LIBIJA

Post Reply
madner

#2826 Re: LIBIJA

Post by madner »

Black swan wrote:ne zanimaju me priče o demokraciji na ovakav način
niti spašavanje civila ubijajući druge civile
ne moš činiti zlo da bi činio dobro...

mogli su pozvati gadafija u brisel opet i tamo ga srokati jednom bombom i usput ubiti nekoliko civila u susjednim zgradama za više interese
i spasiti narod libije
I sta bi napravili? Dosao bi njegov puno sposobniji sin na vlast.

Nije to drustvo jednog covjeka, nego jednog plemena.
dr.Gonzo

#2827 Re: LIBIJA

Post by dr.Gonzo »

Jos samo da vidimo kad ce borci za demokratiju i protiv totalitarnih rezima bombardovati Saudijsku Arabiju...
zonbirile

#2828 Re: LIBIJA

Post by zonbirile »

kada useru stvar,za sada slušaju.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2829 Re: LIBIJA

Post by Truba »

zapadnim zemljama je trebalo stotine godina do ovog nivo
zašto taj proces ubrzavaju u drugim zemljama

svako društvo treba nastati proći djetinjstvio mladost zrelost...
zonbirile

#2830 Re: LIBIJA

Post by zonbirile »

Black swan wrote:zapadnim zemljama je trebalo stotine godina do ovog nivo

svako društvo treba nastati proći djetinjstvio mladost zrelost...
------------------------
ljudskoj naivnosti nikad kraja, ili se samo šališ
Truba

#2831 Re: LIBIJA

Post by Truba »

zašto bih se šalio

kakve koristi od demokracije imaju iračke supruge bez muževa?
isto je i s libijom
zonbirile

#2832 Re: LIBIJA

Post by zonbirile »

pa smiješno da vjeruješ da ubrzavaju izgradnju društava,tamo negdje.Svijetom vlada interes, znači sve ostalo pada u vodu pa i tvoje zamišljanje odnosa Zapada prema ostalima.
Truba

#2833 Re: LIBIJA

Post by Truba »

ne znam što se meni obraćaš
ja sam se obraćao ovima što vjeruju u uvođenje demokracije a ne u $$$

svaki diktator sada se treba staviti pod zaštitu kineza ili ruja
i neće imati zime...

što siriju ne napadnu tamo se čine zločini sokumentovano je
vamo se optužuje da je planirao zločin
kao da smo u filmu minority report :lol: :lol:
zonbirile

#2834 Re: LIBIJA

Post by zonbirile »

[quote="Black swan"]zapadnim zemljama je trebalo stotine godina do ovog nivo

svako društvo treba nastati proći djetinjstvio mladost zrelost...[/quote]

---------------------
evo zbog ovoga se obraćam tebi.Pa zar ne možeš upratiti vlastite postove
Truba

#2835 Re: LIBIJA

Post by Truba »

primijetio sam da smaraš i na drugim topicima :D

ne, ne nemogu upratiti vlastite postove

iznosim misli koje mi nadolaze razmišljajući o problemu... ovdje konkretno libiji...

i gade mi se ljudi koji pod krinkom demokracije ubijaju civile

jel gadafi ubijao... to me ne zanima... ubijaju desetine diktatora pa ih ne diraju
zonbirile

#2836 Re: LIBIJA

Post by zonbirile »

loše si napisao, i meni se gade ljudi koji ubijaju civile,ali nije razlog uvođenje demokratije ni zapadnjački altruizam.
vivaldi

#2837 Re: LIBIJA

Post by vivaldi »

svjezi_ustipak wrote:radi nekih krsenja ljudskih prava.
Ma nista znacajno. Sitnica. Nemaju kino u Bengaziju pa demokratski pobunjenici slobodno vrijeme ispunjavaju lincovanjem ljudi pred sto sirom publikom, uz masovno snimanje mobilnim telefonima

Spejs

#2838 Re: LIBIJA

Post by Spejs »

svjezi_ustipak wrote:
Spejs wrote:I sve je to zasnovano na svjedočanstvu jednog zatvorenika.

Nemoj se uvrijediti ako ti kažem da mi ne prodaješ muda pod bubrege!

Te Human Rights Watch organizacije su u rukama interesnih lobija, i nemoj mi njih nuditi kao relavantne jer im ja ne vjerujem! A primjera za to imam dosta.

