EUROSONG

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked

Pobjednik Euroson 2013 :D

Bosna i Hercegovina
16
28%
Bosnia and Herzegovina
6
10%
Bosnien und Herzegowina
2
3%
Bosnie-Herzégovine
1
2%
Bosnia-Erzegovina
1
2%
Bosnien och Hercegovina
1
2%
Bosna Hersek
5
9%
Босния и Герцеговина
6
10%
בוסניה והרצגובינה
18
31%
Bosniya və Herseqovina
2
3%

Total votes: 58

charrrmed

#2826 Re: EUROSONG

Post by charrrmed »

mostar036 wrote:A Hari je ostaio traga kod onih prate ESC,vazda kad kažen BiH na ESC,prvo će se njega sjetit.
ne znam zasto pokusavati nesto dokazati kada se cini kao da pojedincima bude drago sto smo medju zadnjima ili sto se nasih pjesama niko ne sjeca...prvi u redu smo za pljuvanje...a priznati da si pogrijesio, pohvaliti i slicno, ne daj Boze...
charrrmed

#2827 Re: EUROSONG

Post by charrrmed »

plain vanilla wrote:
dale cooper wrote: Kao što rekoh to su samo utjehe za gubitnike. Koga (osim nas) boli neka stvar u ostatku Evrope za Harija i
njegovo treće mjesto. Vjerovatno su ga zaboravili čim se završila Evrovizija. A mi još živimo i spominjemo
taj uspjeh kao da smo glat pobijedili. Rezultat nije bio loš, ali u suštini apsolutno ništa nije značio.
Sa druge strane recimo Danis Tanović, eh to je već pravi pobjednik.
znaci naravno
nisi najbolji, ali si bolji od 20 drzava npr
Svaka cast na trudu, ali uzalud je...Njima se to ne moze objasniti
dale cooper

#2828 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

Ambrozija wrote:
dale cooper wrote:
Ambrozija wrote: Lejla je prema nedavnom sastavljanju top 200 pjesama Eurosonga svih vremena, cini mi se na 15 mjestu, kao jedna od najboljih i najslusanijih pjesama proteklih godina! A na prvom mjestu je...pa pjesma koja je bila drugoplasirana, i to ni manje ni vise nego "lane moje"....[/b]

Ko je sastavljao tu listu?
fanovi su glasali...ukucaj na google-u.....Dosta nasih pjesama se nalazi...mislim i Bistra voda i Deen....Lista je sastavljena ove godine...
Znači slično glasačko tijelo koje i glasa na samim izborima. Koje je i jako prevrtljivo pa se može desiti da
za 5 godina se ne sjete ni Harija ni Željke. Kao što maloprije spomenuh, jesu li Hari ili Željko igdje drugo
počeli prodavati cd-e ili puštati se na radio stanicama širom Evrope nakon nastupa na Evroviziji?
Dakle oni su poznati samo u okvirima Evrovizije, a to nije toliko velika publika kao što se možda nekome čini.
Šire od toga oni su potpuni anonimusi u globalnim muzičkim okvirima.
mostar036

#2829 Re: EUROSONG

Post by mostar036 »

Samo su Abba i Johny Logan napravili karijere poslije ESC ako tako gledamo.
Ambrozija

#2830 Re: EUROSONG

Post by Ambrozija »

dale cooper wrote: Znači slično glasačko tijelo koje i glasa na samim izborima. Koje je i jako prevrtljivo pa se može desiti da
za 5 godina se ne sjete ni Harija ni Željke. Kao što maloprije spomenuh, jesu li Hari ili Željko igdje drugo
počeli prodavati cd-e ili puštati se na radio stanicama širom Evrope nakon nastupa na Evroviziji?
Dakle oni su poznati samo u okvirima Evrovizije, a to nije toliko velika publika kao što se možda nekome čini.
Znala sam da ces ovo napisato
nemam namjeru da se raspravljam, ti imas svoje misljenje, mi imamo svoje :thumbup:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2831 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

dale cooper wrote:
Znači slično glasačko tijelo koje i glasa na samim izborima. Koje je i jako prevrtljivo pa se može desiti da
ma i pobjednici nekad ostanu anonimusi, ne mozes se sjetiti da si ikad cuo tu pjesmu i nakon evrovizije je nikad vise ne cujes

to ne mozes reci za Lejlu, za Lane, ...ali de se sjeti Vukasina? ili Feminema ili ...
alibaba_i_30_godina

#2832 Re: EUROSONG

Post by alibaba_i_30_godina »

dale cooper wrote: To se vrlo jednostavno može objasniti jakim glasačkim tijelom Srbije i konstantnim lobiranjem.

