SDP
- stochar
#2826 Re: SDP
p.s. hercegovac, lupas k'o maksim po diviziji, nemas pojma o materiji. dodik je tuzio, i vise puta dobio, i to se tada zvalo 'pritisak na medije', a sada je legitimno pravo, ma daaaaaaaaj!
i ovo 'kontradiktornost je presmijesno. u tome i jeste frka, sto lik koji je MINISTAR POLICIJE, krsi zakon! pokrece krivicnu prijavu koju po zakonu ne bi smio pokretati! to je opasno, to je brutalan pritisak na medije i kao sto sam rekao 'zveckanje oruzjem'! cak i da je samo zaprijetio da ce je podici, opet je to teska zloupotreba polozaja!
i, ako se ti proglasis ministrom financija, nije neki problem, ali da se sutra npr. dragoljub davidovic proglasi ministrom odbrane, to bi se zvalo 'drzavni udar'. dajte se malo sredite, konsultujte se s 'centrom', palupajte po forumu, ovako ispadate smijeshni!
@bosnolog . i za tebe vazi prethidno objasnjenje, a to je da postoje tuzbe, a da se ne smije zloupotrebljavati polozaj, to je sve sto ja ovdje govorim. ako navodi nisu tacni - jednostavno, onda se za to i plati.
i, kad vec govoris o rezimskim medijima, znam bar jos tri 's ove strane entitetske linije' koji su nakon izbora to postali, a zaboravio si ih spomenuti...
i ovo 'kontradiktornost je presmijesno. u tome i jeste frka, sto lik koji je MINISTAR POLICIJE, krsi zakon! pokrece krivicnu prijavu koju po zakonu ne bi smio pokretati! to je opasno, to je brutalan pritisak na medije i kao sto sam rekao 'zveckanje oruzjem'! cak i da je samo zaprijetio da ce je podici, opet je to teska zloupotreba polozaja!
i, ako se ti proglasis ministrom financija, nije neki problem, ali da se sutra npr. dragoljub davidovic proglasi ministrom odbrane, to bi se zvalo 'drzavni udar'. dajte se malo sredite, konsultujte se s 'centrom', palupajte po forumu, ovako ispadate smijeshni!
@bosnolog . i za tebe vazi prethidno objasnjenje, a to je da postoje tuzbe, a da se ne smije zloupotrebljavati polozaj, to je sve sto ja ovdje govorim. ako navodi nisu tacni - jednostavno, onda se za to i plati.
i, kad vec govoris o rezimskim medijima, znam bar jos tri 's ove strane entitetske linije' koji su nakon izbora to postali, a zaboravio si ih spomenuti...
Last edited by stochar on 26/10/2011 21:48, edited 1 time in total.
- madner
#2827 Re: SDP
Cek, objasni mi samo ovu kontradikciju. Ako ne postoji krivicno djelo zasta ce se podici optuzba? Pa ne moze ministar promijeniti zakon.stochar wrote:o tome ti i ja govorim, uzme sve te teze i tuzi ga, a ne pokrece krivicnu prijavu zloupotrebljavfajuci polozaj i krseci postojece zakone! vrlo jednostavno! ne smeta mi 60minuta, vec ovim pljuvanjem i ohrabrivanjem progona novinara, upravo opravdavate i Vitu Popovica i Dodika i sve prijasnje i buduce pritiske na medije! ako se ovako grcevito hvatate za detalje, zbog cega onda ni Dodik ne bi bio u pravu da pokrene tuzbu ili krivicnu prijavu zbog dugogodisnjeg blacenja njegove licnosti i nazivanja njega kriminalcem, lopovom i laktashkim bandotom? ne kontam? za 'covjeka' vaze jedna, a za ostale druga pravila? ja mislim da su u oba slucaja pritisci na novinare, a vi kazete da nisu ako su oni koji pritiscu vasi sefovi ili ljubimci! nigdje necemo dogurati s tim!madner wrote:Uobicajno je da onaj koji tuzi dokaze svoje tvrdnje.
Dakle imas bar tri teze za koje je SB morala iznjeti neki dokaz
1. Da je rodbinska veza imala uticaj, jer profa ima i vise nego solidan CV za poziciju (pogledati pod pasus koji je izostavljen)
2. Da ima kucu vrijednu 200 000. Jednostavno pitanje, ko je procijenio kucu i kako? Kada je kupljenja?
3. Kada je stan kupljen?
Da li je to ostatak kredita ili cifra koja je uzeta nedavno?
