Lars von Trierflojd wrote:Koji poznati evropski reditelj je snimio nekoliko filmova gdje se radnja dešava u Americi, a napadali su ga zbog toga što nikad nije bio u Americi?
Prvi 'americki' film Dancer in the Dark
Moderator: _BataZiv_0809
Lars von Trierflojd wrote:Koji poznati evropski reditelj je snimio nekoliko filmova gdje se radnja dešava u Americi, a napadali su ga zbog toga što nikad nije bio u Americi?
Nije ono "Kuhar, njegova žena i njen ljubavnik" ili tako nekako?...jedino se tu sjećam pečenja i jedenja muškarcabisera wrote:U kojem filmu meni jako dragapjevacica popularnog benda (kraj 70ih, pocetak 80ih) glumi domacicu koja za veceru hoce da spremi i servira raznosaca novina, koji to opet odgadja pricajuci joj tri strasne price?
nije tajPera Trta wrote:Nije ono "Kuhar, njegova žena i njen ljubavnik" ili tako nekako?...jedino se tu sjećam pečenja i jedenja muškarcabisera wrote:U kojem filmu meni jako dragapjevacica popularnog benda (kraj 70ih, pocetak 80ih) glumi domacicu koja za veceru hoce da spremi i servira raznosaca novina, koji to opet odgadja pricajuci joj tri strasne price?
Pera Trta wrote:Tales from the Darkside...nisam gledao, ali sam ga izguglao zahvaljujući Debbie Harry, na koju si me navela zadnjim postom
Naravno da je tačno, znao sam ja koji vizuelni detalj se najbolje pamtiAtticus Finch wrote:Pročitam tvoje pitanje i prvo se sjetim Scorsesovih Ulica zla, majke mi! Konsultujem brata google-a
, i iznenadim se da sam more bit bio u pravu! Amy Robinson odgovara opisu (scena sa Keitelom
)
![]()
evo odmah moje i ako je ovo tačno i ako nije, pošto sam busy![]()
scena sljedeća: lik1 omami lika2 nekim plinom, objesi ga naglavačke na drvo te mu prereže grkljan! zatim uzima lijevak i kanister s ciljem da skupi krv, ali biva prekinut od strane par prolaznika, tačnije njihovog psa! Film?
Slab sam ti s tim stranjskim alternativnim bendovimabisera wrote:haj'mo nesto lagano
na kraju kojeg filma slusamo pixies?