Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
HardCore

#2826 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by HardCore »

lolab wrote:Drage moje,

Treba mi savjet. Imala sam srednje smeđu farbanu kosu. Htjela sam da dobijem svjetlo smeđu nijansu i kupila na pijaci nekakvu EAGLE braon i kesten kanu i smješala s kafom i kakaom. Posle sat i po držanja na glavi ja ispala tamno smeđa, na svjetlosti crvenkast odsjaj.Ja blijeda, sa gotovo crnom kosom izgledam ko avet. Došlo mi je da je počupam s glave. Kako sada da dobijem svjetlo ili srednje smeđe čokoladnu nijansu s kanom ? Može li mi tu pomoći caca brun ili maron, ili neka druga kombinacija ?
Okupaj se i problem rijesen :)
d.a.d.a.

#2827 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by d.a.d.a. »

Zene, pomagajte :D
Znaci, bila sam tamnosmeđa, ali boja mi je zapravo bila crna, pa sam se izblajhala i ofarbala sam se u boju cokolade, ali imam crveni pigment u kosi, tako da sam skoro pa crvena, a na suncu bas dodje do izrazaja :-)
Ne svidja mi se, ama bas nikako :twisted:
Eh sada, treba mi neka fina smedja boja, koja nece vuci crveni pigment i ne previse tamna ( da opet ne ispadnem crna)
Anyone? :D
Lounge Act

#2828 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Lounge Act »

probaj sa tamno pepeljasto plavom, meni je s tom bojom ispadala smedja bez crvenog sjaja, valjda pepeljasta ubija to crvenilo, na smedjim bojama gledaj sta pise, cokoladna, ljesnjak i posebno kestenjasta na mojoj kosi su djelovale crvenkasto, a cista smedja je bila kao da sam se ofarbala u crno
d.a.d.a.

#2829 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by d.a.d.a. »

Eh, pa isto se i meni desava sa tim smeđim farbama.
Ali ako uzmem tu pepeljasto plavu , na izrastku ce mi sigurno povuci svijetlije :-?
Lounge Act

#2830 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Lounge Act »

pokusaj onda staviti pola te pepeljaste, a pola cisto smedje farbe, ja sam tako mijesala po dvije kad sam se farbala u plavo, samo sto mi je kosa bila duga i suha pa sam stavljala po cijele dvije farbe
nera18

#2831 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by nera18 »

probaj avonovu s maslinovim, spa :wink:
friz. je u aerodromskom naselju, skretanje lijevo prije picerije dino iz smjera dobrinje
nav_girl

#2832 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by nav_girl »

semlaca wrote:Žene,
gdje se nalazi Frizerland, znam da je negdje na Dobrinji, a gdje?
Koji šamponi su ph neutralni?

Hoću da odem da kupim onaj dekolorizator, vele da ima u frizerlandu. Da se probam kutarisati crne boje.

Maska za suhu kosu? Probala sam maslinovo ulje i jaje, al' smrdi brate jaje ne mogu. Ima li kakav drugi prijedlog? Može i 'gotova' iz drogerije! :D
Ne mogu ni ja jaje..al stavim par kapi eteričnog ulja (ruže ili lavande)..i riješim problem mirisa 8-)
nera18

#2833 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by nera18 »

kupim ti sta vec hoces
velika je, nafataj na snizenju, 10 tak KM
saga

#2834 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by saga »

semlaca wrote:Žene,
gdje se nalazi Frizerland, znam da je negdje na Dobrinji, a gdje?
Na skretanju za aerodromsko negdje odmah ... izmedju Harisa i Azela dodje cesta
Felidae

#2835 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Felidae »

imam problem sa opadanjem kose poslije trudnoce, vec neka dva mjeseca katastrofa, na glavi se ne vidi da gubim kosu, ali po kuci je uzas. cesljam se tri puta dnevno da bi sve te dlake spale i konstantno mi je svezana kosa radi bebe, sto takodjer doprinosi da ona opada jos vise....i kako god uvijek dlake oko dijeteta, hocu da izludim. znam da je to do hormona i da ce proci, ali sta u medjuvremenu da radim?
mumy

#2836 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by mumy »

Felidae wrote:imam problem sa opadanjem kose poslije trudnoce, vec neka dva mjeseca katastrofa, na glavi se ne vidi da gubim kosu, ali po kuci je uzas. cesljam se tri puta dnevno da bi sve te dlake spale i konstantno mi je svezana kosa radi bebe, sto takodjer doprinosi da ona opada jos vise....i kako god uvijek dlake oko dijeteta, hocu da izludim. znam da je to do hormona i da ce proci, ali sta u medjuvremenu da radim?
osisaj se sto krace,manje dlaka,manje posla,manje vrucine
Rimljanka

