_ado_ wrote:zvuci smjesno,ali je tako. fakat nemam naviku ulaziti i razgledati stvari, maltretirati prodavace ako nemam namjeru kupiti nesto. a odavno vec namjeravam kupiti neke malo kvalitetnije naocale. i udjem sa tom namjerom. samo ReyBan naocale imaju svoju policu ispred pulta. sve ostale su iza pulta i gotovo je nemoguce vidjeti ih. i ja nekolike minute istezao vrat kao roda, pokusavao vidjeti modele. Prodavacica stoji i ne obraca paznju. I ja izadjem. Mozda zena meditira.

u barosu samo sto ti kahvu ne ponude dok biras, htio, ne htio nista kupit.. neki dan ja sa sestrom upala, hoce ona da vidi zetu da kupi neke naocale i onaj ciko sto radi tamo vidi da su mi kod sestre malo oslabile rejbanke.. skide joj ih s glave, odnese, pritegnu, zategnu, ocisti i vrati joj ih na glavu bez da je ona rijec rekla (osim hvala nakon toga

).. a nismo nista kupile, rekle dobar dan, mi bi da pogledamo i u tom on upade

e reko, jbo mater, ako nista zbog toga bih kod njih kupovala.. jesu skuplji od ostalih, al' kazem, ako nista, zbog pristupa musterijama bih otisla njima i halalila im onih 10 maraka vise sto traze, jer mi je pun kufer tih tako sto "rade" k'o ta teta u fotooptiku.. da ces potrosit 10-15 maraka, pa haj', mozda se za te pare ne ustaje, al' kad imam nijet ostavit im 2-3 stoje, vala ima da titraju oko mene k'o oko sultana od bruneja