Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
fixer
#2826 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
LSD - pa bolji ste. Nije to problem. Problem je sto se, usprkos svojoj kvaliteti, pojedini igraci valjaju, sto ganjaju sudije i sto sudije u mnogo momenata svjesno ili nesvjesno( ne ulazim u to) podrzavaju Barcu. Je li tesko to shvatiti?
-
hladan.preminger
#2827 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Pa svakim postom potrvđuješ da nemaš pojma o fudbalu i pravilima fudbala. Ne omalovažavam Stoke, otkud to? Čak bi Stoke napravio bar jednu ili dvije izgledne šanše protiv Barce. Delap iz auta na Jonesa i eto prilike.Njihova igra je sasvim OK, ako gledaš njihov kvalitet ekipe. Ali takva igra ne priliči Realu, ili možda priliči...fixer wrote:Ja, ja nemam veze s fudbalom, a ti omalovazavas i Stoke.hladan.preminger wrote:
Ti (fixer) i fudbal nemate nista zajedničko. Kakve idiotarije prises ovdje čudilo bi me da znas koliko svaka ekipa ima igrača na terenu. Barcelona igrala u srijedu kukavički. Majko moja. Barcelonini igrači su glumici neviđeni, ali je igra Reala gora od Stoke-a, treba im Delap da naprave mozda koju priliku. Stoke je za njih Barcelona. Pa čovječe u 5-6 međusobnih duela Barca im je strapala preko 20 komada. De dodji sebi kad nemas kome.
Glory, glory.Pa hajmo zabraniti sve druge oblike igre, a pustit cemo samo Barcu da igra. Jebo majku, ja ne kontam kako to da ljudi sebe izjednacavaju sa fudbalom. Pa sta koji kurac dolazite na tekme? Najbolje da jos i pravila igre prilagodite vama. Zabranite ubacivanje rukom u 16. Kakva idoktrinacija. Kakvo jednoumlje.
Za Real izvan Španije, pogotovo u BIH većinom navijaju ljudi koje blage veze nemaju o fudbalu, taktici, pravilima fudbala itd. To je posljedica ere "Galacticosa" kad je svaka šuša navijala za Real. Tad je se navijalo za Real, Brazil i Schumahera.
Iz toga svega se dodje na to da moras o fudbalu raspravljati sa neznalicama kojima je F Manager mjerilo nečega i isti koriste kao argument.
Glory, Glory Man United!
-
fixer
#2828 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Problem je sto Real nije napravio sansu protiv Barce, a ta ista sila od ekipe prvi put osuta u 50oj minutihladan.preminger wrote: Pa svakim postom potrvđuješ da nemaš pojma o fudbalu i pravilima fudbala. Ne omalovažavam Stoke, otkud to? Čak bi Stoke napravio bar jednu ili dvije izgledne šanše protiv Barce. Delap iz auta na Jonesa i eto prilike.Njihova igra je sasvim OK, ako gledaš njihov kvalitet ekipe. Ali takva igra ne priliči Realu, ili možda priliči...![]()
Za Real izvan Španije, pogotovo u BIH većinom navijaju ljudi koje blage veze nemaju o fudbalu, taktici, pravilima fudbala itd. To je posljedica ere "Galacticosa" kad je svaka šuša navijala za Real. Tad je se navijalo za Real, Brazil i Schumahera.To se isto sad dešava sa Barcelonom. Svak živ navija za njih.
Iz toga svega se dodje na to da moras o fudbalu raspravljati sa neznalicama kojima je F Manager mjerilo nečega i isti koriste kao argument.
Glory, Glory Man United!
U prve dvije tekme Real vise prilika i opasniji. Sta si ti gledao?
- Better Man
#2829 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Messi propušta prvenstvenu utakmicu za vikend i upitan je za revanš! Izgleda da je zaradio neku povredu od silnih udaraca nakon utakmice. Kolega s posla negdje na intenetu pročitao.
- skafiskafsnjak
#2830 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
pa na sa-x je pisalo... Izudarali jadnika...Better Man wrote:Messi propušta prvenstvenu utakmicu za vikend i upitan je za revanš! Izgleda da je zaradio neku povredu od silnih udaraca nakon utakmice. Kolega s posla negdje na intenetu pročitao.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
TLFanaticos777
#2832 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Nije to fer .....hocu puni sastav Barse protiv Manchestera u finalu....da ne bude Manci ih pobijedio ali nije bilo messijaBetter Man wrote:Messi propušta prvenstvenu utakmicu za vikend i upitan je za revanš! Izgleda da je zaradio neku povredu od silnih udaraca nakon utakmice. Kolega s posla negdje na intenetu pročitao.