Ovo je cisto blacenje licnosti ako ti 60 minuta smeta.
Dakle tri su opcije
1. Postoji neko krivicno dijelo u ovom tekstu (moguce)
2. SB lovi u mutnom.
3. SB se sprema krivicna prijava zbog neceg treceg (utaja poreza) pa bi sada da ispadnu zrtve sistema.
Ali nikako, bas nikako nije moguce da ministar moze izmisliti krivicno dijelo.
- stochar
#2828 Re: SDP
u drzavi u kojoj lik 'po zakonu' kupi stan na ciglanama za 900 maraka, sve je moguce, vjeruj mi... a kako pise u onom saopstenju, istraga je pokrenuta u „cilju zaštite zakonitosti rada i ugleda ministarstva…", sta god to znacilo. podsjecam:madner wrote:
Iz BH Novinara podsjećaju i da je ovaj potez ministra u suprotnosti sa Deklaracijom Vijeća Evrope o slobodi političke debate u medijima: „Javni službenici moraju prihvatiti da će biti predmet javnog nadzora i kritike , posebno kroz medije, zbog načina na koji su obavljali ili na koji obavljaju svoje funkcije, jer je ovo neophodno za osiguravanje transparentnosti i odgovornog obavljanja funkcija“.
Last edited by stochar on 26/10/2011 21:51, edited 1 time in total.
-
hercegovac_pravi
#2829 Re: SDP
Pa u cemu je onda problem? opet bacanjem jeftnih floskula "nemas pojma o materiji", "lupas ko maksim po diviziji" ne doprinosi konskturktivnoj raspravi vec je dio ustaljne forumske matrice koja u drugoj verziji zvuci "nemam nista konkretno ali volim pametovat"...stochar wrote:p.s. hercegovac, lupas k'o maksim po diviziji, nemas pojma o materiji. dodik je tuzio, i vise puta dobio, i to se tada zvalo 'pritisak na medije', a sada je legitimno pravo, ma daaaaaaaaj!
- Bosnolog
#2830 Re: SDP
Mada bih ja na sva ta pisanja bez osnove odgovarao lezerno osporavajuci ih i na tome zavrsio i bez mnogo emocija, jednostavno u demokratskom svijetu kada bi politicari za sve sto novinari napisu i mediji iznesu bez onsove o njima tuzakali, pa cijeli mandat bi proveli po sudovima,.... 
-
klixober
#2831 Re: SDP
Fazon je u tome što ni meni ni Davidoviću zakon ne dozvoljava da se svojevoljno proglasimo ministrima. Tj. možemo mi, ali bi to bilo sviranje k..cu i bez ikakvog značenja.stochar wrote: i, ako se ti proglasis ministrom financija, nije neki problem, ali da se sutra npr. dragoljub davidovic proglasi ministrom odbrane, to bi se zvalo 'drzavni udar'. dajte se malo sredite, konsultujte se s 'centrom', palupajte po forumu, ovako ispadate smijeshni!
.
Tako isto ako zakon ne dozvoljava u ovom slučaju krivičnu prijavu, što pravite frku? Ili možda to o zakonu i nije baš u potpunosti tačno...
-
hercegovac_pravi
#2832 Re: SDP
Pa onda bi svoju javnu karijeru proveo lezerno osporavajuci neciju tvrdnju....jer ako ih sve ne osporis onda one na koje se nisi osvrnuo postaju "istinite" . Ovo je puno bolji nacin..lupi ga po dzepu pa ce drugi put dva puta provjeriti vjerodostojnost svoje tvrdnje pa je tek onda iznijeti u javni prostor.Bosnolog wrote:Mada bih ja na sva ta pisanja bez osnove odgovarao lezerno osporavajuci ih i na tome zavrsio i bez mnogo emocija, jednostavno u demokratskom svijetu kada bi politicari za sve sto novinari napisu i mediji iznesu bez onsove o njima tuzakali, pa cijeli mandat bi proveli po sudovima,....madner wrote:Cek, objasni mi samo ovu kontradikciju. Ako ne postoji krivicno djelo zasta ce se podici optuzba? Pa ne moze ministar promijeniti zakon.stochar wrote:
o tome ti i ja govorim, uzme sve te teze i tuzi ga, a ne pokrece krivicnu prijavu zloupotrebljavfajuci polozaj i krseci postojece zakone! vrlo jednostavno! ne smeta mi 60minuta, vec ovim pljuvanjem i ohrabrivanjem progona novinara, upravo opravdavate i Vitu Popovica i Dodika i sve prijasnje i buduce pritiske na medije! ako se ovako grcevito hvatate za detalje, zbog cega onda ni Dodik ne bi bio u pravu da pokrene tuzbu ili krivicnu prijavu zbog dugogodisnjeg blacenja njegove licnosti i nazivanja njega kriminalcem, lopovom i laktashkim bandotom? ne kontam? za 'covjeka' vaze jedna, a za ostale druga pravila? ja mislim da su u oba slucaja pritisci na novinare, a vi kazete da nisu ako su oni koji pritiscu vasi sefovi ili ljubimci! nigdje necemo dogurati s tim!
