnovije sa izbjeglicama su 100% smislili Turci. To je njihov nacin razmisljanja.

Neku noc je na Al Dzaziri bila emisija, gosti neki lik iz Londona, americki i turski major/pukovnik. Ovaj iz Londona kaze da Turci pate od teskog oblika kurdofobije i da iz toga proizlaze svi problemi.

Na pocetku je i osudjivao FSA za neljudsko ponasanje ali kasnije se primio u sivilo i sada nije nista bolji od ostalih na ovoj temi dalo se sa njime i svasta nesto raspravljati ali onda je i on poceo da vrijedja i postao je nemoguc za bilo kakvu raspravu i razmjenu misljenja.
Kikibombona

#28275 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote:Nadam se da je ovo tačno, ne želim nikome loše.
Sretno im ako jeste.
https://twitter.com/BosnjoBoy/status/737249318956990466
Jedino si ti objavio, valjda bi jos neko znao za tako velika pomjeranja. Bice da ti je kontakt slagao, sto opet nije tvoja krivica. Ako se ispostavi tacnim, apelujem da svi posaljemo po mail Al Dzaziri da ti dadnu stalni ugovor. :D
Locked