- skafiskafsnjak
#2833 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
OJ pa kako Adebayor spuca Mascherana po licu ... ooojjj kako je Mascherano ? aaaaaaaaaaaaa.... Koji divljak, u Afriku ono treba vratiti .
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2834 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
mojne rasizma
..svi smo mi iz Afrike došli...tako barem genetika kazuje
-
Richard Peti
#2835 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
fixer skidam ti kapu, imas zivaca da se nadmudrujes
u biti niko nije objektivan, niko nece pogledati u svoju bastu i reci neke stvar
ja sam do prosle utakmice (do utakmice kupa) mrzio Pepea, i nije imao nikakvo postovanje kod mene kao navijaca Reala
(kad je tek potpisao - Real je imao kup u Rusiji, MIlan, Real, Ajax i Lokomotiva) u tri da kazem prijateljske utakmice
napravio je takve prekrsaje i tukao se, pljunuo Spahu - pa onaj crveni, ja cekao da ga prodaju
Ronaldo, najveca arogancija na terenu, molio boga da ga ne kupe, bas mi se gadio
Di Maria, pelja loptu, baca se, izvodi - preskup
eh sad, kad vidis Alvesa, Busquetsa, Pedra... i svu tu uigranu nefudbalsku taktiku
baci, vristi, jauci, zali se - ma jadno
Mesija, Xavija, Iniestu - coek ih ne moze mrziti, znaju i oni te cake al nije to ko kod ovih bijednika
recimo niko nece spomenuti Mesijev lakat, fulio jest al je imao namjeru nekog spucat - nije zlatan
Meni je Pepe sad iz ove perspektive najdrazi igac - Ronaldo, covjek se nije jednom pozalio, nije se ni jednom bacio, ne dize ruke, promjenio se i ne igra vise kao sto Barcelona igra - nije glumac
ako mogu kako da objektivno dadnem neko misljenje,
navijam za Real i znao sam da ce izgubiti i bolja jei jebo i LP i La Ligu
al ono protiv Arsenala, Reala pa i Intera prosle godine je sve sem fudbala
Alves nikako da dobije ni zuti a ne crveni - pa mislim covjek je tako gadan ko da mu je Pepe brat
puno je para u igri, pa priznajmo, nije ni Barcelona tu da zabavlja, daj para, valja dugove vratiti
Villa 11 utakmica gola nije dao, a koliko su ga platili, pa Ibrahimovic, pa Mascherano - eto samo Real kupuje i trosi
i na tom planu je Barsa jadna i licemjerna, al bas
UEFA i FIFA je licemjerna kad je u pitanju Henry i ruka, Bosna i nas savez al eto kad je Barsa u pitanju
nemoj, amaaaan sve hurije tamo - fuj
u biti niko nije objektivan, niko nece pogledati u svoju bastu i reci neke stvar
ja sam do prosle utakmice (do utakmice kupa) mrzio Pepea, i nije imao nikakvo postovanje kod mene kao navijaca Reala
(kad je tek potpisao - Real je imao kup u Rusiji, MIlan, Real, Ajax i Lokomotiva) u tri da kazem prijateljske utakmice
napravio je takve prekrsaje i tukao se, pljunuo Spahu - pa onaj crveni, ja cekao da ga prodaju
Ronaldo, najveca arogancija na terenu, molio boga da ga ne kupe, bas mi se gadio
eh sad, kad vidis Alvesa, Busquetsa, Pedra... i svu tu uigranu nefudbalsku taktiku
Mesija, Xavija, Iniestu - coek ih ne moze mrziti, znaju i oni te cake al nije to ko kod ovih bijednika
recimo niko nece spomenuti Mesijev lakat, fulio jest al je imao namjeru nekog spucat - nije zlatan
Meni je Pepe sad iz ove perspektive najdrazi igac - Ronaldo, covjek se nije jednom pozalio, nije se ni jednom bacio, ne dize ruke, promjenio se i ne igra vise kao sto Barcelona igra - nije glumac
Alves nikako da dobije ni zuti a ne crveni - pa mislim covjek je tako gadan ko da mu je Pepe brat
puno je para u igri, pa priznajmo, nije ni Barcelona tu da zabavlja, daj para, valja dugove vratiti
Villa 11 utakmica gola nije dao, a koliko su ga platili, pa Ibrahimovic, pa Mascherano - eto samo Real kupuje i trosi
UEFA i FIFA je licemjerna kad je u pitanju Henry i ruka, Bosna i nas savez al eto kad je Barsa u pitanju