Dakle tri su opcije
1. Postoji neko krivicno dijelo u ovom tekstu (moguce)
2. SB lovi u mutnom.
3. SB se sprema krivicna prijava zbog neceg treceg (utaja poreza) pa bi sada da ispadnu zrtve sistema.
- stochar
#2833 Re: SDP
sta nijek onkretno u boldovanom? ti si rekao da bi Dodik glat izgubio da je tuzio bakira, a ja ti kazem da ga je i tuzio, i da ga je i dobio, i sad dodajem - pa to opet ne znaci da je dodik dobar covjek, jer svi znamo da nije, ali za sada to ni jedna presuda ne potvrdjuje pa on moze tuziti svakoga ko ga nazove lopovom, laktaskim banditom i kriminalcem! a ako se neko sluzi tom matricom koju spominjes, to su ovi koji likove diskreditiraju nazivajuci ih alkoholicarima, proglasavajuci ih ruznim, a ne sumnjam da je npr Senad Rom da bi pisali i nesto u stilu 'sta ce cigan...'hercegovac_pravi wrote:Pa u cemu je onda problem? opet bacanjem jeftnih floskula "nemas pojma o materiji", "lupas ko maksim po diviziji" ne doprinosi konskturktivnoj raspravi vec je dio ustaljne forumske matrice koja u drugoj verziji zvuci "nemam nista konkretno ali volim pametovat"...stochar wrote:p.s. hercegovac, lupas k'o maksim po diviziji, nemas pojma o materiji. dodik je tuzio, i vise puta dobio, i to se tada zvalo 'pritisak na medije', a sada je legitimno pravo, ma daaaaaaaaj!
helem, trazili smo, gledajmo!
- madner
#2834 Re: SDP
Zna se tacno koji zakon je Brankovic iskoristio. Jednostavno je neodrzivo da ih je nemoguce kazneno goniti i istovremeno da se to uradi.stochar wrote:u drzavi u kojoj lik 'po zakonu' kupi stan na ciglanama za 900 maraka, sve je moguce, vjeruj mi... a kako pise u onom saopstenju, istraga je pokrenuta u „cilju zaštite zakonitosti rada i ugleda ministarstva…", sta god to znacilo. podsjecam:madner wrote:
Iz BH Novinara podsjećaju i da je ovaj potez ministra u suprotnosti sa Deklaracijom Vijeća Evrope o slobodi političke debate u medijima: „Javni službenici moraju prihvatiti da će biti predmet javnog nadzora i kritike , posebno kroz medije, zbog načina na koji su obavljali ili na koji obavljaju svoje funkcije, jer je ovo neophodno za osiguravanje transparentnosti i odgovornog obavljanja funkcija“.
Pa cek, ako ja optuzim tebe da si lopov po mom skromnom shvatanju bi policija trebala ili tebe strpati u zatvor ili mene zato sto lazem. Ne bi trebalo biti da se nista ne desi.
To je tumacenje BH Novinara, ali to nije mjerodavno. Senci moze, ako misli da su mu prava narusena po toj deklaraciji tuziti drzavu BiH.
-
convict
#2835 Re: SDP
Šta bi sa SBK vladom? Bilo je najava da bi danas mogli dogovoriti.
