Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
_Alcatraz_

#2826 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

dzejkej wrote: Boze sacuvaj..
Pa sta vi citate..
Na kraju lijepo kazem da cu prouciti liste i vidjeti za koga vrijedi glasati. Da ja kandidujem nekoga pa hajde nego biram sa listi koje su servirane. Koji ce biti kriteriji za izbor to zavisi od imena koja budu ponudjena. Prvo da nije dokazani kriminalac a poslije vidjecemo..
Nego, cudite me momci, je li ova tema vase privatno vlasnistvo pa tjerate ostale? Je li kod vas sve stima?
Ono sto si pisala jos prije par dana. Procitaj i sama.

Evo npr. jedan post iz vremena ciklusa:
dzejkej wrote: ako si studirao i kazes da si obrazovan, pa hajde dokazi se u svojoj struci.. je li izbor za vijecnika u opcini neki zivotni uspjeh ili je to rad u struci. znas dobro sta rade nasi vijecnici, nemoj da zatvaras oci - slusaju ono sto im naredi neki progaseni/samoproglaseni vođa. je li to smisao zivota jednog obrazovanog covjeka?!
zato i kazem, djeco i bolje vam je sto vas niko nije izabrao da budete na listi. mnogo bolje je da radite u struci u kojoj ste se obrazovali. a izvini ali za diskriminaciji po godinama, uporedi dva covjeka jednake inteligencije od toga jednog koji je tek zavrsio fakultet i drugog koji je prosao neke stvari u zivotu.. ja bih uvijek glasala da nam vijecnik bude onaj koji se dokazao u svom poslu, u svom kolektivu, u porodici i drustvu.. za takvog mogu reci da je formirana licnost i da moze uticati na nekoga ili nesto.. opet, to je moje subjektivno misljenje, podlozno neslaganjima a i kritikama.. nikakav problem..
Ako hoces da jos citamo... samo reci
dzejkej

#2827 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dzejkej »

odlicno si ovo pronasao..
sama cu sebe citirati :-D
i jeste im bolje da ih niko nije metnuo ni na kakve liste. pa je li smisao zivota jednog obrazovanog mladog covjeka da udje u 'Vijecnik mozes biti ti' realiti i da klima glavom kako mu Memic, Budnjo ili Huso kaze..
skidam kape mladim ljudima koji imaju pameti i snage oduprijeti se nekim starim prefriganim vukovima ali eto, ti mi nadji na listi jednog takvog mladog, koji razmislja svojom glavom, koji je bio dobar student i koji ce ciniti dobro svojoj zajednici i ja nemam nista protiv da glasam za njega. ja za takvog do ovog dana jos ne cuh. (govorim o ovoj izbornoj godini) evo, citam neke postove i vidim mlade frustrirane sto 'oni nisu na listi a neki tamo jesu', cujem za neke nase prilicno lose studente da su na nekim listama itd. ja ni luda za njih glasala ne bih.
opet kazem, to su moja opsta razmisljanja. kad bude doslo vrijeme za glasanje ja cu pregledati liste i vidjeti ko je i sta je.. tada mozemo konkretno pricati o imenima i onome sto znamo o njima. o tom potom.

i da me opet ne prozivas evo citiram:
skidam kape mladim ljudima koji imaju pameti i snage oduprijeti se nekim starim prefriganim vukovima ali eto, ti mi nadji na listi jednog takvog mladog, koji razmislja svojom glavom, koji je bio dobar student i koji ce ciniti dobro svojoj zajednici i ja nemam nista protiv da glasam za njega.

dok ga ne nadjes, ne javljaj mi se sa tom pricom mladi i stari..
dzejkej

#2828 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dzejkej »

sva prica je sa ciljem da izbjegnu ovakvu sudbinu:

''Gledam maloprije one husine pulene. Pa j... te zivot sta je ono. Sve likovi koji se do sad u zivotu nisu snasli pa misle da ce kroz novu stranku posao naci i uhljebit se negdje. Slusam im pricu i shvatim da im je huso svima obecao neko radno mjesto. Tuga i zalost. Ljudi iz nekog beznadja se ukljucuju pokusavaju se snaci. Isto kao kad se ukljucis u sektu i nadas se cudu.''