- skafiskafsnjak
#2836 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
JoseMujica wrote:mojne rasizma..svi smo mi iz Afrike došli...tako barem genetika kazuje
-
hladan.preminger
#2837 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ma kako da nije, rasturio ih je Real. Ligašku utakmicu na guzove izvukao 1:1 iako im je pobjeda bila imperativ, a igrali su ko pizde. U kupu hrkljuš i jedva pobjedili, a Barca odmarala igrače. Kako se kriteriji navijača Reala progresivno smanjuju. To je za nepovjerovati.fixer wrote:Problem je sto Real nije napravio sansu protiv Barce, a ta ista sila od ekipe prvi put osuta u 50oj minutihladan.preminger wrote: Pa svakim postom potrvđuješ da nemaš pojma o fudbalu i pravilima fudbala. Ne omalovažavam Stoke, otkud to? Čak bi Stoke napravio bar jednu ili dvije izgledne šanše protiv Barce. Delap iz auta na Jonesa i eto prilike.Njihova igra je sasvim OK, ako gledaš njihov kvalitet ekipe. Ali takva igra ne priliči Realu, ili možda priliči...![]()
Za Real izvan Španije, pogotovo u BIH većinom navijaju ljudi koje blage veze nemaju o fudbalu, taktici, pravilima fudbala itd. To je posljedica ere "Galacticosa" kad je svaka šuša navijala za Real. Tad je se navijalo za Real, Brazil i Schumahera.To se isto sad dešava sa Barcelonom. Svak živ navija za njih.
Glory, Glory Man United!Smijesan si
U prve dvije tekme Real vise prilika i opasniji. Sta si ti gledao?
Prije gola Barcelona je imala 2 prilike. Šut Ville sa vrha 16-terca i 100%-na prilika Xavija. Nemoj se prosipati govorim ti za tvoje dobro.
Pride of the north!
-
LSD
#2838 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Isprebijalli su ga ko mačku u ova tri vezana El Clasica, tako da ce odmarati protiv Sociedada... u revanšu protiv Reala bi treba nastupiti.Better Man wrote:Messi propušta prvenstvenu utakmicu za vikend i upitan je za revanš! Izgleda da je zaradio neku povredu od silnih udaraca nakon utakmice. Kolega s posla negdje na intenetu pročitao.
- Baltazar_khan
#2839 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
oho, gdje si džemo gigante kako ono reče za iniestu... super, jedan dodavač manjedzemmo wrote:fixer skidam ti kapu, imas zivaca da se nadmudrujes
-
Richard Peti
#2840 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
pa ako analiziras igru, nije go pao na dodavanje Iniesta-Xavi-MessiBaltazar_khan wrote:
oho, gdje si džemo gigante kako ono reče za iniestu... super, jedan dodavač manje
znaci tica-taca nije prosla, ja sam iskren pa kazem da mi je drago da ne igra posto je dobar
a ne da mi je drago da je povrijedjen - mozda si ti drugacije razumio
a da je dodavac - jeste, i to najbolji
a nisam neki pobornik te igre, al jbg, to je ono sto najbolje rade - pored glumatanja
-
LSD
#2841 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Realovci, evo šta kaže gospodin Calderon (bivši predsjednik Reala):
"Madrid je veliki klub, koji se ne žali na odluke sudaca. Ovo što Mourinho radi je sramotno!"
"Madrid je veliki klub, koji se ne žali na odluke sudaca. Ovo što Mourinho radi je sramotno!"
-
Richard Peti
#2842 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
e i ti vala, pa ne radi on to sto voli klub nego sto hoce pozicijuLSD wrote:Realovci, evo šta kaže gospodin Calderon (bivši predsjednik Reala):
-
LSD
#2843 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Pa ako se sjecas, a sjecas se garant...Calderon je bio daleko bolji i uspješniji predsjednik Reala nego Perez.dzemmo wrote:e i ti vala, pa ne radi on to sto voli klub nego sto hoce pozicijuLSD wrote:Realovci, evo šta kaže gospodin Calderon (bivši predsjednik Reala):
A i veci gospodin ,ocito.