- madner
#2836 Re: SDP
Dakle ja te pljunem, oblatim ti cast i narusim profesionalnu reputaciju i ti bi to lezerno iskulirao?Bosnolog wrote:Mada bih ja na sva ta pisanja bez osnove odgovarao lezerno osporavajuci ih i na tome zavrsio i bez mnogo emocija, jednostavno u demokratskom svijetu kada bi politicari za sve sto novinari napisu i mediji iznesu bez onsove o njima tuzakali, pa cijeli mandat bi proveli po sudovima,....
Vecina medijskog reketa ne zavrsi na sudu, ali iz drugog razloga. Skupo je voditit parnice, traje jako dugo i troskovi advokata budu nerijetko veci od cifre koja se ne kraju dobije.
- stochar
#2837 Re: SDP
ne pravim ja frku, nego me iznerviralo likovanje zbog pokretanja krivicne prijave koje je nelegalno za sta su ljudi iz BH Novinara iznijeli jasne argumente! kad ministar policije pokrece nelegalne istrage s ciljem pritiska na medije, onda ja to zovem bahatoscu vlasti i diktaturom, i ne vidim razliku izmedju toga i pritisaka na Feral, i milosevicevom tiranijom!komeba wrote:Fazon je u tome što ni meni ni Davidoviću zakon ne dozvoljava da se svojevoljno proglasimo ministrima. Tj. možemo mi, ali bi to bilo sviranje k..cu i bez ikakvog značenja.stochar wrote: i, ako se ti proglasis ministrom financija, nije neki problem, ali da se sutra npr. dragoljub davidovic proglasi ministrom odbrane, to bi se zvalo 'drzavni udar'. dajte se malo sredite, konsultujte se s 'centrom', palupajte po forumu, ovako ispadate smijeshni!
.
Tako isto ako zakon ne dozvoljava u ovom slučaju krivičnu prijavu, što pravite frku? Ili možda to o zakonu i nije baš u potpunosti tačno...
OKl nije vam drag senad jer trenutno jedini kritikuje novu vlast, dok su bivsi kriticari vlasti adekvatno zbrinuti na izmisljenim funkcijama ili pak u svojim medijima pisu hvalospjeve! ali, onoliko likovati, postavljati neke MB pive i slicno, fakat je stvar neukusa i potpunog odsustva svijesti sta bi taj presedan s istragom i eventuaonom optuznicom znacio za ubuduce, i koliko bi nas to pomaklo mjesta unazad na listi medijskih sloboda na kojoj smo i ovako nisko! da ne govorim koji bi to alat bio u rukama neke naredne vlasti, dodika ili ko zna kakvih zlica...
p.s. onom genijalcu fakat normalno sto je brankovic kupio stan za 900 maraka 'po zakonu'? haj' da i to cujem...
-
hercegovac_pravi
#2838 Re: SDP
Konkretno se odnosilo na pitanje "u cemu je problem"? Ako je mogao izgubiti Bakir zasto je problem da "izgubi" SB? Slucaj u kome je Dodik dobio sudsku parnicu uopste nije bitan sa aspekta pobjede ili poraza vec je relavantan sa aspekta legalnog sudskog procesa....Zato i jesam bio apstraktan kada sam rekao "neka Dodik tuzi Bakira"..kapis? Hipoteticki izraz vezan za legalan proces ne konkretan slucaj Dodik vs Bakir...stochar wrote:sta nijek onkretno u boldovanom? ti si rekao da bi Dodik glat izgubio da je tuzio bakira, a ja ti kazem da ga je i tuzio, i da ga je i dobio, i sad dodajem - pa to opet ne znaci da je dodik dobar covjek, jer svi znamo da nije, ali za sada to ni jedna presuda ne potvrdjuje pa on moze tuziti svakoga ko ga nazove lopovom, laktaskim banditom i kriminalcem! a ako se neko sluzi tom matricom koju spominjes, to su ovi koji likove diskreditiraju nazivajuci ih alkoholicarima, proglasavajuci ih ruznim, a ne sumnjam da je npr Senad Rom da bi pisali i nesto u stilu 'sta ce cigan...'hercegovac_pravi wrote:Pa u cemu je onda problem? opet bacanjem jeftnih floskula "nemas pojma o materiji", "lupas ko maksim po diviziji" ne doprinosi konskturktivnoj raspravi vec je dio ustaljne forumske matrice koja u drugoj verziji zvuci "nemam nista konkretno ali volim pametovat"...stochar wrote:p.s. hercegovac, lupas k'o maksim po diviziji, nemas pojma o materiji. dodik je tuzio, i vise puta dobio, i to se tada zvalo 'pritisak na medije', a sada je legitimno pravo, ma daaaaaaaaj!
helem, trazili smo, gledajmo!