a ovaj dio:
opet da budem iskrena, previse sam skepticna prema nekim naglim ulascima u politiku osoba koje smatram nezrelim, tipa studenti, ljudi koji su tek zavrsili fakultet, bez dana iskustva.. mozda i grijesim ali zeleni su mi, bar oni za koje sam ja cula da na taj nacin ulaze u politiku..
pod ovim mislim na one za koje sam cula da su im obecali da ce biti na listama (da li ce tako i biti vidjecemo) - radi se o losijim studentima/apsolventima, dakle u godinama u kojim ih ja smatram mladim ljudima..

eto toliko od mene..
_Alcatraz_

#2829 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

dzejkej wrote:
Neka si napokon shvatila da i u mladima tinja nada, a ja nikada nisam ni spomenuo niti se tebi obratio s ciljem da obezvrijedjujem mlade ili ti stare, kao sto si ti svima nama na forumu, ali razumijem se malo u taj PMS... :lol:

Znaci po tvojoj teoriji je opet bolji neskolovan i nepismen, u politicko-vijecnickom cutanju dokazan stranacki penzioner, ali iskusan... nego skolovan, perspektivan, nedovoljno iskusan :-) medjutim bez 9ki i 10ki mlad covjek? Sada dajes sansu mladim osobama sa travnickog i kiseljackog univerziteta ili cega vec kojeg je stranka dobro izreklamirala i ubacila u neku drzavnu instituciju, dok nasi doktori, inzenjeri, pravnici i dr. koji su se namucili da zavrse fakultet nisu imali dovoljno stele da bi privukli tvoju paznju kao "uspjesni" u poslu koji obavljaju.
JohnnyS.

#2830 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

dzejkej wrote:sva prica je sa ciljem da izbjegnu ovakvu sudbinu:

''Gledam maloprije one husine pulene. Pa j... te zivot sta je ono. Sve likovi koji se do sad u zivotu nisu snasli pa misle da ce kroz novu stranku posao naci i uhljebit se negdje. Slusam im pricu i shvatim da im je huso svima obecao neko radno mjesto. Tuga i zalost. Ljudi iz nekog beznadja se ukljucuju pokusavaju se snaci. Isto kao kad se ukljucis u sektu i nadas se cudu.''
Ovo sam napisao zato sto je bas karakteristicno za husinu stranku. Za sve ljude sa njegove liste a ne samo za omladinu. Mozda sam se pogresno izrazio kada sm opisao par omladinaca.
A u ostalim strankama ima kvalitetnih mladih ljudi. Potrazi malo pisao sam ja vec o tome.
Sokrates_ba

#2831 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

pa na listu mogu i uci samo poslusnici.....tesko da moze uci neka "slobodna glava".....a biti na listi ne znaci biti izabran za vijecnika.....to govorim ovim svojim prijateljima koji su na listi.....koliki je prag za ulazak u vijece otprilike :?: :?: :?:
JohnnyS.

#2832 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

Sokrates_ba wrote:pa na listu mogu i uci samo poslusnici.....tesko da moze uci neka "slobodna glava".....a biti na listi ne znaci biti izabran za vijecnika.....to govorim ovim svojim prijateljima koji su na listi.....koliki je prag za ulazak u vijece otprilike :?: :?: :?:
Ma ne moras biti poslusnik da bi dospio na listu. Mislim da cak vecina stranaka ima kvotu mladih ljudi koju moraju biti na listi. Al je problem sto mlade ljude bace na zadnja mjesta pa je odatle mnogo teze skupiti dovoljno glasova. Rijetko u prvih pet imate mlade ljude. Stari kenjci se stite na taj nacin. Pustit ce oni mlade na listu al ce ih staviti od 20. do 30. mjesta pa se onda mogu slikati.
Ima fine i pametne raje na listama samo ih treba pronaci medju ovim djuturumima.
Last edited by JohnnyS. on 05/07/2012 20:19, edited 1 time in total.
JohnnyS.