Je li Željko ikad bio na vrhu top lista u Švedskoj, Španiji, Britaniji ili Francuskoj?
Nijedan pobjednik u posljednjih 10-ak godina nije bio prvi na top listama nabrojanih zemalja, a i mnogih drugih. Jedino je Lena bila blizu toga, ali ni njoj nije poslo za rukom.
mostar036

#2833 Re: EUROSONG

Post by mostar036 »

Od BiH pjesama ovdje je jedino Lejla postala veliki hit i donekle Pokušaj,ostale su većinom pale u zaborav.
cyprus

#2834 Re: EUROSONG

Post by cyprus »

plain vanilla wrote:
dale cooper wrote: Kao što rekoh to su samo utjehe za gubitnike. Koga (osim nas) boli neka stvar u ostatku Evrope za Harija i
njegovo treće mjesto. Vjerovatno su ga zaboravili čim se završila Evrovizija. A mi još živimo i spominjemo
taj uspjeh kao da smo glat pobijedili. Rezultat nije bio loš, ali u suštini apsolutno ništa nije značio.
Sa druge strane recimo Danis Tanović, eh to je već pravi pobjednik.
znaci naravno
E to je ono što mi najviše smeta kod Eurosonga ... Ne znači to da si bolji od 20 država, nego da imaš više patriotski nabrijanog iseljeništva od 20 država :-) :-) Po tome je i Džeko najbolji na svijetu...

Televoting ZLO!
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#2835 Re: EUROSONG

Post by sabina1 »

charrrmed wrote:
tvsabina wrote:
Morales wrote:Desi se ovo sranje od 18.mjesta kad se dolazi na takmicenje preko veza i stele ;-)
Fantastično rečeno :thumbup: :thumbup: :thumbup: . Kakav promet takva i zarada , s tim da ove godine nismo imali pjesmu za finale a ušli smo u njega .
Puno sreće dogodine :bih:
Meni se cini da si ti ovdje prva kada treba nestop reci protiv Maye ili BiH...takav utisak ostavljas...rekao bi covjek da ti je Maya nesto uradila.... xD
Ma ne-naprotiv.
To da sam protiv svoje zemlje - to bi već moglo proći i kao uvreda zar ne ;-)???
Mene jako boli što je naša zemlja - nesređena nesistemska , nažalost sve neobrazovanija no za to mi nismo krivi.
Krivi smo u kontekstu što podliježemo užasnoj medijskoj propagandi vladajućih elita pa smo prinuđeni da iznova biramo isto - no realno u bilo kojoj državi na svijetu sa situacijom poput naše - dešavala bi se ista stvar pa zato mislim da nismo krivi.
Kada sam u konverzaciji sa strancima - privatno ili poslovno (a pod strancima podrazumijevam i građane Srbije i građane Hrvatske iako filmove iz tih zemalja i pjesme iz tih zemalja još uvijek zovemo "domaćim") na svaki način pokušavam predstaviti ovu zemlju - najbolje i najljepše pa čak i kad nemamo neke adute za utrku.
Svoju zemlju volim - kakva je da je naša je.
Po meni je globalizacija budućnost , no s obzirom da svi ljudi planete još uvijek razmišljaju nacionalno i jako baštine vlastitu kulturu i tradiciju i na nama je taj zadatak (mi se ovde "razvališmo" da branimo našu zemlju na Evroviziji a istovremeno nam djeca nose dresove nogometaša iz Evrope i svijeta ili masovno upijamo anglosaksonske filmove i pjesme zaboravljajući na naše - malo licemjerno zar ne ;-)?)
Međutim , kad sam sa svojim ljudima , ne smatram da je nešto naše dobro samo zato što plava boja i žuti trokut predstavljaju to nešto. Kvalitet je kvalitet. Nekvalitet je nekvalitet. I to je tako. Taman da mi otac to pravi ili radi.

A sad tema :-).
Ranije sam pisala da zaista nemam pojma o ranijem radu naše ovogodišnje predstavnice. Da sam prvi put vidjela neki spot na TVSa prije nekih godinu i kusur - recimo i da znam da je svirala klavir prošle godine kada je Dino Merlin bio na Evroviziji. Njen RANIJI rad nisam komentarisala (a kamo li obezvrijeđivala) niti ću njen BUDUĆI rad komentarisati jer ga neću pratiti (nikad ne reci nikad - naravno). Priliku koristim da joj poželim sve najbolje u privatnom i u profesionalnom smislu.

