Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- van Basten
#28251 Re: Utakmice.
mi smo se stabilizovali ćim smo bekove zamijenili. Hebibović je visio cijelu tekmu, i gol je njegov realno, a ni na drugoj strani nije neki selamet bio. Ulaskom Šabanovića i Bekića to je već ličilo na nešto u odbrani.
-
tcz
#28252 Re: Utakmice.
ovo je bas ofirno bilo, prvo su prebili Rahmana. Kasnije je jedino Ahmo smio loptu primit.mirza_15 wrote:
edit: A pustio ih je i sudija da udaraju bez sankcija. Kada god su izgubili loptu pravili su presing koji je najčešće završavao faulom. Išli po principu ili lopta ili igrač. Time te sprječavao da organizuješ kvalitetnu kontru. Napravili su najmanje duplo više prekršaja od nas. Na kraju mislim da su dobili 3 žuta, a mi 3 žuta i crveni. Bagariću u jednom trenutku statistika 6 prekršaja (ko zna sa koliko je završio). Nije dobio karton. Mujakić u jednom trenutku statistika 4 faula nad njim bez i jednog napravljenog. Rahmanovića su baš tukli. Sudija samo svirne faul i nikom ništa.
- Logovan
#28253 Re: Utakmice.
Šta je sve Rahmanović izdržao, kakve udarce, provokacije.
Vladan i Prečka naši najbolji igrači jučer.
- vicious
#28254 Re: Utakmice.
E da, pogotovo prvih 10-15 minuta, da je tad pokazao jedan zuti poslije onih silnih faulova na Rahmanovicu odmah bi ih smirio.mirza_15 wrote:Ja sam onako opušteno pregledao snimak. Nije prvo poluvrijeme bilo tako loše. Zabili oni jedan, imali tu prečku, jedan dalekometni šut na samom početku. Ostalo ništa specijalno. Imali smo i mi svoje prilike. Kritično je bilo prvih 10-15 minuta drugog poluvremena i tada je sijevalo sa svih strana. Tu da je ušla jedna od prilika koje su imali bilo bi svega. Mi smo se stabilizovali i prije isključenja. Već poslije 60-te nismo loše stajali.
edit: A pustio ih je i sudija da udaraju bez sankcija. Kada god su izgubili loptu pravili su presing koji je najčešće završavao faulom. Išli po principu ili lopta ili igrač. Time te sprječavao da organizuješ kvalitetnu kontru. Napravili su najmanje duplo više prekršaja od nas. Na kraju mislim da su dobili 3 žuta, a mi 3 žuta i crveni. Bagariću u jednom trenutku statistika 6 prekršaja (ko zna sa koliko je završio). Nije dobio karton. Mujakić u jednom trenutku statistika 4 faula nad njim bez i jednog napravljenog. Rahmanovića su baš tukli. Sudija samo svirne faul i nikom ništa.
- Dr. Kuca
#28255 Re: Utakmice.
Treba onog enina dovesti na ljeto, odlican igrac.
Ma mi smo bez stnaoja druga ekipa, bas ce biti tesko naci njegovu zamjenu, covjek je lav, masina, stroj, grize stalno.
Cestitke sefu i igracima, odradili su ovu sezonu lavovski! Idemo zavrsiti posao u subotu dici sefa do neba!
Nije bila losa utakmica iako smo se malo raspali poslije njihovog gola. Trofej je jedan tu idemo po drugi!
Ma mi smo bez stnaoja druga ekipa, bas ce biti tesko naci njegovu zamjenu, covjek je lav, masina, stroj, grize stalno.
Cestitke sefu i igracima, odradili su ovu sezonu lavovski! Idemo zavrsiti posao u subotu dici sefa do neba!
Nije bila losa utakmica iako smo se malo raspali poslije njihovog gola. Trofej je jedan tu idemo po drugi!
- Grean
#28256 Re: Utakmice.
Moje misljenje je da nisu toliko nedostajali pojedinci koliko je problem da mi lose izgledamo kad odaberemo da ovako igramo.
Spominju se Stanojevic i Crepulja, prvi ostaje jos godinu (najmanje) a mislim da je Kurdic pokazao da moze biti alternativa na tom mjestu u sljedecoj sezoni. Cak i stasom podsjeca na njega. Znaci dovodjenje bilo koga je malo kontraproduktivno ukoliko necemo prekriziti akademca.
Crepulja po meni precjenjen igrac, nije los ali nije za hvalospjeva koji se pojave s vremena na vrijeme s tim da u ovom slucaju njegova alternativa iz akademije Mustafic nije bas nikog ubijedio da moze biti makar alternativa. Za Kapica se ne zna ostaje li a i nekako bolje izgleda na desnom krilu nego u ovoj ulozi, bar do sad. Znaci pored lijevog stopera, lijevog beka ovo je jos jedno mjesto gdje ce se traziti pojacanje, pretpostavljam.
Spominju se Stanojevic i Crepulja, prvi ostaje jos godinu (najmanje) a mislim da je Kurdic pokazao da moze biti alternativa na tom mjestu u sljedecoj sezoni. Cak i stasom podsjeca na njega. Znaci dovodjenje bilo koga je malo kontraproduktivno ukoliko necemo prekriziti akademca.
Crepulja po meni precjenjen igrac, nije los ali nije za hvalospjeva koji se pojave s vremena na vrijeme s tim da u ovom slucaju njegova alternativa iz akademije Mustafic nije bas nikog ubijedio da moze biti makar alternativa. Za Kapica se ne zna ostaje li a i nekako bolje izgleda na desnom krilu nego u ovoj ulozi, bar do sad. Znaci pored lijevog stopera, lijevog beka ovo je jos jedno mjesto gdje ce se traziti pojacanje, pretpostavljam.
