Ista lokacija, 3.4.1996.p206 wrote:1996. nekad
i djecu su zatrovali mržnjom

Ista lokacija, 3.4.1996.p206 wrote:1996. nekad
i djecu su zatrovali mržnjom

Amidza mi je rekao u toku rata da je neki nas momak sa Butmira ili Sokolovic kolonije cekao sa crvenom strijelom kada ce se tenk pojaviti na svoje omiljeno mjesto odakle je pucao.Kada se je pojavio on ga je pogodio.Ne znam tacno gdje na podruciju Ilidze ili negdje okolo.Tako su i nasi mogli cekati tenkove na Trebevicu,Vracama i Grbavici sa Izvrsnog ili Unisovih nebodera.@Dedurni_kriticar je bio na Debelom brdu kada su nasi sa Huma raketom pogodili bunker koji su cetnici privremeno zauzeli .Prva je promasila ali je druga pogodila.Nisam znao da tako precizno mogu gadjati bunkere sa velike daljine.Izlija wrote:Da ne bi ostao nedorečen, imali smo mi svega kako je rat odmicao. Čini mi se nekada krajem'94 se pojavila crvena strijela ( mi se zezali cijelo vrijeme da su nam kinezi uvalili neki dupljak jer je crvena strijela bila zelene boje ) ali nije bilo projektila na bacanje pa se svaka čuvala za specifične ciljeve a i pogodak je morao biti zaganantovan da bi se uopšte rizikovalo odavanje položaja za ispaljivanje, moraš biti nečeg svjestan a to je da je to čudo bilo tako teško da su 5-6 ljudi teglili lanser i dva projektila i usput psovali sve redom što je to njih zapalo da rade
zar nije prva bila '93 i ispaljivanje sa Sokolja na šenluk na transporterima i tenku dole negdje u Rajlovcu?Izlija wrote:Da ne bi ostao nedorečen, imali smo mi svega kako je rat odmicao. Čini mi se nekada krajem'94 se pojavila crvena strijela ( mi se zezali cijelo vrijeme da su nam kinezi uvalili neki dupljak jer je crvena strijela bila zelene boje ) ali nije bilo projektila na bacanje pa se svaka čuvala za specifične ciljeve a i pogodak je morao biti zaganantovan da bi se uopšte rizikovalo odavanje položaja za ispaljivanje, moraš biti nečeg svjestan a to je da je to čudo bilo tako teško da su 5-6 ljudi teglili lanser i dva projektila i usput psovali sve redom što je to njih zapalo da rade
Cuo sam da su bili neprobojni panciri,i da su se raja dosjetila da ih gadja tromblonima.Tako su ubijani.Bilo je na vijestima govorili su "roboti iz Nisa".Mislim da su ucestvoli u napadu na Elektroprivredu.zilog wrote:Puno prije knjige se pojavio taj mit. Obicno ga je prenosio neko ko ih nije ni vidio. Nikakav oklop od glave do pete nije postojao, nego onaj preklapajuci dio koji se mogao spustiti da zastiti jaja. Neiskusna vojska je mislila da su to neprobojni oklopi (mozda kod ploce na grudima).karanana wrote:ja mislim da je to o kornjacama mit iz doktorove knjige.
da vidim sliku kornjace u oklopu od glave do pete?
pa nije niko budalast da za sobom vuce oklop te tezine i da se oslanja na njega hodajuci po sred bojisnice.
Prve strijele Su donesene u February 93. tokom burke za azice. Prva je ispaljena sa sokolha na rmtenk kid skole u barama. Zavrsila na igmanu. Drugs je pogodila tenk. Tog Dana Su pogodilu Jo jedan renk I transporter I borne za azice Su zavrsene. Chete se pislije toga vise nisu sepurile oklopima po stupskom ratistu.Chmoljo wrote:zar nije prva bila '93 i ispaljivanje sa Sokolja na šenluk na transporterima i tenku dole negdje u Rajlovcu?Izlija wrote:Da ne bi ostao nedorečen, imali smo mi svega kako je rat odmicao. Čini mi se nekada krajem'94 se pojavila crvena strijela ( mi se zezali cijelo vrijeme da su nam kinezi uvalili neki dupljak jer je crvena strijela bila zelene boje ) ali nije bilo projektila na bacanje pa se svaka čuvala za specifične ciljeve a i pogodak je morao biti zaganantovan da bi se uopšte rizikovalo odavanje položaja za ispaljivanje, moraš biti nečeg svjestan a to je da je to čudo bilo tako teško da su 5-6 ljudi teglili lanser i dva projektila i usput psovali sve redom što je to njih zapalo da rade
Te pancire Su nosili is iludzanske garde I neki brnetovi u azicima. Imaju produzenje iapod struka. Teski desetak kila I jako se tesko kretati u njima. Samo sto Su u strahu velike oci. Ja Sam jednog lika upucao u taj pan or dva puts I kalas ga Sa cirka 50 metara nije probio.BISTRIK100 wrote:Cuo sam da su bili neprobojni panciri,i da su se raja dosjetila da ih gadja tromblonima.Tako su ubijani.Bilo je na vijestima govorili su "roboti iz Nisa".Mislim da su ucestvoli u napadu na Elektroprivredu.zilog wrote:Puno prije knjige se pojavio taj mit. Obicno ga je prenosio neko ko ih nije ni vidio. Nikakav oklop od glave do pete nije postojao, nego onaj preklapajuci dio koji se mogao spustiti da zastiti jaja. Neiskusna vojska je mislila da su to neprobojni oklopi (mozda kod ploce na grudima).karanana wrote:ja mislim da je to o kornjacama mit iz doktorove knjige.
da vidim sliku kornjace u oklopu od glave do pete?
pa nije niko budalast da za sobom vuce oklop te tezine i da se oslanja na njega hodajuci po sred bojisnice.

