nuki_cika wrote:Ivica Osim je izjavio da je naša reprezentacija najbolja trenutno u regionu, to je naravno Hrvatima zasmetalo pa je "Jutarnji list" ponudio argumente kako su "Vatreni bolji od "Zmajeva", naravno u cijelosti prenosimo tekst a onda ćemo dati i mi svoje argumente.
- Svaka čast BiH na rezultatu, Osimu na iskustvu i znanju, ali realnost je ipak nešto drugačija.
Od Sušićevih izabranika njih četiri, pet mogli bi ući u širi kadar Hrvatske, a mjesto u prvih 11 imali bi tek Senad Lulić, lijevi bek Lazija, i Edin Džeko. 1.Begović je neupitna golmanska klasa, ali po kvaliteti ništa bolji od Stipe Pletikose čija je prednost veliko iskustvo nastupa za reprezentaciju.
2. Emir Spahić je lider s karizmom, ali čisto sumnjamo da bi bio prvi izbor pored Vedrana Ćorluke, koji je po ocjenama najbolji stoper ruske lige, ili Šimunića koji je u zenitu karijere dosegao vrhunsku formu...
3.Vezna linija BiH s Pjanićem, Misimovićem i Salihovićem jak je adut Safeta Sušića, ali nominalno najjači srednji red Hrvatske ( Rakitić, Kovačić, Modrić i Perišić) su ipak klasa više. Uporedbe Modrića i Pjanića su smiješne, a u istu kategoriju ulaze izjave onih koji su izjednačili Luku Modrića i Crnogorca Stevana Jovetića.
4. U napadu BiH ima senzacionalnog Edina Džeku, ali po čemu je on bolji napadač od Marija Mandžukića? Uostalom, kada je Uli Hoenes nedavno počeo stvarati možda i najjači Bayern u historiji, između Džeke i Mandže izabrao je Hrvata.
1. Hahaha..Kakav genijalac
2. Cuj Corluka, Cuj Simunic...HAhaha. Simunic koji je, u jednoj od najsmjesnijih liga svijeta, bio prosjecan igrac je susjedima Franko Baresi..(jes' da se malo popravio pod starije dane, ali usporedba sa Spahicem je u najmanju ruku smijesna)
3. E ovo se vec moze usporediti. 3 BiH igraca sa 4 igraca Hrvatske.
4. Yebiga...ovdje mi treba onaj smajlic sto povraca. Vidio sam ga na nekom forumu, moderacija molim da se nabavi i ovdje

Ovako nesto:
A za ove novinarcice sto pisu u onom linku od mosaljoze-a da nam je dosta 3 pobjede i nerijeseno da budemo sigurni za Brazil, neka malo prokontaju sta pisu.