Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
tabija

#2826 Re: Raiffeisen banka

Post by tabija »

Kad su u pitanju administrativne zabrane kod uzimanja kreditnih/shoping kartica.
Da li i za male iznose, od npr 300 KM, se mora ici ovjeravati administrativna?
holowey

#2827 Re: Raiffeisen banka

Post by holowey »

tabija wrote:Kad su u pitanju administrativne zabrane kod uzimanja kreditnih/shoping kartica.
i pride bjanko mjenica :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2828 Re: Raiffeisen banka

Post by Tomahawk11 »

holowey wrote:
tabija wrote:Kad su u pitanju administrativne zabrane kod uzimanja kreditnih/shoping kartica.
Dobro je ako nisu dvije :D
tabija

#2829 Re: Raiffeisen banka

Post by tabija »

holowey wrote:
Haj bjanko, to mi je jasno :D
Nado sam se da necu morat u opcinu pa nazad u banku.

Napascu ih bas kad odem. Online sam aplicirao a na stranici pise ovako: "Raiffeisen banka je omogućila podnošenje online zahtjeva za kreditne kartice, uz samo jednu posjetu poslovnici Banke i to prilikom preuzimanja kartice. Aplicirajte za Vašu karticu već sada"
holowey

#2830 Re: Raiffeisen banka

Post by holowey »

tabija wrote:
holowey wrote:
Haj bjanko, to mi je jasno :D
Nado sam se da necu morat u opcinu pa nazad u banku.

Napascu ih bas kad odem. Online sam aplicirao a na stranici pise ovako: "Raiffeisen banka je omogućila podnošenje online zahtjeva za kreditne kartice, uz samo jednu posjetu poslovnici Banke i to prilikom preuzimanja kartice. Aplicirajte za Vašu karticu već sada"
mene pokusali izlevatiti, telefonom mi napricali bajke, nova sega mega cool kartica, samo da dodjem u poslovnicu i potpisem, nema nikakvih skrivenih troskova za mene jer imam paket racuna, bla bla bla... ja fino odem u dogovrenu poslovnicu kad tamo, daj petaka za bjanko mjenicu... cek cek, sta bi sa onim "nema nikakvih skrivenih troskova"... znate, politika banke... nista onda, vratite tu karticu, ja je nisam trazio, banka je meni nudi... radije cu petaka u kutiju crvenog krsta nego dati banci...
Almir_

#2831 Re: Raiffeisen banka

Post by Almir_ »

Moze li mi neko napisati privatno ili ovdje kako pomocu mobilnog bankarstva platiti racun,uplata na drugu banku..
Vidim po forumu da su neki placali...
Dugo sam na raiffeisenu,samo da nije paypala zezancije oko cekanja registracije davno bi ja otisao..
zrakomlat

#2832 Re: Raiffeisen banka

Post by zrakomlat »

Almir_ wrote:Moze li mi neko napisati privatno ili ovdje kako pomocu mobilnog bankarstva platiti racun,uplata na drugu banku..
Dugo sam na raiffeisenu,samo da nije paypala zezancije oko cekanja registracije davno bi ja otisao..
Jednostavno je. Udjes u aplikaciju, kliknes na "plaćanja" u gornjem desnom uglu, pa kliknes "unos naloga" pa odaberes račun s kojeg plaćaš, te upises potrebne podatke za plaćanje u predviđena polja, dakle, broj računa na koji plaćaš, svrhu uplate i iznos. Potvrdi još jednom pinom i to je to.
drndalo

#2833 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

Ponukan reklamom "telefonom plati, 10% se vrati" poceh razmisljati o tome...

Zna li neko sta treba za to? Pretpostavljam neka tel.aplikacija, ali aktivirana uz neki nalog (pin) banke...?

Jel to odvojena usluga od mob.bankarstva ili je to paket?
drndalo

#2835 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

Hvala puno
Almir_

#2836 Re: Raiffeisen banka

Post by Almir_ »

zrakomlat wrote:
Almir_ wrote:Moze li mi neko napisati privatno ili ovdje kako pomocu mobilnog bankarstva platiti racun,uplata na drugu banku..
Jednostavno je. Udjes u aplikaciju, kliknes na "plaćanja" u gornjem desnom uglu, pa kliknes "unos naloga" pa odaberes račun s kojeg plaćaš, te upises potrebne podatke za plaćanje u predviđena polja, dakle, broj računa na koji plaćaš, svrhu uplate i iznos. Potvrdi još jednom pinom i to je to.

Dakle isto kao sto placam bilo koji racun unutar rb bank..
Zvao sam davno banku,kazu mora ti onaj kome placas uslugu imati otvoren racun unutar banke.
To mi nije logicno,pa sam trazio na netu i odustao al sad mi treba opet..
Hvala puno
Muamer123

#2837 Re: Raiffeisen banka

Post by Muamer123 »

Your message contains too few characters.
Last edited by Muamer123 on 06/01/2021 11:56, edited 1 time in total.
kloniran

#2838 Re: Raiffeisen banka

Post by kloniran »

Muamer123 wrote:Vozdra,

htio bih otvorit račun u Raiffeisen banci. Treba mi tekući račun i debitna kartica. Vidim da nemaju nikakvih jeftinih paketa koji obuhvataju to oboje.
Koliko bi me mjesečno ispalo sve i da li je uopšte ova banka dobar izbor jer sam razmišljao i o NLB banci.
2 marke mjesecno
victom

