otvorena 6 l-magistrala, 7l-autoput, 8l-brdski prevoji, komar, rostovo, bradina...
gradska normalna drug-trća 8l do 11l kad je stani kreni.
kombinovana oko 7,5l
Ja zadovoljan
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ima start-stop. Koje je to auto kod tebe?amar1994 wrote:[emoji106]Kataklinger wrote:Kod mene je 1.6 HDI 112KS. Po boardu, jedan trip pokazuje potrošnju 5.1 l na zadnjih 2000km a drugi trip je 5.5 l na zadnjih 5000km. Ima dosta otvorene a i gradske vožnje. Motorčić jest pa popije kišu Božiju kad ga gasam. Gradska je oko 7-7.5 l kad vozim normalno, a zna bit i preko 10l kad mi je desna noga duža od lijeve. Otvorenu mogu spustit ispod 4l kad vozim penzionerski, što skoro nikad ne radim. Inače vozim grublje pa je oko 5l a nekad i više. Kakogod, auta s ovim motorom nisu nikako za gasanja, jer tad troši više neg' BMW-ov 3.0 redni šestak...
ja mislio da mi sa autom nesto nije uredu [emoji38] , a ista potrosnja potpuno, doduse kod mene ima 116ks [emoji14] [emoji38]
ti vjerovatno imas i start-stop
Kataklinger wrote:Ima start-stop. Koje je to auto kod tebe?amar1994 wrote:[emoji106]Kataklinger wrote:Kod mene je 1.6 HDI 112KS. Po boardu, jedan trip pokazuje potrošnju 5.1 l na zadnjih 2000km a drugi trip je 5.5 l na zadnjih 5000km. Ima dosta otvorene a i gradske vožnje. Motorčić jest pa popije kišu Božiju kad ga gasam. Gradska je oko 7-7.5 l kad vozim normalno, a zna bit i preko 10l kad mi je desna noga duža od lijeve. Otvorenu mogu spustit ispod 4l kad vozim penzionerski, što skoro nikad ne radim. Inače vozim grublje pa je oko 5l a nekad i više. Kakogod, auta s ovim motorom nisu nikako za gasanja, jer tad troši više neg' BMW-ov 3.0 redni šestak...
ja mislio da mi sa autom nesto nije uredu [emoji38] , a ista potrosnja potpuno, doduse kod mene ima 116ks [emoji14] [emoji38]
ti vjerovatno imas i start-stop
Raste ti nos!condy wrote:2,7 tdi, 132kw
otvorena 6 l-magistrala, 7l-autoput, 8l-brdski prevoji, komar, rostovo, bradina...
kombinovana oko 7,5l
Ja zadovoljan
Sarajevo-Mostar ispod 4.5l, u povratku oko 5l, prosjek 4.7 ako ne laze board comp ... tek odnednavno vozim i bas me cudi kako trosi isto ili cak i manje nego fabia 1.9sdi za koju sam mislio da je neprikosnovena u stednji.Optimist wrote:1.9 TDI je cudo
Ja redovno sa njim imam prosjek ispod 5 litara na relaciji Sarajevo-Mostar-Sarajevo. Octavia je u pitanju.
Ma ne tjeram ja petom po gradu, zavrtim ja njega cetvrtom kad god trebakB27 wrote:Jbg, to je mana činjenice da možeš četvrtom i petom voziti po gradu.![]()
Mislim da mu najviše odgovaraju brzine do 90-100 (što je idealno za magistrale/brze ceste), autoput idealan omjer potrošnje i brzine je između 110-120. Tamo iznad 140 mislim da već loče ko hajvan.
Sve u svemu, ja prezadovoljan i bolje mi ne treba.
Raste tebibasicm wrote:Raste ti nos!condy wrote:2,7 tdi, 132kw
kombinovana oko 7,5l
Ja zadovoljan
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ista stvar. Board je tacan i mozes mu vjerovati. Svaka otvorena voznja je uglavnom 4,8-5,2l.rusmir.ba wrote:Sarajevo-Mostar ispod 4.5l, u povratku oko 5l, prosjek 4.7 ako ne laze board comp ... tek odnednavno vozim i bas me cudi kako trosi isto ili cak i manje nego fabia 1.9sdi za koju sam mislio da je neprikosnovena u stednji.Optimist wrote:1.9 TDI je cudo
Ja redovno sa njim imam prosjek ispod 5 litara na relaciji Sarajevo-Mostar-Sarajevo. Octavia je u pitanju.
Pa to je taj lambo, Banjalucki.[emoji1]kB27 wrote:Jadi moji, nema se za goriva. Daj da skuckamo na forumu bar za rezervoar.![]()
Isto kao onaj Lambo što ga pokriva lik tepihom i dekama pred kućom dok je na suncu. Al ne daj Bože da ga utjera u garažu, neće mahala vidjeti..
Hahahahaha, znači dvojica takvih se ne rađaju - to je isti lik.konektovan wrote:Pa to je taj lambo, Banjalucki.[emoji1]kB27 wrote:Jadi moji, nema se za goriva. Daj da skuckamo na forumu bar za rezervoar.![]()
Isto kao onaj Lambo što ga pokriva lik tepihom i dekama pred kućom dok je na suncu. Al ne daj Bože da ga utjera u garažu, neće mahala vidjeti..
poslano sa Sonija Ze
Radjaju nego drugi nije imao prilike imati lamborghinijakB27 wrote:Hahahahaha, znači dvojica takvih se ne rađaju - to je isti lik.konektovan wrote:Pa to je taj lambo, Banjalucki.[emoji1]kB27 wrote:Jadi moji, nema se za goriva. Daj da skuckamo na forumu bar za rezervoar.![]()
poslano sa Sonija Ze
Daj malo dojmova o vozilu?promaha wrote:Astra 1.4t
Za predjenih 6000 prosjecna potrosnja je 6.5l (80% otvoreno 20% grad)
Al koliko sam peimjetio sve zavisi od toga kako se vozi
Laganije voznje na otvorenom potrosnja ide i na 5 l al isto tako ako se pritiska (a to je uvijek interesantnije) ide ona i na 7-8 l
Ned071 wrote:Daj malo dojmova o vozilu?promaha wrote:Astra 1.4t
Za predjenih 6000 prosjecna potrosnja je 6.5l (80% otvoreno 20% grad)
Al koliko sam peimjetio sve zavisi od toga kako se vozi
Laganije voznje na otvorenom potrosnja ide i na 5 l al isto tako ako se pritiska (a to je uvijek interesantnije) ide ona i na 7-8 l