Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#28251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

sencobih wrote: To je malo bezveze da ne kažem šupački. Ipak nema puno ljudi koji ne znaju skenirati tv, tako da naiđu usput i naplate 5KM je smiješno. Ali eto vidim i da je to nekima ok. pa neka. Znači daj ti meni pare za paket, a kad Muniri treba pomoći onda daj petaka.
Ti ne bi vjerovao koliko njih NECE da skenira tv. Evo kod mene u zgradi 3 korisnika , pitaju me kada ce doci novi signal posto jedino ja pratim desavanja a oni po fejsu samo skacu , i kada sam rekao da ce doci nova shema i da ce biti potrebno skenirati kanale , dobio sam odgovor "ne pada mi na pamet , ja placam a jos i da zuljam mozak sa skeniranjem kanala" , na sto sam ja rekao da cu im to uraditi jer je to 5 min posla, njihov odgovor je "Boga mi neces , ima da dodju i da naprave" . Eto kakvih ljudi ima..
sencobih

#28252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Haj razumijem đuturume pa ne znaju , ali ostali su fakat smiješni
Benq

#28253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

sencobih wrote:Haj razumijem đuturume pa ne znaju , ali ostali su fakat smiješni
Ma znas ono "ko je k'o ja"..

Evo ti jedna smijesna situacija , komsija iz zgrade do moje ima Hema resiver spojen putem cinceva na tv , i stalno se zali kako nema digitalnih kanala nego samo analogne , ja dodjem i prebacim mu na AV i sve radi , pita on sta se desilo , i ja mu objasnim da je pritisnuo tipku TV i prebacio na analogiju i da samo treba pritisnut na AV i eto slike.. joj kad covjek raspali paljbu , hebat ce on njima majku , kad je potpisivao ugovor nije znao da treba biti inzinjer da bi gledao hebeni tv , on ce otkazat sve , psuje covjek kao da je ne znam sta bilo... Ponudio sam mu lexilium :mrgreen:
Benq

#28254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

SBB i Telenor se udruzuju :

https://www.youtube.com/watch?v=1LLKRA1q7p0
SBB i Telenor objedinjuju svoje usluge u veliki paket koji donosi mobilni i fiksni internet, mobilnu i fiksnu telefoniju, proširuje HD televiziju..
s@mson

#28255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by s@mson »

Benq wrote:
s@mson wrote:@Telemach
Korisnik sam maximalnog paketa Trio Grande Premium putem Card modula plus dodatni resiver za drugi TV...
Hoce li mi sljedecih 6 mjeseci dolaziti racun umanjen za 50%???
Ne , zasto bi dolazio umanjen ? Koju si akciju potpisao kada si prijavljivao uslugu ?
Zasto ne bi?
Korisnik sam nekih godinu dana najskupljeg paketa i nikakvih beneficija ni te lojalnosti nisam dobio..
Zar nije logicno da i nama nesto uvale dzabalebe ili cekati da svi dodju u situaciju da nemaju vise nista od usluga da uzmu pa da ucestvuju u nekoj "akciji"...
Benq

#28256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

s@mson wrote: Zasto ne bi?
Korisnik sam nekih godinu dana najskupljeg paketa i nikakvih beneficija ni te lojalnosti nisam dobio..
Zar nije logicno da i nama nesto uvale dzabalebe ili cekati da svi dodju u situaciju da nemaju vise nista od usluga da uzmu pa da ucestvuju u nekoj "akciji"...
U tom slucaju posalji svoje podatke korisniku @Telemach i objasni situaciju, ne vjerujem da ces dobiti ovu akciju 50% manji racun ali neke druge akcije vjerovatno hoces.
SerijeSync

#28257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Benq wrote:SBB i Telenor se udruzuju :

SBB i Telenor objedinjuju svoje usluge u veliki paket koji donosi mobilni i fiksni internet, mobilnu i fiksnu telefoniju, proširuje HD televiziju..
dobra vijest za korisnike u srbiji :thumbup:
alen_89

#28258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alen_89 »

SerijeSync wrote:
Benq wrote:SBB i Telenor se udruzuju :

dobra vijest za korisnike u srbiji :thumbup:
Znaci da ce mozda nekad sutra i kod nas u BiH, Telemach se spojiti sa nekim telecomom (BHtelecom, Mtel, Eronet, Halo, Izi...).
MTV

#28259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

S Mtelom sigurno nece.
SerijeSync

#28260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

alen_89 wrote:
Znaci da ce mozda nekad sutra i kod nas u BiH, Telemach se spojiti sa nekim telecomom (BHtelecom, Mtel, Eronet, Halo, Izi...).
ne vjerujem da su se spojili nego na tržištu nastupaju zajedno, koliko sam upratio na video klipu?
SerijeSync

#28261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Vidim na HBO GO dosta premijera ima, ide i terminator geneza u HD

Image
micho_shaft

#28262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by micho_shaft »

