navodno je Lisa, na nagovor Littlefingera, usula otrov Jonu Arrynu, optuzujuci Lannistere da su to oni ucinili. Tu je vec Littlefinger vidio priliku da smakne Jona i ozeni se Lisom, pa da postane lord of the Valemrgreen wrote:moze li mi neko ovo pojasniti? malo sam zaspala tokom ove scene, a ne sjecam se iz knjigebrain bubbles wrote:daaaa, ako cemo ovako gledati, zbog njega je Jon Arryn stradao, pa je Robert morao na sjever, pa se sve ostalo zakuhaloVenomousV wrote:Litlfinger sve zakuh'o![]()
(to sam tek sinoc zakljucila kad sam otvorila GoT wiki da se podsjetim ko/gdje/sta/kako)
al gledajte to s pozitivne strane, da nema Littlefingera, ne bi bilo ni serije
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
brain bubbles
#2826 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
- Tito_i_Partija
#2827 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Razliciti mediji i adaptacija igraju jednu veliku ulogu u tome, i po meni se pisci serije ne mogu bas puno za to kriviti. Smrt Jon Arryna od kraja prve sezone jednostavno nije predstavljalo vise taku vaznu stvar, jer kao prvo njega ustvari nismo nikad vidjeli "zivim", nego ga poznajemo po nekim tu-i-tamo djelima (kao naprimjer kad je Ned Stark isao njegovim stopama da trazi Robertova kopilad)...tako da je od samog pocetka jako tesko za gledaoca da ga shvati kao vaznog. Smrt Ned Starka ujedno predstavlja smrt svega onoga sto je Jon Arryn istrazivao i pokusao da otkrije. Joffrey je king, Ned gubi glavu, Starkovi su razjebani, sve ide u kurac. Jon Arryn se u sezoni 2 i 3 uopste ne spominje.Amar_Chulle_Custic wrote:Zadnja epizoda me poprilično razočarala...zašto?
Zato što sam čitao knjige, i situacija između Littlefingera i Lyse je bila veliko otkriće koje je bilo ogroman šoker, a koje je nakon tog slijedio JOŠ veći šoker..Njeno priznanje šta je i kako uradila je došlo isuviše ležerno u seriji, većina gledaoca je jedva obratilo pažnju, a jako malo ih je bilo šokirano (čemu je Martin i težio). Čovjek tri godine skrivao tajnu ko je ubio Jon Arryna, i oni to prikažu u jednom običnom dijalogu, koji je popraćen s vriscima Lyse :S
Tako da je taj lik vazan u cjelokupnoj historiji svega sto se desilo, ali u kontekstu serije i pravca u kojem ona ide, on jednostavno nije vise toliko relevantan u ocima gledaoca da bi se mogao napraviti bas toliki soker. Sa ogromnom kolicinom likova i djela koje gledaoc mora u ovoj seriji da zapamti, to je jako tesko. Napravljeno te tek toliko vazno i jasno da se pokaze da ustvari Littlefinger stoji iza svega, sto i jeste najvaznije u svemu tome.
- AleksoMKD
- Legollas
#2829 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ja sam i zaboravio ko je Jon Arryn
-
Sluzbenikkk
#2830 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Da li je bila 5. epizoda ili se ceka nedjelja ?
- AleksoMKD
#2831 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Bila jucer na HBO.Sluzbenikkk wrote:Da li je bila 5. epizoda ili se ceka nedjelja ?
Kod nas u Makedoniji, mislim da Amerikanci gledaju dan ranije.
- Ciprol
#2832 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
jučer ujutro je bila na torrentimaSluzbenikkk wrote:Da li je bila 5. epizoda ili se ceka nedjelja ?
- pink floydd
#2833 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja ne znam koji dio od "zabranjeni spoileri" vi ne razumijete. Pa da makar napišete neko upozorenje ako namjeravate da balite nešto nego se raspustili ko zadnji hajvani
Moderatori i ne zalaze ovdje izgleda
- insaneinthebrain
#2834 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ne zalazi ovdje i neces nista sa
znati
- VenomousV
#2835 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pink floydd wrote:Ja ne znam koji dio od "zabranjeni spoileri" vi ne razumijete. Pa da makar napišete neko upozorenje ako namjeravate da balite nešto nego se raspustili ko zadnji hajvani![]()
znaci, nidje spoilera
ako nisi gled'o posljednju epizodu ne dolazi na ovu temu i rijeseno
- ćiribiribela
#2836 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
VenomousV wrote:
znaci, nidje spoilera
ako nisi gled'o posljednju epizodu ne dolazi na ovu temu i rijeseno
Nista, prekopiraj onaj post sa TWD.
- Riddle
#2837 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa tako ide prica.irac300 wrote:'ebo majku, nešto kontam u ove 3 i po sezone prikazane, kada bi sve epizode sabrao, o onim zamrznutim Šetačima bi se jedva sastavila jedna scena od 5 minuta. Sve kontam kad će krenut' u tu invaziju, evo četvrta godina. Al' ćorak.
Moram priznati da mi je ovo bila prilicno dosadna epizoda. Gotovo se nikad to ne desava, ali cinilo mi se da traje beskrajno dugo. Vjerovatno cu pogledati jos jednom, mozda se dojam popravi.