#2833 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

.
Sokrates_ba

#2834 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

JohnnyS. wrote:
Sokrates_ba wrote:pa na listu mogu i uci samo poslusnici.....tesko da moze uci neka "slobodna glava".....a biti na listi ne znaci biti izabran za vijecnika.....to govorim ovim svojim prijateljima koji su na listi.....koliki je prag za ulazak u vijece otprilike :?: :?: :?:
Ma ne moras biti poslusnik da bi dospio na listu. Mislim da cak vecina stranaka ima kvotu mladih ljudi koju moraju biti na listi. Al je problem sto mlade ljude bace na zadnja mjesta pa je odatle mnogo teze skupiti dovoljno glasova. Rijetko u prvih pet imate mlade ljude. Stari kenjci se stite na taj nacin. Pustit ce oni mlade na listu al ce ih staviti od 20. do 30. mjesta pa se onda mogu slikati.
Ima fine i pametne raje na listama samo ih treba pronaci medju ovim djuturumima.
sigurno da ima :dance: :dance: ....ali kako ih pronaci :shock: :shock: ....kada su kao sto kazes na dnu liste i njima se ne pridaje na kampanji toliko paznje i prostora, mozda samo predsjednicima foruma mladih ???
PRINCba

#2835 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PRINCba »

Donekle ima istine u toj vasoj prici da se mladima daju neke neprimjerne pozicije, a mozda su dal' diplomom zasluzuju bolje mjesto od nekih ljudi koji imaju ili mozda i nemaju SSS (uz svo duzno postovanje izuzetcima, neko i sa 8 osnovne je sposobni i snalazljivi od nekih ljudi koji imaju VSS ili sl. Lik Sude iz serije "Viza za buducnost")

Medjutim na ovim izborima nije toliko bitna pozicija i broj na listi. Jer oni glasovi koji se daju stranci ne dijele se na kandidate ispod, sabiraju se samo glasovi koji su pojedinacno dati kandidatima.
Za razliku kod opcih izbora gdje se glasovi dati stranci daju nosiocu liste.

A ima mladih i prepoznat ce te ih ako nista na onim plakatama ili na zajednickim letcima. I naravno koliko se oni sve budu promovirali.

30 juna na sjednici Glavnog Odbora Nase Stranke su usvojene liste svih opcinskih odbora i kao takve ce biti sutra predate u CIK, do konacne odluke CIKa o ispravnosti liste, mogu vam samo reci da je na listi OO Ilidza 70% mladih od cega opet 80% zena. A cijelokupni omjer muskaraca i zena na nasoj listi je 50 = 50.

(imena i biografije kandidata ocekuj te za nekih 10-15 dana)
PRINCba

#2836 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PRINCba »

...jedan od najznačajnijih političkih događaja u našoj zemlji u posljednjih nekoliko godina desio se prošle sedmice na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj su, 17 i pol godina nakon uspostavljanja diskriminatorskog sistema podjele naših građana u jednake i jednakije, u javnu raspravu upućeni amandmani na Ustav Kantona Sarajevo. Ovim amnadmanima će se, barem na teritoriji ovog Kantona, konačno ukinuti diskriminacija onih građanki i građana BiH koji se na osnovu svog (ne)izjašnjavanja svrstavaju u ustavnu kategoriju Ostalih...

Blog Dennisa Gratza mozete procitati u cijelosti na webportalu ** No links **.ba na ovom linku: http://www.** No links **.ba/_blog/?p=1845
DELEGACIJA

#2837 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

PRINCba wrote:Donekle ima istine u toj vasoj prici da se mladima daju neke neprimjerne pozicije, a mozda su dal' diplomom zasluzuju bolje mjesto od nekih ljudi koji imaju ili mozda i nemaju SSS (uz svo duzno postovanje izuzetcima, neko i sa 8 osnovne je sposobni i snalazljivi od nekih ljudi koji imaju VSS ili sl. Lik Sude iz serije "Viza za buducnost")

Medjutim na ovim izborima nije toliko bitna pozicija i broj na listi. Jer oni glasovi koji se daju stranci ne dijele se na kandidate ispod, sabiraju se samo glasovi koji su pojedinacno dati kandidatima.
Za razliku kod opcih izbora gdje se glasovi dati stranci daju nosiocu liste.

A ima mladih i prepoznat ce te ih ako nista na onim plakatama ili na zajednickim letcima. I naravno koliko se oni sve budu promovirali.