Već si isto tako slagao da Gadafi nema podršku naroda, da ga je napustila vlada i da su mu ambasadori okrenuli leđa.

O ovome i svemu ostalom možemo nastaviti sutra, jer je sad već kasno....
steta sto ne vjerujes takvim podacima. isto tako ljudi ne vjeruju za Srebrenicu...dok se ne sretnu sa zrtvama. ovo je slika porodica zrtava iz 2010, onoga sto ti ne vjerujes da se desilo

ovo su slike zrtava iz masakra u Abu Salimu 1996, sada izlozene na javnom mjestu u Bengaziju. podsjeca te ovo na slike koje nose Majke Srebrenice?

a koje primjere za zloupotrebu HRW ili Amnesty International imas?

ja slagao da je Gadafija napustila vlada? Musa Kusa, Mustafa Dzalil su bili sta prije nego sto su otisli od Gadafija? i gdje je narod koji podrzava Gadafija?

nastavicemo sutra.
Zašto bih ja vjerovao izvještaju koji se bazira na izjavi jednog svjedoka koji dolazi iz Amerike??

Zašto bih vjerovao organizacijama poput Human Right Watch-a, kad sam ih samo u slučaju Irana ulovio u laži nekoliko puta? O tome kako ta i slične organizacije skoro uvjek zastupaju i brane jednu stranu ne treba ni govoriti!? Nakon što te Human Watch kritikuje budi siguran da će ti po glavi padati bombe.

Ni jedan ambasador koji je napustio Gadafija nije to učinio dobrovoljno.
Ako pogledaš šta se desilo sa onima koji su ostali lojalni Gadafiju, i njihovom protjerivanju i šikaniranju od strane "demokrata", skontaćeš zbog čega su onda ostali odlučili da idu linijom manjeg otpora okrećući se protiv Gadafija.
Isti slučaj je i sa pojedinim članovima Gadafijeve vlade. Jedini koji je prebjegao je Dželili i to je uradio nakon što je otišao da spasi glave SAS-ovih vojnika zarobljenih u Bengaziju.

O brojnosti stanovništva koje podržava Gadafija možeš se uvjeriti tako što ćeš pročitati par stranica unazad, gdje su fino postavljeni snimci sa skupova podrške Gadafiju, jer ja stvarno nemam živaca da ih postavljam po deseti put. I mislim da je krajnje vrijeme da se tragedija u Srebrenici prestane koristiti kao kvisko u ovoj raspravi!
Spejs

#2839 Re: LIBIJA

Post by Spejs »

jeza u ledja wrote:
Spejs wrote: što nam opet govori o stvarnim razlozima invazije na Libiju a to nisu demokratski procesi i kurci palci kakvim se predstavljaju..
Ako se ne varam, razlog napada NATO na Libiju nisu demokratski procesi vec "zastita civila" . Tako kazu.
Zaštita civila je samo izgovor.

Krajnji cilj je svrgavanje Gadafija i odpočinjanje "demokratskih" procesa koji u prijevodu znače pljačkanje, otimanje, privatizacija,iskorištavanje,porobljavanje...

Zar stvarno misliš da na čitavom svijetu, gdje 20000 ljudi dnevno umre od gladi, nekog iskreno boli kurac za libijske civile???
Truba

#2840 Re: LIBIJA

Post by Truba »

pa zato želimo poraz pogubljenika i uništenje plana NATO-a i NWO-a te proširenje revolucija na sve arapske zemlje koje su podržale napad na Libiju
Truba

#2841 Re: LIBIJA

Post by Truba »

produžili napade za 90 dana...
faktički do božića

svaka čast bagro :x

dakle kome se natovare na leđa neće odustati...

šteta što civile nisu štitili u šibeniku npr... sad je 20 godina od napada...
a uskoro je godišnjica i vukovaru :roll: :roll: :roll: :roll:
svjezi_ustipak

#2842 Re: LIBIJA

Post by svjezi_ustipak »

Spejs wrote: Zašto bih ja vjerovao izvještaju koji se bazira na izjavi jednog svjedoka koji dolazi iz Amerike??

Zašto bih vjerovao organizacijama poput Human Right Watch-a, kad sam ih samo u slučaju Irana ulovio u laži nekoliko puta? O tome kako ta i slične organizacije skoro uvjek zastupaju i brane jednu stranu ne treba ni govoriti!? Nakon što te Human Watch kritikuje budi siguran da će ti po glavi padati bombe.

