Snijeg sirom BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dječak sa šibicama

#2826 Re: Snijeg sirom BiH

Post by dječak sa šibicama »

Banksy wrote:Ah, lijepe prognoze ... :D :(

http://www.weather.com/weather/extended ... e=CityPage
Preskocio si proljece do tada :D

Bar u subotu i petak.

Nego, i ovo je na tankim nogama, ako sta i pada, padace kisa. Za februar, odlicno.
alica.k

#2827 Re: Snijeg sirom BiH

Post by alica.k »

ja sam sinoc izbjegla sigurnu smrt od ovog sranja sto pada s krovova. bukvalno kako sam usla u haustor, sekund kasnije cujem kako nesto pade. otvorim, kad imam sta vidjet, brdo ogromno...i sve onaj mokri snijeg. uzas.

fazon je sto mi ne mozemo ocistit jer ne mozemo ni izaci na krov. tako su nam i rekli i iz okija :S
Obuca9

#2828 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Obuca9 »

Chisum wrote:
O'zone wrote:Ovako mokar snijeg teži tonu i na šta god da padne toga više nema :(

Image

po svemu sudeći neko će na kraju da pogine a niko neće da odgovara ali zato kad treba uzeti pare iz budžeta svi stoje prvi u redu.
Nadam se da je ovaj lik u dure, jer auto je bukvalno fashirano...

Ovo je sve otislo u pet picki materinih.... u ovakvom usranom drustvu gdje niko ni za sta ne odgovara, niti ima grama savjesti, covjek vise ne zna sta da uradi da zastiti sebe i svoje najblize, posto su mu, pored vremenskih nepogoda, fukaraluka, unutrasnjih i vanjskih klerofasista, i komsije, sa svojim bolikurackim stavom prema svemu i sveopstim nemarom postale direktna prijetnja...

Zato samo lagano, sredinom ulice. Pa da vidim koji ce mi zatrubiti.

U koliko samo ulica i na koliko samo zgrada, stanari nisu ni pomislili da ociste snijeg sa krovova, barem i djelomicno... K'o da su u ovom gradu samo za vikend, pa ih zaboli za sve. Stoka.
Momak je dobro. Nije ništa slomio, samo je u šoku i malo izrezan po rukama...

Tek sad mogu vidjeti kako je bilo u ratu (bio sam mali da se sjecam)... Otkopavas frajera, a nemas pojma je li ziv uopste... Strašno, ali najvažnije je da je momak izvučen, bez posljedica.

Da mu nije bilo šibera, Boga mi bi gadno bilo...
bambina78

#2829 Re: Snijeg sirom BiH

Post by bambina78 »

Sad ce oni iz CZ reci pa rekli smo vam da ocistite snijeg sa krovova. Budjetski paraziti i lezihljebovici, dok neko ne bude visio na Bascarsciji, odnos prema odgovornosti se u ovoj zemlji nece promjeniti. :x
Chisum

#2830 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Chisum »

alica.k wrote:ja sam sinoc izbjegla sigurnu smrt od ovog sranja sto pada s krovova. bukvalno kako sam usla u haustor, sekund kasnije cujem kako nesto pade. otvorim, kad imam sta vidjet, brdo ogromno...i sve onaj mokri snijeg. uzas.

fazon je sto mi ne mozemo ocistit jer ne mozemo ni izaci na krov. tako su nam i rekli i iz okija :S
Postoji nacin. Pogotovo tamo gdje postoji volja i svijest, postoji nacin za svasta nesto. Snijeg pada po citavom jebenom svijetu, pa ga ljudi ciste.

Ja sam se zadnjih dana nagledao razlicitih primjera... od onih negativnih, koji idu u paketu s opstim stanjem ovog naroda, pa do pozitivnih, najpozitivnijih, kada se pokazalo i dokazalo da - kada se nesto hoce, onda se i moze. Barem pokusati.