@Telemach
Pokvari mi se daljinski za D3 V2.0 ( slomio se , jos je u komadu ali zvoni u njemu ko u zvečki ) pa me zanima kakva je procedura da zamjenim za novi? Treba li ista placati , ako treba koliko treba? Treba li vratiti stari ?
Benq

#28263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

micho_shaft wrote:@Telemach
Pokvari mi se daljinski za D3 V2.0 ( slomio se , jos je u komadu ali zvoni u njemu ko u zvečki ) pa me zanima kakva je procedura da zamjenim za novi? Treba li ista placati , ako treba koliko treba? Treba li vratiti stari ?
Posto je u pitanju fizicko ostecenje daljinskog , novi daljinski placas 15KM, potrebno je ili da nazoves 1360 pa da oni provjere gdje ima daljinskih na stanju , ili da ti odes u korisnicki servis u BBI i na Stupu pa da provjeris imaju li. Stari daljinski u tom slucaju mislim da ne vracas (ali ponesi za svaki slucaj na uvid).
odmor

#28264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Benq wrote:
sencobih wrote: To je malo bezveze da ne kažem šupački. Ipak nema puno ljudi koji ne znaju skenirati tv, tako da naiđu usput i naplate 5KM je smiješno. Ali eto vidim i da je to nekima ok. pa neka. Znači daj ti meni pare za paket, a kad Muniri treba pomoći onda daj petaka.
Ti ne bi vjerovao koliko njih NECE da skenira tv. Evo kod mene u zgradi 3 korisnika , pitaju me kada ce doci novi signal posto jedino ja pratim desavanja a oni po fejsu samo skacu , i kada sam rekao da ce doci nova shema i da ce biti potrebno skenirati kanale , dobio sam odgovor "ne pada mi na pamet , ja placam a jos i da zuljam mozak sa skeniranjem kanala" , na sto sam ja rekao da cu im to uraditi jer je to 5 min posla, njihov odgovor je "Boga mi neces , ima da dodju i da naprave" . Eto kakvih ljudi ima..
Zato je za matore resiver mnogo bolja opcija od modula, jer nije potrebno nista skenirat.
Sto se tice ovog slucajnog gledanja analogni umjesto digitalni kanala, to sam ja rijesio tako sto sam na led tv sve izvore pogasio (skart, cinc, pc, hdmi2, idr.) cak i "tv"(to ti je ovaj rf ulaz).. samo sam ostavio Hdmi1 na kojem je telemah resiver spojen tako da kad upalis led tv automatski ceka da resiver ukljucim.
ANALOGIJA OUT..
SerijeSync

#28265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

odmor wrote: Zato je za matore resiver mnogo bolja opcija od modula, jer nije potrebno nista skenirat.
Svi noviji tv imaju opciju da sami ažuriraju liste kanala, tako da skeniranje nekad i nije potrebno.
Benq

#28266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

odmor wrote: Zato je za matore resiver mnogo bolja opcija od modula, jer nije potrebno nista skenirat.
Sto se tice ovog slucajnog gledanja analogni umjesto digitalni kanala, to sam ja rijesio tako sto sam na led tv sve izvore pogasio (skart, cinc, pc, hdmi2, idr.) cak i "tv"(to ti je ovaj rf ulaz).. samo sam ostavio Hdmi1 na kojem je telemah resiver spojen tako da kad upalis led tv automatski ceka da resiver ukljucim.
ANALOGIJA OUT..
Da , to su u pravu , ali postoji i ona druga strana , oni jedva nabadaju i sa jednim daljinskim od tv-a , zamisli sad da im das jos jedan od resivera :-)
SerijeSync

#28267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Benq wrote:
Da , to su u pravu , ali postoji i ona druga strana , oni jedva nabadaju i sa jednim daljinskim od tv-a , zamisli sad da im das jos jedan od resivera :-)
Narod je neuk i glup, neki zinu od čuda kad im pokažeš modul ibrete se ko da su vidili vanzemaljca, neke i ne interesuje pa se izgube kada nešto treba štelit i ugađat, onda svi krivi sem njih samih.
Maxtor

#28268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maxtor »

crnivrag wrote:
MMM1977 wrote:Pratio sam skeniranje, jeste krenuo od 666000 ali iza nje je vratio na 110000 i išao dalje. Ovi tv kanali su oni bas analogni, nemaju ni naziv i slika losa. Plus nemam EPG. Nesto ne valja.

Ima li negdje popis frekvencija, da dodajem ručno?
Nema popis, ali ti ih ja mogu brzinski izdiktirati, usput, sybmol rate za sve frekvencije je 6956, a ovako idu frekvencije:

Ove su sa modulacijom 256QAM: 570000, 578000, 586000, 594000, 602000, 610000, 618000, 626000, 634000, 642000, 650000, 658000, 698000, 706000, 714000 i 722000.