Eto to je konkretno..konkretno je i kada sam pitao koja "ljudska prava" su ugorzena ovom optuznicom
- madner
#2839 Re: SDP
Ja sam prije neki dan tekst nazvao onim sto jeste, narucenim pljuvanjem bez i jednog jedinog konkretnog navoda.
Ti branis Senada jer se slazes sa njegovim politickim stavovima, ali medijski prostor bi bio puno cistiji kada ne bi bilo ovakvih tekstova. Kada bi novinari ili prozvani odgovorali za navode, to bi vratilo tezinu medijima i dalo im funkciju koju trebaju obavljati.
Ti branis Senada jer se slazes sa njegovim politickim stavovima, ali medijski prostor bi bio puno cistiji kada ne bi bilo ovakvih tekstova. Kada bi novinari ili prozvani odgovorali za navode, to bi vratilo tezinu medijima i dalo im funkciju koju trebaju obavljati.
- madner
#2840 Re: SDP
Izgleda imas problem da razumijes iole kompleksniju recenicu. Da je bio taj zakon u Norveskoj i da je Brankovic tamo kupio stan za 900 maraka (mada je i ovo netacan navod) ni najsposobniji tuzilac na najobjektivnijem sudu ga ne bi mogao osuditi.stochar wrote:p.s. onom genijalcu fakat normalno sto je brankovic kupio stan za 900 maraka 'po zakonu'? haj' da i to cujem...
-
hercegovac_pravi
#2841 Re: SDP
Fakat ova prica postaje besmislena. Kako moze biti pokrenuta nelegalna istraga pobogu covjece? Pa svaki prosjecan advokat ce rezultate takve istrage u legalnom sudskom procesu sabiti u zemlju zajedno sa onim koji tu materiju predstave na sudu. Cuje nelegalnu istragu pa sa rezultatima takve istrage na sudstochar wrote:ne pravim ja frku, nego me iznerviralo likovanje zbog pokretanja krivicne prijave koje je nelegalno za sta su ljudi iz BH Novinara iznijeli jasne argumente! kad ministar policije pokrece nelegalne istrage s ciljem pritiska na medije, onda ja to zovem bahatoscu vlasti i diktaturom, i ne vidim razliku izmedju toga i pritisaka na Feral, i milosevicevom tiranijom!komeba wrote:Fazon je u tome što ni meni ni Davidoviću zakon ne dozvoljava da se svojevoljno proglasimo ministrima. Tj. možemo mi, ali bi to bilo sviranje k..cu i bez ikakvog značenja.stochar wrote: i, ako se ti proglasis ministrom financija, nije neki problem, ali da se sutra npr. dragoljub davidovic proglasi ministrom odbrane, to bi se zvalo 'drzavni udar'. dajte se malo sredite, konsultujte se s 'centrom', palupajte po forumu, ovako ispadate smijeshni!
.
OKl nije vam drag senad jer trenutno jedini kritikuje novu vlast, dok su bivsi kriticari vlasti adekvatno zbrinuti na izmisljenim funkcijama ili pak u svojim medijima pisu hvalospjeve! ali, onoliko likovati, postavljati neke MB pive i slicno, fakat je stvar neukusa i potpunog odsustva svijesti sta bi taj presedan s istragom i eventuaonom optuznicom znacio za ubuduce, i koliko bi nas to pomaklo mjesta unazad na listi medijskih sloboda na kojoj smo i ovako nisko! da ne govorim koji bi to alat bio u rukama neke naredne vlasti, dodika ili ko zna kakvih zlica...
p.s. onom genijalcu fakat normalno sto je brankovic kupio stan za 900 maraka 'po zakonu'? haj' da i to cujem...
- Bosnolog
#2842 Re: SDP
Svakako kada ministar murije zaprijeti tuzbama novinara ako ima imalo osnove cilj je da se novinari ucutkaju,iako je mozda bilo zloupotreba polozaja,neprofesionalnog odnosa i nerada.Samo ministar mora znati da ulazi u rat sa vjetrenjacama po meni nije najmudriji nacin borbe da se zadrzati na funkciji vec profesionalnost i transparentnost u radu,Ako je bilo propust korigovat se jer ministar je placen narodnim novcem i on je servis gradana,..