Ali posto razni smetljari vec 20 godina bez prestanja uce ovaj glupi narod da ceka da drugi nesto uradi umjesto njega, da se hvali i mlatara sopstvenim jadom i bijedom i najcrnjom mogucom slikom o sebi, ne bi li spotakao kakvu usranu sadaku ili nesto sto je dzabalesku, za sta ne mora ni kurcem da mrdne, onda je i ovakvo "topljenje snijega" nesto najnormalnije.... Mozda je mogla Andjelina malo da ga mahne lopatom, kad je vec bila tu... Dobro joj nisu predlozili. Vjerujem da im je boba falila... ono, kao, vidi kako smo mi jadni, pa, aj' kad si vec tu, ne bilo ti mrsko...

Dan mi ogadise, mater im svima jebem, lijenu, neupotrebljivu.
Last edited by Chisum on 21/02/2012 13:20, edited 1 time in total.
Filter

#2831 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Filter »

ne kontam da ove zgrade nemaju snjegobrane?
dobre, stare, celicne snjegobrane koji ce drzati tu masu na svom mjestu.
glockov kolac

#2832 Re: Snijeg sirom BiH

Post by glockov kolac »

Zna li neko ko je zvanično dužan ukloniti snijeg sa krovova?
Obuca9

#2833 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Obuca9 »

Filter wrote:ne kontam da ove zgrade nemaju snjegobrane?
Što je najgore, ova zgrada (bivših Večernjih novina, ne znam kome sad pripada) ima snjegobrane, ali je snijeg i njih provalio, eno ih vise s krova...
Filter

#2834 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Filter »

Obuca9 wrote: Što je najgore, ova zgrada (bivših Večernjih novina, ne znam kome sad pripada) ima snjegobrane, ali je snijeg i njih provalio, eno ih vise s krova...
dobro da nije onda i krov za snijegom sletio. vjerovatno su trule grede na krajevima.
glockov kolac wrote:Zna li neko ko je zvanično dužan ukloniti snijeg sa krovova?
kakav ringispil :-)
Obuca9

#2835 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Obuca9 »

Filter wrote:
Obuca9 wrote: Što je najgore, ova zgrada (bivših Večernjih novina, ne znam kome sad pripada) ima snjegobrane, ali je snijeg i njih provalio, eno ih vise s krova...
dobro da nije onda i krov za snijegom sletio. vjerovatno su trule grede na krajevima.
Evo snijeg s istog krova i dalje pada. Samo desetak minuta nakon što smo se svi razišli, opet je pala gromada iste velicine, na isto mjesto...

Ali evo, policija je maloprije ogradila trakom skroz taj dio oko zgrade, da se ne moze prolaziti.
drndalo

#2836 Re: Snijeg sirom BiH

Post by drndalo »

Chisum wrote:Ali posto razni smetljari vec 20 godina bez prestanja uce ovaj glupi narod da ceka da drugi nesto uradi umjesto njega
Ne vrijedjaj vecinu postenih smetljara, koji posteno zarade platu... Sa ostalim se 99.7 % slazem... :x
vryzas

#2837 Re: Snijeg sirom BiH

Post by vryzas »

Obuca9 wrote:
Što je najgore, ova zgrada (bivših Večernjih novina, ne znam kome sad pripada) ima snjegobrane, ali je snijeg i njih provalio, eno ih vise s krova...

Hvala Bogu da je momak ziv i zdrav, a ostalo...lagano unajmiti najboljeg advokata i tuziti vlasnika objekta, grad, kanton, federaciju, drzavu, Fincija, Sejdica i ostale :D

U Americi bi na sudu odokativno dobio cifru od 2-3 miliJona $ :D
O'zone
Globalni moderator

#2838 Re: Snijeg sirom BiH

Post by O'zone »

vryzas wrote:
Obuca9 wrote:

Hvala Bogu da je momak ziv i zdrav, a ostalo...lagano unajmiti najboljeg advokata i tuziti vlasnika objekta, grad, kanton, federaciju, drzavu, Fincija, Sejdica i ostale :D

U Americi bi na sudu odokativno dobio cifru od 2-3 miliJona $ :D
U Bosni će odokatvino da bude na sudu 2-3 godine jer će se loptica prebacivati sa vlasnika na upravitelja sa upravitelja na mjesnu zajednicu sa mjesne zajednice na opštinu sa opštine na kanton sa kantona opet na vlasnika pa u krug.