#2839 Re: Raiffeisen banka

Post by victom »

RF je najjača banka za uzet proviziju i ponudit najslabiji kurs.
Last edited by victom on 01/03/2021 03:00, edited 2 times in total.
Dzontra_Volta

#2840 Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

kloniran wrote:

htio bih otvorit račun u Raiffeisen banci. Treba mi tekući račun i debitna kartica. Vidim da nemaju nikakvih jeftinih paketa koji obuhvataju to oboje.
Koliko bi me mjesečno ispalo sve i da li je uopšte ova banka dobar izbor jer sam razmišljao i o NLB banci.
2 marke mjesecno
Tačnije 1,99 KM (+ 8 KM godišnja članarina).
kloniran

#2841 Re: Raiffeisen banka

Post by kloniran »

Dzontra_Volta wrote:
kloniran wrote:

2 marke mjesecno
od kad 8 bila je 6
nakon određene cifre na racunu nema tih 1,99 mjesecno, poniste se :D
Dzontra_Volta

#2842 Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

kloniran wrote:
Dzontra_Volta wrote:
kloniran wrote:
2 marke mjesecno
od kad 8 bila je 6
nakon određene cifre na racunu nema tih 1,99 mjesecno, poniste se :D
Kako ponište?
8 KM je bar zadnje tri godine, otkako imam (dodatni) račun i karticu u RB (pored one u paketu).
Image
kloniran

#2843 Re: Raiffeisen banka

Post by kloniran »

Dzontra_Volta wrote: Kako ponište?
8 KM je bar zadnje tri godine, otkako imam (dodatni) račun i karticu u RB (pored one u paketu).
pa kad imas dovoljan iznos na racunu kamata ponisti troskove odrzavanja racuna :D
meni je prije na debitnoj uzimalo 6 maraka godisnje, u zadnje dvije godine nisam pratio jer svakodnevno placam tom karticom, mozda je poskupilo
Dzontra_Volta

#2844 Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

kloniran wrote:
pa kad imas dovoljan iznos na racunu kamata ponisti troskove odrzavanja racuna :D
meni je prije na debitnoj uzimalo 6 maraka godisnje, u zadnje dvije godine nisam pratio jer svakodnevno placam tom karticom, mozda je poskupilo
Kamate u korist klijenta su davno ukinuli. Imaš samo one negativne, kad odeš u minus. Vidi se da ne provjeravas racun previše. :mrgreen:
kloniran

#2845 Re: Raiffeisen banka

Post by kloniran »

Dzontra_Volta wrote:
kloniran wrote:
Kamate u korist klijenta su davno ukinuli. Imaš samo one negativne, kad odeš u minus. Vidi se da ne provjeravas racun previše. :mrgreen:
A vidi stvarno, koji supci, na unicredit i dalje ima kamata

a na rf otvorih provjeru izvoda nakon par godina prvi put :lol:
otkako su uveli ono viber bankarstvo nikad e-izvod otvorio nisam
moram im se na iducoj anket nagovoriti za ovo ukidanje kamate :twisted: :lol:
drndalo

#2846 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

Jaka im je kamata. 0.1% godisnje pa trebas imati 25.000-75.000 maruna da si u plusu... :zzzz:
Wubpozz

#2847 Re: Raiffeisen banka

Post by Wubpozz »

Uhg
Last edited by Wubpozz on 23/03/2021 04:15, edited 1 time in total.
nKrkan

#2848 Re: Raiffeisen banka

Post by nKrkan »

trebam na jednom mjestu dokazati svoje finansijsko stanje , da sad ne lemudam s bankom , interesuje mi primjeri u praksi
može li banka izdati papir , recimo imam 6000 KM na računu i da oni izdaju potvrdu da je ta cifra od datuma lupam 1.1.2019 do danas , ili na papiru bude stanje računa samo za dan kad se vadi izvadak

i mogu li mi u banci dati potvrdu gdje piše datum i iznos svake uplate od prvog dana od kada je kreiran račun

sportski pozdrav
alibaba_i_30_godina

#2849 Re: Raiffeisen banka

Post by alibaba_i_30_godina »

nKrkan wrote:trebam na jednom mjestu dokazati svoje finansijsko stanje , da sad ne lemudam s bankom , interesuje mi primjeri u praksi
može li banka izdati papir , recimo imam 6000 KM na računu i da oni izdaju potvrdu da je ta cifra od datuma lupam 1.1.2019 do danas , ili na papiru bude stanje računa samo za dan kad se vadi izvadak

i mogu li mi u banci dati potvrdu gdje piše datum i iznos svake uplate od prvog dana od kada je kreiran račun

sportski pozdrav
Može se isprintati izvod od-do datuma kojeg ti želiš bez bilo kakvih problema. Na tom izvodu ćeš vidjeti sve transakcije.

Može se čak to uraditi na pojedinim bankomatima.
nKrkan

#2850 Re: Raiffeisen banka

Post by nKrkan »

alibaba_i_30_godina wrote: Na tom izvodu ćeš vidjeti sve transakcije.

Može se čak to uraditi na pojedinim bankomatima.
ahaa hvala :thumbup:
Post Reply