Licno smatram da svaki mudar politicar i ministar nece sebi dozvoliti tuzakanje sa novinarima,jer je to svrzino kolo i kome ce novinari imati sve vise hrane i na kraju izaci pobjednici,...
Sloboda pisanja i javne rijeci ne treba biti gusena jer bi to vodilo u diktatiru i strahovladu,....Novinari se hrane skandalima,izjavama i to sto nakaradnijim dogadajima sa pogubnijim ishodima i sa vise umjesanih aktera tim bolje,jer im je cilj paznja javnosti a tada i tiraz raste sto je najbolji put da se pravi lova,.....
U svakom demokratskom drustvu imas novinare ,novineske i TV kuce koje su naklonjeniije nekoj stranci bez obzira da li ih placaju ili ne.Oni takode mogu najvise uticati na javno mnjenje i oblikovati ga ,stoga smatram da sa novinarima ne treba ulaziti u rat a posebno ako vide i skotaju da su te naceli i nasli ti slabe tacke,,.
Zato sam za slobodu pisanja svega i svacega ali i pravo da ih se tuzi ako neko zeli, jer je i to sve demokratija i sloboda izbora u slobodnom drustvu,......
Licno smatram da svaki mudar politicar i ministar nece sebi dozvoliti tuzakanje sa novinarima,jer je to svrzino kolo i kome ce novinari imati sve vise hrane i na kraju izaci pobjednici,...
Sloboda pisanja i javne rijeci ne treba biti gusena jer bi to vodilo u diktatiru i strahovladu,....Novinari se hrane skandalima,izjavama i to sto nakaradnijim dogadajima sa pogubnijim ishodima i sa vise umjesanih aktera tim bolje,jer im je cilj paznja javnosti a tada i tiraz raste sto je najbolji put da se pravi lova,.....
U svakom demokratskom drustvu imas novinare ,novineske i TV kuce koje su naklonjeniije nekoj stranci bez obzira da li ih placaju ili ne.Oni takode mogu najvise uticati na javno mnjenje i oblikovati ga ,stoga smatram da sa novinarima ne treba ulaziti u rat a posebno ako vide i skotaju da su te naceli i nasli ti slabe tacke,,.
Zato sam za slobodu pisanja svega i svacega ali i pravo da ih se tuzi ako neko zeli, jer je i to sve demokratija i sloboda izbora u slobodnom drustvu,......
- madner
#2843 Re: SDP
Nije ni to tacno, svako moze podnijeti tuzbu. Tuzilac onda odlucuje da li ima materijala da se otvori istraga, sto jos i ne znaci da ce ista ikada vidjeti sud. Kada se odluci da ima materijala za tuzbu i da ga odbrana nece izofirati tek tada ide se na sud. Zato je smijesno govoriti o istragama koje nisu dosle do te faze, svako moze podnjeti krivicnu prijavu.
-
hercegovac_pravi
#2844 Re: SDP
Da ali sa slobodom javne rijeci, javne misli i pisanja stize i ogomna odgovornost usmjerena prema javnom mijenju. O tome se ovdje radi a ne o "gusenje javne rijeci"...pa najuglednija novinarska imena proslih 20-30 godina su potisnuta na margine journalistike upravo zbog laganja ili javnog neprikladnog istupa...Zasto bi ovaj pljuvac iz SB-a bio izuzetak?Bosnolog wrote:Svakako kada ministar murije zaprijeti tuzbama novinara ako ima imalo osnove cilj je da se novinari ucutkaju,iako je mozda bilo zloupotreba polozaja,neprofesionalnog odnosa i nerada.Samo ministar mora znati da ulazi u rat sa vjetrenjacama po meni nije najmudriji nacin borbe da se zadrzati na funkciji vec profesionalnost i transparentnost u radu,Ako je bilo propust korigovat se jer ministar je placen narodnim novcem i on je servis gradana,..