Ni jedan ambasador koji je napustio Gadafija nije to učinio dobrovoljno.
Ako pogledaš šta se desilo sa onima koji su ostali lojalni Gadafiju, i njihovom protjerivanju i šikaniranju od strane "demokrata", skontaćeš zbog čega su onda ostali odlučili da idu linijom manjeg otpora okrećući se protiv Gadafija.
Isti slučaj je i sa pojedinim članovima Gadafijeve vlade. Jedini koji je prebjegao je Dželili i to je uradio nakon što je otišao da spasi glave SAS-ovih vojnika zarobljenih u Bengaziju.

O brojnosti stanovništva koje podržava Gadafija možeš se uvjeriti tako što ćeš pročitati par stranica unazad, gdje su fino postavljeni snimci sa skupova podrške Gadafiju, jer ja stvarno nemam živaca da ih postavljam po deseti put. I mislim da je krajnje vrijeme da se tragedija u Srebrenici prestane koristiti kao kvisko u ovoj raspravi!

ne moras vjerovati organizacijama poput HRW, Amnesty, ICRC. mada nesto mislim da si im vjerovato kad su ovdje radili u BiH. i nisi dao nijedan dokaz o zloupotrebi HRW ili Amnesty. Da si malo bolje upucen ili pratio pricu znao bi za to kako su porodice zrtava iz Abu Salima trazile tijela, pa su im priveli advokata, pa krenuo belaj. Nije jedna zrtva trazi se 1200 ljudi samo iz tog masakra. i represija nad porodicama zrtava je povod za libijski ustanak protiv diktatora.
Gadafija su onog dana kad je gusio krvavo demonstracije napustili ambasadori u UN, Francuskoj, Indiji, Unesco. Iz njegove vlade je pobjegao npr pobjegao mu je ministar unutrasnjih poslova, ministar pravde, pobjegao mu je tuzliac, poslije ga je napustio Musa Kusa. A malo je neobicno da Dzelil ode u Bengazi da spasi SAS vojnike i tamo ostane...malo kontradiktorno. Gadafijevi piloti su prelijetali na Maltu sa borbenim avionima jer su odbili da bombarduju vlastiti narod. U Italiju mu je prebjeglo 8 generala i 120 visokiih oficira. i ono oruzje koje vidis na pobunjenicima je iz Gadafijeve vojske.
Sto se tice brojnosti stanovnista koje je podrzavalo Gadafija i video klipova Gadafijeve propagande masinerije ja cu ti pokazati video klipove iz Srebrenice u julu 1995 gdje se stanovnisto zahvaljuje VRS sto ih je oslobodila. Tako da stavljanje Gadafijevih video klipova i oslanjanje na njegovu masineriju lazi nije bas argument. Dan prije nego je oslobodjen Tripoli njegova propaganda je izbacila vijest da je Misurata zauzeta od strane njegovih snaga. Poslije 24 sata smo vidjeli snimke kako pobunjenici oslobadjaju Tripoli.
Situacija sa Gadafijem i oslobadjanjem zemlje od njegove tiranije je identicna situaciji u BiH 1992. Jednako tako su nas pitali sta zelimo i zasto se borimo protiv JNA i odlazimo iz SFRJ. i mi smo bili teroristi i mi smo bili gomila civila koja se borila za svoju slobodu. jednako kao pobunjenici koji se bore protiv Gadafijevih lazi, njegove sile i srecom da se balkanske lekcije nisu zaboravile pa se krvoloku nije dopustilo da napravi Srebrenicu u Bengaziju. Naime, smetalo to tebi ili ne Gadafi je obecao rijeke krvi kad udje u Bengazi i isto poredjenje je rekao britanski premijer u govoru u UN. Bengazi jeste mogao postati nova Srebrenica mada bi i onda ti izvukao propagandi klip kao kvisko pozivajuci se na veliku podrsku naroda tiraninu i diktatoru.

i mali savjet: probaj malo procitati neke od iranskih naslova i komentara o Gadafiju i desavanjima u Libiji. mogao bi se iznenaditi.
Truba