-
Richard Peti
#2844 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ma nije to u pitanju, covjek pokusava da se vrati kao predsjednik na bezveze nacinLSD wrote:Pa ako se sjecas, a sjecas se garant...Calderon je bio daleko bolji i uspješniji predsjednik Reala nego Perez.dzemmo wrote:e i ti vala, pa ne radi on to sto voli klub nego sto hoce pozicijuLSD wrote:Realovci, evo šta kaže gospodin Calderon (bivši predsjednik Reala):
A i veci gospodin ,ocito.
ne ocekujem od njega da podrzava Mourinja, al sta se ti javljas kad te niko nista nije pito
- ultima_palabra
#2845 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Calderon je povlo
I nije uspješniji od Pereza.
A fakat se on nije dao žaliti, zato ih je krao kako je ko stigao
A fakat se on nije dao žaliti, zato ih je krao kako je ko stigao
-
oridjidji
#2846 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Serite vi po Murinhu, kad Gvardiola promjeni ekipu i osvoji sve sto je osvojio Murinho moce se staviti u istu recenicu s njim. Gvardiola ima ludu srecu da ima u prvih 11 gotovo sve igrace iz sopstvenog pogona. Tek je tu par imena koji nisu ponikli u Barsi. Iniesta, Messi, Pedro, Busket, Pike, Xavi, Pujol, sve su to igraci koji su se navikli na jedinstveni stil igre koji je godinama gradila Barsa. Mozda je tu jos koji igrac kojeg nisam spomenuo, a da je ponikao u Barsi. Ovih par momaka cine najuigraniji vezni red. Da bi takvo sto Murinho dobio u sezoni vodjenja u Realu, trebalo bi da se desi cudo iako ima mahom najskuplje individue u svijetu fudbala u svome timu.
Budimo realni i priznajmo da je ovo i veliki uspijeh Murinha u prvoj sezoni u Realu. Mozete vi pricati sta god hocete, Murinho je navikao da igra kao sto je igrao u Celziju, to jest ostro i muski, ono tipicno engleski. Murinho i previse stvari polaze na taktiku i na rezultat. Ne fura ljepotu i gladan je pobjeda kako god.
Ovaj put ga je Pepe kostao najvise ovoga poraza. Nije ni igra Barse koja tu noc nije bila ubjedljiva i na nivou njihovih igara. Prvo poluvrijeme ljudi nisu osutali na go. Mada nije ni Real napravio nista spektakularno.
Budimo realni i priznajmo da je ovo i veliki uspijeh Murinha u prvoj sezoni u Realu. Mozete vi pricati sta god hocete, Murinho je navikao da igra kao sto je igrao u Celziju, to jest ostro i muski, ono tipicno engleski. Murinho i previse stvari polaze na taktiku i na rezultat. Ne fura ljepotu i gladan je pobjeda kako god.
Ovaj put ga je Pepe kostao najvise ovoga poraza. Nije ni igra Barse koja tu noc nije bila ubjedljiva i na nivou njihovih igara. Prvo poluvrijeme ljudi nisu osutali na go. Mada nije ni Real napravio nista spektakularno.
-
oridjidji
#2847 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
kakav padavicar pedro hahahahaha
Last edited by oridjidji on 29/04/2011 16:19, edited 1 time in total.
-
LSD
#2848 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Mourinho opet teško izvrijeđao Guardiolu!