Dozer wrote:A koliko smo tek zaplijenili kamiona, tenkova, oruzja i raznoraznog MTS-a... Ih... Nisu Srbi imali vise iz cega ni da pucaju ni cime da se voze... Zato su pristali na Dayton...
Na dnevniku sam gledao dvojicu policajaca ispred elektroprivrede kako pucaju iza betonskih stubova.Jedan je imao pancirni sljem na glavi to mi je ostalo u sjecanju.Nisu tada bile nislije .PM72 wrote:Koliko se sjećam,nikad nije bio napad na elektroprivredu.Pokušali su napad na Trg Pere Kosorića i Palmu a to nisu bile nikakve nišlije nego Šešeljovci predvođeni Brnetom i lokalni kokošari sa Vraca.I nisu imali pancire.
Ovaj tvrdi da su ubijeni.Nadam se da je to istina.Spartan17 wrote:Šta je bilo sa ovih 18 Šešeljevaca što ih spominju u ovim audio zapisima, jesu li uspjeli izvući nekoga od njih ili su svi likvidirani?
ovo je bilo 21 aprila.Moja malenkost bila prisutna.Nažalost,bolje da sam mazio kakvu trebu nego automatsku pušku.BISTRIK100 wrote:Ovaj tvrdi da su ubijeni.Nadam se da je to istina.Spartan17 wrote:Šta je bilo sa ovih 18 Šešeljevaca što ih spominju u ovim audio zapisima, jesu li uspjeli izvući nekoga od njih ili su svi likvidirani?
agent_zero wrote:
Odlične slike, pravo malo bogatstvo. Lijepo je vidjeti one nebodere dok još nisu izgorili.
A što se tiče upada na Trg, valjda znaš da je onaj Brne sa svojim četnicima krenuo na Trg i da je 18 njegovih ljudi ostao u Lorisu i Palmi. Imaju sve snimci. Čak su i ovdje postavljani. To je bio jedan od prvih pokušaja. Poslije dolazi bitka kod 11 plavih.
Pa pretpostavio sam, te "herojske" akcije paravojnih snaga i plaćenika, koju su izvođene na svoju ruku, onako poprilično neplanski bez detaljnijeg izviđanja i podataka o brojnosti i spremnosti neprijatelja obično tako i završe, a razbili ste mi dilemu oko Bitke kod 11 plavih i te akcije iz aprila 1992. bio sam u ubjeđenju da je to jedno te isto. Hvala na odgovoruSarajmen wrote:Izvukli su se predveče , imali su jednog poginulog i dva ranjena, jedan od ranjenih je i Gavrilović. Akciju su organizovali na svoju ruku.Spartan17 wrote:Šta je bilo sa ovih 18 Šešeljevaca što ih spominju u ovim audio zapisima, jesu li uspjeli izvući nekoga od njih ili su svi likvidirani?
Eh...da si se sjetio da ga uzmes u ruku... Ne bi morao mlatiti iz lakta i trositi zglobPM72 wrote: Volio bih da smo ih sve pobili ali nismo.Uglavnom,nakon tog dana ja više nisam imao straha od četnika a taj dan su mi ispadali meci iz ruku kad sam punio okvirove...koliko sam se tresao...sad je to šega a onog dana nije bilo...