Čovjek je živ hvala Bogu a mi ostali fino laganao ulicom sa pogledom uprtim gore
headbanger

#2839 Re: Snijeg sirom BiH

Post by headbanger »

e hadj sad, kome da se covjek zali
koga da tuzi
ko ce mu plaiti stetu

jel jos uvijek stanje elemetarne nepogode na snazi, ako je, ko isplacuje stete.

hvala Bogu pa nije mrtva glava pala
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2840 Re: Snijeg sirom BiH

Post by ladyblue18 »

Nema škole do ponedjeljka !
Ovo je za TVSA rečeno u Ministarstvu obrazovanja I nauke Kantona Sarajevo

Nastava u Kantonu Sarajevo odgodjena je do ponedjeljka, potvrđeno je u Ministarstvu nauke i obrazovanja KS.

Jer, kako je rečeno, ne postoje još uvijek uvjeti za bezbjedan odlazak i dolazak na nastavu učenika .

TVSA

Uskoro više detalja ....
Filter

#2841 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Filter »

ladyblue18 wrote:Nema škole do ponedjeljka !

hvala na infu LB :)
Obuca9

#2842 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Obuca9 »

Evo upravo se neki momak popeo gore na krov i skida snijeg lopatom. Da se i ova sapunica završi...

Inače, povrijeđeni momak je u super stanju, maloprije je dolazio u firmu da se zahvali svima, hoda normalno, sve je super, osim par posjekotina nema niokakvih ozbiljnijih povreda. :thumbup:
Lutijena

#2843 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Lutijena »

Filter wrote:

+1 :D
Obuca9 wrote:Evo upravo se neki momak popeo gore na krov i skida snijeg lopatom. Da se i ova sapunica završi...

Inače, povrijeđeni momak je u super stanju, maloprije je dolazio u firmu da se zahvali svima, hoda normalno, sve je super, osim par posjekotina nema niokakvih ozbiljnijih povreda. :thumbup:
Drago mi je. Momak podijelio sadaku na pravo mjesto. :D
vjesticanametli

#2844 Re: Snijeg sirom BiH

Post by vjesticanametli »

Filter wrote:

:D :-D pametna odluka definitivno
gumifufna

#2845 Re: Snijeg sirom BiH

Post by gumifufna »

Bez pomoci naroda,stanara ni jedna sluzba ovo nemoze ocistiti.Ako neko ima da je duzan da cisti snijeg sa krovova,onda trebaju da idu i po selima da ljudima i sa privatnih kuca skida snijeg,jer i oni placaju porez isto kao i vlasnici stanova.
Pogledajte samo ovu ulicu i skontajte koliko treba ljudi da se to ocisti..Eto pao je sa krova sad treba ocistiti ulicu i trotoare,a gdje sa tolikim snijegom
popajic

#2846 Re: Snijeg sirom BiH

Post by popajic »

Chisum wrote:
Postoji nacin. Pogotovo tamo gdje postoji volja i svijest, postoji nacin za svasta nesto. Snijeg pada po citavom jebenom svijetu, pa ga ljudi ciste.

Ja sam se zadnjih dana nagledao razlicitih primjera... od onih negativnih, koji idu u paketu s opstim stanjem ovog naroda, pa do pozitivnih, najpozitivnijih, kada se pokazalo i dokazalo da - kada se nesto hoce, onda se i moze. Barem pokusati.

Ali posto razni smetljari vec 20 godina bez prestanja uce ovaj glupi narod da ceka da drugi nesto uradi umjesto njega, da se hvali i mlatara sopstvenim jadom i bijedom i najcrnjom mogucom slikom o sebi, ne bi li spotakao kakvu usranu sadaku ili nesto sto je dzabalesku, za sta ne mora ni kurcem da mrdne, onda je i ovakvo "topljenje snijega" nesto najnormalnije.... Mozda je mogla Andjelina malo da ga mahne lopatom, kad je vec bila tu... Dobro joj nisu predlozili. Vjerujem da im je boba falila... ono, kao, vidi kako smo mi jadni, pa, aj' kad si vec tu, ne bilo ti mrsko...

