Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
condy
#2826 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pušili kad ga malo više pritisneš ?
Auta na kojima je rađen chip tuning dosta više puše.
Auta na kojima je rađen chip tuning dosta više puše.
- 320 d
#2827 Re: Pitamo Mehanicare ?
Da. baci cep kad se upali turbo...i onda opet sve ok dok se opet turbo ne upali...i tako svaki put kod paljenja turba, sa tim da me interesuje gdje se to može provjeriti tačno...jbg kopčan je po raznim dijagnostikama..ali nisam našao negdje tačno da provjerim šta je i da li je rađeno...
-
NediM17
#2828 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma dobro je to sve!
Ako bas hoces, imas Ćipera Muhu sa Vraca pa idi njemu.
Ako bas hoces, imas Ćipera Muhu sa Vraca pa idi njemu.
-
condy
#2829 Re: Pitamo Mehanicare ?
Potreban ti je uraditi DYNO system za mjerenje snage motora preko točkova.320 d wrote:Da. baci cep kad se upali turbo...i onda opet sve ok dok se opet turbo ne upali...i tako svaki put kod paljenja turba, sa tim da me interesuje gdje se to može provjeriti tačno...jbg kopčan je po raznim dijagnostikama..ali nisam našao negdje tačno da provjerim šta je i da li je rađeno...
http://www.smchiptuning.com/kontakt
http://www.smchiptuning.com/dyno
Basanska Gradiška je više Banjaluke odma do granice sa Hrvatskom.
Da li ima još negdje bliže Dyno test u BiH, ja ne znam.
- 320 d
#2830 Re: Pitamo Mehanicare ?
Da, pretpostavljao sam...znači Gradiška jedino...hajde onda jedan lijepi sunčani dan krenem ga gore da i to provjerim...hvala 
-
condy
#2831 Re: Pitamo Mehanicare ?
Što da ne ljep je to kraj gore.
Najbolja cesta ti je Sarajevo-Zenica-Doboj-Banja Luka-B. Gradiška. Nešto kraća ruta je Sarajevo-Zenica-Jelah-Teslić-Banja Luka-Bosanska Gradiška. Od Banja Luke ide autoput.
Travnik-Donji Vakuf-Jajce-Banja Luka, puno je duža i sporija ruta, zbog sporije i pretrpane ceste, iako mislim da je manja razdaljina po kilometrima.
Najbolja cesta ti je Sarajevo-Zenica-Doboj-Banja Luka-B. Gradiška. Nešto kraća ruta je Sarajevo-Zenica-Jelah-Teslić-Banja Luka-Bosanska Gradiška. Od Banja Luke ide autoput.
Travnik-Donji Vakuf-Jajce-Banja Luka, puno je duža i sporija ruta, zbog sporije i pretrpane ceste, iako mislim da je manja razdaljina po kilometrima.
- 320 d
#2832 Re: Pitamo Mehanicare ?
Naravno...prelijepo je gore...često odem...condy wrote:Što da ne ljep je to kraj gore.
U svakom slučaju hvala
- Ned071
#2833 Re: Pitamo Mehanicare ?
condy wrote:Što da ne ljep je to kraj gore.
najbrze je preko vlasica...
-
quarterback
#2834 Re: Pitamo Mehanicare ?
najkraci je vlasic
potom jajce
potom jelah teslic
potom doboj prnjavor
inace ako ces vec do gradiske odmah ispod mosta (kada si na mostu, pogledas dole desno i vidjeces) gdje je granica imas pizzeriju, taxi se zove, odlicno mjesto za jesti
potom jajce
potom jelah teslic
potom doboj prnjavor
inace ako ces vec do gradiske odmah ispod mosta (kada si na mostu, pogledas dole desno i vidjeces) gdje je granica imas pizzeriju, taxi se zove, odlicno mjesto za jesti
-
condy
#2835 Re: Pitamo Mehanicare ?
Preko Vlašića je cesta loša i prolaziš kroz pustoš i vukojebinu. Šta da ti se nešto desi na putu, probuši guma, ili auto stane ?