30 juna na sjednici Glavnog Odbora Nase Stranke su usvojene liste svih opcinskih odbora i kao takve ce biti sutra predate u CIK, do konacne odluke CIKa o ispravnosti liste, mogu vam samo reci da je na listi OO Ilidza 70% mladih od cega opet 80% zena. A cijelokupni omjer muskaraca i zena na nasoj listi je 50 = 50.

(imena i biografije kandidata ocekuj te za nekih 10-15 dana)
Ma imam osjećaj da se žene bave samo visokom politikom jer da nije tako onda bi ih bilo 30% i u vijeću, ali su dozvolile da budu na izborima samo pijuni :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
jon_jovi

#2838 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

A onda će da poteče med i mleko celom ...
_Reds_

#2839 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Da je ona rekla da treba glasati za zene ja bi je razumio, ali iz njenog izlaganja ja sam ucio jasan lajtmotiv, a on je danasnji mladi nemaju pojma.

Zaista ne znam na osnovu cega je to zakljucila, kad mladima nikad nije data sansa, i to je svakom laiku jasno.

Diskriminacija mladih je prisutna na svakom koraku, od nepriznavanja njihovih diploma, pa do omalovazavanja.

Isti oni koji su rekli da mladi trebaju studirati po Bolonjskim princpima, sada bi da nesto porede, i da tim mladim ljudima kako srokzaju dilplome, jer ljudi ne mogu prihvatiti da nego ima vise godina fakulteta od njih, ili da znaju vise od njih.

A ti isti racunar u kancelarijama drze kao ukras, vrijeme ih je davno pregazilo, jos uvijek zive u periodu 90.-95., a neki i u komunizmu.

I za kraj, siguran sam da bi ILidza bila puno naprednija opcina kada bi njom vladali mladi. Pod mladim mislim na mladje od 35 godina.
DELEGACIJA

#2840 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

_Reds_ wrote:Da je ona rekla da treba glasati za zene ja bi je razumio, ali iz njenog izlaganja ja sam ucio jasan lajtmotiv, a on je danasnji mladi nemaju pojma.

Zaista ne znam na osnovu cega je to zakljucila, kad mladima nikad nije data sansa, i to je svakom laiku jasno.

Diskriminacija mladih je prisutna na svakom koraku, od nepriznavanja njihovih diploma, pa do omalovazavanja.

Isti oni koji su rekli da mladi trebaju studirati po Bolonjskim princpima, sada bi da nesto porede, i da tim mladim ljudima kako srokzaju dilplome, jer ljudi ne mogu prihvatiti da nego ima vise godina fakulteta od njih, ili da znaju vise od njih.

A ti isti racunar u kancelarijama drze kao ukras, vrijeme ih je davno pregazilo, jos uvijek zive u periodu 90.-95., a neki i u komunizmu.

I za kraj, siguran sam da bi ILidza bila puno naprednija opcina kada bi njom vladali mladi. Pod mladim mislim na mladje od 35 godina.
E za taj računar se definitivno se slažem, kad vidim dokument da se otkuca na mašinu (to je prisutno kod doktora najviše). :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A možda ovi izbori se trebaju postaviti tako da kod glasanja sami sebi postavimo najbitnij uslov sposobnost (šta je ko gdje radio) i "godine", pa da se proba i to.......
Zamislite općinu gdje bi prosjek godina (načelnik, vijećnici) bio 35 - 40 godina :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
dzejkej

#2841 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dzejkej »

JohnnyS. wrote:
e ovo potpisujem.. ja posjecujem ovu temu da vidim hoce li se poceti spominjati neko takav.. naravno da mi nije tema jedini izvor informacija ali moze biti veoma korisna.. dovoljno je da prepoznam samo jednu osobu i to je to, ja cu mirne savjesti ici glasati..
dzejkej

#2842 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dzejkej »

Da je ona rekla da treba glasati za zene ja bi je razumio, ali iz njenog izlaganja ja sam ucio jasan lajtmotiv, a on je danasnji mladi nemaju pojma.

ne svi mladi.. oni za koje sam cula da ocekuju da ih se metne na liste me nisu nicim odusevili. i opet potpisujem sve sto sam napisala za njih..
ako se pojavi neko tako mlad i vrijedan razmatranja, ok, vidjecemo ko je i sta je ali i kakvi su ostali kandidati..

potpisujem i ne podrzavam, kao ni ti..