-
hercegovac_pravi
#2845 Re: SDP
Pa to i ja govorim...kakve bola nelegalne istrage? Sta bi se desilo sa materijalom prikupljenim iz jedne takve istrage koju bi pokrenula policija na svoju ruku? Nista, samo bi onaj ko je proveo takvu istragu nahebo ko "zuti"...o tome se radi...madner wrote:Nije ni to tacno, svako moze podnijeti tuzbu. Tuzilac onda odlucuje da li ima materijala da se otvori istraga, sto jos i ne znaci da ce ista ikada vidjeti sud. Kada se odluci da ima materijala za tuzbu i da ga odbrana nece izofirati tek tada ide se na sud. Zato je smijesno govoriti o istragama koje nisu dosle do te faze, svako moze podnjeti krivicnu prijavu.
- madner
#2846 Re: SDP
Pa ja to pitam stochara, ali on mi kaze da Djeda Mraz mozda postoji.hercegovac_pravi wrote:Pa to i ja govorim...kakve bola nelegalne istrage? Sta bi se desilo sa materijalom prikupljenim iz jedne takve istrage koju bi pokrenula policija na svoju ruku? Nista, samo bi onaj ko je proveo takvu istragu nahebo ko "zuti"...o tome se radi...madner wrote:Nije ni to tacno, svako moze podnijeti tuzbu. Tuzilac onda odlucuje da li ima materijala da se otvori istraga, sto jos i ne znaci da ce ista ikada vidjeti sud. Kada se odluci da ima materijala za tuzbu i da ga odbrana nece izofirati tek tada ide se na sud. Zato je smijesno govoriti o istragama koje nisu dosle do te faze, svako moze podnjeti krivicnu prijavu.
- stochar
#2847 Re: SDP
zasto je tuzba dodika protiv bakira h. pritisak na medije, a ilegalno pokretanje istrage protiv senada legitimna policijska akcija? ja cijelo vrijeme govorim da naravno da ovaj ima pravo tuziti senada za svaki neistinit navod koji dokaze na sudu, i s tim apsolutno nemam nikakvih problema. ali ovo sto se radi je mnogo veci p'ritisak nego sto je to legalna tuzba za klevetu.madner wrote:Ja sam prije neki dan tekst nazvao onim sto jeste, narucenim pljuvanjem bez i jednog jedinog konkretnog navoda.
meni je i ta tuzba, pogledamo li i onu Deklaraciju iz saopstenja, ipak pritisak na medije, jer poliricar mora biti svjestan nekih stvari kad krece na tu funkciju. meni se samo gadi to sto vecina onih koji su dodika nazivali diktatorom zbog tuzbi protiv bakira koji ga je, ponavljam, nazivao lopovom, kriminalcem i banditom (iako ni jedna presuda to ne potvrdjuje), sada pjene braneci ministra policije koji pokrece nelegalnu istragu protiv novinara.
gadi mi se to sto medju vama koji pljujete po senadu zdusno braneci stranku, sigurno ima onih koji su bili na prikupljanju para za isplatu kazne koju su e-novine morale platiti po tuzbi nemanje k. pod parolom 'Tuzi mene jade', gadi mi se sto su isti jebali majku nemanji kad je tuzio nikolaidisa, a sad rezimski pjene i govore 'neka ga tuze, neka mu uzmu sve!' i, znam ja to sto ti meni objasnjavas za zakon u Norveskoj, ali da je takav zakon bio tamo, tom donosiocu zakona bi to bilo posljednje sto je donio i nikada ga vise ne bi bilo u politickom zivotu!
nije ba uvijek moralno ono sto ti po zakonu pripada, svi smo mi bar u sebi porucivali nemanji da je jad jer je tuzio peru ili nikolaidisa, a sad vidim da se neki okrecu kako vjetar puse i to mi nekako razocaravajuce.
ovdje je kao jasna poruka pokrenut nalog za pokretanje istrage, znaci, moze se utvrditi da nema elemenata, ili da ima pa krenuti s optuznicom (zma to, ne govorim o deda mrazu), ali je u svakom slucaju svima jasno o kakvom se pritisku radi, i kako je sve skupa to jadno! sretno u svakom slucaju, mozete se vi sa mnom ubjedjivati koliko god hocete, ali dobro znate kako ste mislili nekada, sta ste sve kritikovali a sta sada branite, i znam da vam je teze kad razmislite i suocite se sa sobom, nego sa mnom, ja sam samo slucajni forumas... evo jedan segment iz tog perioda, pogadjajte autora:
I zaista, iz briselske perspektive izgleda da je sve pod kontrolom i da regija, sidranovski kazano, „svakoga dana u svakom pogledu sve više napreduje“. Međutim, kad malo rastjeramo maglu sa uobičajeno površne birokratske terminologije ući ćemo u svijet medijske cenzure, „tamni balkanski vilajet“ u kojem se slobodne novinare sudski progoni, ukida i terorizira.