Dan mi ogadise, mater im svima jebem, lijenu, neupotrebljivu.
Moram se :D , mada isto mislim !
Sad ako nas s krovova stagod zatrpa bice rezultat neprirodne nesrece :roll:
Federalni štab Civilne zaštite danas je na sjednici u Sarajevu utvrdio Prijedlog odluke o prestanku stanja prirodne nesreće koji sutra ide na Vladu FBiH.
Kanada i Skandinavija su zimi manje-vise stalno umotane u bijelo pa to niko ne karakterise kao nesrecu , ni prirodnu ni neprirodnu ...a i ja vala...s kim nas poredim :-)
madner

#2847 Re: Snijeg sirom BiH

Post by madner »

Pa i nije logicno da nas poredis. Banalan primjer, firma koja cisti do Igmana i Bjelasnice nije imala problema jer je imala odgovorajuce masine. Ali to ne znaci da bi ostatak federacije trebao nabaviti takve masine, jer ovakav snjeg se nece desiti jos puuuuuno godina.
O'zone
Globalni moderator

#2848 Re: Snijeg sirom BiH

Post by O'zone »

madner wrote:Pa i nije logicno da nas poredis. Banalan primjer, firma koja cisti do Igmana i Bjelasnice nije imala problema jer je imala odgovorajuce masine. Ali to ne znaci da bi ostatak federacije trebao nabaviti takve masine, jer ovakav snjeg se nece desiti jos puuuuuno godina.
Godina 2013-Sarajevo, rekordne padavine snijega 135 cm :mrgreen:
madner

#2849 Re: Snijeg sirom BiH

Post by madner »

Boli me briga, ja imam godisnju kartu za skijanje :D
stochar

#2850 Re: Snijeg sirom BiH

Post by stochar »

ljudi, u Sarajevu je pao snijeg, nije pao jebeni meteor! vlada koja nije u stanju 10 dana nakon snjeznih padavina obezbijediti normalno funkcionisanje kantona, ne zasluzuje da bude vlada! ti ljudi ne zasluzuju svoje plate!

da je Tajo, vec bi sad bilo 500 ljudi pred kantonom s pistaljkama i trazili bi smjene nesposobnih politicara! ne treba Music skakati s lopatama po krovovima, ali nisu u stanju obezbijediti provedbu postojecih zakona! eto, pao je snijeg i srecom covjek nije poginuo, poslije sam prosao kroz Titovu i Ferhadiju i nisam vidio nikoga po krovovima da skida snijeg.

u ovakvoj situaciji, odluka Ministarstva obrazovanja je opravdana, ni ja ne bih rizikovao da neko od djece nastrada, ali je pravo pitanje zasto toliko dana nakon snjeznih padavina imamo vanrednu situaciju u gradu?!?!?! ja znam: jer imamo kantonalnu vlast koja je nesposobna! sreca pa budale bog cuva ili neka visa sila, pa niko nije poginuo u skenderiji, pa ovaj covjek danas nije poginuo, i nadam se da ce snijeg koji visi sa velikog broja krovova promasiti ljude. da mi nemamo zakone, da nemamo sluzbe, da kod nas nikada prije ovoga nije pao snijeg, pa bilo bi mi jasno. imam osjecaj da su se bolje u Mostaru izborili sa 80 cm snijega, sto je za njih kojima je 10 cm previse isto k'o da je u Sarajevu palo dva i pol metra!

ovo je u nadleznosti opcina i kantona, za sve postoje sluzbe, i zn a se tacno po 'komandnoj odgovornosti' kriv sto nisu u stanju normalizovati situaciju toliko dana nakon snijega! i tramvaji bi nam jos stajali da nisu Turci izasli s lopatama...
Post Reply