I za kraj, siguran sam da bi ILidza bila puno naprednija opcina kada bi njom vladali mladi. Pod mladim mislim na mladje od 35 godina
ja bih pomjerila granicu od 35 do 45.. to mi je taman..
FOČANSKI PROPISI

#2843 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

BOSANSKOHERCEGOVAČKA NARODNA STRANKA (BNS) OBJAVLJUJE PRELIMINARNU LISTU ZA LOKALNE IZBORE
OPĆINA ILIDŽA:

KANDIDAT ZA NAČELNIKA:
KEREŠ JASMIR

KANDIDATI ZA VIJEĆE:
1.Mharemović Zahid-Sejo
2.Hošić Hikmeta
3.Dreca Hasan
4.Lučarević Kerim
5.NJemčević-Hanjalić Šejla
6.Hajdarević Alija
7.Šuvalija DŽevad
8.Lingo Alisa
9.Demir Emin
10.Hurem Dževad
11.Lelo Nermina
12.Ožegović Mirsad
13.Šetkić Zaim
14.Bakal Aiša
15.Spahić Adnan
16.Ajanović Ahmo
17.Hatibović Indira
18. Muhić Nagib
19.Omerović Mirso
20.Šito Nejra
21.Pleho Azem
22.Muharemović Fahrudin
23.Kavazović Ilma
24.Šabanija Mujo
25.Oprašić Erdin
26.Abazović Selma
27.Bulić Nabela
28.Alić Ibrahim
29, ?
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 08/07/2012 17:24, edited 6 times in total.
dzejkej

#2844 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dzejkej »

DELEGACIJA wrote:
E za taj računar se definitivno se slažem, kad vidim dokument da se otkuca na mašinu (to je prisutno kod doktora najviše). :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A možda ovi izbori se trebaju postaviti tako da kod glasanja sami sebi postavimo najbitnij uslov sposobnost (šta je ko gdje radio) i "godine", pa da se proba i to.......
Zamislite općinu gdje bi prosjek godina (načelnik, vijećnici) bio 35 - 40 godina :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
o je :thumbup: ..
dzejkej

#2845 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dzejkej »

_Alcatraz_ wrote:
dzejkej wrote:
Neka si napokon shvatila da i u mladima tinja nada, a ja nikada nisam ni spomenuo niti se tebi obratio s ciljem da obezvrijedjujem mlade ili ti stare, kao sto si ti svima nama na forumu, ali razumijem se malo u taj PMS... :lol:

Znaci po tvojoj teoriji je opet bolji neskolovan i nepismen, u politicko-vijecnickom cutanju dokazan stranacki penzioner, ali iskusan... nego skolovan, perspektivan, nedovoljno iskusan :-) medjutim bez 9ki i 10ki mlad covjek? Sada dajes sansu mladim osobama sa travnickog i kiseljackog univerziteta ili cega vec kojeg je stranka dobro izreklamirala i ubacila u neku drzavnu instituciju, dok nasi doktori, inzenjeri, pravnici i dr. koji su se namucili da zavrse fakultet nisu imali dovoljno stele da bi privukli tvoju paznju kao "uspjesni" u poslu koji obavljaju.
shvatam da sam ipak malo agresivno komentarisala neke postove pa sigurno nisam ostavila pravi utisak.. zato se i trudim da objasnim na sta sam mislila.. mozda opet nedovoljno precizno ali hajde, neka bude do cega god..
ja oko sebe vidim jako mnogo odlicnih mladih ljudi.. te ljude bih voljela imati u timu kada se bude radio neki projekat, te ljude bih voljela vidjeti kao asistente na fakultetu i kao uspjesne strucnjake ali te ljude ne vidim na listama ili nemam saznanja da ce biti na njima. cujem za neke lose studente da spominju da ce biti stavljeni na liste, organizuju neke tribine, to mi nije u redu.. za takvu praksu cu uvijek imati rijeci osude. koga takvi da vode u neku bolju buducnost? nadam se ne mene i moju porodicu..
opet kazem, ako saznate za makar jednog vrijednog paznje, javite.. prostudiracu ko je i sta je..