#2837 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Rimljanka »

mumy wrote:
Felidae wrote:imam problem sa opadanjem kose poslije trudnoce, vec neka dva mjeseca katastrofa, na glavi se ne vidi da gubim kosu, ali po kuci je uzas. cesljam se tri puta dnevno da bi sve te dlake spale i konstantno mi je svezana kosa radi bebe, sto takodjer doprinosi da ona opada jos vise....i kako god uvijek dlake oko dijeteta, hocu da izludim. znam da je to do hormona i da ce proci, ali sta u medjuvremenu da radim?
osisaj se sto krace,manje dlaka,manje posla,manje vrucine

sasvim je normalna pojava da ti posle trudnoce opada tako kosa. Znam to i svima nam se desava! Imas osjecaj da ces celava ostati. Ali ce stati!Njeguj kosu kao i obicno,a opadanje ce proci samo od sebe
nav_girl

#2838 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by nav_girl »

nera18 wrote:probaj avonovu s maslinovim, spa :wink:
friz. je u aerodromskom naselju, skretanje lijevo prije picerije dino iz smjera dobrinje
Kako izgleda ova maska (obzirom da ne mogu da je nađem u katalogu) i valja li čemu?
Bakica

#2839 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Bakica »

Proci ce, samo strpljenje pomaze i ako mozes, sisanje na krace. Meni je pocelo oko drugog mjeseca a potpuno prestalo oko sedmog.
quarterback

#2840 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by quarterback »

ja se vratih dugogodisnjoj frizuri, ako se moze nazvati frizurom... brijao sam glavu deset godina od 1997 me do 2007 a onda pustih kosu i ponovo se vratih normalnom izgledu ali eto, doslo mi ponovo...

Image

back to the roots...

ps
nije moja slika cisto da se zna, ne nosim nakit :D
Felidae

#2841 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Felidae »

Bakica wrote:
Proci ce, samo strpljenje pomaze i ako mozes, sisanje na krace. Meni je pocelo oko drugog mjeseca a potpuno prestalo oko sedmog.
vec odavno se kanim sisati, ali ne smijem kratko jer moram vezati kosu, posebno kad su vrucine....jezim se da mi kosa plaza preko vrata kad je +40 :-) meni je pocelo oko treceg...znaci imam jos da se strpim
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2842 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by plain vanilla »

vidjela sam na reklami taftov mensecini puder za volumen..je li neko probao? kakav je

i ima li nesto drugo za volumen..mislim da mi je preduga kosa, a tanka, pa se slijepi :-)
*mima*

#2843 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by *mima* »

Image............toplo preporucujem
plain vanilla

#2844 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by plain vanilla »

sitna slova, sta je to i kako se koristi?
*mima*

#2845 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by *mima* »

sampon za kosu....daje volumen.....meni je tanka a i masna .....ovaj mi je odlican.......cijena je oko 22 km
plain vanilla

#2846 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by plain vanilla »

*mima* wrote:sampon za kosu....daje volumen.....meni je tanka a i masna .....ovaj mi je odlican.......cijena je oko 22 km
oj, jest skup :cry: perem kosu svaki 3 dan
sacekat cu rodjendan da mi ko kupi :lol:
*mima*

#2847 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by *mima* »

:lol: .....ali dugo traje......ja perem svaki dan......i bas mi traje.......isplati se
radenska

#2848 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by radenska »

ma nista to za volumen, ja probala. ja kosu svaki dan moram prati
samina_swe

#2849 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by samina_swe »

Imala sam plavu kosu(zatvoreno plava) i htjedoh isprobati smedju boju.Uglavnom,na svoju ruku probala i sad mi vuce na crveno.Nikako mi se ne svidja,i pretamna je za mene

Kako problem rjesiti? ili da dobijem svjetlo smedju kosu,ili da vratim plavu boju(ako je moguce)??
Lex77

#2850 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Lex77 »

Takve stvari se obično rješavaju kod frizera sa blajh kupkom(blajh+voda+1% ili 3% hidrogen) koja ti skine tu smeđu pa onda neki pepeljasti preljev( farba pomiješana sa vodom) da ubije žutilo koje je ostavio blajh.

Druga opcija je da čekaš da se ta smeđa malo ispere jer se obično dosta ispere sa plave kose pa se onda farbaš.

Treča opcija je da na to sve (nakon 2 tjedna od farbanja u smeđe, da se kosa malo oporavi) opališ Keune 1517 sa 12% hidrogenom ili 9% i trebalo bi biti ok jer je to pepeljasta farba. Jedini problem je što ti vuče na crveno, to nikad nije dobro za dobivanje bilo kakve plave boje.
Post Reply