#2843 Re: LIBIJA

Post by Truba »

nit vjerujem kapitalistima niti kapitalu pogotovo ne krupnom
imperijalizam je najviši stadij kapitalizma
a kapitalizam sam po sebi generira krize i izaziva ratove
to mu je u duši u samoj srži

poređenje s jugom nema smisla zbog različitih sistema broja naroda i republika...
da je imao tako malu podršku ne bi se ovoliko održao

obećao more krvi... jel se to sada za prijetnje sudi... pa eno tuski predsjednik prijeti izraelu a izrael prijeti isto tako
i nikom ništa

more krvi smo dobili zbog bombi koje pogađaju civile... ne moš ubiti 10000 ljudi da bi zaštitio približno isti broj
ne znam kako se to može opravdavati

u ratu strada prva istina... ali zapadni mediji su se toliko nasrali da više nikome ne vjerujem...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2844 Re: LIBIJA

Post by -LIBERO- »

@Ustipak,zasto se toliko trudis,ja sam odavno odusta od ove teme. Jer sta god napises bice varijanta da je sve to iz medija tipa CNN,BBC,NBC i sl. koji su pod sapom cionista i bla bla bla.

Tako da je uzaludno sta god napisao ;-)
svjezi_ustipak

#2845 Re: LIBIJA

Post by svjezi_ustipak »

Black swan wrote:nit vjerujem kapitalistima niti kapitalu pogotovo ne krupnom
imperijalizam je najviši stadij kapitalizma
a kapitalizam sam po sebi generira krize i izaziva ratove
to mu je u duši u samoj srži

poređenje s jugom nema smisla zbog različitih sistema broja naroda i republika...
da je imao tako malu podršku ne bi se ovoliko održao

obećao more krvi... jel se to sada za prijetnje sudi... pa eno tuski predsjednik prijeti izraelu a izrael prijeti isto tako
i nikom ništa

more krvi smo dobili zbog bombi koje pogađaju civile... ne moš ubiti 10000 ljudi da bi zaštitio približno isti broj
ne znam kako se to može opravdavati

u ratu strada prva istina... ali zapadni mediji su se toliko nasrali da više nikome ne vjerujem...
druze Tito jesi to ti? :D imperijalizam je najvisi stadij kapitalizma, stoga posto kapitalizam generira ratove hajmo osnovati libijsku dzamahiriju u kojoj niko nece imati pravo glasa sem odanih&pouzdanih. njima cemo pricati suplju o zapadu i kapitalizmu a mi cemo koristiti sve blagodati istog. svi libijci ce morati traziti od nas odobrenje ako zele negdje putovati, cisto da znamo da nepouzdani ne odu i ne ostanu u zlom kapitalizmu koji bi ih mogao pokvariti. inace, poznato je da su milioni gradjana francuske, italije, svedske trazili azil u Libiji a da nijedan libijac nikad nije otisao i zatrazio azil u evropskim zemljama prije nego je ovaj belaj poceo.

hm, ono libija nema razlicita plemena vec su svi oni jednaki? cisto radi poredjenja sa jugom.
nije ga nesto zanimala podrska, vladao je diktatorski, mucenjem i ubijanjem politickih protivnika, punioo zatvore onima koji misle drugacije ili onima za koje je procjenio da ne valjaju.

da, sudi se za prijetnje. kad gadafi nesto obeca treba ga poslusati, pogotovo kad uz sebe ima vojsku i zna se da ce je upotrijebiti. isto kao sto je mladic prijetio pa realizirao tako bi i gadafi prijetio pa umalo realizirao. tome nije adekvatno poredjenje turske i izraela niti onoga sto premijeri tih zemalja govore jedan drugom.

more krvi smo dobili zbog ludog diktatora koji je tenkovima poceo gazati vlastiti narod i koji se morao zaustaviti. 10 hiljada civila nisu ubile nikakve NATO bombe vec Gadafijeva ludacka politika i nacin na koji je obecao voditi rat, jednaoko kako je Hitler unistio Nijemce.

u ratu prva strada istina...i Gadafijeva se propaganda masinerija toliko nasrala da se njoj najmanje moze vjerovati.
svjezi_ustipak

#2846 Re: LIBIJA

Post by svjezi_ustipak »

-LIBERO- wrote:@Ustipak,zasto se toliko trudis,ja sam odavno odusta od ove teme. Jer sta god napises bice varijanta da je sve to iz medija tipa CNN,BBC,NBC i sl. koji su pod sapom cionista i bla bla bla.