boldirano pogresno..
Last edited by dzejkej on 06/07/2012 10:34, edited 1 time in total.
jon_jovi

#2846 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Tja, neš ti lokalne samouprave kad ti imaš 80.000 ljudi koji moraju izabrati 27 delegata i kada ti na listi ne možeš vidjeti niti jedno ime i prezime koje bi ti bilo poznato od ranije po bilo kom osnovu. Mi se samo zamlaćujemo
DELEGACIJA

#2847 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

FOČANSKI PROPISI wrote:BOSANSKOHERCEGOVAČKA NARODNA STRANKA (BNS) OBJAVLJUJE PRELIMINARNU LISTU ZA LOKALNE IZBORE
OPĆINA ILIDŽA:

KANDIDAT ZA NAČELNIKA:
KEREŠ JASMIR

KANDIDATI ZA VIJEĆE:
!.Muharemović Zahid - Sejo
2.Hošić Hikmeta
3.Dreca Hasan
4.Lučarević Kerim
5.Njemčević Šejla
6:Hajdarević Alija
7.Šuvalija DŽevad
8.Lingo Alisa
9.Demir Emin
10.Hurem DŽevad
11.Lelo Nermina
12.Ožegović Mirsad
13.Šetkić Zaim
14.Bakal Aiša
15.Spahić Adnan
16.Ajanović Ahmo
17.Hatibović Indira
18.Muhić Nagib
19.Omerović Mirso
20.Šito Nejra
21.Pleho Azem
22.Muharemović Fahrudin
23.Kavazović Ilma
24.Šabanija Mujo
25.Oprašić Erdin
26.Abazović Selma
27.Brulić Nabela
28.Alić Ibrahim
29.?
Konačan lista ili :? :? :? :? Dosta dosta NOVIH imena :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
FOČANSKI PROPISI

#2848 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

jon_jovi wrote:Tja, neš ti lokalne samouprave kad ti imaš 80.000 ljudi koji moraju izabrati 27 delegata i kada ti na listi ne možeš vidjeti niti jedno ime i prezime koje bi ti bilo poznato od ranije po bilo kom osnovu. Mi se samo zamlaćujemo
Ovo je prava lista.
FOČANSKI PROPISI

#2849 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

DELEGACIJA wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:BOSANSKOHERCEGOVAČKA NARODNA STRANKA (BNS) OBJAVLJUJE PRELIMINARNU LISTU ZA LOKALNE IZBORE
OPĆINA ILIDŽA:

KANDIDAT ZA NAČELNIKA:
KEREŠ JASMIR

KANDIDATI ZA VIJEĆE:
!.Muharemović Zahid - Sejo
2.Hošić Hikmeta
3.Dreca Hasan
4.Lučarević Kerim
5.Njemčević Šejla
6:Hajdarević Alija
7.Šuvalija DŽevad
8.Lingo Alisa
9.Demir Emin
10.Hurem DŽevad
11.Lelo Nermina
12.Ožegović Mirsad
13.Šetkić Zaim
14.Bakal Aiša
15.Spahić Adnan
16.Ajanović Ahmo
17.Hatibović Indira
18.Muhić Nagib
19.Omerović Mirso
20.Šito Nejra
21.Pleho Azem
22.Muharemović Fahrudin
23.Kavazović Ilma
24.Šabanija Mujo
25.Oprašić Erdin
26.Abazović Selma
27.Brulić Nabela
28.Alić Ibrahim
29.?
Konačan lista ili :? :? :? :? Dosta dosta NOVIH imena :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Naknadno ćemo objaviti 29.,i to je to.
Innovation

#2850 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Innovation »

Za koga i zbog cega je produzen rok za legalizaciju objekata i to izgradjenih do 30.06.2012.g. ?Toliko ima nezavrsenih predmeta od zadnjeg roka za prijavu, a koliko ce ih pristici sada? Znaci treba u opcine primiti jos ljudi, radi ojacavanja kadra koji radi na ovim predmetima.Nisam protiv zaposljavanja i legalizacije,ali bas sad , malo je cudno. :-)
Locked