"Joseph Guardiola je fantastičan trener, ali ja sam osvojio dva naslova prvaka Europe. On ima jedan i to takav kojeg bih se ja osobno sramio. Bilo bi me sram da sam prvi osvojio uz onakav skandal na Stamford Bridgeu, a ako pobijedi i ove godine, imat će skandal na San Bernabeu. Nadam se da će jednog dana moći osvojiti Ligu prvaka na pošten način. Duboko u srcu, ako su dobri ljudi, neće moći biti zadovoljni s ovime što su napravili. Nadam se da će Guardiola jednog dana osvojiti veliki, čisti naslov bez skandala!", zaključio je Jose
"Joseph Guardiola je fantastičan trener, ali ja sam osvojio dva naslova prvaka Europe. On ima jedan i to takav kojeg bih se ja osobno sramio. Bilo bi me sram da sam prvi osvojio uz onakav skandal na Stamford Bridgeu, a ako pobijedi i ove godine, imat će skandal na San Bernabeu. Nadam se da će jednog dana moći osvojiti Ligu prvaka na pošten način. Duboko u srcu, ako su dobri ljudi, neće moći biti zadovoljni s ovime što su napravili. Nadam se da će Guardiola jednog dana osvojiti veliki, čisti naslov bez skandala!", zaključio je Jose
-
oridjidji
#2849 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Treba ovdje napraviti temu FUDBALSKI PADAVICARI ZA OSKARA
Pedro, Busket, CR i jos njih par bi bili krema te nominacije hahahaha onda stavljamo ostale ...
- tzipiripi
#2850 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ma teško da bi prosao, sumnjam da zna spanski. Ono Smou je profi prevodilac pa bi mu mozda pomogao ali ima ona poznata prica.JoseMujica wrote:evo na španskim portalima : SMorinjo dobijan nogu na kraju sezone a već se šuškao mogućim zamjenama.
jedno od imena koja se vrte je i ime perspektivnog, mladog stručnjaka iz Bosne i Hercegovine: fixera![]()
Prijavio se za mjesto trenera jer rastura "Football Manager"
Engleski zaljubljenik u računalnu igricu "Football Manager 2005", John Boileau prije pet godina poslao je molbu za posao u Middlesbrough. Dobio je briljantan odgovor
Igrajući računalnu igricu "Football Manager 2005", 25-godišnji John Boileau uživao je nevjerojatnu potporu medija, navijača i igrača u koji god klub došao. Bio je prava zvijezda i kraj njega nitko se sirotog Josea Mourinha nije niti sjetio. No to je bilo u virtualnom svijetu. U onom realnom, John je bio ovisnik o igranju menadžerske igre u kojoj je s dosta klubova došao do naslova prvaka.
Kad je engleski prvoligaš Midllesbrough 2006. godine ostao bez Stevea McClarena, John je mislio da je pravo vrijeme za preuzimanje kormila. Na adresu predsjednika Middlesbrougha Stevea Gibsona poslao je opširno pismo u kojem je naveo sve svoje uspjehe i iskustva koja je stekao igrajući "Football Manager".
Prijava za posao Johna Boileaua:
"Dragi gospodine Gibson,
pišem vam u vezi s otvorenim radnim mjestom za menadžera u vašem klubu. Bio bih jako zahvalan ako biste razmislili o mom životopisu dok tražite novog trenera. Osjećam da je ovo idealan posao za mene, imajući u vidu moj entuzijazam i iskustvo.
Taktička strana nogometa vrlo mi je bitna što sam pokazao u "Football Manageru 2005". Vodio sam momčadi Nuneaton Borough, Chievo, Kalmar, Doncaster, čak i Chelsea. Iako, iskustvo u Chievu nije mi baš bilo sjajno. Tamo sam dobio otkaz. Mislim da sam u svim ostalim klubovima sjajno vodio posao. Nuneaton samo odveo u ligu više, švedsku ligu sam osvojio s Kalmarom, a igrao sam lige i kupove te tako stekao iskustva u dovođenju igrača, skautiranju, taktikama...
Ako biste me uzeli za trenera, možda i najveća prednost bila bi moja potraživanja. Naime, pristao bih raditi za plaću od 80.000 funti godišnje, što je zaista realno s obzirom na ostale plaće u svijetu.
Slobodan sam za intervju i veselim se Vašem odgovoru.
Vaš,
John Boileau.
Perspektivnom igraču računalne igrice vrlo brzo došao je originalan odgovor iz uprave Middlesbrougha.
Odgovor predsjednika Stevea Gibsona:
Dragi John,
Hvala Vam što ste se prijavili za mjesto menadžera u našem klubu.
Vi ste izvrstan kandidat, ali nakon pomnog razmišljanja, odlučili smo da Vam nećemo ponuditi posao.
Mislimo da bi kod nas proveli jako kratko vrijeme jer bi Vas ubrzo svi veliki europski klubovi željeli dovesti.
Počašćeni smo što nam se javio netko Vašeg renomea.
S poštovanjem,
Steve Gibson, predsjednik kluba