Od koga tražit pomoć, od čobana ako ih ima u blizini
- Ned071
#2836 Re: Pitamo Mehanicare ?
condy wrote:Preko Vlašića je cesta loša i prolaziš kroz pustoš i vukojebinu. Šta da ti se nešto desi na putu, probuši guma, ili auto stane ?
pa pobogu ne prolazi kroz kandahar... znas valjda gumu promijenit? znas nazvat pomoc na cesti? sto kafana, sto auta prolazi... boze me sacuvaj razmisljanja kod nekih ljudi
- Bakir1
#2837 Re: Pitamo Mehanicare ?
za ovih 8 godina i 890 puta prolaska preko tog vlasica, pucanje gume mi se jos nije desilo
-
Astrix
#2838 Re: Pitamo Mehanicare ?
Haj da vidim ove malo iskusnije da li znaju u cemu je kvaka. Naime isao sam na more u Istru, autoputem od Gradiske - Zagreb - Rijeka i prije Rijeke nekih 40-50 km je neki blagi uspon kad sam najednom osjetio da mi auto samo kratko trznu i izgubi snagu, kako sam ja uspio skontati da je turbina nesto, jedva da sam 120 uspio ici i to bas po ravnici, kad je blagi uspon jedva i 100. Stao sam odmah na sljedecem odmoristu nekih 15 minuta i nastavio bez problema. Zna li iko sta bi moglo biti?
Kad sam se vracao isao sam preko dalmacije i tada nisam nista primjetio...
Zanimljivo da mi se to isto desilo i prosle godine na skoro identicnom mjestu, i tada sam isao prema Istri.
Kad sam se vracao isao sam preko dalmacije i tada nisam nista primjetio...
Zanimljivo da mi se to isto desilo i prosle godine na skoro identicnom mjestu, i tada sam isao prema Istri.
-
direstraits0078
#2839 Re: Pitamo Mehanicare ?
111 puta godišnje?Bakir1 wrote:za ovih 8 godina i 890 puta prolaska preko tog vlasica, pucanje gume mi se jos nije desilo
Ne baksuziraj.
http://youtu.be/D9S203f4gNA
- Bakir1
#2840 Re: Pitamo Mehanicare ?
ne baksuziram, odem ja pocesto do bl, a jos cesce do bk
od pocetka godine bio sam preko 40 puta u BK, dva prolaska preko vlasica i eto ga
od pocetka godine bio sam preko 40 puta u BK, dva prolaska preko vlasica i eto ga
-
junior3
#2841 Re: Pitamo Mehanicare ?
Još je toplo vrijeme, ne vjerujem da se grijači pale. Ne znam opet.konektovan wrote:Dim je vise sivkaste boje, i samo kod paljenja. U voznji nema nikakvog dima, i kod jaceg pritiskanja papucice gasa.junior3 wrote:Koje je boje dim? Možda dihtung glave pa voda dođe gdje ne treba. Onda bi naravno antifriz gubio.
Ma možemo mi nagađati koliko hoćeš, odeš do mehaničara i gotova stvar.
Bio kod majstora. Dijagnoze su bile, neispravni grijaci, ovo ono, da bi sad savjetovali test dizni. Ma cudna vrsta ljudi, majstori!!!!
-
quarterback
#2842 Re: Pitamo Mehanicare ?
mama, odakle ti na klix forumucondy wrote:Preko Vlašića je cesta loša i prolaziš kroz pustoš i vukojebinu. Šta da ti se nešto desi na putu, probuši guma, ili auto stane ?
- Qler
#2843 Re: Pitamo Mehanicare ?
Preko Vlasica je najkrace, i po meni najlosije, ali ako zuris to je opcija. Ja najcesce idem prema Doboju pa lijevo... jeste duze, ali hebe mi se, vise volim po ravnom i lijepom cestom nego po onim vrletima.
E sad, ako ti pukne guma ili nesto, opet je preko Vlasica bas prometno, uvijek neko ima, nije bas tolika vukojebina...
E sad, ako ti pukne guma ili nesto, opet je preko Vlasica bas prometno, uvijek neko ima, nije bas tolika vukojebina...
-
direstraits0078
#2844 Re: Pitamo Mehanicare ?
Strava prava, Karabaja. 