Modulacija 64QAM: 666000, 674000, 682000, 690000.
Hvala Vam puno za ove frekvencije. Tek kada sam ih manuelno unio u Samsung 48H6400 dobio sam digitalne kanale i to mašala mnogo njih. :) Zbog nekog razloga nisu se digitalni kanali prepoznavali kod automatskog Full skeniranja. Inače sam do sada imao samo analogne, otkako se GS stopio sa Telemach-om

Da li ima još frekvencija osim ovih 17 na 256QAM modulaciji i 4 na 64QAM modulaciju, jer imam nekih nepopunjenih mjesta za kanale. Recimo od 205 do 300 ili od 334 do 400 je sve prazno. Da li bih sa nekim novim frekvencijama mogao popuniti te "rupe".

Hvala Vam. :)
crnivrag

#28269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Maxtor wrote:
Hvala Vam puno za ove frekvencije. Tek kada sam ih manuelno unio u Samsung 48H6400 dobio sam digitalne kanale i to mašala mnogo njih. :) Zbog nekog razloga nisu se digitalni kanali prepoznavali kod automatskog Full skeniranja. Inače sam do sada imao samo analogne, otkako se GS stopio sa Telemach-om

Da li ima još frekvencija osim ovih 17 na 256QAM modulaciji i 4 na 64QAM modulaciju, jer imam nekih nepopunjenih mjesta za kanale. Recimo od 205 do 300 ili od 334 do 400 je sve prazno. Da li bih sa nekim novim frekvencijama mogao popuniti te "rupe".

Hvala Vam. :)
Nema na čemu, tu sam da pomognem :)

Nema više frekvencija, međutim TV ti je poredao kanale po Telemach shemi, pa je to normalna pojava, odnosno na kanalima od 200 do 205 idu HBO kanali, pa su onda slijedeći HD kanali tek od broja 300 do 334, a onda radio kanali od 400 - 432 i od 450 - 492.

Ako odeš na Telemach stranicu, i pogledaš digitalnu shemu, vidjet ćeš da imaš sve kanale i da su poredani po pozicijama kao na listi na stranici.
otkrivenje

#28270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by otkrivenje »

Kod mene je 50H6400 i kad sam manuelno unosio frekvencije TV nije pronasao sve kanale. Pa sam ponovo uradio skeniranje prema ovim uputama:

Za režim pretrage izabrati “Quick”, a u polja za frekvenciju,
modulaciju i simbolsku brzinu unijeti: 610000kHz, 256QAM,
6956KS/s (polja za početnu i krajnju frekvenciju su opciona i ne
moraju biti popunjena)

Nakon toga svi kanali su bili tu. Nije bilo potrebno unositi druge frekvencije i skenirati.
erotica

#28271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by erotica »

Pitanje za ove koji imaju modul, jel moguće snimati na usb preko epg naravno na televizorima koji podržavaju tu opciju. I je li preko modula moguće napraviti svoju favorit listu tako da poslazem npr. Bht 1, ftv2, obn 3 itd.
crnivrag

#28272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

erotica wrote:Pitanje za ove koji imaju modul, jel moguće snimati na usb preko epg naravno na televizorima koji podržavaju tu opciju. I je li preko modula moguće napraviti svoju favorit listu tako da poslazem npr. Bht 1, ftv2, obn 3 itd.
Modul je vrsta kartice koja otključava kodirane kanale, sve ostale funkcionalnosti dolaze uz TV.

Dakle ako imaš neki noviji LCD/LED TV, onda postoji velika mogućnost da taj TV posjeduje opciju snimanja TV programa na USB stick.

S tim da svi televizori imaju ugrađenu DRM zaštitu, i taj sadržaj nije moguće gledati niti dekodirati ni na jednom drugom uređaju osim na tom TV-u gdje je snimljen (snimak se kodira u formatu koji se ne može dekodirati putem modernih softwara za editovanje i upravljanje video sadržajem).

Također svaki TV ima opciju pravljenja Favourite liste, putem koje se mogu posložiti kanali po želji.
SerijeSync

#28273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

@crnivrag, pošto ide sada ovaj novi HBO kanal jel se na njemu vrte premijere i kakav će biti sadržaj, jel imaš neku predstavu?
crnivrag

#28274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

SerijeSync wrote:@crnivrag, pošto ide sada ovaj novi HBO kanal jel se na njemu vrte premijere i kakav će biti sadržaj, jel imaš neku predstavu?
Na HBO 3 će ići originalne serije iz HBO produkcije, i ostale planetarno popularne serije, a to se može vidjeti sa slike koja prikazuje prvi dan emitiranja programa:

Image

Raspored programa se može vidjeti i na ovom linku: http://www.hbo.hr/schedule/vertical_view/03/26
SerijeSync

#28275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Dakle idu premijere, idući mjesec kreće i nova sezona GOT :D
Last edited by SerijeSync on 06/03/2016 20:08, edited 1 time in total.
Locked