mrzim cetnicke saveznike tipa Gadafi&Co a i drago mi cuti drukcija misljenja. nisam ni ja toliko aktivan ovdje, samo ponekad naletim. ispocetka je tema bila puno puno bolja, sada je bas opala kvalitetom.

sta god rekli, kako god pokusali opravdati zlocinacku Diktaturu Gadafija...njega vise nema, izgubio je sve i zbacen je sa vlasti od strane vlastitog naroda. nadam se da ce se uskoro pridruziti svom dobrom drugu Milosevicu, da malo progovore i razmjene iskustva :D :D
Spejs

#2847 Re: LIBIJA

Post by Spejs »

svjezi_ustipak wrote:
ne moras vjerovati organizacijama poput HRW, Amnesty, ICRC. mada nesto mislim da si im vjerovato kad su ovdje radili u BiH. i nisi dao nijedan dokaz o zloupotrebi HRW ili Amnesty. Da si malo bolje upucen ili pratio pricu znao bi za to kako su porodice zrtava iz Abu Salima trazile tijela, pa su im priveli advokata, pa krenuo belaj. Nije jedna zrtva trazi se 1200 ljudi samo iz tog masakra. i represija nad porodicama zrtava je povod za libijski ustanak protiv diktatora.
Gadafija su onog dana kad je gusio krvavo demonstracije napustili ambasadori u UN, Francuskoj, Indiji, Unesco. Iz njegove vlade je pobjegao npr pobjegao mu je ministar unutrasnjih poslova, ministar pravde, pobjegao mu je tuzliac, poslije ga je napustio Musa Kusa. A malo je neobicno da Dzelil ode u Bengazi da spasi SAS vojnike i tamo ostane...malo kontradiktorno. Gadafijevi piloti su prelijetali na Maltu sa borbenim avionima jer su odbili da bombarduju vlastiti narod. U Italiju mu je prebjeglo 8 generala i 120 visokiih oficira. i ono oruzje koje vidis na pobunjenicima je iz Gadafijeve vojske.
Sto se tice brojnosti stanovnista koje je podrzavalo Gadafija i video klipova Gadafijeve propagande masinerije ja cu ti pokazati video klipove iz Srebrenice u julu 1995 gdje se stanovnisto zahvaljuje VRS sto ih je oslobodila. Tako da stavljanje Gadafijevih video klipova i oslanjanje na njegovu masineriju lazi nije bas argument. Dan prije nego je oslobodjen Tripoli njegova propaganda je izbacila vijest da je Misurata zauzeta od strane njegovih snaga. Poslije 24 sata smo vidjeli snimke kako pobunjenici oslobadjaju Tripoli.
Situacija sa Gadafijem i oslobadjanjem zemlje od njegove tiranije je identicna situaciji u BiH 1992. Jednako tako su nas pitali sta zelimo i zasto se borimo protiv JNA i odlazimo iz SFRJ. i mi smo bili teroristi i mi smo bili gomila civila koja se borila za svoju slobodu. jednako kao pobunjenici koji se bore protiv Gadafijevih lazi, njegove sile i srecom da se balkanske lekcije nisu zaboravile pa se krvoloku nije dopustilo da napravi Srebrenicu u Bengaziju. Naime, smetalo to tebi ili ne Gadafi je obecao rijeke krvi kad udje u Bengazi i isto poredjenje je rekao britanski premijer u govoru u UN. Bengazi jeste mogao postati nova Srebrenica mada bi i onda ti izvukao propagandi klip kao kvisko pozivajuci se na veliku podrsku naroda tiraninu i diktatoru.

i mali savjet: probaj malo procitati neke od iranskih naslova i komentara o Gadafiju i desavanjima u Libiji. mogao bi se iznenaditi.
Naravno da ne vjerujem tim organizacijama. Zašto bih vjerovao organizaciji poput Human Watch-a čiji je glavni finansijer niko drugi do kriminalac George Soros. Pogledaj primjere "egzekucija dva pedera" i "kamenovanja preljubnice" u Iranu pa ćeš se uvjeriti o kakvim se lažovima radi. Prvi nisu pederi nego pedofilčine dok je "preljubnica" ubila muža i nije kamenovana. Kada Human Watch nastradale od NATO bombi i nastradale od Gadafijevih bombi bude jednako tretirao onda ću i ja promjeniti mišljenje o njima. Do tada su kod mene neuračunljivi kada je u pitanju istina.