Jedino sam rekla da mi se ova pjesma ne dopada. Rekla sam da nije zvučno ime i da zbog toga nije pametno da smo je poslali na Eurosong (slabiji glasovi dijaspore) a na kraju krajeva nije ni fer , jer sigurno da u BiH postoji dosta ljudi koji rade jako dugo a nikada nisu bili na Evroviziji (ne spominjem imena , govorim čisto hipotetički).
Moralesov komentar je bio zanimljiv :-) jer tako danas nažalost funkcionira naša zemlja. Sigurno da ne mora biti istinit.
Blijedu , ispraznu totalno ali totalno nezanimljivu izvedbu , nezanimljivu pjesmu gdje se ni na jedan jedini sekund od tri minuta ne može osjetiti neki feeling ili šarm koji svaka pjesma mora imati nikada neću podržati. Stav da se naša pjesma TREBA podržati ma kakva bila samo zato što je naša uopšte ne smatram ispravnim , čak štaviše besmislen je.
Sigurno da ima ljudi kojima je pjesma super - i to je totalno subjektivna stvar i elementarno ljudsko pravo.
Ispisah se :-). Ovaj nastup je gotovo identičan s nastupom Vukašina Brajića. Nešto slično.
No nade ima , Hari Varešanović je na Evroviziji do sada nastupao samo jednom ;-) :bih: :bih: :bih:
Last edited by sabina1 on 27/05/2012 22:58, edited 1 time in total.
dale cooper

#2836 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

mostar036 wrote:Samo su Abba i Johny Logan napravili karijere poslije ESC ako tako gledamo.
A što li? Zato što su jedni zaista od rijetkih koji su bili stravični autori. Posebno Abba koji su
imali Anderssona & Ulvaeusa koji mogu reći komotno mogu stati rame uz rame Lennonu/McCartneyu
kao jedan od najboljih autorskih pop dvojaca. I sad usporedi to sa Joksimovićem koji na ovogodišnjem
takmičenju sasvim perfidno krade dio pjesme od Coldplaya i većina Evropljana sa tom činjenicom
prave sprdnju. A nije da je Joksimoviću to prvi put. I sad da ja njega cijenim kao autora? Aha malo sutra.
On može ovo samo prodati naivnim Balkancima koji očigledno ne znaju za bolje (a trebali bi, jer imaju
moderne tehnologije sa kojima mogu čuti mnogo više muzika nego ikada prije)
Prije nego što me neko pita kako možeš porediti Abbu i Joksimovića da odgovorim.
Pa mogu zato što su oba izvođača imala istu šansu (Joksimović čak i više nego jednu)
da nastupe na Evroviziji i da se dokažu. ABBA je napravila svjetsku karijeru, a Joksimović je ostao prije
svega senzacija lokalnih razmjera (on vjerovatno i nema ništa protiv toga)
Ako ništa ABBA je imala i teži put jer su pobijedili 70-tih kada je dominacija Engleskih i Američkih muzičara
bila mnogo jača nego danas.
Last edited by dale cooper on 27/05/2012 22:58, edited 1 time in total.
plain vanilla

#2837 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

cyprus wrote:
plain vanilla wrote:
znaci naravno
E to je ono što mi najviše smeta kod Eurosonga ... Ne znači to da si bolji od 20 država, nego da imaš više patriotski nabrijanog iseljeništva od 20 država :-) :-) Po tome je i Džeko najbolji na svijetu...

Televoting ZLO!
nisam znala da svedska ima toliko dijaspore :?
mostar036

#2838 Re: EUROSONG

Post by mostar036 »

BiH realno i nema neku scenu,od ovih zvučnijih imena sve je više manje već bilo na ESC.
ja71

#2839 Re: EUROSONG

Post by ja71 »

Bolje je biti 18. manje se nerviras nego kad si 2.
dale cooper

#2840 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

mostar036 wrote:BiH realno i nema neku scenu,od ovih zvučnijih imena sve je više manje već bilo na ESC.
To je naravno još jedan u nizu problema. Bio sam čak i otvorio temu vezano za to.
ja71

#2841 Re: EUROSONG

Post by ja71 »

Better Man wrote:Eurosong se još jednom potvrdio kao parada kiča i neukusa, gdje nije bitno kakva je pjesma, već što gluplji scenski nastup.
Upravo zato cudi zasto navracas na temu gdje se raspravlja o toj paradi kiča i neukusa ?
Jack Be Nimble

#2842 Re: EUROSONG

Post by Jack Be Nimble »

mostar036 wrote:Samo su Abba i Johny Logan napravili karijere poslije ESC ako tako gledamo.
Celine Dion
plain vanilla