- Cossack
#28257 Re: Utakmice.
KUP osvojen i to je jedino bitno! Vjerujem da će Damir uz finansijsku podršku Nama naći kvalitetnu zamjenu za svakoga ko ode. U subotu aBd osvajamo titulu a do tada... uživajmo! 
-
mirza_15
#28258 Re: Utakmice.
Istog sam mišljenja. Čak je i Jusufbegović u najavi utakmice spominjao da su bekovi ofanzivni i da bi Široki mogao tražiti tu šansu. Tačno ulaskom Šabanovića i Bekića koji su bolji u defanzivnom dijelu mi smo se stabilizovali i više nije tako puhalo. Spominje se isključenje i da smo od tog trenutka odigrali bolje. Meni se čini da smo bolje počeli igrati 10-tak minuta ranije kada su zamijenjeni bekovi. Moguće da nije samo do nas. Moguće i da su oni malo pali nakon 60-tog minuta.van Basten wrote:mi smo se stabilizovali ćim smo bekove zamijenili. Hebibović je visio cijelu tekmu, i gol je njegov realno, a ni na drugoj strani nije neki selamet bio. Ulaskom Šabanovića i Bekića to je već ličilo na nešto u odbrani.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#28259 Re: Utakmice.
Što se tiče utakmice jučer. Krenuli smo odlično. Presijekli ih. I onda je krenulo njihovo udaranje. Rahmanovića 5 puta u 15 minuta i to startovi na nogu, za žutog bez razmišljanja. Pa onda start laktom u pluća Kovačevića isto za žuti karton. Naravno da te to poremeti.
Drugo nezgodno je kad igras protiv ekipe kojoj je jedina opcija da napadne ko luda, vidjeli smo u LP kako se to moze zavrsiti. A nasi nisu bili 100% defanzivni kao sto smo igrali zadnjih 15 minuta. Još jedna stvar, previše su nam falila zadnja vezna. Kurdić mlad a Kapić nije taj igrač. Tako kada se sve sagleda moglo je biti i ovako i onako. Mogli smo mi zabiti gol u nekim situacijama da Tatar nije driblao itd. Sada nije bitno toliko...
Bitno je da se igrači odmore za subotu. Nadam se da ih je sinočnja proslava samo napucala motivom i željom da u subotu poderu...
Drugo nezgodno je kad igras protiv ekipe kojoj je jedina opcija da napadne ko luda, vidjeli smo u LP kako se to moze zavrsiti. A nasi nisu bili 100% defanzivni kao sto smo igrali zadnjih 15 minuta. Još jedna stvar, previše su nam falila zadnja vezna. Kurdić mlad a Kapić nije taj igrač. Tako kada se sve sagleda moglo je biti i ovako i onako. Mogli smo mi zabiti gol u nekim situacijama da Tatar nije driblao itd. Sada nije bitno toliko...
Bitno je da se igrači odmore za subotu. Nadam se da ih je sinočnja proslava samo napucala motivom i željom da u subotu poderu...
-
todd_smith
#28260 Re: Utakmice.
Ma meni je djelovalo kao da smo iznenadjeni bili sto su napali iz prve.
Ali bilo kako bilo, sad je zavrseno, ko ih jebe.
Ali bilo kako bilo, sad je zavrseno, ko ih jebe.
- Logovan
-
Nadzorna_ploca
#28262 Re: Utakmice.
Ali bas popularne.
Mogle su i malo nize ovaj put.
Mogle su i malo nize ovaj put.
-
todd_smith
#28263 Re: Utakmice.
da su besplatno, raja bi ovdje pisala "stete klubu" 
-
Ripicipi
#28264 Re: Utakmice.
Meni cijene djeluju vise nego ok
Samo je pitanje kakvo ce biti vrijeme
Samo je pitanje kakvo ce biti vrijeme
- Dinostula
#28265 Re: Utakmice.
Sto me prepade kontam digli sad istok na 10KM vala im ne bi otisao.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#28267 Re: Utakmice.
Šta sad, bilo više auta sinoć nego navijača u subotu 
- Logovan
#28268 Re: Utakmice.
SVI NA KOŠEVO!

-
F&N
#28269 Re: Utakmice.
Bila je zesca spica na autoputu i kroz gradTomahawk11 wrote:Šta sad, bilo više auta sinoć nego navijača u subotu
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
- omega369
#28271 Re: Utakmice.
Najbolja scena, dize se rahman nakon desetog prekrsaja, pukao mu film, podje prijetiti..vidjeces ti u svlacionici..Logovan wrote:Šta je sve Rahmanović izdržao, kakve udarce, provokacije.![]()
![]()
-
mirza_15
#28272 Re: Utakmice.
Šta je sa Crepuljom? Nema ga u kombinaciji ni za ovaj meč. Nisam nigdje pročitao da je povrijeđen.
-
F&N
#28273 Re: Utakmice.
povreda listamirza_15 wrote:Šta je sa Crepuljom? Nema ga u kombinaciji ni za ovaj meč. Nisam nigdje pročitao da je povrijeđen.
- Logovan
#28274 Re: Utakmice.
'AAAAAAJMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

- GandalfSivi
#28275 Re: Utakmice.
Koliko skontah, lijevo Bekic, Tatar, desno Sabanovic, Hebibovic, Velkovski u sredinu, sa mogucim rotacijama, Velkovski-Tatar...