-
brain bubbles
#2838 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ja jos nisam dozivio dosadnu GOT epizoduRiddle wrote:Pa tako ide prica.irac300 wrote:'ebo majku, nešto kontam u ove 3 i po sezone prikazane, kada bi sve epizode sabrao, o onim zamrznutim Šetačima bi se jedva sastavila jedna scena od 5 minuta. Sve kontam kad će krenut' u tu invaziju, evo četvrta godina. Al' ćorak.
Moram priznati da mi je ovo bila prilicno dosadna epizoda. Gotovo se nikad to ne desava, ali cinilo mi se da traje beskrajno dugo. Vjerovatno cu pogledati jos jednom, mozda se dojam popravi.
-
Sluzbenikkk
#2839 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jesam li ja dobro upratio, ona baba Tyrell ubila ono malog idiota ?
-
brain bubbles
#2840 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
dobro si upratioSluzbenikkk wrote:Jesam li ja dobro upratio, ona baba Tyrell ubila ono malog idiota ?
bilo je tu jos posrednika, al to je to
-
Sluzbenikkk
#2841 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa naravno, Maloprstic :=)
Joj baba je opasna
Ev gledam s04ep05 .... i dalje Maloprstic iznenadjuje ....
Joj baba je opasna
Ev gledam s04ep05 .... i dalje Maloprstic iznenadjuje ....
- AleksoMKD
#2842 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa nismo puno spojlali, osim ako neko nije gledao zadnju epizodu.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2843 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
zabranjeni spojleri, jer radnja slijepo prati knjige, a još se mnogo toga može spojlati, a što je pročitano u knjigama.pink floydd wrote:Ja ne znam koji dio od "zabranjeni spoileri" vi ne razumijete. Pa da makar napišete neko upozorenje ako namjeravate da balite nešto nego se raspustili ko zadnji hajvani![]()
bogati, o čemu će ljudi pričati na ovoj temi, ako ne o zadnjoj prikazanoj epizodi.
hajd da je u pitanju finale... pa da se zamole forumaši da pričekaju nekoliko dana da pregleda većina... pa hajd i da je u pitanju film, pa da se sačeka dok se komotno može u kino otići da se pregleda... ali ovako... ne znam koji bi to trebao vremenski okvir da bi se moglo pričati o nekim epizodama.
-
nino90
#2844 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Chmoljo wrote:zabranjeni spojleri, jer radnja slijepo prati knjige, a još se mnogo toga može spojlati, a što je pročitano u knjigama.pink floydd wrote:Ja ne znam koji dio od "zabranjeni spoileri" vi ne razumijete. Pa da makar napišete neko upozorenje ako namjeravate da balite nešto nego se raspustili ko zadnji hajvani![]()
bogati, o čemu će ljudi pričati na ovoj temi, ako ne o zadnjoj prikazanoj epizodi.
hajd da je u pitanju finale... pa da se zamole forumaši da pričekaju nekoliko dana da pregleda većina... pa hajd i da je u pitanju film, pa da se sačeka dok se komotno može u kino otići da se pregleda... ali ovako... ne znam koji bi to trebao vremenski okvir da bi se moglo pričati o nekim epizodama.
- Averus
#2845 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Spoiler, inače, kad se prevede sa engleskog na bosanski ima jedno od dva značenja:
1. Komad plastike koji se prihefta na Golfa dvicu
2. Direktan prevod: "Ja još nisam gledO"

1. Komad plastike koji se prihefta na Golfa dvicu
2. Direktan prevod: "Ja još nisam gledO"
-
Sluzbenikkk
#2846 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa daj onda da uopste ne pricamo o seriji..neko nije gledao ni prvu sezonu.
Ha ja.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Ha ja.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- shmizlica
#2847 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pa taj nek ne dolazi na temu i mirna bosna, ha ja 
- Gandalf
#2848 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nema spojlera ako se priča o nečemu što je aktuelno, tj. o nečemu što se prikazuje ovih dana, a naročito nešto od prošle sedmice ili od prije mjesec dana
dakle ko još nije vidio da je Jofry ubijen, da su ga otrovali na svadbi i da su se Lanisteri na svojoj koži imali uvjeriti šta je "krvava svadba" tj. iskusili su makar djelić te atmosfere i da u svemu tome svoje prste ima lord Beliš, nema potrebe ni dolaziti na temu, jer im je onda spojler sve živo na ovoj temi
uživajte u seriji i dolazite na temu pripremljeni
ne može se bez urađene zadaće u školu 
dakle ko još nije vidio da je Jofry ubijen, da su ga otrovali na svadbi i da su se Lanisteri na svojoj koži imali uvjeriti šta je "krvava svadba" tj. iskusili su makar djelić te atmosfere i da u svemu tome svoje prste ima lord Beliš, nema potrebe ni dolaziti na temu, jer im je onda spojler sve živo na ovoj temi
uživajte u seriji i dolazite na temu pripremljeni
- AleksoMKD
#2849 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Lake je tebu Gandalfe, carobnjak ovo - ono, lutanje univerzumima..............
Tywin bi i Saurona izmucio da je on bio upravnik Gondora
Tywin bi i Saurona izmucio da je on bio upravnik Gondora
- Towelie
#2850 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
U pravu je shmizlica, kukaju na spojlere, a ulaze na temu. Dalje od teme i niko ti nista nece spojlovati.