#2843 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

mostar036 wrote:BiH realno i nema neku scenu,od ovih zvučnijih imena sve je više manje već bilo na ESC.
Pa nemamo, istina...ako izaberu nekog starog on je vec "potrosen", mladji su relativno nepoznati
Pravili smo spisak, ja sam za Selmu Bajrami ili Bijelo dugme( sa Bebekom, Tifom i Alenom) :mrgreen:
ja71

#2844 Re: EUROSONG

Post by ja71 »

dale cooper wrote:
To je naravno još jedan u nizu problema. Bio sam čak i otvorio temu vezano za to.
Sa pozicije 99.99% Evropljana svejedno je da li saljemo anonimusa ili "zvučnije ime"
Sve su to njima anonimusi.

Po meni je bolje slati nekoga mladog kome bi Evrovizija mogla biti koliko toliko odskocna daCka.
A odlicnih vokala ne fali, samo ih treba otkriti.

Mislim da je bitniji kvalitet pjesme nego muzicka izvedba a za to treba dobar KOMPOZITOR
Last edited by ja71 on 27/05/2012 23:09, edited 1 time in total.
dale cooper

#2845 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

better man je upravu što se tiče i Joksimovića i Evrovizije. Međutim on je nažalost napravio usporedbu
sa Van Goghom koji su sličan mediokritet samo drugačijeg muzičkog izričaja.

Nije to jednostavna formula r'n'r > Joksimović. I u rocku ima dosta sranja. Posebno ako govorimo
o ovim dinosaurskim bendovima koji sviraju jedno te isto zadnjih 20 godina.
dale cooper

#2846 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

ja71 wrote: Sa pozicije 99.99% Evropljana svejedno je da li saljemo anonimusa ili "zvučnije ime"
Sve su to njima anonimusi.

Po meni je bolje slati nekoga mladog kome bi Evrovizija mogla biti koliko toliko odskocna daCka.
A odlicnih vokala ne fali, samo ih treba otkriti.
Apsolutno se slažem. Po meni bi trebalo organizovati takmičenje sa mladim izvođačima/bendovima
gdje bi ovi poslali demo snimke. Izabrati 10 najboljih i dati im kvalitetan studio. Onda organizovati
glasanje čitave BiH. Čak ne moramo praviti neku gala priredbu. Organizovati online glasanje gdje
će se moći preslušati pjesma i glasati za onu koja ti se najviše sviđa.
plain vanilla

#2847 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

Bas ste s tom pricom otisli u 10 smjerova.

Eurosong je prije svega show. Kvalitet nije najvazniji, milion faktora utjece na uspjeh..Ako cemo pogledati pobjednicu, imala je pjesmu, nastup, karizmu..

Mi smo bili prosjecni i tako smo i zavrsili. Da smo bili bolji, imali bismo i bolji plasman

I jos nesto, o ukusima se ne raspravlja
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2848 Re: EUROSONG

Post by Velkoski »

kakvi ba bendovi, treba poslati dobru trebu + "catchy" pjesmu i to je to.. recept za pobjedu :mrgreen:
cyprus

#2849 Re: EUROSONG

Post by cyprus »

plain vanilla wrote:
cyprus wrote:
plain vanilla wrote:
znaci naravno

Televoting ZLO!
nisam znala da svedska ima toliko dijaspore :?
Kad što neko reče, za pobjedu na Evrosongu ti zaista trebaju simpatije cijele ili gotovo cijele Evrope... Međutim, za solidan plasman ti je dovoljno samo da upregneš komšije i iseljeništvo... I eto te, iza sebe si ostavio 20-tak država, ko jebe onog dedu iz Engleske kad mu je država ostrvo i kad Englezi neće da žive nigdje drugo nego u Engleskoj :oops: :oops: A ako ti još pjesma imalo valja, eto te u prvih 5

I ne razumjem oduševljenje svake godine plasmanom u finale... Kažem, kad bi poslali MENE, prošo bih u finale :oops:
Last edited by cyprus on 27/05/2012 23:16, edited 1 time in total.
dale cooper

#2850 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

plain vanilla wrote:Bas ste s tom pricom otisli u 10 smjerova.

Eurosong je prije svega show. Kvalitet nije najvazniji, milion faktora utjece na uspjeh..Ako cemo pogledati pobjednicu, imala je pjesmu, nastup, karizmu..

Mi smo bili prosjecni i tako smo i zavrsili. Da smo bili bolji, imali bismo i bolji plasman

I jos nesto, o ukusima se ne raspravlja
Ja uživam ljudima sa lošim ukusom ukazati na to. :D
Locked