- madner
#2848 Re: SDP
Stani sekundu, ono sto meni smeta jeste da se svaki medijski prilog 60 minuta nije zavrsio sa
a) pokretanjem optuzbe protiv navedenog
ili
b) pokretanjem optuzbe protiv Bakira i kompanije.
Istinu za volju, bilo je nekih slucajeva a), ali kada neko kaze da je ministar lopov, ili dosao do materijalne koristi nezakonitim putem to ne smije ostati bez neke reakcije. Ako su navodi tacno, ministar mora otici. Ako nisu tacni, sta je onda?
Ali jos uvijek mi ne objasnjavas kako je zloupotrijebio polozaj, kako krsi zakone?
a) pokretanjem optuzbe protiv navedenog
ili
b) pokretanjem optuzbe protiv Bakira i kompanije.
Istinu za volju, bilo je nekih slucajeva a), ali kada neko kaze da je ministar lopov, ili dosao do materijalne koristi nezakonitim putem to ne smije ostati bez neke reakcije. Ako su navodi tacno, ministar mora otici. Ako nisu tacni, sta je onda?
Ali jos uvijek mi ne objasnjavas kako je zloupotrijebio polozaj, kako krsi zakone?
-
hercegovac_pravi
#2849 Re: SDP
Dan Rather je nakon 30 i nesto godina na CBS-u, bio natjeran da podnese ostavku zato sto je iznosio neprovjerene informacije.
- stochar
#2850 Re: SDP
jo0s malo o ovom postu. evo, da ti s imenom i prezimenom u nekom mediju napises da je onaj tekst naruceno pljuvanje bez ijednog dokaza, vjerujem da bi bilo finih elemenata da te se tuzhi.madner wrote:Ja sam prije neki dan tekst nazvao onim sto jeste, narucenim pljuvanjem bez i jednog jedinog konkretnog navoda.
drugo . neces vjerovati, ali ne slazem se sa velikim brojem senadovim stavova, niti mi se svidja sve sto radi, ne mora sve funkcionisati metodom jednoumlja, mozes se s nekim i neslagati 100 posto, a braniti neke stavove s kojma se slazes, ne vidim u cemu je problem?
posebno mi je zanimljiva posljednja recenica, pa te moram ovo pitati: da li ti mislis da je bila glupost sva podrska lukovcu, nikolaidisu i bakiru hadziomerovicu zbog kojeg smo i protestovali pred pozoristem? ako ne postoji presuda koja dokazuje da je dodik kriminalac i lopov, i ako je on zbog toga tuzio i dobio bakira, da li zaista smatr as dodika samim tim i potpuno ispravnim u svemu? kusturicu isto? vitu popovica sto je tuzio kaletovica za neovlasteno snimanje? fakat, ako se zanemari cinjenica da on na snimku prijeti smrcu, elemenata po ovoj tuzbi ima, neovlasteno ga je snimao, i hoces li ti sutra reci ZAISTA da je don vito ispravan a kaletovic lazov i kriminalac? sumnjam...
ovo stosi ti ustvrdio u zadnjoj recenici matrica je po kojoj je prosla vlast, i vlast u rs gusilamedijske slobode, matrica po kojoj radi nemanja, i po kojoj je radio slobo. ako nam je to buducnost s ovim 'socijaldemokratima', crno nam se pishe...
lijepo sam napisao u jednom od prethodnih postova navodeci dijelove teksta, ali vi izgleda ne citate sta pise nego ono sta zelite vidjeti. opet cu ponoviti:Ako su navodi tacno, ministar mora otici. Ako nisu tacni, sta je onda?
sta onda? uzme fino tekst, podnese tuzbu, dokaze da navodi nisu tacni, i dobije tuzbu. vrlo jednostavno, ne vidim zasto pokretati istragu i zloupotrebljavati polozaj, kad ima instrumente. ili se mozda boji da neke stvari nece moci dokazati jer su tacne i ovaj mozda za njih ima neki papir kao dokaz?
Last edited by stochar on 26/10/2011 22:36, edited 1 time in total.