-
quarterback
#2845 Re: Pitamo Mehanicare ?
vlasic ima par mana
- velike guzve kroz lasvansku dolinu
- puno odrona od gostilja do knezeva ako je zima ili su padale kise
- 10 kilometara velikih krivina izmedju knezeva i tisovca sa mjestimicno vrlo uskom cestom i lokalcima koji voze kao ludaci
ipak ubjedljivo je najkraci od svih dionica jer je 188 kilometara
napravio sam na toj cesti oko 50.000 kilometara zadnjih godina, zimi ipak radije idem na jelah / teslic ili doboj / stanari / prnjavor
- velike guzve kroz lasvansku dolinu
- puno odrona od gostilja do knezeva ako je zima ili su padale kise
- 10 kilometara velikih krivina izmedju knezeva i tisovca sa mjestimicno vrlo uskom cestom i lokalcima koji voze kao ludaci
ipak ubjedljivo je najkraci od svih dionica jer je 188 kilometara
napravio sam na toj cesti oko 50.000 kilometara zadnjih godina, zimi ipak radije idem na jelah / teslic ili doboj / stanari / prnjavor
-
condy
#2846 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma najlakše je drugima pametovati, oštetiti auto preko rupetina na cesti ili naletit na odron s planine ili uletiti u gustu maglu, napraviti nepredviđen trošak na vozilu, izložit se nepotrebnom riziku, izgubit vremena, novca, truda i živaca,...to je tvoj pametni savjet ? Umjesto da ideš normalnom, ravnom i civilizovanom cestom ko i svi normalni ljudi.Ned071 wrote:condy wrote:Preko Vlašića je cesta loša i prolaziš kroz pustoš i vukojebinu. Šta da ti se nešto desi na putu, probuši guma, ili auto stane ?
pa pobogu ne prolazi kroz kandahar... znas valjda gumu promijenit? znas nazvat pomoc na cesti? sto kafana, sto auta prolazi... boze me sacuvaj razmisljanja kod nekih ljudi
Ja sam morao ići jednom tom cestom za Skender Vakuf, i izbjegavao sam odrone na cesti koji su bili na svakom koraku.
- Bakir1
#2847 Re: Pitamo Mehanicare ?
meni ga je merak za Tuzlu kada imam vremena sprasiti preko romanije, vlasenice, zvornika..... smije li se to 
daj ba condy nemoj biti isprepadan, u aprilu ove godine, kadli kada je snjesko zavalio, morao sam u BL, preko jajca se nije moglo odroni, preko Zenice isto nije moglo poginuo onaj moj sugradjanin od odrona (koja ironija) i ja okrenem na vlasic sta cu, smetovi po 3 metra, jedna traka i opet nekako dodjoh
daj ba condy nemoj biti isprepadan, u aprilu ove godine, kadli kada je snjesko zavalio, morao sam u BL, preko jajca se nije moglo odroni, preko Zenice isto nije moglo poginuo onaj moj sugradjanin od odrona (koja ironija) i ja okrenem na vlasic sta cu, smetovi po 3 metra, jedna traka i opet nekako dodjoh
Last edited by Bakir1 on 18/09/2015 14:13, edited 1 time in total.
-
direstraits0078
#2848 Re: Pitamo Mehanicare ?
Smije, s Fahrom. 
- basicm
#2849 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pitanje za iskusne:
Fiat Palio 1.7 td, koji su usisni, a koji izduvni ventili? Sve stoji u jednom redu, usisna i izduvna na istoj strani, zbunjujuce.
Fiat Palio 1.7 td, koji su usisni, a koji izduvni ventili? Sve stoji u jednom redu, usisna i izduvna na istoj strani, zbunjujuce.
-
530i
#2850 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kao što već rekoše...ne znam isplati li se preko Vlašića. I u po ljeta je normalno naići na kamenčugu na cesti, na par mjesta cesta je propala toliko da se mora stati i lagano prvom proći....znakova veoma malo ili nimalo, linija nigdje...poslije Skender Vakufa prašuma i još uža cesta....
Ako ideš za BL i taj dio drži se M17 do skretanja za Jelah kod HIFA pumpe (pumpi) i onda pravo Teslić, Kotor Varoš, BL. Dobra, široka cesta, lijepo obilježena, nema puno ni saobraćaja ni policije.
Ako ideš za BL i taj dio drži se M17 do skretanja za Jelah kod HIFA pumpe (pumpi) i onda pravo Teslić, Kotor Varoš, BL. Dobra, široka cesta, lijepo obilježena, nema puno ni saobraćaja ni policije.