Pobuna u Libiji je nastala nakon puštanja zatvorenika iz Abu Salima, a ne navodne potrage za grobovima.
Vođa pobunjenika Belhadž je nakon puštanja iz zatvora sa ostalim zatvorenicima pokrenuo pobunu. Inače radi se o pripadnicima Libijske Islamske Borbene Grupe (LIFG) koja je u prošlosti bila ispostava Al Kaide. Zar stvarno misliš da se neko tek 2010 sjetio da traži navodna tijela zatvorenika ubijenih davne 1996 i da je zbog toga pokrenuo pobunu??

Ni jedan ambasador nije dobrovoljno napustio Gadafija. Svaki ambasador koji je ostao na strani Gadafija je bio protjeran. Pogledaj slučajeve u Britaniji,Bugarskoj,Španiji,Zimbabveu..Svi su protjerani! A oni koji su odlučili da idu linijom manjog otpora ne rizikujući protjerivanje i optužbe su naravno napustili Gadafija. Mussa Kussa je napustio Gadafija i pobjegao u britanski zatvor?? Kako da ne!

Očekujem slične snimke iz Srebrenice:

http://www.youtube.com/watch?v=jWzNhk3z ... re=related (Tripoli)

http://www.youtube.com/watch?v=ieqe4mj0 ... re=related (Tripoli)

http://www.youtube.com/watch?v=RA5N3wBL_08 (Al Ajaylat)

http://www.youtube.com/watch?v=crByKRyqOFs (Zawiyah)

http://www.youtube.com/watch?v=Of3-T49HSkQ (Bani Walid)

http://www.youtube.com/watch?v=fs2vcfzq ... re=related (Sirte)

http://www.youtube.com/watch?v=fBxoDkBfosQ (London)

Zanimljivo je kako se uporno izbjegavaju ovi snimci. Čini mi se da bi se poslije svake stranice trebali jednom postirati da se pojedincima začepe usta. Reporteri CNN-a među gomilom pro-Gadafijevih pristalica sigurno govore da se ne radi o propagandi kako se uporno ponavlja.

Zar ovo ni malo ne pobija neke vaše tvrdnje???

Barem malčice??
Spejs

#2848 Re: LIBIJA

Post by Spejs »

-LIBERO- wrote:@Ustipak,zasto se toliko trudis,ja sam odavno odusta od ove teme. Jer sta god napises bice varijanta da je sve to iz medija tipa CNN,BBC,NBC i sl. koji su pod sapom cionista i bla bla bla.

http://www.youtube.com/watch?v=jWzNhk3z ... re=related (Tripoli)

http://www.youtube.com/watch?v=ieqe4mj0 ... re=related (Tripoli)

http://www.youtube.com/watch?v=RA5N3wBL_08 (Al Ajaylat)

http://www.youtube.com/watch?v=crByKRyqOFs (Zawiyah)

http://www.youtube.com/watch?v=Of3-T49HSkQ (Bani Walid)

http://www.youtube.com/watch?v=fs2vcfzq ... re=related (Sirte)

http://www.youtube.com/watch?v=fBxoDkBfosQ (London)

?
severin

#2849 Re: LIBIJA

Post by severin »

negdje sam procitao da su nasli neko hemijsko oruzije jel to ono sto su ga prebacili iz iraka a vajda je jedan dio otisao i u siriju?
Spejs

#2850 Re: LIBIJA

Post by Spejs »

severin wrote:negdje sam procitao da su nasli neko hemijsko oruzije jel to ono sto su ga prebacili iz iraka a vajda je jedan dio otisao i u siriju?
To je Gadafijev ukiseljeni kupus i rasol.

Sjebaše čovjeku zimnicu.

Nedavno je izašao i kućni snimak Gadafija (http://www.youtube.com/watch?v=Kp0Iw1zuh-Q) koji se ne slaže sa tvrdnjama o njegovom luksuznom životu. Istina je da Pukovnik voli pichetinu ko zelenu knjigu i rado za nju novce izdvaja, ali mi ova skoro pa ciganska čerga ne liči baš na luksuz.
Post Reply